lørdag, november 21, 2009

Magic Sisa nummer fem på Vincennes

Magic Sisa (Carmody Lobell) med Johanne Lindquist blev lørdag eftermiddag nummer fem på Vincennes i et løb over 2700 meter volte.

Magic Sisa fik et løb i fjerde par indvendigt og fik frit løb i opløbet, men formåede ikke rigtigt at komme til at blande sig i afgørelsen.

Løbet blev et rent italiensk anliggende med La Dany Bar (Love You) med Louis Baudron som let vinder i 1.15,1/2700 m efter et smørløb i ryg på førende Le Touquet (Daguet Rapide) med Jos. Verbeeck i 1.15.3. På tredjepladsen fulgte franske Rocklyn (Love You) med Michel Lenoir i 1.15.4.

Derefter passerede tre heste næsten samtidig målstregen, men den kamp tabte Magic Sisa, der som de to andre fik noteret 1.15.5.

Der var 1.900 Euro i sjettepræmie.

Orlando Sport bedst i Prix de Bretagne

Orlando Sport (Hand du Vivier) med Sebastian Baude viste sig bedst i Prix de Bretagne lørdag eftermiddag på Vincennes.

Løbet havde skiftende føringer indledningsvis, og Orlando Sport viste sig først helt fremme med 600 meter tilbage, hvor Baude sendte ham i angreb sammen med Quarla (Extreme Aunou) med Franck Nivard.

De afløste førende One du Rib med J. L. Cl. Dersoir, der havde svært ved at finde et ekstra gear.

Orlando Sport og Quarla fjernede sig fra feltet, hvor favoritten Olga du Biwetz var bedst.

Ned gennem opløbet afgjorde Orlando Sport sikkert løbet til sin fordel og sejrede i ny rekord for løbet 1.12.6/2700 m - den gamle rekord havde Jag de Bellouet og var på 1.13.5 - sat i 2004.

Qarla var ligeså sikker på andenpladsen i 1.12.7, mens Olga du Biwetz (Cezio Josselyn) med Jean Michel Bazire tappert klarede tredjepladsen i 1.12.8 fulgt af en meget stærkt afsluttende Prodigious (Goetmals Wood) med Jean Philippe Dubois i 1.12.9.

Længe førende One du Rib (First de Retz) holdt dampen oppe og blev nummer fem 1.12.9.

Nouba du Saptel (Canada) med Yves Dreux sad undervejs midt i feltet, og havde svært ved at komme frem, da toget gik - sluttede stærkt af og blev nummer seks i 1.13.0 - på syvendepladsen - som sidste præmietager Qualmio de Vandel (Gobernador) med Thierry Duvaldestin i 1.13.0

Prix d'Amerique-vinderen Meaulnes du Corta (Voici de Niel) med Pierre Levesque som ventet blev taget meget forsigtigt og sad sidst det meste af vejen.

Vinderen Orlando Sport fik 55.000 Euro for sejren og har dermed vundet804.400 Euro i karrieren. han har startet 71 gange og har vundet 27 sejre - dette var hans hidtil største triumf i karrieren.

Hans fader Hand du Vivier er søn af And Arifant ( Sharif di Jesolo) står til 200 + 4.300 Euro. Orlando Sport er hans klart bedste afkom.

Boykot i Italien

Travbanen, La Mulina i Firenze er ude i store økonomiske problemer, og forleden blev der indledt en boykot mod banen. En boykot der var særdeles effektiv, idet såvel banens medarbejdere samt trænere og kuske bakkede op omkring den.

Det medførte, at onsdagens løbsprogram ikke kunne gennemføres og at planlagte løbsdage nu er flyttet til banerne i Follonica og Montecantini.

La Mulina-banen har gennem lang tid haft store økonomiske problemer.

Man arbejder nu på at finde en langsigtet løsning, således løbene kan genoptages på banen, men lige for øjeblikket ser det sort ud

Norsk sejr i Galt Memorial

For nylig købte den norske hesteejer Tor Krageboen den 3-årige Southern Rocketop i USA.

Southern Rocketop (Psychic Spirit), der er vallak, satte som 2-åring verdensrekord med 1.11.0 og var en rigtig sejrssluger med 9 sejre i 14 starter.

Det er fortsat i år, og fredag aften vandt Southern Rocketop sin 11. sejr i år i 17 starter.

