fredag, december 18, 2009

Canadisk traver vil til Skandinavien

Den canadiske hesteejer, Al Libfield - ejer af utallige topheste gennem årene - har planer om at sende sin 4-årige vallak, Define the World (Duke Of York) til Skandinavien for at starte i vore storløb.

De løb, som Al Liebfield har i tankerne, er Finlandia Ajo den 2. maj, Oslo Grand Prix den 16. maj, Elitloppet den 30. maj og Copenhagen Cup den 13. juni.

Define The World var i fjor en af Canadas bedste tre-åringer, idet den vandt 14 sejre i 24 starter, tjente 688.731 dollars og satte vinderrekord 1.10.6.

I år har den vundet 6 sejre i 23 starter og har tjent 239.522 dollars - rekorden er sænket til 1.09.6

I alt har Define The World startet 51 gange i karrieren (den startede fire gange uden den store succes som 2-åring), har vundet 20 sejre og har i alt tjent 907.335 dollars (amerikanske).

Define The World trænes af John Bax, der to gange tidligere har startet canadiske heste i Skandinavien.

Først var det Goodtimes, der var nummer tre i såvel Elitloppet og Finlandia Ajo og senest Northern Baily, der var uplaceret.

Nu må vi så se, om Define the World bliver inviteret

torsdag, december 17, 2009

Flot svensk julegave

100 millioner kroner ekstra til trav- og galopsporten i Sverige i 2010.

Det er det glade Julebudskab som ATG og STC netop har udsendt.

De mange rare penge kommer fra en øget spilomsætning, der i alt når op på 12,5 milliarder i 2009 - en fremgang på 4,5%

- Det er især V75-omsætningen, der er steget i 2009, siger ATG-direktør Remy Nielsson.

De mange ekstra millioner fordeles efter den gældende fordelingsnøgle til banerne og skal bruges til større væddeløbspræmier samt investeringer.

24 millioner kroner er øremærket til en pulje, som skal gå til løb for ungheste, hopper, koldblod, monté og anden satsning på breddesporten.

onsdag, december 16, 2009

Mars starter på lørdag

Lørdag eftermiddag får Mars (Chipmate), der tidligere var i træning hos Knud Mønster, sin franske debut på væddeløbsbanen med det flotte navn, Hippodrome de Marianne, der ligger i Grenade-sur-Garonne - en by syd for Toulouse - og ikke så langt igen fra den franske grænse.

Mars skal køres af svenske Daniel Parling, der arbejder hos Jørgen Westholm i dennes franske filial på Grosbois.

Der kommer 16 heste til start i løbet, der er udskrevet over 2725 meter med 25 meter tillæg for vundne 81.000 Euro - det betyder at Mars skal starte fra tillæg, idet den har vundet 146.310 Euro. Der er loft i løbet ved 153.000 Euro, så propositionen passer fint til Bjørn Kolsrud fine traver.

Løbet,der hedder Grand Prix de la Communaute de Commune og har en samlet præmiesum på 22.000 Euro, har endnu et dansk islæt, idet Jørgen Lorentzen sender hans gode hoppe Beastar (Gentle Star) til start - den får Anders Lindquist i sulkyen og starter fra spids.

Tidligere Steen Juul-trænede New Photo Guy (Sj's Photo), der nu som Mars også trænes af Jørgen Westholm, var anmeldt til lørdagens løb, men blev ikke skrevet til start.

Banen på Hippodrome de Marianne er 1.175 meter i omkreds og der køres venstre om.

Per Ulven er død

En af norsk travsports største personligheder gennem tiderne, træner Per Ulven er død.

Per Ulven vandt ikke færre end ni derbysejre og totalt 1.750 sejre.

Internationalt havde han stor succes med Toyota Moulin, der bl.a. vandt Elite-rennen i Gelsenkirchen i hård kamp med Granit Bangsbo med Steen Juul.

Per Ulven, der havde været syg gennem længere tid, blev 84 år.

tirsdag, december 15, 2009

Ingen tilskuerkrise i Hong Kong


Da Sha Tin_banen i Hong Kong i søndags afviklede sine store internationae løbsdag, var der ikke færre end 56.000 tilskuere!

Det var 10.000 flere end i fjor - så ingen tilskuerkrise i Hong Kong.

