lørdag, juli 02, 2011

Norge:Skuffende Forus-auktion

For første gang var der arrangeret en åringsauktion i forbindelse med den store Forus Open-weekend - auktionen blev afviklet fredag aften og omfattede 50 numre - heriblandt en helbroder til den norske derbyvinder New Varenne LA.

Den blev imidlertid købt tilbage for 200.000 kroner.

Det var så som så med købelysten og af de 50 fremstillede åringer blev blot 17 solgte - gennemsnitsprisen blev 34.941 NOK.

Dyrest blev hoppen Thai Gucci efter Kadabra - Thai Gypsy v Super Arnie med 95.000 NOK. Det er moderens andet afkom - hun kommer ud af en stærk søskendeflok, som bl.a. tæller Thai Seaman (Running Sea)1.13.1 - 631.500 NOK samt fire andre søskende, der har tjente over 100.000 NOK  selv har Thai Gypsy rekord 1.13.8 og tjent 305.700 NOK.

Dyreste hingst og næstdyrest på auktionen blev Avatar (From Above -May's Moonlight) med 70.000 NOK.

Avatar kommer ud af en gammel dansk moderlinje, hvor vi også finder bl.a. Derbyvinderen m.m. Okay Bee.

Frankrig:Commander Crowe sikker på Enghien

Svenske Commander Crowe med Jean Michel Bazire i sulkyen blev en sikker vinder af lørdagens Prix de Washington på Enghien  -  løbet er et af få franske løb udskrevet over 1609 meter.

Der var godt tempo på fra start - 1.07.4 de første 600 meter - og med cirka 600 meter tilbage sendte Bazire den røde vallak til spids - her blev de let løbet ud og skar målstregen som sikker vinder i 1.10.0a - en tangering af Local Conch's europæiske sæsonrekord, men 0,4 sekunder fra Meaulnes du Cortas løbsrekord.

Det var også svensk på andenpladsen i form af Kolgjinis Sebastian K med Dominik Locqueneux, men dommerkomiteen kunne ikke lide dens trav i opløbet og diskvalificerede den - efter min mening en utrolig hård dom. Sebastian K var kommet hjem i 1.10.1.

Nu gik andenpladsen til Copenhagen Cup-deltageren Rodrigo Jet med jean Etienne Dubois i 1.10.2, mens Queens Glory med Jean Philippe Dubois akkurat nåede forbi sidste års vinder af løbet Nouba du Saptel med Yves Dreux - begge i 1.10.7.

Det var i øvrigt 10 årige Nouba du Saptels sidste start på en parisisk bane.

Der var 60.000 Euro i førstepræmie til Commander Crowe, der nu tog sæsonens anden sejr - den første kom i Finlandia Ajo.

Commander Crowe gav odds 1,80 som vinder.

Frankrig: Spil italiensk på Vincennes

Italiensk travere klarer sig forrygende godt over alt i Europa - tænk bare på Copenhagen Cup, hvor det blev til en italiensk double.

Men også i Europa's førende travsportsland, Frankrig tager italienske heste og kuske godt for sig af retterne.

I aftes vandt italienske Missile di Pippo med Alessandro Gocciadoro således Quinte+-løbet på Vincennes ganske sikkert, og det var 37. gang siden årsskiftet, at en italiensk hest vandt på Vincennes!

Jeg har ikke tal på, hvor mange startmuligheder italienerne har haft på Vincennes, men der er jo sjældent mere end to løb åbne for europæiske heste.

Under alle omstændigheder er det et bemærkelsesværdigt resultat.

Hvad der er også bemærkelsesværdigt fra gårsdagens løb var, at de syv første heste over mål i løbet, der var doteret med 56.000 Euro, alle var udenlandske - fire var fra Italien, to fra Spanien (!) og en fra Sverige!

Missile di Pippo så vi i øvrigt på Copenhagen Cup-dagen, hvor den sluttede uplaceret.

I aftes var den suveræn i 1.11.9a/2100 m

Hoppe Derbyvinderen Odyssee Eastwind med Jean Michel Bazire var ude i et andet løb, men var anonym i bagerst i feltet undervejs, og et fremstød rundt sidste sving bragte den ikke ret langt frem.

Odyssee Eastwind passerede målstregen som nummer 10 i feltet på 18, men da der var to galoperende heste foran hende blev hun hejst som nummer otte og fik noteret 1.15.0/2700 m.

