lørdag, juni 11, 2011

Winning Mister Napoletano

Overskriften ser måske lidt mærkelig ud, men det skyldes, at denne Blog kommer til at handle om såvel den 5-årige Winning Mister samt travkusken George Napoletano Jr.

Da Winning Mister (Angus Hall) i nat vandt et Open Trot doteret med 60.000 dollars på 1000 meter banen Pocono Downs i tiden 1.09.6 blev han verdens hidtil hurtigste traver i denne sæson.

Desuden var Winning Mister en af George Napoletanos ikke færre end 11 vindere denne aften på Pocono - og det var  ny rekord.

Den gamle rekord havde Walter Case med 10 sejre sat tilbage i 2000.

fredag, juni 10, 2011

Odyssee Eastwind klar til come-back

Sidste års vinder af Dansk Hoppe Derby, Odysse Eastwind har ikke været til start siden den 27. november på Vincennes, men nu ser det ud til at hendes franske træner Fabrice Souloy har Cygnus d'Odysse-datteren klar til start igen.


I hvert fald er Odyssee Eastwind, der som bekendt ejes af Cowboyland, Aalborg, anmeldt i Prix de Grasse på Vincennes søndag den 19. juni - det er et løb for 5- 6 årige heste, der ikke har tjent mere end 251.000 Euro - distancen er 2700 meter voltestart.


Det er synd at sige, at løbet passer specielt godt til Odyssee Eastwind, idet hun  står med en indtjening på 109.42 Euro, og mulighederne for at hun kommer med i løbe,t er derfor ikke specielt store.


Pt er der anmeldt 26 heste, og der kan fortsat anmeldes til løbet frem til mandag morgen.


Søndag den 19. juni er et hovedløbene på Vincennes Prix Rene Ballaire for de bedste travere også på programmet.


Her køres om en samlet præmiesum på 200.000 Euro - distancen er 2100 meter auto og blandt de foreløbig 25 anmeldte er Cowboylands Wishing Stone, der skal have denne start som en finslibning af formen, inden den skal starte i Sprintermästaren på Halmstad i begyndelsen af juli måned.

torsdag, juni 09, 2011

Steen Juul-hest i østrigsk derby

Når der på søndag køres Derbyprøver på Kriau-banen i Wien er Steen Juul-trænede Last Legacy med Erich Kubes en af favoritterne.

Der afvikles to Derbyprøver - hver doteret med 7.500 Euro  - distancen 2300 meter auto - og fra hver prøve går de seks bedste videre til finalen,Ôsterreischies Traber-Derby, der afvikles den 26. juni.

Som nævnt er Last Legacy, der ejes af Klaus Fritsch, en af favoritterne - den vandt senest en sikker sejr på Lunden for Steen Juul den 25. maj i fine 1.15.7a/2000 m, hvor den længe sad fast, men efter frit løb sluttede den  stærkt af og sejrede sikkert.

 I det officielle program er Last Legacy tippet som nummer to efter tysktrænede Kaka med Gerhard Biendl, der nyligt vandt Hambletonian Preis - en derbytest - den 29. maj i 1.17.1a/2300 m.

Dansk Hambletonian-kandidat på vinderpladsen

Efter en god måneds pause er jeg tilbage på her Bloggen - og tak, men også undskyld til de mange der trofast har kigget dagligt efter nye indlæg.

Men nu er jeg tilbage .og det sker med nyheden om, at Fam. Albers 3-årig Broad Bahn i nat sejrede på Pocono Downs i flotte 1.10.9 . ny rekord for hesten.

Broad Bahn, der er efter Broadway Hall og en Donerail-hoppe, tilhørte i fjor kredsen af de ti bedste amerikanske 2-åringer, men en skade i et bagben satte den ud af spillet sidst på sæsonen.
Nu er Brad Bahn tilbage igen - den sæsondebuterede forleden på Chester Downs med en andenplads - efter at have tilbagelagt 1200 meter med punkteret dæk . og i nat kom sejren så i et løb mod ældre heste.

Broad Bahn blev kørt af  Andrew MCCarthy og sejren kom i hus efter en rejse midt i feltet og angreb med 700 meter tilbage på førerhesten. Sejren var kort, men sikker og var 9.000 dollars værd.

Det store mål for Broad Bahn er selvfølgelig The Hambletonian Stake og lad os håbe, at det lykkes træner Noel Daley at holde den talentfulde hest i orden, således at den store gruppe af danske travfans, der er i USA for at følge Birger Jørgensen i kampen om at genvinde sit VM - (vi er 42,der vil være på plads på The Meadowlands -både til indl. afdelinger samt til finalen) - kan få den ekstra bonus at opleve en danskejet hest i verdens største travløb.