fredag, januar 28, 2011

Kolgjini købte dyrest

Lutfi Kolgjini var manden i fokus på Trotting-Promotions auktion torsdag aften på Vincennes, hvor han stod for aftenens to dyreste køb gennem agenten Christian le Barbey.

Toppris 170.000 Euro betalte han for den meget fine hoppe Nouvelle Aventure (Defi d'Aunou - Bahama) 1.12. - 260.000 Euro og i fol ved Coktail Jet - hertil kommer at følafgiften på 10.000 Euro forfalder ved levende født føl.

Desuden købte Kolgjini Noa Noa (Defi d'Aunou - Tahitienne) i fol ved Sam Bourbon  for 80.000 Euro - No Noa har tidligere avlet bl.a. Indochinois, som har været i træning hos Steen Juul, og så er hun halvsøster til avlshingstene Bon Conseil, Extreme Dream og Goetmals Wood.

Begge hopper var ejet af Jean Pierre Dubois.

Auktionen viste atter en positiv tendens, idet gennemsnitsprisen blev øget til 17.411 Euro mod 15.570 Euro i fjor - en fremgang på 11,82% Median-prisen steg fra 9.000 Euro til 11.000 Euro.

torsdag, januar 27, 2011

Beastar nummer to på Vincennes

Den svenske hoppe, Beastar, der trænes af danske Jørgen Lorentzen med base på Jägersro, blev en flot nummer to i torsdagens Quinte+-løb på Vincennes.

Beastar, der stod til 48-gange pengene, og i øvrigt var dårligst inde i  løbet, blev kørt af Dominik  Locqueneux, der fandt angrebsplads ind i opløbet i et tæt pakket felt.

Beastar sluttede stærkt af,. men var uden chance for at nå storfavoritten Quarla du Pont med Jean Michel Bazire, der sejrede sikkert.

Der var 14.000 Euro i andenpræmie til Beastar.

Wishing Stone blev i stalden

Der kom ingen Wishing Stone til Vincennes i dag!

Og Jean Michel Bazire får heller ikke umiddelbart mulighed for at teste Kentucky Futurity-vinderen.

- Souloy havde indtalt en besked på min telefonsvarer, imens jeg fløj til Paris, hvor han meddelte, at han på grund af udsigt til regn ikke ville tage Wishing Stone ind til Vincennes i dag, fortæller Knud Erik Ravn. - I stedet tager hestens gamle træner Dewayne Minor og jeg ud til Souloys træningscenter i morgen, for at se Wishing Stone.

Sådan bliver Prix d'Amerique-feltet

Selv om der i skrivende stund er godt og vel en time til, at der er starterklæring til millionløbet Prix d'Amerique på søndag, så er det klart, at startlisten får følgende udseende efter Paris Haufor blev startmeldt med Damien Bonne, får feltet følgende sammensætning:

1. Severino - Christian Bigeon
2. New des Landes - Sebastian Hardy
3. Private Love - Mathieau Abrivard
4. Roc Meslois - Pierre Belloche
5. Oasis Gedé - Jean Michel Bazire
6. Paris Haufor - Damien Bonne
7. Nuit Torride - Bernard Piton
8. Quarla - Pierre Vercruysse
9. Perlando - Jos. Verbeeck
10. Quaker Jet - Jean Etienne Dubois
11. Orlando Sport - Sebastian Baude
12. Lana del Rio - Santo Mollo
13. Maharajah . Ôrjan Kihlström
14. Premiere Steed - Enrico Bellei
15. Ready Cash - Franck Nivard
16. Oyonnax - Sebastian Ernault
17. Nouba du Saptel - Yves Dreux
18. Olga du Bowetz - Eric Raffin

Distancen er 2700 meter og den samlede præmiesum er 1 million Euro

Frankrig: Prix d'Amerique-dilemma

Den franske træner og kusk, Jean Louis Labigne  går utvivlsomt og sveder eller bider negle i disse timer.


Kommer han med i Prix d'Amerique med den store røde hingst Paradis Cordiere?


Som jeg ser det her klokken lidt over 8 torsdag morgen, så afhænger det af om Christian Bigeon vælger at starte Paris Haufor eller ej.


Paris Haufor var blandt favoritterne i Prix d'Amerique i fjor, men har - bortset fra en sejr i et montéløb  - ikke vist det store, og i søndags blev den diskvalificeret for galop i Prix de Cornulier.


Labignes dilemma er også, at han er sikker på at kunne komme til start i lørdagens Prix de Luxembourg, men til dette løb udgår anmeldelsesfristen torsdag klokken 0930, mens der først skal skrives endeligt til start til Prix d'Amerique torsdag kl. 12.00.



onsdag, januar 26, 2011

Frankrig: Fremgang på Prix d'Amerique-auktionen

Den store auktion, som det franske auktionsfirma, Trotting Promotion hvert år afholder i forbindelse med Prix d'Amerique, løb af stablen onsdag eftermiddag på Vincennes.

82 heste gik gennem ringen og 58 blev solgte - i forhold til i fjor var det en betragtelig fremgang i antallet af solgte - i år 70,73% af de fremstillede heste - i fjor blot 58%.

Samtidig steg gennemsnitsprisen med 13,46% til 11.698 Euro mod 10.310 Euro i fjor.

Median prisen steg fra 7.000 Euro til 8.000 Euro.

Den 7-årige vallak Quartz du Boulay (Flash de Gosse) med rekord 1.14.7 og en indtjening på 154.380 Euro opnåede auktionens toppris med 120.000 Euro.

Køber var hestens træner Igor Blanchon, der også havde have haft en andel i hesten tidligere.

