torsdag, februar 17, 2011

Buvetier d'Aunou er død

Fra Frankrig kommer meddelelsen om, at en af Frankrigs  - ja, vel en af verdens allerbedste avlshingste, Buvetier d'Aunou er død, 22 år gammel.

Buvetier D'Aunou var en af de første Dubois-hingste - han er efter Royal Prestige og Nesmile - superhoppen, der også er moder til Defi d'Aunou og Extreme Aunou.

Buvetier d'Aunou, der herhjemme først og fremmest er kendt som fader til Molar hos Steen Juul og K K Logistic ved Flemming Jensen, var i 2000 championhingst i Frankrig.

Han har lavet sin egen hingstelinje med sønner som Ganymede (fransk champion 2008), Gobernador, Juliano Star (fader til bl.a. Commander Crowe) m.fl

Buvetier d'Aunou er fortsat tilgængelig på frossen sæd fra Duboishingst.eu og koster 500 Euro + 4.000 Euro ved levende født føl.

Elektrisk chock

De to heste, der faldt døde om i paddocken på Newbury-banen i sidste uge døde med stor sandsynlighed på grund af et elektrisk stød fra et defekt kabel under paddocken.

Begge heste er blevet obduceret ligesom der er taget dopingprøver af dem - dopingprøverne var negative og obduktionen viste tydelige spor af, at hestene havde været udsat for en elektrisk chok-påvirkning.

Det defekte kabel blev allerede i søndags fundet og fjernet fra banen ligesom alle øvrige elektriske installationer på banen er blevet gennemgået og fundet i orden.

Den aflyste løbsdag gennemføre i morgem, fredag, hvor hovedløbet er Totesport Trophy Hurdle med en kvart million kroner til vinderen.

Maharajah favorit i Paris de Paris

I det tredje af vinterens storløb på Vincennes, Prix de Paris over 4125 meter, der køres på søndag, undgår svenske Maharajah med Örjan Kihlström Ready Cash, der i de næste måneder skal hellige sig avlskarrieren.
Og så bliver Maharajah storfavorit til sejren, der er 175.000 Euro værd.

I fjor vandtes løbet af Private Love, der også er til start i år - hoppen svigtede dog noget i Prix d'Amerique, hvor hun aldrig kom til at spille nogen rolle.

Hårdeste konkurrenter til Maharjaah er sidste års Prix d'Amerique-vinder Oyonnax samt Quaker Jet, der var ret uheldig i Prix d'Amerique.

Maharajah er eneste udenlandske hest i feltet, der består af i alt 15 heste, der alle starter fra 4125 meter.

Løbets rekord er ti år gammel og sat af Gobernador, der vandt i 1.14.1 - den er siden tangeret af Insert Gedé.

I fjor vandt Private Love i 1.14.3

Og du synes det er koldt!

Den kolde blæst går  gennem marv og ben - det er utroligt koldt herhjemme!

Men det er ingenting mod, hvad de oplever i Finland for øjeblikket - her viser termometret mellem minus 25- 29 grader.

Det har bl.a. medført at man har aflyst alle travløb i denne uge!

søndag, februar 13, 2011

Nivards srore dag

Franck Nivard nøjedes ikke kun  med at vinde søndagens Prix de France på Vincennes. Han vandt også dagens andet storløb, monteløbet Prix de Centaures på 5-årige Scipion du Goutuer (Goetmals Wood).

I Prix de France var førstepræmien til Ready Cash 200.000 Euro, mens der var 120.000 Euro til Scipion du Goutier .- dvs. at alene for disse to sejre var der 32.000 Euro i procenter til Franck Nivard - det er 240.000 kroner . ikke nogen dårlig dagløb!

For Scipion du Goutier var der tale om karrierens 10. sejr og med førstepræmien på 120.000 Euro rundede han millionen i indtjening - helt nøjagtig har Scipion du Goutier nu vundet 1.045.300 Euro.

Ikke blot denne sum gør ham til en af fransk travsports store navne, men i karrieren er det foreløbigt blevet til ikke færre end seks sejre i Gruppe 1-løb!

Scipion du Goutuer vandt også Prix de Centaures i fjor - da stod han fra spids og kunne nøjes med at præstere 1.14.9 som vinder.

I år havde han som eneste 50 meter tillæg, men blev alligevel en meget sikker vinder i 1.13.2/2750 - den næsthurtigste vindertid i løbets historie. Replay Oaks har rekorden med 1.12.7.

Ready Cash vandt igen


Årets første Grand Circuit-løb, Prix de France blev en gentagelse fra Prix d'Amerique, hvor Ready Cash med Franck Nivard i opløbet kunne henvise Maharajah med Ôrjan Kihlstrom til en andenplads.

Da feltet rundede opløbssvinget var det med italienske Lana del Rio med Santo Mollo i spids med Maharajah udvendigt for sig, og en overgang så det ud, at Varenne-datteren skulle tage stikket hjem.

Men så trak Nivard Ready Cash ud fra ryggen på Maharajah.