Hong Kong Cup vandtes i øvrigt af sidste års franske derbyvinder Vision d'Etat med Olivier Peslier. (foto)

Verbeeck tilbage den 24. december

Den belgiske topkusk, Jos. Verbeeck, der i lørdags blev kastet af sulkyen bag Perlando umiddelbart inden starten til Prix du Bourbonnais, forventer at være klar til at køre løb igen den 24. december.

Og det til trods for, at han skulle have brækket flere ribben samt et kraveben!!

Lucky Jim mod Elitloppet


Den amerikanske sejrssluger, Lucky Jim (SJ's Photo) har ikke startet siden den 22. august, hvor den vandt Breeders Crown den 22. august på The Meadowlands.

Det var dens 17. sejr i 18 starter i år.

Siden da har Lucky Jim slappet af på en farm i New Jersey, men nu er den atter kommet i træning hos ægteparret Andy og Julie Miller.

Miller-familien forventer, at Lucky Jim er klar til løb i marts måned, hvor den skal starte i Su Mac Lad-serien for hurtigklassen på The Meadowlands.

- Og trives han godt, så vil vi gerne starte Lucky Jim i Elitloppet i Sverige, men det bliver på hestens præmisser. Er han ikke 100 % i orden, så tager vi ikke til skandivanien, siger Andy Miller.
Foto: Lisa Photo.

søndag, december 13, 2009

Italiensk 2-åring vandt i 1.13.6

For en uge siden var den italienske 2-åring Naomi (Pine Chip) chanceløs over for "danske" New Esterel i et løb på San Siro i Milano, hvor New Esterel sejrede i 1.14.2a/1600 m.

I dag var der imidlertid kun en hest på banen i Naomi's løb - og det var den!

Efter en rolig start bragte Alessandro Gocciadoro den lækre to-årige hopppe frem til føring. Naomi løb i sit eget tempo og passerede 1000 meter efter 1.12.6.

Selv om tempoet blev slækket til slut, var hun helt alene i opløbet, og sejrede i fantastiske 1.13.6a/1600 m - 2/10 sekunder langsommere end Lollypop Wise's rekord på 1.13.4 - sat for to år siden.

Nærmest Naomi kom Nara Cast (Uronometro) i 1.14.3, mens Neve del Rio (Varenne) blev nummer tre i 1.14.5.

Naomi har nu startet seks gange og har vundet tre sejre og to andenpladser. Sejren i dag gav 6.900 Euro, så hun har i alt tjent 19.616 Euro.

Hendes moder Uhta er efter Ata Star L og har rekord 1.16.7 og tjent 66.000 Euro - hun har avlet flere nyttige væddeløbere - den hidtil mest vindende er Espoir (Armbro Goal) fra 2001, der har 80.264 Euro og sat rekord 1.13.9

Turbo er startet igen

Jeppe Juel flytter til Norge - Anders Pedersen opretter filial i Norge - Bo Westergaard er flyttet til Norge.

Ikke just opmuntrende læsning for danske travsportsentusiaster.

Men her er så noget positivt.

Lunden har fået en ny træner.

36-årige Dennis" Turbo" Olsen har fået licens på banen, og har foreløbig en god halv snes heste i sin varetægt.

Søndag den 13. december havde han sin første starthest, Orion K, men den galoperede uheldigvis og sluttede uplaceret.

- Jeg er sikker på, at var Orion K gået fejlfrit, så havde den vundet, siger Dennis Olsen.

Så husk den til næste gang!

Dennis Olsen har fået staldplads på Stutteri Focus ved Birkerød - her råder han over en stald med 18 bokse.

- Tidligere har store trænere som Steen Juul, Axel Jacobsen og Preben Kjærsgaard stået her på stedet, og har opnået fine resultater, så det håber jeg også jeg kan gøre på et tidspunkt, siger Dennis Olsen.

Dennis Olsen har tidligere været privattræner for Vang Hovedgård i nogle år, men sluttede for tre et halvt år siden.

- Derefter tog jeg til USA, hvor jeg har arbejdet som hjælpetræner på Dover Downs banen. Desuden har jeg senest arbejdet som beslagsmed i Sverige - bl.a. ved træner Thomas Malmquist, fortæller Dennis Olsen.

- Det er ikke mindst min gamle kammerat, Peter Wilhelmsen, der er årsag til, at jeg nu har besluttet mig til at blive travtræner på Lunden.