Næstdyrest var også en hest, der havde været ejet af flere i forening, og også her var det en af de tidligere ejere, der købte hesten.

Det var den 7-årige hoppe, Quimador Julry (Gobernador) 1.14.6 - 71.7130 Euro som den tidligere delejer Albert Degasparis sikrede sig for 62.000 Euro.

Dyreste rene salg var den 6-årige hoppe, Royale Princesse (Podosis( 1.13.4 - 123.300 Euro, der kostede 35.000 Euro.

Auktionen fortsætter torsdag aften, hvor det er følhopper og andele i avlshingste, der primært kommer under hammeren.

Frankrig: 20 tilbage i Prix d'Amerique

I forhold til tidligere år er der ikke den store interesse for at være med i Prix d'Amerique, idet der inden endelig startmelding i morgen nu står blot 20 heste tilbage i millionløbet.

De to heste, der kan drømme en plads i feltet, er den italienske  Look MP samt franske Paradis Cordiere.

Look MP er også anmeldt til lørdagens Prix de Luxembourg, men her er den også tyndt ude. 23 er anmeldte og den har tjent næstmindst.

Paradis Cordiere er også anmeldt i Prix de Luxembourg og er sikker på at komme med og endda få startplads i første række.

Prix de Luxembourg får i øvrigt en klar favorit i den 6-årige Rapide Lebel med Eric Raffin, der senest startede i midten af december, hvor den vandt finalen i Grand National du Trot - travsportens Tour de France.

Rapide Lebel har blot startet 31 gange i karrieren og har vundet 15 sejre - heraf de fem seneste starter.

tirsdag, januar 25, 2011

Frankrig: Dansk på Vincennes

med stor sandsynlighed får Nelson Derm på lørdag sin franske debut.

Det sker i Prix du Jura på Vincennes - et løb over 2850 meter med tillæg ved vundne 75.000 Euro.

Nelson Derm starter med 70.387 Euro og kommer således godt ind i løbet fra spids.

Den samlede præmiesum er på 58.000 Euro.

Nelson Derm har ikke startet siden den 27. september på Halmstad, hvor den var en god nummer tre efter føring undervejs.

Den ejes nu af et fransk/norsk gruppe, hvor bl.a. Camel Benkhera, der gennem tiden har købt flere danske heste, indgår - og trænes af Franck Leblanc.

Leblanc er meget tilfreds med Nelson Derm, der har trænet fint op til lørdagens tiltænkte start.

I Prix d'Amerique står der her tirsdag formiddag 23 heste tilbage - kun 18 kan komme til sart.

mandag, januar 24, 2011

Frankrig: Wishing Stone testes med Bazire

Det er fortsat planen, at Kentucky Futurity-vinderen Wishing Stone skal have sin europæiske debut i Prix de France på Vincennes søndag den 13. februar.

Inden torsdagens løb på Vincennes er det meningen, at Jean Michel Bazire skal teste den i et træningsarbejde.

Wishing Stone trives godt hos Fabrice Souloy, der i går vandt en af sin trænerkarrieres største sejre med Olga du Biwetz i Prix de Cornulier.

Olga du Biwetz starter i Prix d'Amerique på søndag, hvor Souloy også sender Private Love til start - Private Love gik et meget fint træningsarbejde i dag, og Souloy ser med stor fortrøstning frem til søndagen s millionopgør.

søndag, januar 23, 2011

Frankrig: Olga slog til

På en imponerende speed sejrede 9-årige Olga du Biwetz redet af Anthony Barrier sikkert i verdens største montéløb, Prix de Cornulier på Vincennes søndag eftermiddag.

Barrier gav den lille hoppe et afventende løb og spillede først hendes store speed ud på opløbshjørnet.

Her sloges Pinson med Alexander Abrivard og Oyonnax med P. E. Mary om føringen, men de var chanceløse over for Olga du Biwetz, der sejrede i 1.12.7/2700 m - en tangering af løbsrekorden som indehaves af Magnificent Rodney.

På andenpladsen fulgte endnu en hoppe, Priscilla Blue med Eric Raffin, der også leverede en stærk afslutning helt ude i banen - den nåede akkurat forbi Scipion du Goutier med Franck Nivard, der på de sidste meter nåede forbi Oyonnax - denne trio fik alle noteret 1.13.0.

Der var 350.000 Euro i førstepræmie .- eller 2,6 millioner kroner .- og det gør løbet til et af verdens bedst betalte travløb.

 I Europa overgås denne førstepræmie kun i Prix d'Amerique!

Olga du Biwetz trænes af Fabroce Souloy, der også er træner for de to danskejede Odyssee Eastwind og Wishing Stone.

For Anthony Barrier var der tale om karrierens klart største sejr - og samtidig var det lidt af et jubilæum, idet det var hans sejr nummer 200 - heraf er de 167 vundet i montéløb.

Olga du Biwetz har i flere sæsoner været blandt Frankrigs allerbedste heste - med sejren rundede hun 2 millioner Euro i indtjening og hun er pt fransk travsports mest vindende aktive traver.

Hun er også sin fader, Cezio Josselyns klart bedste afkom.

Olga du Biwetz, der for et par måneder siden vandt Gran Premio delle Nazioni i Milano og siden det første B-løb, Prix de Bretagne, havde ikke startet i montéløb siden den 5. april 2008!

Hun starter med stor sandsynlighed igen på næste søndag i Prix d'Amerique, hvor hendes kandidatur nu er styrket efter dagens top præstation.

Oyonnax er også fortsat et hedt navn i den sammenhæng.