torsdag, november 20, 2008

Time Out!

Ingen opdatering i dag - og heller ikke i morgen og i overmorgen osv.

Jeg tager lige en time out efter de seneste uger, der for mig har været rimelig turbulente.

For første gang nogensinde er jeg blevet arbejdsløs. Nogen vil måske sige, at det var på tide.

Men man kan jo ikke være venner med alle.

Jeg har været meget glad for den opmærksomhed som denne Blog har fået og de tilbagemeldinger jeg har fået fra mange sider omkring indholdet af Bloggen.

Jeg kan se, at der meget hurtigt har dannet sig en pæn fast læserkreds, og det er jeg meget glad for.

Nu kalder golfen og Sydens Sol i lidt over en uge, og så er jeg tilbage med friske kræfter i begyndelsen af december - og forhåbentlig også til nogle jobsamtaler.

Godt nok befinder jeg mig fint ved at sidde herhjemme og trevle internettet efter nyheder og historier med en anden vinkel - og ganske vist får jeg et vist honorar fra Staten for det.

Men det er ikke tilfredsstillende.

Jeg håber meget, at jeg finder et job - jeg har mange og gode kvalifikationer, som også kan bruges andre steder ind i Hestevæddeløbssporten - selv om det er den, der lægger mit hjerte mest nær.

Så mangler du, hører du, kender du - en og anden, der måske kan bruge mig - så tøv endelig ikke med at kontakte mig.

Tak fordi du læste med så langt.

Vi høres ved.

Karsten Bønsdorf

onsdag, november 19, 2008

Gill’s Victory er død

En af dansk travsports mest populære avlshingste i de senere år, Gill’s Victory døde af tarmslyng onsdag eftermiddag på et dyrehospital i Berlin.

Dermed er der sat et noget nær punktum for en succeshistorie i dansk travsport.

Gill’s Victory, der blev 16 år, var en allround væddeløber, der klarede sig lige godt om distancen var 1600 meter eller 3000 meter. Gill’s Victory startede i hårdeste internationale konkurrence og bl.a kan nævnes andenpladsen i Lotteri-løbet i Napoli bag Varenne.


Gill’s Victory var også med helt fremme i internationale storløb som Copenhagen Cup, Oslo Grand Prix og Forus Open, hvor han besatte flotte andenpladser ligesom han var nummer tre i Solvalla Jubilæums Pokal.

Gill’s Victory havde en fin løbskarriere for træner Steen Juul omfattende 77 starter, som resulterede i 31 sejre, 16 anden- og 6 tredjepladser, en snorestarts rekord på 1.13.9/2000 m og 1.11.5a/1600 m og en indtjening på 2.361.908 kroner.


Efter væddeløbskarrieren var afsluttet, var det naturligt, at Gill’s Victory gik i avlen og efterhånden som hans afkom gjorde sig fornemt bemærket på væddeløbsbanerne blev Gill’s Victory dansk travsports mest benyttede hingst.

Her er nogle af de bedste Gill’s Victory-afkom
Lacabana VK 1.12.0a – 479.743 kr exp. Frankrig
Lexus 1.15.5a – 462.900 kr. Vinder af Dansk Hoppe Derby
Liliana Simoni 1.13.0 – 358.805 KR – exp. Italien
Louis Chap – 1.13.7a – 374.000 skr.exp. Sverige
Mancebo – 1.14.2a – 120.762 kr.
Mazzetti – 1.15.3 volte – 209.639 nkr.exp. Norge.
Monsun – 1.13.4a – 90.000 kr. – 7 sejre i 9 starter!
Michelle Simoni – 1.12.3a – 318.201 skr. Exp. Sverige.
Nancy Fine 1.14.1a – 111.250 kr.

- Gill’s Victory blev syg onsdag morgen, og det stod hurtigt klart for os, at vi matte have ham på et dyrehospital, fortæller Peter Simoni. – Jeg har en tysk pige, Steffi ansat og undervejs mod Tyskland fik hun arrangeret, af vi kunne komme ind på en klinik svarende til Landbohøjskolen.
- Gill’s Victory kom omgående på operationsbordet, men man kunne ikke redde hans liv.