Det skete i 3-årsløbet The Galt Memorial på Maywood Park i Chicago, hvor Southern Rocketop med Dave MacGee i sulkyen var i spids det meste af løbet og sejrede i 1.13.1 foran Motor Inn (Like a Prayer)i samme tid, mens Dashing Earl (Earl) blev nummer tre i 1.13.6.

Der var 45.000 dollars i førstepræmie.

Southern Rocketop skal nu til Norge og mon ikke vi kan få mulighed for at se den i forbindelse med Copenhagen Cup i juni på Lunden?

Andenplads til Cowboyland

DTC's formand, Knud Etik Ravn, der for øjeblikket er ude i en travpolitisk storm herhjemme, kunne i nat glæde sig over, at hans tre-årige Magic Carpet Ride (Angus Hall) blev nummer to på Woodbine-banen i Toronto.

Magic Carpet Ride, der med sine 3 år var feltets yngste, måtte bøje sig for favoritten dne 7-årige Sundowner Bob (Muscles Yankee) der sejrede for Jack Moiseyev i 1.10.8, mens Magic Carpet Ride noteredes for 1.11.1 på andenpladsen - det gav 6.250 canadiske dollars i præmie.

fredag, november 20, 2009

Om nomineringer

På Racing Live har man netop fortalt den undrende befolkning om nomineringerne til Hestesportens Galla i begyndelsen af januar måned.

En ting faldt jeg over i den forbindelse.

Inden for travsporten SKAL hesten være danskejet og dansk trænet.

Inden for galopsporten er det lige meget.

Således er ikke færre end fem ud af de 9 nominerede heste trænet på Jägersro!

Dansk travsports gode ven, Thomas Malmquist kan således se, at hans kollega på Jägersro, Francisco Castro har muligheden for at opnå kåring af et par af sine heste, mens Malmquist derbyvinder, Nice Little Ært - eller i højere grad Nick Nock - ikke kan nomineres.

Hvis Malmquist har svært ved at forstå hvorfor, er det ikke sært!

Mistillidsvotum til DTCs-bestyrelse

Ni medlemmer i Dansk Travs Centralforbund har i dag begæret afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få genforhandlet HFF's handlingsplan - og dermed sæsonplanen for 2010.

Jeg kan ikke se det som andet end et mistillidsvotum til DTC's bestyrelse med formanden Knud Erik Ravn i spidsen.

Knud Erik Ravn har sæde i HFF's bestyrelse og han har på intet tidspunkt meldt ud, at han er uenig i HFF's handlingsplan.

Interessant er det at konstatere, at blandt underskriverne i begæringen om en ekstraordinær generalforsamling er banerne Billund og Skive, der begge er repræsenteret i DTC's bestyrelse ved hhv. Thomas P. Thøgersen og Gert Pedersen.

Udover de nævnte har Otto Spliid, Royal Canin Arena samt Klaus G. Jensen, Charlottenlund Travbane også sæde i DTC's bestyrelse.

For mig at se, er der nu lagt op til en alvorlig konflikt i dansk travsport.

Jeg har tidligere gjort opmærksom på, at den situation som dansk trav- og galopsport nu er kommet i, hvor sporten har mistet kontrollen til fordel for HFF, er selvforskyldt.

Man har spillet sig indflydelse af hænde, og den får man først igen, når man har bevist, at man kan drive sporten på en økonomisk forsvarlig måde.

Desværre glemmer banerne tilsyneladende, at de har alle muligheder for at tjene ekstra penge ved at øge størrelsen af deres banespil og dermed kompensere for en evt. mgl. tildeling af midler fra HFF.

I stedet for at klynke så skulle man smøge ærmerne op og gå i gang med arbejdet!

Og for en god ordens skyld!

Her er de ni underskrivere på begæringen om indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling:

Billund Trav A/S
Bornholms Travselskab
Dansk Montéforening
Forende Danske Travamatører
Foreningen af Travopdrættere i Danmark
Nykøbing F. Travbane A/S
Sammenslutningen af Danske Travhesteejere
Skive Trav
Trænerforeningen af 1909

Adrian Chip i avlen

Forleden kom meddelelsen om, at den svenskejede Hambletonian-toer Adrian Chip var skadet og derfor skulle i avlen.

Nu er det klart, at Adrian Chip bliver opstaldet på Staro International.

