lørdag, april 09, 2011

Hvem var det nu lige der red?

Selv om Grand National Steeplechase tager cirka 10 minutter at afvikle - og man derfor skulle have tid til at sætte sig ind i løbets fakta, så har det alligevel været for svært for Hestesportens Medie Centers chefredaktør, Hanna Milling.

I et referat på travoggalop.dk skriver hun konsekvent, at det var Donald McCain, der red vinderen Ballabriggs - til trods at det er ham, der er træner, og det var Jason Maguire, der sad i sadlen - hele vejen rundt.

Vi kan  alle lave fejl - selv jeg - men er man blot en smule seriøs og også har en professionel tilgang til sit stofområde, så er det ikke den slags fejl, der laves.

Her er, hvad der bl.a, stod på travoggalop.dk:


John Smith's Grand National Steeplechase, verdens hårdeste forhindringsløb, blev mere dramatisk end normalt.
Ballabriggs med Donald Mccain vandt lørdag aften verdens mest prestigefyldte forhindringsløb, Grand National Steeplechase på Aintree, hvor førstepræmien er £ 535.135 (cirka 4,5 millioner kroner).
Dermed fulgte Donald Mccain i sin fars fodspor. Ginger Mccain trænede verdens mest berømte forhindringshest, Red Rum, der vandt løbet tre gange og blev anden to gange, og som nu er begravet på banen.
Ballabriggs, der lå i førergruppen næsten hele vejen, gav odds 14-1, og det samme gav andenhesten Oscar Time, som blev redet af amatørrytter Sam Waley-Cohen. Tredjepladsen gik til Don't Push It, odds 9-1, mens State Of Play blev fjerde.
Favoritten The Midnight Club (15-2) sluttede sjette.
Lige efter mållinjen hoppede Donald Mccain af sin vinder, der så ud til at være meget træt, og som ret hurtigt efter fik en kølende spand vand hældt over sit hoved.
»Han giver alt i sig, så jeg ville spare ham,« forklarede Donald Mccain til Racing Post.
- Jeg fulgte løbet selv på BBC over internettet -. en fantastisk TV-produktion, hvor alle facetter blev dækket - uheldigvis mistede to heste livet under løbet - jockeyernes drivning fra de sidste to forhindringer og hjem var atter voldsom. Det set altså ikke godt ud!.
For første gang - i hvert fald hvad jeg kan mindes - blev feltet ført uden om to forhindringer - bla. Beechers Brook anden gang - fordi de døde heste, lå på banen.
Det er vilkårene - og så kan man lide dem eller ej. 
En ting er sikkert er, at Grand National Steeplechase fortsat er en af verdens største sportsbegivenheder, og at den i 2011 blev vundet af Ballabriggs redet af Jacon Maguire!!!

fredag, april 08, 2011

100 dage i tomgang

Som jeg tidligere har skrevet, så er der opstået den debat omkring Hestesportens Medier og den måde hvorpå dette organ virker og i det hele taget drives.

Jeg har fået skudt i skoene, at jeg er en frustreret ældre mand, der er skuffet og derfor kører en form for hetz.

Det må naturligvis stå for afsenderens regning - men jeg kan da konstatere, at jeg ikke er helt alene i mine synspunkter.

Og jeg er ikke sur eller bitter - men ja, frustreret over den måde, hvorpå tingene kører.

Min gamle ven Kenn Erik Bech, der for snart 20-25 år siden var ansat i Dansk Travsports Centralforbund, har tidligere været på banen, med kommentarer til denne sag og nu har han sendt mig dette indlæg, som jeg synes rammer helt i plet!


af Kenn Erik Bech

Så kom den første afhandling fra chefredaktør Milling og direktør Troelsen fra Hestesportens Medie Center om hvad de har lavet i deres første ansættelsestid. 

Efter min mening et første klasses skoleeksempel på hvordan man IKKE skal formidle og kommunikere hvis man vil ud til så mange som muligt med sit budskab.

Men måske der slet ikke er noget (nyt) budskab, måske det er Kejserens Nye Klæder. En (tom) omgang selvfølgeligheder for de fleste travfolk, der har været med i bare nogle få år, men nu pakket ind i et uforståeligt akademisk, indviklet, lidt nedladende sprog, men også noget selvforherligende overfor egen indsats mod de stakkels uvidende, som ikke vil samarbejde om det samme mål; Optimering af hestesporten på alle planer. Der er absolut intet nyt fra vestfronten, man ved ikke om man skal le eller græde.
 