Gill’s Victory har været noget af et eventyr for Stutteri Simoni og mig, og det er en trist dag i dag , fortsætter Peter Simoni. - Heldigvis kan jeg se frem til at skulle have 30 føl efter ham i 2009, men jeg havde selvfølgelig håbet, at den succes Gill’s Victory allerede havde skabt med sine afkom ville fortsætte og blive udbygget.

- Selv om Gill’s Victory var en meget frugtbar hingst, så egnede hans sperm sig desværre ikke så godt til frossen sæd – vi har nogle enkelte portioner, men hidtil har det været meget svært, at få hopper i fol ved ham på frost, slutter Peter Simoni.


Der er ingen tvivl om, at Gill’s Victory’s død, er et stort tab for dansk travsport.

Jeg har vundet 2,6 milliarder kroner!!!

Den her historie nøjes ikke kun med at være et nationalt anliggende, som den med Kokken og de 17 millioner kroner.

Nej, den vil blive dækket intensivt over hele verden.

Dansker vinder 350 millioner Euro - eller 450 millioner dollars!

Kan I se overskrifterne?

Og tænk, hvad jeg kan gøre med alle de penge!

F.eks. købe samtlige væddeløbsbaner i Danmark og forhøje præmiesummerne til det tredobbelte.

Det ville sparke gang i sporten igen.

Men nu er det så bare det, at endnu har jeg ikke vundet de 2,6 milliarder kroner.

Og det kommer nok også til at vare på et par år eller mere før jeg får muligheden.

Endelig kræver det selvfølgelig også, at jeg løser den rigtige kombination i et nyt internationalt spil, der er på tegnebrædtet, og som jeg i det følgende vil berette om.

Der har netop været afviklet en galop-konference i Japan - the Asian Racing Conference - og her blev det foreslået, at man ikke blot skaber en 24 timers væddeløbskanal, der skal sende alle årets 365 dage, men som også tilknyttes et ugentligt spil, hvor man har lagt op til ,at der kan blive en gevinstpulje på 350 millioner Euro - 2,6 millioner kroner.

Spilleformen vil være ny og en udbygning af den franske Quinte+, hvor man skal finde de fem første heste i et givet løb i rigtig rækkefølge.

I det nye spil skal man finde ikke mindre end otte heste i rigtig rækkefølge!

Det er klart, at dette projekt er ikke noget man søsætter fra den ene dag til den anden, og de planer man arbejder ud fra nu, opererer med en premiere i forbindelse med Japan Cup i 2012.

Så det varer lidt endnu før jeg kan tredoble præmierne i løbene herhjemme.

Og komme på alverdens forsider!

Whosgoinwhosstayin?

Whosgoinwhosstayin - jamen, sikket et navn - og det er selvfølgelig fristes jeg til at skrive - et navn på en amerikansk traver.

Men ikke en hvilken somhelst, selv om hverken Du eller jeg har hørt meget til den - endnu.

Whosgoinwhosstayin er nemlig USA's oftest sejrende 2-åring i år - den er ubesejret i 12 starter!

Når vi ikke har hørt - eller været så opmærksom på Whosgoinwhosstayin, så er det fordi den løber nede i Florida på Pompano Park.

Her har den gjort rent bord i alle Florida's Sire Stakes og er foreløbig noteret for en samlet indtjening på 77.262 dollars og rekord 1.14.4 på Pompano Parks 1000 meter bane.

Afstamningen på Whosgoinwhosstayin er ikke det vi forbinder med en gængs amerikansk afstamning - altså de blodlinjer vi går efter, når der købes heste til Skandinavien.

Faderen hedder Basil - det får mig til at tænke på John Gleese i Halløj På Badehotellet - men travets Basil gjorde sig ikke specielt bemærket i sin aktive karriere, hvor den satte rekord 1.12.5 og tjente 81.749 dollars.

Den har virket i avlen i Florida og er noteret for 15 afkom, hvoraf de ni har startet med JP Sage (født 2002) som den hidtil bedste med rekord 1.13.1 og en indtjening på 139.066 dollars.