Adrian Chip bliver også udbudt på det danske marked.

Det sker gennem Peter Fog fra Ansager Dyrehospital, der oplyser, at prisen bliver 500 + 6.500 Euro excl. moms.

Adrian Chip startede 45 gange og vandt 23 sejre og 10,2 millioner svenske kroner. Hans rekord er 1.09.4 sat som 3-åring i USA.

På vore breddegrader har han bedst løbet 1.11.2

Andover Hall-broder solgt for 17.000 dollars

17.000 dollars - eller 85.000 kroner.

Hvem skulle tro, at det var muligt at kunne købe en 2-årig halvbroder til Andover Hall, Angus Hall, Conway Hall og Adams Hall mor de penge?

Det var muligt. I går. På Fall Speed Sale i Delaware, Ohio.

Her kom den 2-årige hingst, Advantage Hall i ringen, og den blev solgt til hesteejere i Florida for blot 17.000 dollars.

Advantage Hall har Tom Ridge som fader, og den er ikke just hot som avlshingst i USA.

Advantage Hill har ikke tidligere været på auktion, og den beskrives i auktionskataloget som: "En meget stor type, der slet ikke kunne få tingene til at stemme i år som 2-åring. Det er typen, der udvikler sig som 3-åring, og tænk også på hans værdi som avlshingst på et tidspunkt"

På auktionen var det også muligt at købe en lillebroder til vor egen Great Challenger - også efter Tom Ridge.

Den hed Andante Hall - var også to år gammel - han kostede 14.500 dollars og blev solgt til hesteejere fra Ohio.

Om Andante Hall hed det i kataloget: "Vi var for hårde ved ham i vinter, men nu er han frisk igen og klar til gå tilbage i fuld træning."

Disse to åringer var del af en gruppe på i alt 18 heste som Wallnut Hall havde tilmeldt auktionen.

torsdag, november 19, 2009

Tålmod blev belønnet

Torsdag eftermiddag vandt den 4-årige danskeejede galophest, Shine For Me på Fontainebleu-banen i Normandiet.

Det var karrierens første sejr der her kom i hus til Royal Applause-sønnen, der ejes af Stald Composit og trænes af Flemming Poulsen i Chantilly.

- Det var dejligt at det omsider lykkedes, siger Flemming Poulsen. - Der har været så meget i vejen med denne hest, så det er helt utroligt. Efter jeg skiftede dyrlæge i fjor fandt vi ud af, at den havde en rottebakterie i kropen. Den var altid træt, men det havde så en forklaring.
- I år har den været ramt af virus, - det har alle mine heste i stalden været, men nu går det fremad.

Shine For Me var til start i et handicap over 1200 meter, og fra start så det ikke særligt lyst ud (!) for Stald Composits 4-årige hingst.

Men topjockeyen, Maxine Guyon fik bugseret Shine for Me frem i det tætte felt og 200 meter fra mål havde parret frit løb.

Shine For Me afgjorde let til sin fordel og vandt karrierens første sejr sikkert med en længde, mens det var Maxine Guyons sejr nummer 104 - alene i denne sæson.

- Shine For Me får nok to starter yderligere i år, inden han får en pause, siger Flemming Poulsen, hvis fjerde trænersejr, det var i år.

Der var 9.500 Euro i førstepræmie, og vinderodds var 9,50.

Anpartsheste - en god ide, men..

I søndags på Lunden fik jeg stukket et stykke papir i hånden, som drejede sig om etableringen af ny anpartsstald.

Den meget engagerede idémand talte varmt og længe - også om, hvordan han havde kontaktet større firmaer i sit lokalområde for at få lov til at fortælle disse firmaers medarbejdere om sit anpartsprojekt, der omhandler en 2-årig traver.

Det er dejligt, når der findes sådanne ildsjæle i travsportens miljø.

Tænk, hvis der bare var 50 personer landet over, der tog lignende initiativer.

Men det er utroligt vigtigt, at lødigheden i disse projekter er stor.

Ja, den er alfa og omega i disse anpartsprojekter, når de primært henvender sig til en del af den danske befolkning, der ikke tidligere har været involveret i travsporten.

Med lødighed mener jeg først og fremmest om den pris, der er sat på den eller de heste projektet omfatter er rimelig.