Maharajah fandt ekstra kræfter og forsvarede tappert, men uden hed - Ready Cash var stærkest og sejrede med en halv længde i 1.10.3a/2100 m - en tangering af verdens bedste notering i år sat af In Focus i USA.

Den i spænding europæiske debut af Kebntucky Futurity-vinderen Wishing Stone med Mathieu Abrivard forløb flot.

Wishing Stone (bordeaux kusk) sidder i ryg på Orlando Sport fra start

Uheldigvis havnede Wishing Stione i ryg på Orlando Sport, der ikke havde mere at byde på med 600 meter tilbage, så på et tidspunkt var Wishing Stone mere end 50 meter efter førergruppen.

Med 400 meter tilbage fandt Abrivard plads ud, og Wishing Stone løb hurtigst af alle i opløbet, men mere end en 7. plads kunne det ikke blive til - men absolut en godkendt præstation.

Tilbage til Ready Cash, der fik 200.000 Euro for sejren - samtidig er Ready Cash den 11. hest i historien, der vinder doublen Prix d'Amerique - Prix de France.

Endnu en fantatisk mellem Ready Cash og Maharajah.
Alle fotos af Gerard Forni

Tragedie på engelsk væddeløbsbane

To heste døde lørdag eftermiddag på mystisk vis i paddocken før et løb på den engelske galopbane, Newbury.

Den tragiske hændelse fandt sted umiddelbart før at jockeyerne skulle i sadlen på hestene.

Pludselig blev fire heste, der befandt sig i nogenlunde samme område i paddocken meget urolige - to af dem faldt til jorden - døde.

De to andre fik deres jockeys i sadlen, men den ene blev siden trukket fra løbet, mens den anden fuldførte, men sluttede langt efter feltet.

Der er fortsat stor uklarhed omkring de to dødsfald, og man håber, at en obduktion kan opklare dødsårsagen.

Lørdag var der mange ,der mente, at de hestene var blevet udsat for et elektrisk chock.

Du kan se en report på Sky News om uheldet på dette link - klik her

Lørdagens tragiske uheld i Newbury får mig til at tænke på et uheld, der for mange år siden skete på Royal Ascot -  det var i The Gold Cup, hvor en hest, som Greville Starkey red, pludselig gik omkuld midt i opløbet.

Dengang var der en teori om, at hesten var blevet ramt fra et elektrisk gevær, og det blev siden delvist bekræftet:

Jeg har fundet episoden omtalt i den engelske avis, The Independent i forbindelse med Greville Starkeys død i april 2010:

Starkey may have needed to call on his highly attuned sense of the absurd to explain a notorious incident at Royal Ascot in 1988, where his mount, Ile De Chypre, veered suddenly right across the track and unseated his jockey yards from the line when victory had looked assured. A year later, a car dealer accused of drugs-related offences claimed he had caused the incident by using a "stun gun", a sonic weapon disguised as binoculars to emit high-frequency sounds inaudible to human hearing.

Det kunne jo være noget lignende, der er sket i Newbury i går!

Så meget mere som ingen af trækkerne af hestene mærkede noget stød.

Europas hurtigste i år

Europe's hidtil hurtigste traver i denne sæson er den 7.årige franske hoppe Queen's Glory, der lørdag eftermiddag sejrede i Prix de Munich på Vincennes  i 1.10.6a/2100 m.

Queen's Glory blev kørt til sejr af ejersønnen, den blot 17-årige Julien Dubois, der sin unge alder til trods nu har vundet 128 sejre i karrieren.

Queen's Glory, der er efter Love You, fik 45.000 Euro for sejren og har nu indtjent 525.070 Euro.

Sejren var hendes første siden den 29. august 2009, hvor Queen's Glory lidt overraskende sejrede i Criterium des 5 Ans.

Efter den sejr troede man, at hun var på vej ind i den franske hurtigklasse og hun blev bl.a. forsøgt i Prix de France 2010, hvor det blev til en fin tredjeplads bag Meaulnes du Corta og Premiere Steed.

Men siden har hoppen, der er kendt for en stærk afslutning haft svært ved at slå igennem - indtil lørdag eftermiddag.

Her var det  Queen's Glorys stærke afslutning, der sikrede hende sejren  med en længde foran Pomerol de Laumac (Vikings Way) med Eric Raffin i 1.10.7 og Rodrigo Jet (Coktail jet) med Jean Etienne Dubois (fader til Julien) i 1.11.0.

I 4-årsløbet, Prix Ephrem Houel  viste årgangens bedste franske hest, Timoko (Imoko) igen sin høje klasse, da den sejrede sikkert for Richard Westerinmk i 1.11.4/2175 m - det var ny rekord for løbet med ikke mindre end 07 sekunder - den gamle rekord havde Qualmio de Vandel (Gobernador) fra 2008.


Trotting Race (Goetmals Wood) med Mathiebu Abrivard besatte andenpladsen i 1.11.6.


Det var første start for Timoko siden sejren i Criterium des 3 Ans den 12. december.

Med lørdagens førstepræmie på 55.000 Euro har den nu tjent 557.730 Euro.