Moderen til Whosgoinwhosstayin hedder Benn's Margie, der fik rekord 1.13.9 og tjente 55.886 dollars - hun er efter Wall Street Banker - Helen Frazer v. Prakas.

Yderligere en amerikansk 2-åring har vundet 12 sejre, nemlig hoppen BS Genny, men den har brugt 16 starter til at opnå resultatet.

BS Genny, der har løbet på The Meadows samt på dyrskuer (Fairs) i Staten Pennsylvania er efter Malabar Millenium og har vinderrekord 1.15.9.

Ozio Royal ude af Vintermeetinget

En af de heste, der har været stillet store forventninger til i Frankrig, er den 6-årige Ozio Royal.

Efter at have indledt sin væddeløbskarrioere pænt, men uden at være prangende, steg Ozio Royal sidste efterår op i den absolutte top i sin årgang - først ved at vinde Prix Jockey i 1.14.4/2700 m og siden ved - ikke mindst - ved at vinde Criterium des 5 Ans i 1.13.7/3000 m.

Efter dette løb fik hesten dog pause - også nok en længere pause end beregnet - for nu meldte problemer med bentøjet sig.

Ozio Royal blev dog klar igen, og vendte tilbage i løbene den 21. oktober på Vincennes, hvor den sejrede i 1.13.7/2700 m - og så skulle den være klar til Vintermeetinget med dets storløb.

Men nu kommer meldingen fra Frankrig, at Ozio Royal er ude og tidligst kommer til start næste forår.

Ozio Royal, der er efter Cezio Josselyn, trænes og køres af Jean Michel Bazire og har vundet 13 sejre i 24 starter og har tjent 412.640 Euro.

Allerede i år har den virket i avlen, hvor den stod til 500 + 4.000 Euro.

Walter Case tilbage i sulkyen

En af USA's mest kontroversielle travkuske, den 47-årige Walter Case Jr. vender fredag tilbage i løbene. Det sker på banen Plainridge, hvor han skal køre fem gange fredag eftermiddag.

Walter Case Jr. er netop blevet løsladt efter at have siddet fem år i fængsel for gentagne overfaldsdomme samt narkotika-misbrug.

Walter Case Jr. var den første travkusk, der vandt mere end 1.000 sejre på en sæson ,og i flere år var han den mest vindende kusk i Nord Amerika.

I 1991, 1922 og 1998 blev han hædret som Harness Tracks of America's Driver Of The Year.

Var Walter Case Jr. en vinder på banen, var han - desværre - det modsatte uden for, hvor vold og misbrug efterhånden tog over og til slut endte i arrestation og efterfølgende fængselsophold.

Nu er straffen udstået - Walter Case Jr. kan starte på en frisk - og han har gode muligheder for at gøre det med sejr allerede i 1. løb, hvor han sidder bag den 2-årige pacer Lady Wiwern, der er favorit efter at have vundet sin debut.

tirsdag, november 18, 2008

Der er penge i fransk travsport!

Der er ikke meget nyt i overskriften - det ved alle vist, men når jeg skriver den, så er det fordi at Frankrigs to bedste 3-åringer begge hedder noget med - penge!

Ready Cash er klart den bedste hingst - og Return Money klart den bedste hoppe.

Og hvem er så bedst af dem?

Det får vi at vide søndag den 7. november, hvor Criterium des 3 Ans om en samlet præmiesum på 240.000 Euro afvikles på Vincennes.

Men i går eftermiddags kunne man få et fingerpeg, idet der blev afviklet to løb - et for hingste og et for hopper - over samme distance som Criterium, nemlig 2700 meter.

Ready Cash med Bernard Piton vandt hingstenes opgør sikkert i 1.17.8, mens Return Money med Thierry Duvaldestin kom strygende bagfra og vandt hoppernes opgør i 1.15.7.

Ja, så er der vel ingen tvivl om, hvem der er den bedste!

Det må være Return Money!

Og dog.

For det hele kommer jo an på, hvordan løbene bliver afviklet.

