onsdag, december 29, 2010

Frankrig: Odyssee Eastwind bliver i stalden (Opd)

Der bliver alligevel ingen start for Derby Hoppeløbvinderen Odyssee Eastwind Nytårsdag på Vincennes.

I aftes blev hesten slettet fra anmeldelses-listen tiPrix d'Angouleme.


- Odyssee har desværre pådraget sig en halsbetændelse og er derfor under behandling - derfor slettede Souloy hende, fortæller Knud Erik Ravn, der ejer Hoppe Derbyvinderen.  Odyssee skal være under behandling i 14 dage, og så går der vel yderligere et par uger inden hun er helt fit for fight.


Det ærgerligt, men sådan er travsport også. Jeg har jo haft et helt forrygende år i 2010, så på et eller andet tidspunkt vender lykken . det ved jeg efter så mange år i gamet. men ærgerligt er det da.


Pt. er Odyssee Eastwind ikke forhåndsanmeldt til andre løb i Frankrig.


Kentucky Futurity- vinderen Wishing Stone ankom til Fabrice Souloys stald i sidste uge og er i denne uge blevet gennemgået af en veterinær.


- Alt var OK med ham, og Souloy er meget imponeret over den tilstand han modtog hesten i, slutter Knud Erik Ravn.


Wishing Stone får tidligst sin europæiske debut i løbet af foråret.


Af andre nyheder fra det franske kan jeg fortælle, at senere i dag udgår anmeldelsesfristen til Prix de Bourgogne på søndag på Vincennes . det er det tredje test-løb.


Der bliver fuldt hus med 18 deltagere - heriblandt Ready Cash, Oyonnax, Olga du Biwetz, Qwerty, Private Love - det ser ud til at italienske Ilaria Jet bliver eneste ikke-franske deltager.

USA: Lucky Chucky årets 3-åring

De amerikanske travsportsjournalister har nu offentliggjort deres valg af Årets Hest i de forskellige kategorier - dog må vi fortsat vente lidt over en måned på at få at vide, hvem der er Årets Traver og Årets Hest (trav(pace).

Lucky Chucky (Windosng's Legacy), der bl.a. vandt Canadian Trotting Classics samt The Colonial og var nummer to i The Hambletonian blev Årets 3-årige traver - den fik 108 stemmer ud af 131.

Danskejede Wishing Stone var med i afstemningen og fik fem stemmer - det placerer den på en tredjeplads - Hambletonian.vinderen Muscle Massive fik 16 stemmer, Herudover var der 2 stemmer på Break the Bank K.

Årets 3-årige hoppe blev Hambletonian Oaks.vinderen Bar Slide (Yankee Glide). 69 stemmer

2-årige hingst: Pastor Stephen (Cantab Hall) - vandt William Wellwood Memorial og The Champlain Stakes og var først gennem mål i Peter Haughton Memorial, men blev diskvalificeret for trængning 1000 meter fra mål! 56 stemmer.

2.årige hoppe: Crys Dream (Taurus Dream) - vinder af 7 sejre i 8 starter - bl.a. Goldsmith Maid og The Peaceful Way. 94 stemmer

Ældre traver: Enough Talk  (Enjoy Lavec) - vandt bl.a. Breeders Crown og Titan Cup. 73 stemmer

Ældre hoppe:  Buck I St Pat (Jailhouse Jessee) - vandt bl.a. Breeders Crown. Fik alle 131 stenmmer!

tirsdag, december 28, 2010

Frankrig: Julien Dubois fortsætter traditionerne

I søndags vandt den 17-årige Julien Dubois et af Frankrigs allerstørste løb, montéløbet Prix de Vincennes på  Texas Charm.

Søndagen var samtidig dagen, hvor det endegyldigt blev meddelt at Juliens farfar, legendariske Jean Pierre Dubois havde kørt sit sidste travløb i Frankrig - han falder for aldersgrænsen (70 år) til Nytår, men kunne teoretisk have kørt i løbene i denne uge på Vincennes.