At hesten har gennemgået en omfattende dyrlægeundersøgelse og fundet OK - og gerne også, at en træner har besigtiget og godkendt den.

Jeg vil oven i købet gå så langt som at foreslå, at ethvert anpartsprojekt skal godkendes af DTC - ud fra følgende kriterier:

Prisen står i kontrast til hestens afstamning og evt. løbsformåen.

Hesten er forsikringsbar.

Vedtægterne for projektet

I DTCs vedtægter står der bl.a. at DTC skal lede, samle, fremme og repræsentere den samlede travsport og avl i Danmark.

Ved at DTC - ud fra ovennævnte kriterier - giver sit blå stempel til anpartsprojekter, så vil en potentiel køber af en anpart i hvert fald vide, at projektet er seriøst.

Og det kan ingen vel være uinteresseret i.

Men det kan jo aldrig blive nogen garanti fra DTC's side, at anpartsstaldens hest også blive en succes.

Magic Sisa - med Johanne Lindquist

Magic Sisa starter igen på Vincennes lørdag eftermiddag i et løb for 4-og 5-åringer over 2700 meter volte. Samlet præmiesum 95.000 Euro.

Her får den danske derbyvinder 2008 Johanne Lindquist i sulkien.

Gitte Madsen havde håbet på Verbeeck, men han er optaget bag den italienske Le Toquet.

Johanne Lindquist, der er datter af træner Anders Lindquist, har vundet 25 sejre og har yderligere 25 gange været nummer to eller tre i 144 starter i år.

Hun har i alt vundet 102 sejre i karrieren.

Nedtælling til Prix d'Amerique

Med afviklingen af Prix de Bretagne lørdag eftermiddag på Vincennes-banen i Paris starter nedtællingen til Prix d'Amerique for alvor.

Prix de Bretagne er det første af de fire test-løb - de såkaldte B-løb - idet de alle hedder noget med B - der afvikles for de potentielle Prix d'Amerique-heste.

Men noget egentlig billede af en chancevurdering til det store løb den 30. januar kan man ikke forvente, at Prix de Bretagne giver.

Det er nemlig meget sjældent at vinderen af Prix de Bretagne også vinder Prix d'Amerique.

Senest skete det i 2004, hvor Jag de Bellouet kunne vinde og før den var det Abo Volo i 1996.

I fjor vandtes løbet af Olga du Biwetz, der blev nummer fire i Prix d'Amerique.

Dengang havde hun Jos. Verbeeck som kusk - han er nu erstattet efter trænerskift til Jean Michel Bazire. Verbeeck kører i stedet Belisk-ejede Perlando.

Olga du Biwetz bliver helt afgjort en af favoritterne i lørdagens opgør, hvor startlisten ser således ud:

1 Prodigious – Jean Philippe Dubois
2 Paris Haufor – Christian Bigeon
3 New des Landes – Sebastian Hardy
4 Infinitif – Jean Baudron
5 Nana du Las Vegas – Bernard Piton
6 Quarla – Franck Nivard
7 Hot Tub – Stephane Delasalle
8 Qualmio de Vandel – Thierry Duvaldestin
9 Orlando Sport –Sebastian Baude
10 Oyonnax - Sebastian Ernault
11 Perlando – Jos. Verbeeck
12 Niky – Laurent Claude Abrivard
13 Premire Steed – Tony Le Beller
14 Malakite – Pierre Yves Verva
15 One du Rib – Jean-Loic-Claude Dersoir
16 Nouba du Saptel – Yves Dreux
17 Olga du Biwetz – Jean Michel Bazire
18 Meaulnes du Corta – Pierre Levesque

Distancen er 2700 meter og den samlede præmiesum er på 110.000 Euro.

I løbet er der gensyn med årets Prix d'Amerique-vinder Meaulnes du Corta, der ikke har startet siden den 8. marts, hvor den vandt Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer.

Navy Seals søster vandt i USA

Celebrity News - en 4-årig hoppe efter Angus Hall, der i Nimble Nan har samme moder som danskejede Navy Seal, vandt i nat årets tredje sejr.

Det skete på Chester Downs (1000 m), hvor Celebrity News sejrede i rekordtiden 1.12.5 - det gav 6.000 dollars i præmie.

Celebrity News har nu indløbet 24.318 dollars i karrrieren.

