lørdag, juni 26, 2010

USA: Enough Talk overraskede

I nattens indl. afdeling til storløb Titan Cup på The Meadowlands var der først og fremmest set frem til et opgør mellem Lucky Jim og Arch Madness.
Arch Madness satte nyligt verdensrekord på 1000 meter-bane ved en let sejr på Pocono Downs - og Lucky Jim - ja, den plejer jo at vinde på The Meadowlands. Og blev i øvrigt også meldt fit for fight efter sin mislykkede tur til  Elitloppet.

Men såvel Lucky Jim som Arch Madness blev sat på plads af Enough Talk med Ron Pierce i sulkyen.

Enough Talk startede - som Lucky Jim . også for første gang siden turen til Europa - den havde nået at starte i såvel i Finland, Norge og Sverige og uden succes.

Efter et løb i ryg på Arch Madness,  kunne Enough Talk imidlertid vinde sikkert i 1.09.0, mens Lucky Jim blev nummer to i 1.09.2 og Arch Madness nummer tre i 1.09.4.

Enough Talk gav 16,50 i odds.

Finalen i Titan Cup køres i næste uge, hvor der nu er lagt op til en forrygende revanche.

fredag, juni 25, 2010

USA: Chocolatiers første vinder!

I USA startede 2-års sæsonen for alvor i nat, hvor man afviklede flere afdelinger af New Jersey Sire Stakes på The Meadowlands.

Der blev afviklet to afdelinger for hhv. hopper og for hingste og blandt vinderne var Creme de Cocoa, der dermed blev første sejrende afkom i løb efter billedskønne Chocolatier.

Hoppen Creme de Cocoa, der som Chocolatier er opdrættet, ejet og trænet af Ackerman-familien sejrede på en stærk afslutning (1.11.1/400 m) i 1.14.0 foran Lady Pixie (Yankee Glide) med Brian Sears.

Creme de Cocoa har samme moder som Ackerman-familiens seneste stjerne, Judge Joe, der nu er avlshingst i Sverige, og som herhjemme udbydes gennem Opdrætterforeningen på frossen sæd.

Hurtigst i de fire løb var hoppen Global Desire, som trænes af Jimmy Takter og som blev kørt af Ron Pierce.
Den vandt i 1.12.8 med ikke mindre end 7 længder.

Global Desire er ejet og opdrættet af Brittany Farms - og så er den helsøster til Hambletonian-vinderen m.m., Glidemaster!

Med den debut Global Desire leverede er der store forventningerne til fremtiden . Den førte fra start til mål og sluttede af med 1.10.6/400 m.

Hurtigst blandt hingstene var Leader of the Gang som Ron Pierce kørte til sejr for Jimmy Takter i 1.13.3 - kort foran Gunga Win (Windsongs Legacy) i samme tid.

Leader of the Gang er efter Muscles Yankee - Fraulien Bluestone v. Angus Hall og kostede i fjor den nette sum af 170.000 dollars.

Big Sky Storm med Brian Sears vandt den anden afdeling i 1.13.4 - 1,5 længde foran Muscleaneous (Muscles Yankee).

Big Sky Storm er efter Classic Photo og Big Sky Angel v. Trade Balance.

I rammeprogrammet startede Cowboylands 3-årige hoppe, Chat Chat (Angus Hall) med Dewayne Minor i sulkyen.

Parret førte fra start, men gik træt i opløbet og var slået med små 6 længder - Chat Chat, der startede for anden gang i karrieren kom hjem  i 1.12.7.

torsdag, juni 24, 2010

Nostalgi!



Synes du også, at det er vigtigt og interessant at kende travsportens historie?

 Så er det en god idé at følge med på Bongoracings hjemmeside fremover.

I samarbejde med Klaus Koch vil Hans Jørgen Poulsen,  nåja - Bongo - bringe historier fra dengang - og rigt illustreret.

Følg dette link - http://www.bongoracing.dk/dansktravhistorieindex.html

Det er et flot og interessant stykke arbejde duoen her leverer.

Succes for Lunden

På en ny hjemmeside, Mycitydeal.dk kan man hver dag finde et godt tilbud fra en forretning eller restauration i forskellige byer.

For nogle dage siden var tilbuddet i København en VIP-dag på Charlottenlund Travbane til blot 100 kroner .- sat ned fra 289 kroner.

Tilbuddet var særdeles populært - 179 personer bestilte den tilbudte pakke, der består af entre, program, spillekupon på 100 kroner samt en buffet!

På en liste, der viser hvilke andre tilbud, der har været på Mycitydeal.dk for København, er Lundens tilbud en flot nummer to - kun overgået af et tilbud fra en italiensk restauration, hvor man kunne få dagens ret til halv pris.- 39.50.