Det virker som de to medie- og kommunikationseksperter lever i en anden verden. Sætning efter sætning, side efter side demonstrerer chefredaktør Milling og direktør Troelsen, at de har begge ben placeret oppe i et højere teoretisk luftlag, end hvor dansk travsport lige nu befinder sig. 

Et luftlag som er fyldt med en masse ord om situationer og såkaldt nye tiltag, tiltag som vi godt vidste en masse om i forvejen, og som de danske travbaner for en stor del har arbejdet efter i mange år. Ikke at de har gjort det godt nok på alle områder, men Milling og Troelsen taler, som om de har opvundet den dybe tallerken – endnu engang.

Det er klart, at der har manglet en koordinerende indsats på mange områder, men hvis man virkelig orker at læse deres 100 dages redegørelse til ende, uden at miste interessen, så fornemmer jeg, at de er helt uden jordforbindelse. Men ingen har vel fortalt dem på forhånd om travsporten, så det er måske forståelig, at de først er nødt til at opfinde, og konstatere en masse ting, som nok ellers kunnet have været klaret på et eftermiddagsmøde.

Men de skal ikke bebrejdes, det skal dem der har ansat dem, og de opgaver de er blevet pålagt. Sådan virker det i hvert lidt for undertegnede, der er langt fra travets inderkreds, men har fulgt sporten i 50, snart 51 år.

Man fristes til at sige, som en kendt politikker sagde: Smøg nu ærmerne op og tag fat med konkrete opgaver. Den danske storløbssæson står for døren. Glem ind imellem jeres teoretiske viden og start med nogle få, simple og praktiske udfordringer, som kan tænde et lys i travsporten. Begynd at forberede jer til at kommunikere en masse oplysninger ud om Copenhagen Cup og Dansk Trav Derby. 

Og gerne med menneskelige historier, som I så gerne vil have. Vi skal have københavnerne til at gå med i lunden igen.

Eller er disse to løb heller ikke en del af HMC’s langsigtede strategi? Er det stadig banerne, der skal sørge for det? I skriver i hvert fald, at alle baner skal ansætte eller indgå en fast aftale med en person, som skal have kontakten med de lokale medier og fordre dem med historier. HMC vil dog forsøge at holde banerne nogenlunde meromkostningsfrie. Ja, det tror jeg I skal, -banerne har mig bekendt ikke økonomi til at ansatte journalister.

Jeg læser mellem linjerne fra chefredaktør Milling og direktør Troelsen, at de har brugt meget tid med at få oplysninger fra banerne og hele tiden foreslår nye ting. Hjemmesider og facebooksider skal laves på en bestemt måde, og man kunne blive ved med en uendelig opremsning af ”faretruende” opgaver, som banerne skal bebyrdes med. De baner som har travlt i forvejen, og som nok ikke skal belastes med ”nye” tiltag og selvfølgeligheder fra duoen Milling og Troelsen.

 Og måske det er banerne selv, der skal betale de nye tiltag. Eller er det Hestesportens Mediecenter?

Ting tager tid skriver M og T. 

”Det tager også tid at opfordre alle til at samarbejde”, skriver de ligeledes. 

Javel, så, hvem er det, der ikke vil samarbejde mod det fælles mål, mon? 

De skriver også, at ”banerne selvfølgelig skal optimere deres kommunikation, og at de vil få øgede udgifter, men her vil HMC forsøge at holde dem nogenlunde meromkostningsfrie”. 

– Hvad betyder det på almindeligt dansk? Og hvad betyder nogenlunde? 

Spørgsmålet er hvad banerne, HFF og DTC siger til de to topledere fra HMC?

 Er de tilfreds med deres arbejde? 

Eller får de 100 dage mere til at bevise, at de er pengene værd?

Jeg - og mange andre -hører også gerne dit syn på denne sag . send gerne en mail på kabo@casa35.com

torsdag, april 07, 2011

Wishing Stone fik nummer 7

Syveren er jo altid god - det er helt sikkert - og mon ikke at nummer 7 i søndagens EME Grand Prid du Sud-Ouest på travbanen i Toulouse bliver en af løbets favoritter.