Sin unge alder til trods har Julien Dubois allerede vundet 121 sejre - heraf 112 for sulky og 9 i monté - alene i denne sæson er det blevet til 77 sejre.

Julien Dubois er søn af Jean Philippe Dubois, hvis stald, Ecurie Victoria Dreams er på vej mod hesteejerchampionatet i Frankrig med en indtjening på over 2,2 millioner Euro.

Dubois-familien samlet:
Jean Etienne, Jean Phillippe, Julien, Jean Pierre og Etienne.

Selv om familiens overhoved, Jean Pierre Dubois har droslet sine aktiviteter meget ned i Frankrig og i stedet er særdeles aktiv på det amerikanske kontinent, så er Dubois-klanen altså fortsat i fokus i Frankrig.

Vinderhesten i Prix de Vincennes, Texas Charm er en særdeles god repræsentant for de tanker Jean Pierre Dubois har haft om at blande det amerikanske og franske blod.

Faderen til Texas Charm er Cygnus d'Odyssee - herhjemme kendt som fader til bl.a. Hoppe Derbyvinderen Odyssee Eastwind.

Cygnus d'Odyssee er efter Speedy Crown-sønnen Workaholic og på en fransk moder.

Moderen til Texas Charm hedder Kamela Charm, og hun er efter Coktail Jet (morfar Super Bowl) og ud af Dacelle, der har Ayres som farfar og ellers en fransk moderlinje.

Texas Charm indledte karrieren i fjor uden de store resultater  - startede blot to gange, og det er faktisk først da man begyndte at starte den i montéløb, at den for alvor har vist sine evner.

Sejren i Prix de Vincennes, der havde en værdi af 120.000 Euro, blev hjemført i ny løbsrekord 1.14.2/2700 m - en forbedring af Scipion du Goutiers rekord fra i fjor på 0,4 sekunder.

Foreløbig er det blevet til 257.530 Euro i præmier for Texas Charm, der vil få sin avlsdebut i 2011.

Efter søndagens sejr bliver hesten nu syndikeret i 40 bedækningsrettigheder a 18.000 Euro - dvs. at man sælger 40 ud af 100 andele (en opstaldet hingst i Frankrig må højst bedække 100 hopper pr år)

En anden af Dubois-familiens gode heste, den 4-årige Sam Bourbon - en Goetmals Wood-lillebroder til tophestene Mara Bourbon og Qualita Bourbon, der ejes af Jean Pierre Dubois - har sluttet karrieren på grund af en benproblemer og skal nu virke i avlen på fuldtid.

Sam Bourbon har rekord 1.11.6 og har tjent 373.430 Euro.

Sam Bourbon var allerede i 2010 udbudt på  skandinaviske marked til 400 + 4.000 Euro, mens han i Frankrig står for 2.000 Euro  + 12.000 Euro!

søndag, december 26, 2010

Italien: Lisa America floppede i Rom

Lisa America med Torbjørn Jansson var den store favorit til sejren i Gran Premio Gala du Trot på Tordivalle-banen i Rom søndag eftermiddag . et løb over 2100 meter auto og med en førstepræmie på 69.000 Euro.

Favortten fik ellers let spids efter 400 meters kørsel og Jansson fik lov til at bestemme tempoet undervejs.

I sidste sving begyndte man at ane, der kunne være tale om en favorit i fare, og end gennem opløbet smed Lisa America geværet og bev løbet over ende af flere heste.

Udvendigt sluttede outsideren Look MP (Sugarcane Hanover) stærkt af for V, Dell'Annuziata Jr  og sejrede kort foran Irving Ricarco (Ganymede) med R. Vecchione, der ellers havde lignet en vinder. Indvendigt kneb den tidligere Etik Bondo-trænede Julius del Ronco sig frem til tredjepladsen.


Lisa America klarede at holde hjem til femtepladsen.


Look MP, der er 5 år gammel, har i år manifesteret sig pænt i den italienske hurtigklasse, men dette var helt klart karrierens største sejr.


Den er som nævnt efter Sugarcane Hanover, mens moderen Atlantis Gar er efter Supergill.