Løbet vandtes meget sikkert af favoritten Simba de Nacre (Meaulnes du Corta med Pierre Levesque i 1.14.4.

EM- travamatørkuske: Dennis Kristiansen på 9. pladsen

Fredag og lørdag afvikles kampen om årets Europamesterskab for travamatørkuske på Mallorca.

15 deltagere fra lige så mange lande dyster om titlen - de skal hver køre fire løb - og fredag aften blev de første afdelinger afviklet på Son Pardo-banen ved Palma på Mallorca.

Danske Dennis Kristiansen kom fint fra start i 1. afdeling ved at blive nummer tre - i 2. afdeling var han nummer fire over mål, men blev diskvalificeret for urent trav, således han i den samlede stilling ligger på en 9.plads.

Tyske Marion Dux er førende Molin fra Belgien og Poirier fra Frankrig - de vandt hver en afdeling i øvrigt.

I aften sluttes der af på Manacor-banen - og den nybagte DM-vinder Bjarke Haagensen vil sikkert følge Dennis Kristiansens køreture tæt, for lykkes det Dennis at placere sig blandt de otte bedste, er Haagensen sikret deltagelse i VM, der skal afvikles på New Zealand i 2012.

USA:2-åringerne løber stærkt i år

Fredag aften, lokal tid blev der løbet hurtigt i New Jersey Sire Stakes for 2-årige hingste på The Meadowlands.

Jimmy Takter-trænede Blomkvist (Muscles Yankee) var i en klasse for sig og sejrede for Ron Pierce med 10 længder i 1.12.1 - verdens foreløbigste hurtigste notering af en 2-åring i år

Blomkvist, der kostede 50.000 dollars som åring, har Malabar Man-datteren, Mallelujah som moder - hun har tidligere fået tre andre afkom efter Muscles Yankee af hvilke den i år 4-årig Religiou (hoppe) både  har været hurtigst med 1.11.8 og mest vindende med 129.828 dollars.

De to andre helsøskende - begge hingste - er Yankee Gospel 1.13.3 - 100.026 dollars og Monseignor Moment, der aldrig fik rekord,

Der var 10.250 dollars i førstepræmie til Blomkvist, der i ejerkredsen bl.a. tæller Christina Takter samt svenske Falkbolagen.


Den anden afdeling i New Jersey Sire Stakes vandtes af Vic Smith (Yankee Glide) med Andy Miller, der vandt med fire længder i 1.13.1.

Vic Smith kostede 30.000 dollars som åring og har Sierra Kosmos-datteren P J Naomi som moder. Den trænes af Julie Miller.


På fredagens program stod også et 3-årsløb med en samlet præmiesum på 30.000 dollars, hvor Manofmanymissions (Yankee Glide) med Andy Miller var kæmpefavorit til odds 1,40.

Den galoperede imidlertid med 600 meter tilbage, på et tidspunkt hvor den var på vej frem fra en placering som nummer fire i feltet.

Den var da omkring 5 længder efter den førende Charlie de Vie (Yankee Glide) med Tim Tetrick, der kunne vinde afstoppet for 5. gang i år - nu i 1.11.1 - foran Fawkes (SJ's Caviar)  i 1.11.6 og Vindicate (Windsongs Legacy) 1.11.7.

Charlie de Vie står anmeldt i The Hambletonian, og hvis den skal være med der, skal den ud af den lasix-behandling, den hidtil har fået i forbindelse med sine starter.

Det er nemlig ikke tilladt at starte på lasix i The Hambletonian.

Charlie de Vie er en hest, der har udviklet sig flot i år og han er ubesejret på The Meadowlands i tre starter i denne sæson.

Foto: Lisa Photo.

fredag, juli 01, 2011

Travløb på Costa del Sol?


I 2002 blev der etableret en stor væddeløbsbane på Costa del Sol - ikke langt fra Fuengirola - det ligger 30 minutters kørsel fra Malaga Lufthavn.

Banen er en mile-bane med dirt og har udelukkende været benyttet til galopløb.

Igennem årene har flere firmaer stået for driften af denne væddeløbsbane, men de er alle gået konkurs.
Nogle knækkede halsen på at arrangere store koncerter på området.

Det er Mijas Kommune, der i sin tid opførte væddeløbsbanen og som fortsat ejer den, og nu skal der til at ske noget.