Nummer 7 er delvist danskejede Wishing Stone, der denne gang får Frankrigs førende travkusk, Franck Nivard i sulkyen.

Blot otte heste kommer til start og jeg ser faktisk en offensivt kørt Wishing Stone som favorit i løbet!

Wishing Stone bliver med stor sandsynlighed kørt uden sko, og det gør ham endnu bedre!

Da startlisten blev lavet var der forfald fra bl.a. Quaker Jet, der nyligt vandt Grand Criterium de Vitessse i Cagnes.

Startlisten ser således ud - distancen er 2100 meter auto - præmiesum 160.000 Euro.
1. Premiere Steed - Frabrice Souloy
2. Orlando Sport - Sebastian Baude
3. Nimrod Borealis - Mathieu Abrivard
4. Prince Charmant - J. H. Treich
5. Bexipop - Dominiq Locqeueneux
6. Puinch de Chenu - P. Edouard Mary
7. Wishing Stone - Franck Nivard
8. Nouba du Saptel - Yves Dreux.

Løbet har været afviklet over skiftende distancer i de senere år - i fjor vandt Nimrod Borealis i 1.14.1/2550 meter - løbets rekord har svenske Västerbo Daylight med 1.12.0 over 2375 meter.

Mere om Kejserens Nye Klæder

Min forundring over "referatet" fra tirsdagens administrationsmøde i regi Dansk Travsports Centralforbund på www.trav.dk er blevet kommenteret og debatteret - bl.a. på facebook.

På Travdanmark.dk gjorde Søren Åen opmærksom på den manglende dækning omkring sportens allerstørste kuskematch - DM for Travkuske, der i denne tid afvikles på skift rundt i Danmark.

En forespørgsel til chefredaktør Hanna Milling, Hestesportens Mediecenter omkring mediecenterets rolle omkring promoveringen af DM-matchen gav - ifølge Søren Åen - følgende svar: der er ikke sendt noget ud og det var ikke en del af den langsigtede strategi!!


Sagt/skrevet af den person, der skulle stå i spidsen for en øget pressedækning af travsporten.

I dag lægger Hanna Milling og hendes chef, Troels Troels så en laaaang epistel ud på travoggalop.dk - under overskriften: De 100 dage er snart gået..


Efterfølgende blev jeg ringet op af en god bekendt, der sagde: Du har været på forkant med din Blog- Kejserens Nye Klæder .- for nu har Hanna Milling lagt en ny pseudohistorie ud.

Senere har jeg haft lejlighed til at gennemse historien.

 - En programerklæring er, hvad det er . og de mål, man  angiver man har nået inden for de 100 dage (nu mener jeg i øvrigt, at bemeldte Milling blev ansat allerede den 1. december i fjor og Troels Troelsen medio april - også i fjor - og det er da mere end 100 dage)  - er bestemt hverken imponerende - eller i bedste fald ordentligt gennemførte.

Der er alt for meget teori og ordskvalder i den epistel - trav- og galopsporten er en going koncern, der ikke skal opfindes - den skal måske genopfindes, men det er næppe et mediecenter, der skal stå med den opgave.

Og at man direkte har fravalgt at lave pressedækning på en helt konkret opgave - DM for Travkuske - er dybt betænkeligt og forunderligt.

Troels Troelsen blev også ansat som kommerciel direktør for Hestesportens Finansierings Fond - jeg kan se, at han nyligt har skaffet et motionsløb til Aalborg Væddeløbsbane - flot efter et års arbejde.

Men ellers er det vist så som så med den økonomiske plusside . og manden bliver fortsat jævnligt hentet frem som ekspert i sponsor-spørgsmål s i diverse dagblade og på Tv/radio - ikke en eneste gang er han blevet krediteret for sin position inden for Hestesporten.