Enrico Bellei vinder flest i Europa


Italienske Enrico Bellei vandt onsdag sin sæsonssejr nummer 430 og satte dermed ny italiensk rekord for sejre på en sæson.

Det skete på banen i Firenze med den 2-årige No fear.

Bellei er også Europa's mest vindede travkusk i 2009 med sine 430 sejre.

Han kører i øvrigt med en helt fantastisk sejrsprocent på ikke mindre end 35,74! - Dvs. at Bellei vinder lidt mere end hvert tredje løb han starter i!!

onsdag, november 18, 2009

Prijs der Giganten er krympet

En gang var det et af de største og fineste sprinterløb i Europa - det hollandske Prijs der Giganten.

Det blev oprindeligt afviklet på Hilversum-banen og hed Grote Prijs der Giganten.
Nu er banen i Hilversum for længst nedlagt og løbet flyttet over til banen i Wolwega. Og nu hedder det ikke "Grote" mere.

Dengang i Hilversum var Grote Prijs der Giganten noget man talte om og gennem årene kom mange store internationale stjerner til start i løbet.

Den franske stjerne, Bellino II, der vandt Prix d'Amerique tre gange i træk, var således en af vinderne. Madison Avenue, Hadol du Vibier, Ideal du Gazeau, The Onion, Davidia Hanoverm Friendly face, Dryade de Bois, vor egen Frisky Frazer, Remington Crown, L'Amiral Mauzun m.fl. var andre store navne.

Jeg husker også, at Tarok var i Hilversum for at starte i slutningen af 70-erne.

Dengang var løbet et heatløb.

I vore dage er distancen ændret til 2100 meter auto, og når løbet afvikles på lørdag køres der om en samlet præmiesum på 14.500 Euro - cirka 108.000 kroner.

Der kommer otte heste til start og løbet er et straffespark - uden målmand - til Russel November med Langeweg Jr i sulkyen.

tirsdag, november 17, 2009

Bazire bag Olga du Biwetz

Jean Michel Bazire skal køre den gode franske hoppe Olga du Biwetz i Prix de Bretagne på lørdag på Vincennes.

Prix de Bretagne er det første testløb til Prix d'Amerique.

Det bliver første gang den franske topkusk skal danne par med Olga du Biwetz, der har vundet sine to sidste starter med Christophe Martens. Senest i Belgien.

Olga du Biwetz er ellers normalt blevet kørt af Jos. Verbeeck, der i fjor bragte hende til sejr i netop Prix de Bretagne.

Henover sommeren har Olga du Biwetz skiftet træningskvarter til Fabrice Souloy, og det er her forklaringen til kuskeskiftet fra Jos. Verbeeck skal findes.

Olga du Biwetz var nummer fire i prix d'Amerique i år og er givet et af de bedste franske bud på løbet i 2010.

Vinderen fra i år, Meaulnes du Corta får med stor sandsynlighed sin "sæsondebut" i Prix de Bretagne på lørdag.

Hot Chili Pepper avlshingst på Sjælland


Det norske stortalent, Hot Chili Pepper bliver i 2010 opstaldet som avlshingst hos Jørgen Plambech i Osted ved Roskilde.

Hot Chili Pepper startede blot 13 gange i karrieren inden han brød så alvorligt ned under et løb, at karrieren ikke kunne fortsætte. Han satte rekord 1.14.2a/2040 m i sæsondebuten som 4-åring, hvor han vandt Stavanger-løbet på Forus til odds 12:10.

Som 3-åring vandt han bl.a. Ulf Thoresens Mindesløb efter en rejse i dødens samt Prinsesse Märtha Louises Pokalløb og Norsk Trav Kriterium.

Hot Chili Pepper vandt 11 sejre i de 13 starter og blev kåret som Årets Hest i Norge i 2002. Han tjente 1.711.000 NOK:

Hot Chili Pepper, der er efter Express Ride - Gunslinger Lady rek 1.13.2 - 860.000 NOK, kommer til at koste 0 + 8.000 kroner excl. moms.

Forrygende dag for Bondo

Lørdag den 14. november 2009 glemmer Erik Bondo med garanti ikke lige med et samme.

På denne dag startede han otte heste i seks løb på San Siro-banen i Milano.

Det blev til seks sejre - altså det maximalt opnåelige.

Erik Bondo har i år haft 86 vindere i 449 starter og stalden har indkørt 963.603 Euro.