Mellemtiderne hos Ready Cash var 1.18.6/1.18.7/1.19.3 (efter 1200 m/1700 m/2200 m), mens tiderne i Return Moneys løb var på 1.17.1/1.17.3/1.16.5.

Der var altså hele tiden mere knald på i hoppernes løb.

Men Ready Cash er alligevel min favorit - og sikkert også mange andres - til Criterium des 3 Ans.

Mens at Return Money bedste tid på 2700 meter har været 1.15.5 - sat på en sjetteplads i Criterium des Jeunes i februar (da vandt Ready Cash i 1.15.1) - så har Ready Cash vundet i imponerende 1.13.6 tilbage i juni måned.

Ready Cash er klart årgangens konge - han har startet 15 gange og har vundet 13 sejre - heraf tre Gruppe 1-løb og har tjent 651.800 Euro.

Men Return Money er lige så klart årgangens dronning med 14 sejre i 25 starter og en indtjening på 704.500 Euro.

Fælles for dem begge er, at de er faldet efter forholdsvis upåagtede avlshingste.

Ready Cash tilhører anden årgang efter Indy de Vie 1.11/500.000 Euro, der var en habil væddeløber, men vel heller ikke mere. Den står til 2.800 Euro i bedækningstakst.
Moderen, Kidia fik rekord 1.18.2 og er efter Extreme Dream.

Return Money er efter Workaholic-sønnen Corot 1.12, der var en af de bedre heste i sin årgang. Den har virket i avlen siden 1996, og har da avlet flere heste lidt over gennemsnittet, men Return Money er stjernen blandt hans afkom.

Moderen til Return Money, Making Money havde rekord 1.22.3 og er faldet efter Himo Josselyn.

Ready Cash ejes og trænes af Phillippe Allaire, og køres fast i løbene af Bernard Piton, mens Thierry Duvaldestin træner og køre Return Money.

mandag, november 17, 2008

Inzaghi eller Inzaguy?

En lille pudsighed fra søndagens løb i Frankrig.

Vor egen danske Inzaghi - kørt af Jeppe Juel - vandt som tidligere omtalt på travbanen i Graignes.

Samme eftermiddag vandt galophesten Inzaguy et forhindringsløb på banen i Agen.

På fransk udtales de to heste på same måde!

I ørrigt er der mere forvirirng om de to navne, for tilsyneladende kan de begge henføres til den italienske fodboldspiller Filippo - Inzaghi - øh Inzaguy!

Tetrick sætter ny indtjeningsrekord

I nat satte amerikanske Tim A. Tetrick ny verdensrekord for indkørte præmier på en enkelt sæson for en travkusk.

Tetrick har i år indkørt 18.386.977 dollars mod hans egen rekord sat i fjor på 18.350.047 dollars.

Tim A. Tetrick har i år vundet 834 sejre i 3.764 starter, hvor han i fjor vandt 1.189 sejre (verdensrekord) i 4.728 starter.

Tetrick passerede sin gamle verdensrekord søndag på Harrahs Chester i Pennsylvania, hvor han vandt fire sejre.

Klampenborgs Galla-aften

Lørdag aften samledes galopinteresserede på Klampenborg galopbane for at markere sæsonafslutningen og for at hædre årets profiler.

Ikke uventet blev denne begivenhed en stor triumf for en af sportens mangeårige og meget trofaste hesteejere, Lone Kaj Nielsen samt træner Bent Olsen.

Jeg ved ikke, hvor mange år Lone Kaj Nielsen har været aktiv som hesteejer, men jeg gætter næppe forkert, hvis vi taler om op mod 40 år!

Jeg tror heller ikke, at Lone Kaj Nielsen nogensinde har drømt om at skulle opleve et sådant jubel-år som 2008, hvor hendes heste vinder bl.a. vinder Dansk Derby og Dansk Kriterium.

Lone Kaj Nielsens tre-dobbelte storløbsvinder, Reventon blev ikke blot kåret som Årets 2-åring, men også som Årets Hest2-åring, og fruens Derbyvinder Master Kid som Årets 3-åring.

Stort Til Lykke herfra med en fantastisk sæson.