Fra en af mine gode gamle venner, Kenn Erik Bech på Bornholm fik jeg i øvrigt til formiddag følgende mail, som Kenn Erik har skrevet med baggrund i Henrik Ebbessens "referat" fra tirsdagens administrationsmøde.-



Hej Karsten

Tak for det indlæg vdr. Kejserens nye klæder. 100 procent enig, gad vide hvem der har sagt til Henrik Ebbesen,-  lav lige et "referat" til offentliggørelse. -

Det er virkelig en nedvurdering af travfolk at offentliggøre sådan en omgang forhåndsomtale af et møde - EFTER at selve mødet er holdt, vel at mærke.
Okay, lad os være høflige og vedtage, at det er velmenende tanker der ligger bag denne offentliggørelse af et internt administrationsmøde. Men det er en total fejlvurdering og kommer til at virke som en rød klud for os travfolk at læse sådan en tom omgang ordskvalder fuldstænding uden mening og med absolut intet reellt indhold. Det der er sendt ud er en klar forhåndsomtale af et møde og er ikke et referat. Det du kan læse mellem linerne er: Vi har talt om de og de emner, det må I godt få at vide, men ellers intet andet. - Da havde det været meget bedre helt at undlade en omtale.
Enhver redaktionssekretariat på en avis, der modtager en sådan "artikel" fra en af deres ansatte journalister,- efter at selve begivenheden har fundet sted, - ville kassere den som ubrugelig og vurdere den som absolut uden værdi for læserne.
Al respekt, hvis det er et forsøg på en lidt mere åben forvaltning, men det vil alt andet lige blive svær øvelse, når man fra centralt hold ikke ønsker at omtale bare nogle af de problemer der er. Jeg siger ikke man i fuld offentlighed skal svælge i de problemer og den store krise travsporten er i, men hvis indholdet er af en sådan karakter som det vi lige har set vdr. dette administrationsmøde, så ville det måske være bedre at spare os for mere af den slags ubrugelige pressemeddelser. Og bruge arbejdskraften anderledes.

Vedrørende pressedækningen af DM for travtrænere så kan jeg sige, at på Bornholm så følger øens medier DM-løbene tæt, selvfølgelig især hvordan det går vores lokale Frank Mikkelsen. At Hanna Milling fra HMC kan svare Søren Aaen, efter sin blog på Travdanmark.dk, at pressedækning for DM for Travtrænere ikke indgår i HMC's langsigtede strategi, burde indbringe hende en kraftig reprimande fra HFF, som sidder på travets pengekasse, og nøje må kontrollere, går jeg udfra, - om de ansatte medarbejdere lever op til det de er blevet ansat til. Ligeledes må Hanna Milling sendes på kommunikationskursus, så hun kan lære at håndtere henvendelser fra folk, måske hun skal have en mentor, der kan støtte hende i hvordan man formulerer svar på en høflig og gerne informativ måde (nå, nej ikke flere ansættelser).

Og nu jeg er i gang. Endnu en bøn til Racing News:  gør nu lidt mere ud af de danske løb, i særdeleshed V65-dage, storløbsdage, Golden Cup-løb og den slags.

hilsen fra Kenn Erik

onsdag, april 06, 2011

Det ligner Kejserens Nye Klæder!

I går var der administrationsmøde i regi Dansk Travsports Centralforbund - her samledes de daglige ledere fra landets væddeløbsbaner samt repræsentanter fra DTC, Danske Spil og Væddeløbsbladet.

På trav.dk kan man i dag læse en referat fra mødet.

Ja, det er egentligt taget forkert at kalde det for et referat, for som jeg ser det, står der ikke noget man ikke kunne have skrevet på forhånd ud fra dagsordenen!

Så hvad er egentlig taget meningen med at bringe det?

Se selv og døm:


Administrationsmøde i DTC



Dansk Travsports Centralforbund (DTC) afholder et par gange om året administrationsmøder, hvor forbundet får lejlighed til at drøfte forskellige aktuelle emner med de respektive baneledere i Danmark.


I går, tirsdag 5. april, blev det første administrationsmøde i denne sæson afholdt på Royal Canin Arena i Odense. Ved mødet var samtlige banedirektører til stede, mens forbundet var repræsenteret ved direktør Klaus Storm, Peter Stenå, Travsekretariatets sportschef Flemming Sunn og Væddeløbsbladets redaktør Henrik Ebbesen.


Derudover deltog Danske Spil ved Rolf Laugesen og Morten K. Sørensen også i dele af mødet, ligesom Klampenborg Galopbanes direktør Tom Christensen også var til stede.


Mødet blev indledt med en orientering fra Danske Spil om den aktuelle udvikling i hestespillet i Danmark. Under dette indlæg redegjorde spilleselskabet bl.a. for den historiske udvikling i spillet samt hvilke tanker, der ligger til grund for den fremtidige strategi - herunder samarbejdet med øvrige nordiske lande i forbindelse med afviklingen af fælles skandinavisk spil på onsdage.