Den tidligere borgmester i Mijas Kommune Antonio Maldonado, der var idemanden bag væddeløbsbanen, skal fremover stå i spidsen for banen, og der er hans plan, at der skal være aktiviteteter året rundt.

I år har der f.eks. kun været et vintermeeting i februar og marts og enkelt dag i april, og lørdag aften starter sommermeetinget - og når det er slut i august, sker der ikke noget før til februar næste år.

Men det skal der ændres på, og bl.a. så forestiller Maldonado sig, at travløb kunne være interessant at introducere på Costa del Sol.

Banen er der - den skal selvfølgelig præpareres anderledes til trav  end til galopløb - der er en meget stor koloni af skandinavere - og så har hestevognskørsel faktisk en lang tradition blandt spanierne, så måske kunne man få opbakning fra lokal side også.

På Mallorca trives travsporten ganske fint og med den rigtige organisation og set up så kunne man godt forestille sig, at travsporten kunne blive et aktiv for  Hippodrome Costa del Sol.

Det er i hvert fald en udvikling jeg følge med stor interesse.


torsdag, juni 30, 2011

Italien: Legeværk for Raja Mirchi

Lutfi Kolgjini trænede Raja Mirchi var i en klasse for sig sent i aftes på Tordivalle-banen i Rom, hvor det traditionsrige Gran Premio Tino Triossi blev afviklet.

Kolgjini havde sat Andrea Guzzinati op bag Viking kronos-sønnen, der fra spor 1 formåede at holde føringen fra start og siden dominerede løbet totalt.

Guzzinati anlagde et godt tempo . 1.13.3 de første 1000 meter og satte så skruen i vandet ud på sidste omgang, hvor kilometeren blev afviklet efter 1.11.

Selv om Norton Ans (Cantab Hall) med Giampaolo Minnucci nærmede sig noget i opløbet, så var sejren aldrig i fare og Raja Mirchi skar målstregen som sikker vinder i ny løbsrekord 1.12.1a/2100 m - Norton Ans på andenpladsen noteredes for 1.12.3, mens Negresco Milar blev nummer tre i 1.12.5.


Den gamle løbsrekord havde Lana del Rio med 1.12.6.

Raja Mirchi, der virkede lidt bedre i travet denne gang end sidst jeg så ham i Konge-Pokalen, fik 125.580 Euro for sejren.
.
Hoppeløbet over 1600 meter vandtes sikkert af Love You-datteren Nausica Fp med Enrico Bellei i 1.13.1.

Fotos fra AP  tordivalle.

onsdag, juni 29, 2011

Hambo-hest i dopingsag

Den canadiske tophoppe Crys Dream er testet positiv efter sejren i TElegantimage finalen på Mohawk den 18. juni og er derfor blevet udelukket fra løbsdeltagelse i 90 dage!

Ankes denne udelukkelse ikke, betyder det, at Crys Dream, der pt må anses for at være kæmpefavorit til The Hambletonian Oaks, men også en mulig kandidat til sejren i selve The Hambletonian Stake, ikke kan starte i 90 dage fra den 29. juni - og altså ikke kan komme til start i nævnte storløb.

Sagen blev offentliggjort i dag, men først torsdag får kredsen omkring hesten udleveret laboratorierapporterne, der viser hvad det er, Crys Dream er testet positivt for og i hvor store mængder.

Efter det canadiske løbsreglement har en appel opsættende virkning.

Crys Dream vandt i fjor syv sejre i otte starter og er i år ubesejret i fire starter.

Hoppen trænes af Henrik Hollsten og ejes af Jean Pierre Dubois canadiske stald, Reve Avec Moi samt Deo Volente Farms, TLP tale samt Jerry Silva  - de tre sidstnævnte er som bekendt også medejere af Wishing Stone.

Frankrig: Odyssee Eastwind - nu med Bazire

Fredag aften starter sidste års Hoppe Derby-vinder Odyssee Eastwind på Vincennes  og denne gang bliver det med Jean Michel Bazire i sulkyen - og også uden sko.

Propositionsmæssigt passer løbet denne gang meget bedre til Odyssee Eastwind, idet det er udskrevet for 5-6 årige heste, der ikke har vundet 139.000 Euro - Hoppe Derbyvinderen har vundet 109.402 Euro.

Der kommer 18 heste til start i løbet, der har en præmiesum på 48.000 Euro og går over distancen 2700 meter volte.