Ny følhoppe til Stutteri Dust


Thomas Lind Holm, Stutteri Dust i Skive melder, at han netop har erhvervet sig en ny følhoppe i USA, Richly Possessed, der har et hingstføl ved siden efter Chocolatier og er i fol ved Deweycheatumhowe.

Og det lyder jo utroligt interessant.

Føllet kan blive dansk afkom nummer to efter Chocolatier, idet Stutteri Molar har en hingst fra 2008, Reloaded Molar.

Og det kommende føl efter stjernetraveren Deweycheatumnhowe bliver Danmarks første efter denne spændende Muscles Yankee-søn.

Richly Possessed nåede aldrig at starte.

Hun var i træning hos Jan Johnson i USA, og blev passet af Linette Olsen, der i et rejsebrev på sin fader, Arvid Olsens hjemmeside bl.a. skriver sådan om Richly Possessed:

Min 2 åring Richly Possessed (Self Possessed) nåede ikke længere end til babyløbene, desværre. Hun var yderst temperamentsfuld og hverken ørehætte, kresante bid eller minibid kunne hjælpe hende til at slappe af. Det medførte overbelastninger som gjorde, at de italienske hesteejere valgte at sætte hende i avlen, ustartet. Det var utrolig ærgerligt, da hun var blandt vores hurtigste to åringer i Florida.

Og er der ikke noget om, at temperamentsfulde hopper bliver gode avlshopper?

Richly Possessed var ude i et par babyløb og løb hurtigst 1.16.2.

Hun kostede som åring 30.000 dollars. Hun er efter Self Posssessed og Conway Hall-datteren Alix Hall, der fik rekord 1.11.7 og tjente 150.099 dollars.

Alix Hall er også moder til Flex the Muscle (Muscles Yankee), der er to år i år og som har rekord 1.13.1 og har tjent 95.895 dollars - den kostede som åring 140.000 dollars og er i øvrigt i træning hos Ray Schnittker (Deweycheatmunhowe).

Det bliver ikke det eneste meget interessante føl Thomas Lind Holm venter i 2010.

Hans anden amerikanske hoppe, Too Hot For Me er i fol ved Donato Hanover og skal fole i midten af marts.

Donato Hanovers første årgang er født i år, og jeg læste forleden på en amerikansk hjemmeside, at føllene efter ham er meget velbyggede og fornuftige.

Too Hot For Me har tidligere født Ordinary Dust (Windsong's Legacy), der var dyrest på Derbyauktionen i 2007 samt Pearly Dust (Credit Winner) - sidstnævnte er vinder i sine to eneste starter.

Lind Holms sidste hoppe, 23-årige Nya Toftebjerg er gold i år - hun fødte i foråret et hingstføl efter Global Glide.

mandag, november 16, 2009

Galop: Interessant debut på Fontainebleu

Mandag eftermiddag debuterede en lillebroder til den franske hoppe, Goldikova, der er en af verdens bedste galophopper, på banen i Fontainebleu i Normandiet.

Lillebroder, der hedder Ocean Seven har Green Tune som fader og er fuks.

Han trænes af Freddie Head og blev redet af Mickael Barzalona, der bragte Ocean Seven ind til en meget sikker sejr.

En lovende debut til Ocean Seven, som vi nok skal komme til at høre meget mere til i 2010.

I samme løb sendte danske Flemming Poulsen Dano Mast-sønnen, Your Song med Ioritz Mendizabal ud i debut.

Your Song var velplaceret fra starrt, og var godt med til der manglede 500 meter - så gik den totalt i stå og sluttede sidst.

13:10 favorit kikser i Frankrig

Intet løb er vundet før målstregen er passeret, men der var nu nok mange spillere, der allerede var begyndt at tænke på at hæve gevinsten på storfavoritten Scipion du Goutier i Prix Louis Tillay på Vincennes mandag eftermiddag.

Scipion du Goutier med Franck Nivard var tilbage i løb igen efter en pause på cirka 20 måneder efter sin fornemme sejr i Prix des Elites i 1.11.9/2150 m.

Og alt lignede da også sejr til Scipion du Goutier med 500 meter tilbage mandag eftermiddag.

Efter en rolig start havde Nivard nu bragt Goetmals Wood-sønnen frem bag førende Saga Besp (Kasting d'Urzy), og disse to var langt foran feltet.