Herefter blev følgende emner debatteret:


1) Racing News, Racing Live, baneprogrammer, hjemmesider, struktur samt arbejdsfordeling i mediearbejdet mellem baner og Hestesportens Medier.


2) Sæsonplan 2012 (herunder Sportsprofil samt muligheder for fordeling af løbsdage i 2012)


3) Sociale lørdage (bemanding med videre)


4) Præmiestrukturer fremadrettet og ”incitamenter” til at tiltrække startende heste


5) Problematik omkring bokse (renlighed på de enkelte baner i forhold til dopingreglementet)


6) Officials og forhold på løbsdage (overdommere og øvrige - herunder arbejdsforhold, krav samt muligheder rekruttering af nye personer til dommerstanden)


7) Kriterier for afholdelse af auktioner


8) Ændringer i Licensregler


9) Status på arbejdet med skatteforhold og revidering af ”Lov om hold af heste”


10) Evaluering af sportens tilstedeværelse på Hest og Rytter-messen i Herning medio marts.


Af Henrik Ebbesen

Hvis man nu pludselig vil have offentlighed i forvaltningen - som man kan sige det er - så er det da utroligt interessant at vide, hvad dagsordenens punkter konkret omhandlede.

At bringe dagsordenen med nogle indledende og ligegyldige kommentarer er helt væk og virker mere som om, der skulle bruges et alibi for at nogen har lavet noget.

Den historie - det er Kejserens Nye  Klæder om igen!

Bazire afstår fra Wishing Stone

Jean Michel Bazire føler sig endnu ikke helt klar til at vende tilbage i løbene efter sit uheld den 3. februar på Vincennes, hvor han brækkede et ben flere steder.

Derfor har han meddelt træner Fabrice Souloy, at han ikke kan køre Wishing Stone i Grand Prix du Sud-Ouest i Toulouse på lørdag.

I stedet har Fabrice Souloy nu entreret med Franck Nivard - og det er vel heller ikke den dårligste erstatning.

Det tegner ikke til noget stort felt på lørdag, selv om den samlede præmiesum er på flotte 160.000 Euro.

Her onsdag middag stor der 12 heste tilbage i løbet - der startmeldes i morgen middag.

De 12, der fortsat er med er følgende. rangeret efter startpræmiesum - laveste først.
2100 m auto:
1. Cecena Ås
2. Bexipop
3. Prince Charmant
4. Overtrick
5. Rocklyn
6. Punch de Chenu
7. Wishing Stone - Franck Nivard
8. Orlando Sport - Sebastian Baude
9. Quaker Jet
10. Premiere Steed
11. Nimrod Borealis
12. Nouba du Saptel - Yves Dreux

tirsdag, april 05, 2011

Wishing Stone - nu med Bazire

Når Wishing Stone på lørdag sendes til start i Grand Prix du Sud-Ouest i Toulouse bliver det med Frankrigs førende kusk, Jean Michel Bazire i sulkyen.

Bazire var oprindeligt udset til at være kusk på Wishing Stone, men efter at have kørt Wishing Stone i et træningsarbejde på Vincennes i begyndelsen af februar, brækkede Bazire et ben flere steder i et styrt senere på eftermiddagen.

Nu er Jean Michel Bazire restitueret og vender tilbage i løbene på fredag aften på Vincennes.

Lørdagens løb i Toulouse er doteret med 160.000 Euro og afvikles over 2100 meter auto.

Der står 27 heste tilbage i løbet, og Wishing Stone er sikret startret i første række.

Prix d'Amerique.vinderen 2009, Oyonnax har været meldt, men er slettet.

Quaker Jet, der vandt Grand Criterium de Vitessse på Cagnes sur Mer den 13, marts bliver med stor sandsynlighed favorit. Andre topheste, der kan ventes til start er Orlando Sport, Nelumbo, Nouba du Saptel, Nimrod Borealis m.fl.

Endelig startliste på torsdag middag.

Wishing Stone er også formeldt til Prix de l'Atlantique på Enghien den 23. april - et løb doteret med 200.000 Euro.

Det kan så være en sidste afpudsning inden Wishing Stone skal søge at kvalificere sig til finalen i Konge Pokalen på Åby Travet.