Apropos Bazire, så har han været ude i Paris Turf med en skarp kritik af skandinaviske dommere - Bazire får faktisk bøder hver gang han starter på vore kanter - og det er han træt af.

Jeg kan nu godt forstå, at han senest fik en bøde i Finland med Commander Crowe, for her generede han tydeligt en konkurrent ind i opløbet.

Jeg erfarer, at vi heller ikke får Bazire at se som kusk bag Wishing Stone - i hvert fald når den starter på vore breddegrader.

Bazire var selv ude - kort efter den seneste start med Wishing Stone i Frankrig - for at fortælle, at han ikke kunne køre den i Sprintermästaren i Halmstad.

Sandheden er dog nok en  anden . nemlig at ejerkredsen ikke synes han har gjort det specielt godt i de to sidste starter med hesten.

Og derfor bliver det "grøn kusk" - Åke Svanstedt, der skal køre Wishing Stone i Sprintermästaren i Halmstad i næste uge.

Hurtigt generationsskifte i Frankrig

I mange, mange år har det altid heddet sig at de franske travere var sene i udviklingen - langt senere end deres amerikanske fætre og kusiner.

Både i forhold til deres løbsdebut, men også til deres virke i avlen.

Men det har unægteligt ændret sig inden for de seneste år og et godt eksempel på der er en ændring til meget hurtigere er den 2-årige Vlamidir de Ginai, der for et par uger siden blev godkendt til løb i 1.21.9.

Vladimir di Ginai er således født i 2009 og er efter den store flotte Love You-søn, Quatre Juillet  og Quefie de Gosse v Defi d'Aunou.

Såvel Quatre Juillett som  Quefie de Gosse er begge født i 2004 og er gået i avlen som 4-åringer - det er jo helt amerikansk!

Faderen til Quatre Juillett, Love You er født i 1999 - og bedækkede også sine første hopper som 4-åring - hans fader, Coktail Jet begyndte faktisk allerede i avlen som 3-åring!

Vladimir di Ginai var i øvrigt på auktion i Cabourg i Normandiet tirsdag eftermiddag og her opnåede den topprisen 115.000 Euro.

I alt blev der solgt 101 travere til en gennemsnitspris af 15.163 Euro - eller små 114.000 kroner.

tirsdag, juni 28, 2011

Broad Bahn nu i Hambletonian Top 4

I denne uges udgave af Hambletonian.barometeret, The Road to The Hambletonian, som den amerikanske journalist Ken Warkentin laver for The Meadowlands er danskejede Broad Bahn nu rykket frem på en fjerdeplads på listen.

Broad Bahn, der i lørdags var en god nummer tre i finalen i Earl Beal Jr Memorial på Pocono Downs, er rykket frem fra en 7. plads i sidste uge.

Listen toppes fortsat af Blue Porsche, der ikke har startet siden sejren i finalen i Goodtimes Stake i Canada i forrige uge - på andenpladsen følger Pastor Stephen, der var nummer to i Earl Beal Memorial - vinderen i dette løb, Dejarmbro er ikke anmeldt til The Hambletonian.

På tredjepladsen følger Manofmanymissions, der heller ikke startede i sidste uge - disse tre heste toppede i samme rækkefølge også den foregående liste.

Men sådan ser The Road to The Hambletonian uge 5 ud (ændringer i forhold til sidste uge i parantes)

1. Blue Porsche (Glidemaster)
2. Pastor Stephen (Cantab Hall)
3. Manofmanymissions (Yankee Glide)
4.(7)  Broad Bahn (Broadway Hall)
5. VC Chocoholic (Chocolatier)
6. (4) Broadway Legs (Broadway Hall)
7. (10) Big Rigs (Andover Hall)
8. (6) Bambino Hall (Tom Ridge)
9. (8) Whatever it Takes (Credit Winner)
10. (9) Swan in a Million (Andover Hall)

Mine kommentarer:

 Jeg er fortsat uening med Ken Warkentin om Blue Porsche - den slog altså ikke noget af betydning i Canada. Min top og dermed Hambo-favorit hedder fortsat Pastor Stephen - den tabte Earl Beal allerede ved lodtrækningen, hvor den fik spor 8 - vinderen trak spor 2.

Dens træner Jimmy Takter har i øvrigt rejst en debat i USA om det urimelige i, at en forsøgsvinder ikke automatisk får lov til at vælge et startspor, men at de - i Earl Beal Jr Memorial - deltog i lodtrækningen på lige fod med andre.