Træner Bent Olsen har ansvaret for ovennævnte duo, og dette var selvsagt årsag til, at Bent havde en helt fantastisk sæson, hvor han med bred margin blev championtræner.

At datteren Lea Olsen så blev amatørchampion, og staldens førstejockey Jacob Johansen jockeychampion, fuldender billedet af en helt fantastisk sæson for stald Bent Olsen.

Bent Olsen er af den slags trænere galopsporten har brug for- ja, og travsporten kan også bruge hans lige.

Bent Olsen ser muligheder, han er ikke bange for at købe heste for egen regning, hvad enten det er på auktioner i Danmark, Sverige eller England. Han skaffer nye heste til sporten - han skaffer nye hesteejere.

Bent Olsen sælger sporten godt. Han er god at interviewe til kamera - og han er i det hele taget et meget behagelig menneske.

Det var dejligt for Bent at vinde sæsonens klassiske løb med Derbyet og Kriterium i spidsen - og det var dejligt for at ham at vinde trænerchampionatet op Klampenborg

Til Lykke Bent!

Her er de kårede:

Årets 2-årige Hest:REVENTON (DEN)
Årets 3-årige Hest:MASTER KID (DEN)
Årets Ældre Hingst / Vallak:PEAS AND CARROTS (DEN)
Årets Ældre Hoppe:HOT FUDGE (SWE)
Årets Handicapper:RED MARTEENEY (GB)
Årets Hest:REVENTON (DEN)
Årets Amatørrytter:LEA OLSEN
Årets Lærling:MARTIN RODRIGUEZ
Årets Jockey:JACOB JOHANSEN
Årets Træner:BENT OLSEN
Årets Opdrætter:STUTTERI HJORTEBO
Årets Avlshingst:ACADEMY AWARD

søndag, november 16, 2008

Hollandsk sejr i Gran Criterium

På en fantastisk finish lykkedes det Hugo Langeweg jr at bringe Main Wise As (Yankee) glide) først over stregen til sejr i Italiens største løb for 2-åringer, Gran Criterium på San Siro søndag eftermiddag.

Parret, der startede i anden række bag startvognen sad meget langt nede i feltet undervejs, men dukkede op udvendigt til slut til sejr i 1.15.4a/1600 m foran Mondiale OK (Lemon Dra) i samme tid, mens Mumi Egral (Napoletano) tog tredjepladsne knapt foran Mania (Lemon Dra) i samme tid.

Der var 92.000 Euro i førstepræmie til Main Wise AS, der forinden havde startet to gange i Holland - begge med sejre som resultat..

Hoppeløbet vandtes af Mind Wise As (Lemon Dra) med Pietro Gubellini i 1.15.6a/1600 m foran Erik Bondo-trænede Miccia Riz (Yankee Slide) i 1.15.6. Her var der 36.800 Euro i førstepræmie.

Klart for italiensk derby

Der har været flere historier fremme om, hvorvidt det italienske trav derby blev afviklet i år eller ej. Eller om Gran Premio Orsi Mangelli ville blive det.

- Men nu er det helt sikkert, at det italienske travderby køres den 29. november, fortæller Erik Bondo, der har Lexus Font til start i løbet. - Der bliver også afviklet et consolation-løb, men til gengæld tror jeg ikke, at man kører Hoppe Derbyet.

Derby Italiano del Trotto afvikles for 3-årige heste over distancen 2100 meter på Tordivalle-banen i Rom - den samlede præmiesum er på 770.000 Euro.

Til gengæld ser dte ud, at Gran Premio orsi Mangelli på San Siro er definitivt aflyst

Lupo Bianca nummer fem

Hvis Lupo Bianca var min hest så tror jeg ikke jeg ville vælge at sætte Pietro Gubellini op bag ved den igen.

Nu har Gubellini kørt hoppen to gange.

Første gang blev det til galop med alt i behold i opløbet, og søndag eftermiddag valgte Gubellini igen at køre defensivt og slap derfor alt for sent ud til angreb - parret nåede en femteplads - kort efter mål var de nummer fire.