Endnu tror jeg ikke siden, Mycitydeal.dk er så kendt, men det er nok blot et spørgsmål om tid - og andre væddeløbsbaner kan  med fordel bruge den som et led i deres markedsføring.

Se www.mycitydeal.dk

Skal travsporten have en Ombudsmand eller klagenævn?

I det norske fagblad, Trav og Galopp Nytt har der inden for den seneste uge været to historier omkring heste som Jesper Bruhn fra Travportalen har solgt til norske ejere.

I begge tilfælde har ingen af hestene levet op til de forventningerne som sælgeren - Jesper Bruhn - havde stillet køber i udsigt.

Det drejer sig om hestene Odia Østervang og Opal Hammer.

I dag kan jeg læse på travservice.dk læse om de erfaringer som Jan Tunow har haft i forbindelse med køb af Lux Line fra træner Knud Mønster.

Og der kunne sikkert komme mange andre sager frem med uheldige oplevelser i forbindelse med hestehandel.

Selv om der findes love og regler for køb og salg af heste, så kunne det være en ide, at hestevæddeløbssporten selv indførte sin egen rets instans - en Ombudsmands-lignende funktion´- et klagenævn - akkurat som det f.eks. kendes det fra ejendomsmæglerbranchen.

Et sådant nævn skulle ikke blot tage sig af tvister i forbindelse med handel med væddeløbsheste, men også behandle de tvivlsspørgsmål der ofte opstår mellem trænere og hesteejere.

Kendelser skulle selvfølgelig offentliggøres således at dubiøse personer ville få sværere ved at agere inden for sporten.

USA: Neighsay Hanover skifter træner

Den amerikanske hurtigtraver, Neighsay Hanover, der i år har vundet tre sejre i fire starter, skiftede tirsdag træner fra Trond Smedshammer til Ray Schnittker.

Neighsay Hanover som for 25% delejes af danske Leif Alber, var i sidste uge på vej til at blive solgt til Norge, men efter fredagens sejr i fine 1.10.2 på The Meadowlands, satte en anden delejer, Ted Gewertz bremsen i.

I Norge var alt ellers på plads - Neighsay Hanover skulle have været i træning hos Trond Andersen og Thor Borg skulle have kørt den i Forus Open.

- Jeg har aldrig været interesseret i at vi skulle sælge Neighsay Hanover - jeg tror, at den kan udvikle sig mere endnu, men to ejergrupper, der havde 50 % - samt indtil i fredags Ted Gewertz med 25 % - var interesseret i at sælge, fortæller Leif Alber.

- Efter fredagens sejr ændrede Gewertz holdning, og nu har hestejere ved Ray Schnittker købt de 50%, der var til salg,  og hesten er flyttet til Ray Schnittker i tirsdags. Hvornår han vil starte den, ved jeg ikke noget om, men jeg er da glad for at vi fortsat har den.

Neighsay Hanover, der er efter Muscles Yankee og ud af samme hoppelinje som Moni Maker, har foreløbig tjent 563.399 dollars i karrieren - den har startet 30 gange, vundet 7 sejre, 5 anden og 5 tredjepladser

onsdag, juni 23, 2010

HFF klar med bonus-penge

Hvis landets væddeløbsbaner opfylder målene i de resultatkontrakter man har indgået med HFF, så ligger der 3,3 millioner kroner klar til udbetaling!

I Resultatkontrakterne er der opstillet en række målepunkter og opfyldes disse, så venter er der en kontant belønning, der er fra 15.000 kroner og op til 120.000 kroner.

I den seneste udgave af nyhedsbrevet, HFF Nyt er bonus-modellen for de enkelte baner opstillet og ser således ud:

Skive, Billund, Nykøbing og Bornholm
Spilleindtægter 80.000 kr.
Defineret driftsresultat 80.000 kr.
Sponsorindtægter 60.000 kr.
Indtægtsgivende målepunkt 40.000 kr.
Øvrige målepunkter 15.000 kr.

Århus, Ålborg og Odense
Spilleindtægter 100.000 kr.
Defineret driftsresultat 100.000 kr.
Sponsorindtægter 75.000 kr.
Indtægtsgivende målepunkt 50.000 kr.
Øvrige målepunkter 15.000 kr.

Lunden og Klampenborg
Spilleindtægter 120.000 kr.
Defineret driftsresultat 120.000 kr.
Sponsorindtægter 90.000 kr.
Indtægtsgivende målepunkt 60.000 kr.
Øvrige målepunkter 15.000 kr.

Forhåbentlig giver disse økonomiske gulerødder nu banerne et ekstra incitament til at opfylde kriterierne i Resultatkontrakterne.