Med 600 meter tilbage sendte Nivard Scipion du Goutier frem og gik let forbi Saga Besp, der kapitulerede ved galop.

Scipion du Goutier var nu omkring 30-40 meter foran nærmeste forfølger, Surabaya Jiel (Goetmals Wood) med Mathieu Abrivard.

Men på opløbshjørnet skete der noget.

Den suverænt førende Scipion du Goutier tabte travet og galoperede til alles store overraskelse

Og i Frankrig så er det ensbetydende med diskvalifikation

I stedet kunne Surabaya Jiel vinde en sikker sejr i 1.14.9/2700 m - førstepræmie 55.000 Euro!

Selv om Surabaya Jiel stod til 13 gange pengene, så var hun faktisk tredjefavorit - næstfavoritten stod til 12 gange!

Så stor favorit var Scipion du Goutie!

storløb på San Siro

San Siro-banen i Milano fyrede en perlerække af årgangsløb af i weekenden.

Flest penge var der i Gran Criterium for de 2-årige travere, hvor førstepræmien alene var på 92.000 Euro.

Løbet vandtes af Ganymede-sønnen Nieves VI med Andrea Guzzinati efter et løb i vinderhullet på fra start førende Nancy's Treb (Gigant Neo) med Marino Lovera.

Nancy's Treb så ud til at have sejren på gaflen, da hun galoperede små 100 meter fra mål, og så blev det til sikker sejr til Nieves VI, der således fortsat er ubesejret i karrierens fire starter. Vindertiden var 1.14.3a/1600 m.

Løbets favorit, Nickel Ors (Yankee Slide) galoperede også - det samme gjorde bl.a. Kolgjini-trænede Noak LB (Cantab Hall) med Johnny Yakter efter et tungt løb udvendigt på førende Nancy's Treb.

Johnny Takter var dog meget tæt på sejren med en anden af Kolgjini's heste, Never (Supergill), der dog ikke kunne klare Naama Bay (Gigant Neo) med Marina Lovera, der således fik et plaster på såret over galoppen med Nancy's Treb - her var førstepræmien 36.800 Euro. De to første fik begge noteret 1.15.1a/1600 m

Tre-åringerne dystede i auktionsløbet Gran Premio delle Aste med en førstepræmie på 43.240 Euro.

Her sejrede Daguet Rapide-sønnen Merriggio med Natale Cintura i 1.12.7a/1600 m, mens hoppeløbet med 21.620 euro i førstepræmie blev vundet af Mysia LB (Lemon Dra)med Eduardo Baldi i 1.14.1a/1600 m

SJ's Caviar i stald hos Elite-Hingst

For nylig kunne jeg berette, at SJ's Caviar var blevet solgt og skulle stå til avlstjeneste i Sverige fra næste år..

Nu melder den nordjyske hingstestation, Elite-Hingst, at de i 2010 kan levere sæd efter SJ's Photo-sønnen. Prisen er dog endnu ikke fastsat, men jeg har erfaret, at i Sverige skal SJ's Caviar koste 50.000 SEK.

I fjor havde jeg lejlighed til at gense SJ's Caviar på Hanover Shoe Farm.

Jeg havde tidligere set ham på nært hold i Lexington nogle år tidligere, og huskede den som en "greyhound-type" - ranglet og mager.

Som avlshingst har SJ's Caviar lagt sig ud. Han så rigtig godt ud, og han havde et særdeles godt temperament.

Staldspigen, der passede SJ's Caviar, var meget glad for ham, og berømmede hans gode temperament, men allerede på det tidspunkt var hun bekymret for, at han skulle blive solgt ud af Hanover Shoe.

Nu er det sket, og på Hanover overtager Explosive Matter pladsen efter Sj's Caviar.

Det er ellers ikke fordi, at SJ's Caviar ikke har leveret varen i avlen.

Han er bl.a. fader til Mr Pine Chip 1.09.6 - 635.875 dollars samt en af dette års fremtrædende 3-åringer, Triumpant Caviar 1.11.2 - 484.514 dollars og verdensrekordholderen Hidden Vigorish1.10.3 (1000 m bane m.fl.

Sj's Caviar har virket i avlen siden 2002, og er foreløbig indregistreret som fader til 681 afkom, der tilsammen har tjent 15,2 millioner dollars.

