fredag, maj 19, 2006

Hvorfor?

I dag - fredag den 19. maj - læser jeg historien om de to kvindelige galopjockeys, der forrige onsdag testede positive i en alkotest på Fyens Væddeløbsbane - og som alligevel fik lov til at deltage i løbene!

Det stiller selvklart spørgsmålet: Hvorfor blev de to jockeys ikke nægtet løbsdeltagelse?

Det er en fejltagelse af de helt store og undergravende for den tillid, der skal være til løbsafviklingen på de danske væddeløbsbaner.

Hvis man tager alko-test så må der også være den konsekvens, at man følger de resultater, som testen viser.

Og de aktuelle tilfælde viste alko-testen hhv. 1,2 og 0,7 promille.

Men dette til trods fik de to jockeys altså lov til at deltage i løbene!!

Nu er de to jockeys udelukket fra løbsdeltagelse i hhv. 6 og 2 uger - men hvad med Dommerkomiteen - eller som det hedder inden for galopsporten - Voldgiften - ja, her giver man "blot" en påtale.

Hvad der endvider er grotesk er, at en anden af løbsdeltagerne gør Voldgiften opmærksom på at de to ryttere var påvirkede - og at Voldgiften alligevel negligerer alkotesten og lader dem deltage i løbet.

Og så kan jeg - rent journalistisk - undre mig over at denne sag ikke er blevet omtalt tidligere.

Karsten Bønsdorf

tirsdag, maj 16, 2006

Slidstærk canadier til Elitloppet

Efter søndagens Oslo Grand Prix, hvor flere heste floppede, har Solvalla for alvor fået problemer med at få lavet to heat med heste af normal Elitlopps standard.

Sidste års vinder Steinlager er nu under behandling for den halsbetændelse, der betød, at den klappede totalt sammen i søndags. Og Steinlager skulle nå at kunne blive klar.

I 11. time kommer så meddelelsen om, at den 5-årige canadiske hoppe, Snazzy Millie er indbudt og har accepteret.

Træneren, nordmanden Poul Skakjer melder meget friskt ud omkring hoppen, der er verdens hurtigste i år blandt sin køn. men nu skal det med, at det er ret begrænset hvad der starter af hopper i travløbene i Nord Amerika - især blandt de ældre heste.

Snazzy Millie vandt forleden på 1400 meter-banen Woodbine i Toronto i 1.10.3 - hendes bedste tid på en 1000-meter bane - som Solvalla - er blot 1.12.0. Men hoppen kan jo være blevet bedre siden den notering.

Hun har startet og været blandt de mest prominente i den canadiske hurtigklasse her i vinter - ja, Snazzy Millie har allerede startet 14 gange i denne sæson. Det er blevet til 4 sejre, 4 anden og 2 tredjepladser.

Men umiddelbart så virker Snazzy Millie ikke som en hest, der hører hjemme i Elitloppet.


Karsten Bønsdorf

Undskyld!


Jeg beklager, men det har været en ret travl uge. og derfor har jeg ikke fået sat nogle tanker på skrift på denne side.

Og det beklager jeg - intet er mere ærgerligt at gå ind på en hjemmeside for at se, om der er updates - og så finde ud af, at det er der ikke.

Men - som lidt kompensation - så får I her et helt nyt foto af billedskønne Frække Frederik.

Sammen med nogle af Dansk Trav Klubs medlemmer var jeg mandag på en tur til Halmstad, hvor vi først besøgte Anita og Preben Kjærsgaard og siden var til løb på Halmstad Travet, hvor Rene Jensen var en glimrende vært og tipper.

Hos Kjærsgaard, som har et helt vidunderligt sted i Torup 50 kilometer fra Halmstad, så vi Frække Frederik, og "den røde" så - som I selv kan overbevise jer om - glimrende ud.

På søndag starter Frække Frederik i Billund - Elitloppet/Sweden Cup kommer næppe på tale, men til gengæld kunne Preben fortælle, at han satsede på Copenhagen Cup!

I fjor galoperede Frække Frederik fra start i løbet, så er der et resultat, der skal rettes op på.

Karsten Bønsdorf