- Men hesten gik i hvert fald godt, og hun fungerer og er blevet hurtigere fra start, siger Erik Bondo, der dog ikke vil kommentere Gubellinis kørsel.

Lupo Bianca tjente 520 Euro på femtepladsen og hun noteredes for 1.14.2 - løbet vandtes sikkert af tyske Ambassador As med Enrico Bellei i 1.12.9a/1600 m.

Dametur på San Siro

De to stærkt amputerede kvalifikationsløb til UEt Grand Prix-der blev kørt på San Siro i Milano søndag eftermiddag, vandtes af de to franske hopper, Quechua de Charue (Korean) kørt af Christope Martens og Qualita Bourbon (Love You) kørt af Jos. Verbeeck.

Begge sejre blev vundet efter føring fra start til mål.

Mens Quechua de Charue var løbets mindst spillede hest, så var Qualita Bourbon kæmpefavorit.

Quechua de Charue fik lettet sin opgave ved at staldkammeraten Quaro med Jean Michel Bazire galoperede fra start og hurtigt blev diskvalificeret, og ved at Jean Pierre Dubois bag Infinitif ikke rigtigt vidste, hvad han ville undervejs.

Løbets fjerde deltager, Qualmio de Vandel med Thierry Duvaldestin, forsøgte angreb de sidste 600 meter, men blev træt og måtte lade Infinitif gå forbi sig til slut. De to første videre til finalen. Vindertiden var 1.13.9a/2100 m

I den anden afdeling var der også kun fire heste til start, og Verbeeck sendte hurtigt Qualita Bourbon frem. Verbeeck bestemte alt i løbet, og lod den store hoppe strække ud de sidste 700 meter.

Sejren blev meget sikker foran svenske Zlatan Blou med Jorma Kontio, der dermed også er videre. Her var vindertiden 1.15.0a/2100 m

Let sejr til Inzaghi og Jeppe Juel

Inzaghi og Jeppe Juel havde ikke de store problemer med at hjemføre sejren i Prix George Dreux med en førstepræmie på 11.000 Euro på banen i Graignes i Normandiet.

Inzaghi sejrede sikkert i 1.16.3/3375 meter foran Unico Limburgia med Pierre Levesque i 1.16.7/3375 meter

Kan DU huske Dirigenten?

Hvis du har interesseret dig for travsport i små 30 år, så er der gode muligheder for, at du stadig kan huske den kønne røde hingst, Dirigenten som Steen Juul vandt mange løb med.

Dirigenten, der var født i 1977, blev som 4-åring solgt til Tyskland, hvor den fortsatte løbskarrieren med pæn succes, og efterfølgende blev den brugt i avlen, hvor den blev fader til 35 afkom.

Der var vel ikke world beaters i mellem disse 35, men alligevel er Dirigenten i dag topaktuel i Europæisk travsport.

Jo - lørdag aften vandt hans barnebarn, Copper Beech kørt af Conrad Lugauer nemlig Prijs der Giganten på Wolwega-banen i Holland.

Copper Beech, der har Diamond Way-sønnen Cosmo som fader, har Copyright som moder, og hun er datter af Dirigenten.

Dirigenten var opdrættet af Johs. Facius i Aalborg. Han var efter alle tiders danskopstaldede avlshingst, Pay Dirt, mens moderen var Mazina Lønbo.

Mazino Lønbo var et rent "Lønborg-produkt" - forstået på den måde, at hun var efter Cockney - Enten Eller - to heste, der trænedes af Vagn Lønborg i Århus.

Cockney var en stor Joe's Pride-søn - og den var rød - så det er ikke helt tilfældigt at såvel Dirigenten som Copper Beech er blevet røde.

Mazina Lønbo var en af Cockneys bedste hoppeafkom - født i 1966 satte hun rekord 1.24.6 og tjente 26.300 kroner.

Mazina Lønborg blev en meget fin følhoppe - udover Dirigenten 1.16.8 - 1.16.6a - 426.879 kr. fødte hun helbroderen Emiren 1.15.5a - 424.700 kr., helsøsteren Julijanne1.16.2a - 94.800 kr, Hippologen 1.17.6a (Vokal N)- men nu stopper jeg lige her.