Han har bedækket mellem 118 (2004) og 173 (2006) hopper om året. I 2009 var tallet 121 - han stod for 7.500 dollars på hanover Shoe Farm.

På vore breddegrader kender vi ham bl.a. som fader til Roger Wallman-trænede Swept To Victory 1.11.2/2,5 mio. svenske kroner.

Dobbelt Windsong's Legacy

Det står mere og mere klart, at afdøde Windsong's Legacy havde format til at blive en betydende avlshingst.

I nat afgjorde to af hans døtre, Yursa Hanover og Windsong Soprano finale i Matron Stake Fillies mellem sig med førstnævnte som vinder for Tim Tetrick i 1.10.7 foran Windsong Soprano i 1.10.9. På tredjepladsen fulgte Musical Victory (Cantab Hall)i 1.11.3.

For Yursa Hanovers vedkommende var der tale om karrierens største sejr - den havde en værdi af 107.082 dollars.

Yursa Hanover, der akkurat som Swan for All har en Lindy Lane-hoppe som moder, har været runner-up i mange af de store hoppeløb - bl.a. var hun nummer to i Kentucky Futurity Filly, men først nu kom storløbssejren til hoppen, der trænes af Benoit Baillargeon.

Swan for All fik sin storløbssejr

I fjor var Andover Hall-sønnen Swan For All en af de mest lovende to-åringer i USA.

Han vandt American National and International Stallion Stakes samt var en tæt nummer to til "umulige" Muscle Hill i Bluegrass Stake.

Swan for All startede fem gange og vandt fire sejre og en andenplads og tjente 130.690 dollars - rekorden blev 1.11.3.

De 300.000 dollars han havde kostet året før på auktion så ud til at være rigtig godt givet ud.

I år har Swan For All imidlertid haft store problemer med at komme i gang med sæsonen.

Hans første optræden i2009 skete i en Qualifier så sent som den 1. september, men siden har han optrådt regelmæssigt i løbene.

Efter at have vundet en sikker sejr i et testløb til Matron Stake på Dover vandt Swan For All nu storfavorit til sejren i nat, der var 126.768 dollars værd.

Swan For All, der trænes af Erv Miller og køres af David Miller, var i spids efter 500 meter og blev der let løbet ud til sejr i 1.11.6 fulgt af Calchips Brut (Credit Winner) med Trond Smedshammer, mens Hot Shot Blue Chip (Revenue) med Ron Pierce blev nummer tre.

Dermed har Swan for All nu vundet 309.986 dollars i karrieren.

Der er ingen tvivl om, at Swan for All har potentialet til at blive avlshingst, men med en delvist ødelagt 3-årssæson må man formode, at vi får ham at se igen i løbene til næste år.

Han er som nævnt efter Andover Hall og ud af Lindy Lane-hoppen Swan Lake, der har været en særdeles god følhoppe.

Ud af hendes fem første afkom er de fire kommet til start, og de har tjent hhv. 450.047 dollars, 439.792 dollars, 133.415 dollars og 309.966 dollars - den femte døde i øvrigt tidligt, så det er faktisk 100 %-leverende følhoppe, vi her taler om.

Pudsigt nok er hendes seks første afkom hingste, men i år har hun født sin første hoppe, Swan Hot Mama efter Donato Hanover.

søndag, november 15, 2009

Spids og slut i Matron Stakes

De amerikanske 2-åringers sidste store stakes-løb, Matron Stake bkev i nat kørt på Diver Downs (1000 meter bane) og opskriften på sejr hos såvel hingstene som hopperne var - Spids og slut!

Hos hingstene var Lucky Chucky (Windsong's Legacy med John Campbell storfavorit til odds 1,60 og parret så sig aldrig tilbage.

Let sejr med 5,5 længde i 1.12.4 foran Baximum (Cantab Hall) og Break The Bank K (Revenue).
Der var 83.400 dollars i førstepræmie.

Hos hopperne var det Costa Rica (Muscles Yankee)med Ron Pierce der dominerede og hun sejrede i 1.12.2 med to længder foran Spicy Wings (Andover Hall) og Offbroadway de Vie (Broadway Hall). Vinderodds 1,40.

Her var der 78.900 dollars i førstepræmie og dermed har Costa Rica tjent 970.161 dollars i år, og det gør hende til verdens klart mest vindende to-åring i år.