- Peter har en del heste, som jeg nu har fået ansvaret for - vi har i øvrigt også to heste sammen - begge amerikanske 2-åringer - den ene er fortsat i træning hos Jonas Czernyson i USA, mens den anden er herhjemme. den hedder Look Again (Tom Ridge) og da den er ret stor af sig, så forventer jeg først, at den kommer til start til efteråret.

Men lad os se på, hvilke andre heste, der pt er i Dennis Olsens varetægt:

Orlando (King Conch) - et meget stort talent. Debuterede med sejr i maj måned, men har haft brækket et hovben. Er nu under genoptræning - bliver svømmetrænet på Barthahus, men går i egentlig træning den 1. januar.

Fire Your Gun - en tysker, der er en god sprinter, men som har været lidt op og ned i sine præstationer.

Power Winner (Superphoto Kosmos) - kommer til start næste år - tiltalende hest.

Parma Dilli (Royal Prestige) - lillesøster til bl.a. Manchester. Træner 1.30.

Rival Lund (Ens Snapshot) - træner pænt

Mr Heisman (Tagliabue) - ustartet 4-årig amerikaner, der har været i Norge. Den laver vi en anpartshest ud af - er klar til start til foråret.

Helix Vang og Lion Hill - to fine slidere - Helix Vang har vel set sin bedste tid, mens Lion Hill, som min broder kører i løbene, gør det rigtig godt.

Vi skal ikke vente at se Dennis Olsen i sulkyen i løb - det job overlader han gerne til topkuskene, der har den store erfaring.

- Jeg er glad for at være i gang igen som travtræner og håber på, at jeg kan lave nogle fine resultater i den kommende sæson, slutter Dennis Olsen, der kan træffes spå på 24 79 11 19

Ny storløbstriumf for Franck Nivard


Det har været en stor weekend for den franske travkusk Franck Nivard.

Lørdag vandt han med såvel Ready Cash som Quarla i løb med hver 55.000 Euro i førstepræmie og søndag tog Franck Nivard overraskende stikket hjem i Criterium des 3 Ans med Sun Ceravin - den sejr var 120.000 Euro værd!

Alene i denne sæson har Franck Nivard indkørt 7.906.470 euro - eller små 60 millioner kroner!

Akkurat som med Ready Cash og Quarla benyttede Franck Nivard sig af en offensiv taktik med Sun Ceravin (Mon Premier Cehere).

Allerede efter 500 meter var parret i spids og styrede herefter løbet. Tempoet var pænt 1.14.9 efter de første 1200 meter og 1.14.3, da der manglede 1000 meter.

Udvendigt sad storfavoritten Severino (Gobernador) med Christian Bigeon, mens feltets mest vindende, Saxo de Vandel (Coktail Jet) med Eric Raffin sad perfekt til i andet par udvendigt.

Opløbssvinget rundt kom So Lovely Girl (Kaisy Dream) med Jean Michel Bazire i angreb i angreb.

Ned gennem opløbet havde Severino ikke meget at byde på, men holdt dog godt ved - So Lovely Girl brød et spor ud i banen, og det gav plads til Saxo de Vandel til angreb, men den fik pladsen for sent og kunne ikke nå 20-oddseren Sun Ceravin, der sejrede sikkert i ny rekord for løbet 1.13.4/2700 m - Saxo de Vandel blev nummer to i 1.13.5, samme tid fik en tapper Severino på tredjepladsen.

Sage de Bresles (Hermes du Boisson) med Pierre Levesque, der vandt det sidste testløb for dette Criterium, blev nummer fire i 1.13.6 - derefter fulgte So Lovely Girl og en meget stærkt afsluttende Sam Bourbon, begge i 1.13.7.

Årgangens mest vindende hoppe, Sanawa, der skulle have vært kørt af Jos. Verbeeck fik Dominik Locqueneux i sulkyen, men den galoperede i starten og blev diskvalificeret.

Vinderen Sun Ceravin vandt sin 6. sejr i 14 starter og har nu tjent 298.520 Euro.

Faderen til den, Mon Premier Cehere er en Extreme Aunou-søn, der blot koster 1.500 Euro i bedækningstakst - det var en habil væddeløber, men uden sejr i nogle betydende løb.