Hendes moder Enten Eller - ej af forveksle med Enten Eller f. 1997 (Odin Vang - Jannie Hoot) - var født i 1959 og var efter indlænder-hingsten Leo Axworthy - Ohanne.

Enten Eller var en fin væddeløber med rekord 1.24.1a. I avlen blev hun møder til i alt otte afkom og blandt disse finder vi gode heste som Bye Bye Vixi (Francis Senator) 1.18.3 - 122.650 kr og Dwight Vixi (Francis Senator)1.16.2 - 355.760 kr - altså halvsøskende til Mazina Lønbo.

Går vi lidt længere tilbage i moderlinjen, så finder vi Cobocco, der blev mormoder til legenden Tarok - den var i øvrigt også rød - Cobocco er tiptipoldemor til Copper Beech!!

Lupo Bianca starter igen

Danske Lupo Bianca, der er i træning hos Erik Bondo, starter i eftermiddagens 7. løb på San Siro-banen i Milano.

Hendes italienske debut i søndags endte desværre i galop i opløbet i en trang situation, men Lupo Bianca nåede dog at vise, at hun har fundet formen.

Hoppen, der atter får Pietro Gubellini i sulkyen, må derfor vurderes til at være en af favoritterne i 7. løb, hvor den samlede præmiesum er på 14.300 Euro - distancen er 1600 meter auto, og Lupo Bianca har trukket spor 4.

Med i løbet er i øvrigt den tidligere danskejede 7 Naughty Nunu.

Der er i alt ni heste til start.

14 gammel verdensrekord forbedret

Natten til søndag sejrede den 2-årige hoppe Honorable Daughter kørt af John Campbell i 1.11.6 og forbedrede dermed CR Kay Suzie's 14 år gamle rekord på 1000 meter bane med med 0,6 sekunder.

CR Kay Suzies rekord var en af tre gamle rekorder, der stadig overlevede fra det forrige århundrede - nu er der blot CR Kay Suzies verdensrekord for 2-årige hoppe på 800 meter bane med 1.12.5 samt Beat The Wheels 1.09.5 for 4-årige hopper på milebane, der står endnu. beat The Wheels rekord er dog blevet tangeret.

Pudsigt er ovennævnte rekorder alle sat tilbage i samme år, nemlig 1994.

Men tilbage til Honorable Daughter, der med nattens sejr i Matron Stake Filly, blev årets mest vindende 2-åring i verden med en indtjening på 479.305 dollars.

Honorable Daughter har startet ni gange og har vundet otte sejre - nederlaget kom på The Red Mile i Kentucky, hvor hun galoperede som storfavorit.

Honorable Daughter er efter Malabar Man - Honorable Mother v. Mr Vic og kostede 32.000 dollars som åring.

Honorable Daughter blev kørt til sejr af John Campbell, der sendte hende til føring og siden var det spil til et mål.

Sejren blev sikker med 2 længder foran On Tough Girl (Muscles Yankee) med Cat Manzi i 1.11.8, mens OK To Play (Yankee Glide) med Tim A. Tetrick blev nummer tre i 1.12.0.

Hos hingste satte den ubesejrede Explosive Matter (Cantab Hall) med Ron Pierce verdensrekord i forsøget til Matron Stakes, 2 årige hingste i sidste uge med 1.11.5.

I nat vandt den sin fjerde sejr og igen helt efter behag med 5,5 længder i 1.11.8 - Select Yankee (Yankee Glide) med Daniel Dube blev nummer to i 1.12.5, mens NF Quotable (Tom Ridge) med David Miller besatte tredjepladsen 1.12.7.

Nu mangler der blot et storløb tilbage i den amerikanske sæson - nemlig Breeders Crown, hvor finalerne køres på The Meadowlands lørdag den 29. november.

I morgen - mandag den 17. november - skal der anmeldes til Breeders Crown, og hvis der kommer så mange anmeldelser, at der skal køres udtagelsesløb, sker dette for 2-åringerne på fredag den 21. november og for 3-åringerne lørdag den 22. november.