Frankrig: Severino bedst i Criterium Continentale

Severino kørt af ejer.træneren Christian Bigeon blev en sikker vinder af det franske storløb for 4-åringer, Criterium Continental 2. Juledag på Vincennes.

Efter 800 meters kørsel sendte Bigeon Severino til spids og siden beherskede parret løbet totalt. Severino (Gobernador) sejrede sikkert i 1.12.1a/2100 m og sikrede sig dermed startret i i Prix d'Amerique om en måned!

Derefter fulgte Save the Quick (Jasmin de Flore) med Franck Nivard i 1.12.1, mens svenskfødte Zorro Photo (SJ's Photo) efter fin inderbanekørsel af Jos. Verbeeck sluttede godt af til tredjepladsen i 1.12.3.

Endnu en svensker, You Bet Hornline (San Pellegrino) med Robert Bergh fulgte derefter på fjerdepladsen, men blev siden diskvalificeret for træning i opløbet!. Og løbets andre svenske deltagere Red Hot Dynamite og Juggle Face bkev begge diskvalficeret for galop.

Årets Criterium Continental var et meget åbent opgør, hvad der tydeligt illustreres af at Sevorino var favorit til odds 4,80!

Hollandske Main Wise AS, der var tredjefavorit,  kom ikke til før det var for sent og sluttede på en sjetteplads for Pierre Levesque  i 1.12.5.

Severino har som 3- og 4-åring hørt til i toppen af årgangen. Han lovede især meget i fjor, hvor det bl.a. bkev til sejr i  Gruppe 1-løbet, Prix Albert Viel og samt en tredjeplads i Criterium des 3 Ans.

I år har formkurven været op og ned, og dagens sejr var den første siden Severino vandt Prix Gaston Brunet (Gruppe 2) den 23. april.

Med søndagens sejr, der var 120.000 Euro værd, har Severino nu vundet 536.300 Euro i karrieren.

Og det er jo egentlig ikke så dårligt af en hest, der blot kostede 3.000 Euro som åring!!!

Foto Gerard Forni

Glædelig Jul og Godt Nytår!

Tak til alle jer der trofast - dag efter dag - finder ind til min Blog.

Jeg får ikke opdateret hver en eneste dag - og det er heller ikke noget, jeg kan love sker i fremtiden.

Til gengæld vil jeg love jer, at jeg fortsat følger sporten tæt - det være sig herhjemme som i udlandet - og at jeg fortsat vil have holdninger og ideer, som vil blive publiceret på denne Blog.

Har du ideer til noget, du gerne vil have jeg undersøger nærmere - eller har et og andet problem, som du mener jeg kan være med til at løse, så er du også velkommen til at henvende dig.

Jeg vil også fortsat udfærdige afstamningsanalyser til opdrættere og potentielle købere - for stutterier var det måske en ide, at have disse afstamningsanalyser fast liggende på deres hjemmeside.

Det kunne være det ekstra, der betød et salg!!

Også i 2011 vil jeg i samarbejde med tidligere medarbejdere på Væddeløbsbladet kunne tilbyde at producere kataloger, brochurer, annoncer, visitkort, brevpapir etc. ligesom vi også laver færdige internetsider - se bl.a. www.leifolsenhingste.dk

Ring gerne for et tilbud på 40 38 23 07

Jeg vil også her slå et slag for vort hus på Costa del Sol. det er fortsat meget overkommeligt at flyve derned med f.eks. Norwegian, Cimber Air, Iberia, Span Air m.fl. -.og Andalusien har mange forskellige ting at byde på - ikke mindst kulturelt.

Og er du til galopløb, så er der såvel et vinter- som sommer meeting på Mijas-banen, der ligger ti minutters kørsel fra vort hus.

Læs mere om vort hus på www.casa35.com

Og ring eller mail gerne for et tilbud.

Janne og jeg ønsker alle vore gode venner og læsere af dette en rigtig GlædeJ ul (den varer jo lige til Påske) samt et Godt Nytår.

Janne Holding og Karsten Bønsdorf