At VC Chocoholic fortsat er placeret som nummer fem er jeg også uenig i - den sluttede som nummer 7 i lørdagens Historic Dickerson Cup på Tioga Downs, men var godt nok impliceret i en sammenkørsel - jeg mener Big Rigs burde være placeret før denne - den sluttede godt af på Pocono Downs.

mandag, juni 27, 2011

Østrig:Dansk blod helt fremme i derbyet

Gårsdagens østrigske derby blev sikkert vundet af  Kaka kært af Gerhard Biendl i 1.16.7/2300 m foran Sakima med Rudolf Haller.

Begge heste har afstamninger, der har forbindelse til Danmark!

Kaka er efter den tyske Buvetier d'Aunou-søn November, der har amerikanske Scotch Velvet som moder - Scotch Velvet er også moder til Michelle November (Supergill), som Carl Ejler Rasmussen, Vang Hovedgård importerede for nogle år siden.

Dens første afkom er Notabigone (Sierra Kosmos) 1.16.3 - siden har den født den fortsat ustartede Rie Vang (Buvetier d'Anou) samt Tiffany November (Trophy Catch).

Sakima har den danske hoppe Ella P som moder. Ella P 1.15.8 - 142.161 kroner er efter Speed Merchant - Thershina Sid og dermed ud af en god, gammel og stærk hoppelinje, der indledes herhjemme med importen af Lady Bardia i begyndelsen af 1950-erne.

Fader til Sakima er den italienske Cherokee Chief (Toss Out)

søndag, juni 26, 2011

Italien: Sæsondebut med mersmag

1.11.8 af en europæisk 3-åring i sæsondebut!

Det er da bemærkelsesværdigt!

Owen's Club er navnet - en italiensk 3-åring efter Duke Of York og en Sugarcane Hanover-hoppe.

Den sæsondebuterede lørdag på San Siro-banen i Milano, hvor den fra spor to trykkede sig til spids ind i første sving for Pietro Gubellini for siden at dominere løbet totalt.

Konkurrenterne søgte at hænge på, men uden held - Owen's Club sejrede sikkert i 1.11.8a/1600 m - på andenpladsen løb Only Speed Mec 1.12.6.

Allerede i fjor afslørende Owen's Club sine store evner, idet den i sin løbsdebut sejrede i 1.13.1 - Europarekord!

Det var blot dens femte start i karrieren - fire gange har den vundet  - i Gran Criterium i fjor svigtede den som storfavorit til 13:10.

USA:What an effort tonight by Dejarmbro!

Sæsonens hidtil største løb for de amerikanske 3-åringer, Earl Beal Jr Memorial på Pocono Downs blev sikkert vundet af Dejarmbro (Credit Winner)kørt af Dave Palone, der remplacerede træneren TrondSmedshammer. Den samlede præmiesum var på 500.000 dollars.

Og Dejarmbro, der ikke er anmeldt i The Hambletonian, vandt en uhyre sikker sejr i en tangering af verdensrekorden for 3-åringer på 1000 meter bane - 1.09.8. Derefter fulgte Pastor Stepnhen (Cantab Hall) i 1.10.2, mens danskejede Broad Bahn (Broadway Hall)  blev nummer tre i i 1.10.5.

Fra spor 6 tog Broad Bahn med George Brennan spids og fik hurtigt Pastor Stephen (spor 8) udvendigt for sig - ind på lige bane overtog Pastor Stephen med Ron Pierce føringen, men ikke længe - for så kom Dejarmbro.

Og den beherskede siden hver en meter af løbet.

I opløbet lod Palone Dejarmbro strække ud og parret fjernede sig let fra konkurrenterne, der var henvist til at kæmpe om de sekunderdære placeringer.


Broad Bahn kom sent ud - den store hest havde nok haft fordel af at have fået frit løb et par hundrede meter tidligere - men den sluttede godkendt af til tredjepladsen og har bestemt etableret sig blandt de fem bedste i årgangen.

Overskriften henviser i øvrigt til banespeakeren på Pocono Downs, der var helt ekstatisk over Dejarmbros præstation,

På Tioga Downs mødtes andre af Hambletonian-årgangens heste i The Historic Stakes om 78.200 dollars og her sejrede Liva Jazz (Andover Hall) sikkert for Jim Meittinis i 1.11.9 foran Whit (Classic Photo) med Ed Hensley i 1.12.6.