lørdag, marts 13, 2010

Lunden: Millionoverskud på Lunden, men...

I dag er det danske Travselskabs regnskab for 2009 udsendt til medlemmerne, og ikke uventet kan banen frenvise det flotteste overskud i travselskabets historie, nemlig 13.223.053 kroner.

Desværre er overskuddet ikke et udtryk for en hel sublim drift af Travbanen i Charlottenlund, for millionoverskuddet er udelukkende fremkommet ved jordslaget af Parkeringspladsen ved staldene.

Det er til gengæld et godt stykke salgsarbejdet, der i sin tid blev gjort - at tænke sig at man kan sælge seks byggegrunde uden udsigt og tæt på stalde og et alderdomshjem for en gennemsnitspris af små 5 millioner kroner stykket!!

Men når det er så sagt, så er forretningen Charlottelund Travbane fortsat ikke inde i en god gænge.

Banen er for usynlig i det daglige. det er muligt at der er nogle omegnsblade, så skriver noget, - Politiken og EkstraBladet også lidt, men i det store hele er der tavst omkring Lunden.

Og det er synd - meget synd!

Se nu f.eks. i morgen - og  de næste søndage i marts - her tilbyder banens restauration det store kolde bord til 99 kroner!

Hvad med at få det bredt ud - gratis adgang, fin restauration og spændende væddeløb.

Jeg er overbevist om, at der er mange, der vil finde at det er et attraktivt tilbud, men det findes blot i banens program på internettet!

Nå, men tilbage til regnskabet, for renser vi det for millionsalget, så udviser det et driftsunderskud på 672.742 kroner.

Og hvor er det så gået galt.

Provision fra DanToto er faldet med ca. 430.000 kroner.

I alt er indtægterne, der relaterer sig til væddeløbene faldet med små 700.000 kroner.

Til gengæld er udgifterne i forbindelse med væddeløb forbedret med 330.000 kroner.

Indtægter på sponsorater og skilte er faldet med 150.000 kroner til blot 683.984 kroner - i resultatkontrakten for i år skal det beløb op på 1 million kroner.

Til gengæld har Pitstop givet 200.000 kroner mere.

I øvrigt er andre driftsindtægter steget med små 250.000 kroner.

Forbedring i forhold til 2009 er der også på Adminstrations og domicilomkostninger, som er faldet fra 7,1 million til 5,5 millioner kroner.

Men altså til slut et minus på 672.742 krobner.

Det er dog en klar forbedring i forhold til 2008, hvor underskuddet var på 3,189 millioner kroner!

Burt Seeger og Tommy Nielsen er begge på valg og er villige til genvalg.

Hesteejerforeningen er ikke helt tilfreds med den måde, hvorpå handlen af grundstykket er blevet taklet på af bestyrelsen, og har fremsat ønske om at få en uvildig advokatvurdering af sagen.

Det ønske har bestyrelsen delvist imødekommet, idet man har bedt advokat Erik Hovgaard, der har medvirket ved salget, om at gennemgå processen.

Generalforsamlingen afholdes mandag den 22. marts i Rest. Skjoldgården.-

fredag, marts 12, 2010

Høgfeldt-sagaen: Hvor mange er blevet snydt?

Det ligger nu helt fast at to af de anpartsprojekter som Carsten Høgfeldt har søgt at sælge inden for de seneste måneder er kuldsejlet - og spørgsmålet er, hvor mange personer, der har tabt penge på det.


Det første anpartsprojekt, der ikke blev fuldført, var med Must Be A Winner.


Den udbød Carsten Høgfeldt i 36 anparter a 1.000 kroner = 36.000 kroner og til en månedlig pris af 275 kroner.


Carsten Høgfeldt havde aftalt en pris for hesten med træner Anders F, Jensen på 18.000 kroner!!


Imidlertid overholdt Carsten Høgfeldt ikke gentagne aftaler om betaling af hesten, og til slut videresolgte Anders F, Jensen hesten til Fyn.


I dag har de nye ejere problemer med forsikre hesten, fordi Carsten Høgfeldt har haft tegnet en forsikring - og typisk for ham - uden at betale den.

Carsten Høgfeldt fik lavet en hjemmeside på Must Be A Winner hos firmaet Danaweb - den kostede 5.000 kroner + moms., men inklusive opdatering over to års periode tegnede Carsten Høgfeldt sig for en udgift på i alt 11.000 kroner + moms.


Siden er nu lukket - hvis du gætter på, at det er fordi, at Danaweb ikke har set en krone, så er det nok korrekt!!

Det andet kuldsejlede projekt er Picasso Sisa.

Her søgte Carsten Høgfeldt at sælge 36 anparter a 12.500 kroner med en månedlig ydelse på 400 kroner.

Hesten skulle være afregnet til opdrætteren Bjarne Ladefoged i søndags, men som det har været fremme, er dette ikke sket.


Hvor mange, der nåede at indbetale 12.500 kroner vides ikke, men jeg har haft kontakt til et par stykker, men man kan frygte at væsentligt flere er blevet ofre i Carsten Høgfeldts anpartscirkus!


Carsten Høgfeldts tredje anpartshest er Playboy CH, som hans sambo Jane Sørensen har opdrættet.


Playboy FH har Carsten Høgfeldt udbudt i 36 anpart af 1.800 kroner - det svarer til en samlet salgspris på 64,800 kroner - ikke nogen dårlig pris for "pony-ekspressen" som Carsten Høgfeldt selv døbte hesten på den hjemmeside (også til 11.000 kr + moms), der nu også er nedlagt - af samme årsag som hjemmesiden med Must Be A Winner.


Den månedlige udgift for at være med i projektet Playboy FH er på 275 kroner.

Playboy FH blev i fjor godkendt i Præmieløb, men efter hvad jeg har fået oplyst, står hesten i dag på et stutteri, som pant for et ret stort beløb,. som Carsten Høgfeldt skylder stutteriet.


For at summere Carsten Høgfeldts anpartscirkus op, så har vi


to heste, der er solgt anparter i og som han ikke har betalt og derfor er de begge gået tilbage til deres oprindelige ejere.
en hest, som han selv (eller samboeren) har opdrættet, og som står som pant og derfor ikke kan komme til start.


Jeg hører fortsat meget gerne fra personer, der uforvarende er kommet med i dette anpartscirkus.








Jeg giver en ny Oscar!

I mandags uddelte jeg en "håbløs forside Oscar" til Aalborg Væddeløbsbane for en talentløs forside på deres baneprogram.

I dag får Charlottenlund Travbane en for deres forside til søndagens løb:

Se lige engang her:

Stanley Morgan på forsiden som optakt til et løbsdag, der har fine heste som Monsun, Mathias Mølgård, Nanok Djuhm, Myllan Salløv. Molar m.fl. til start.

Og så er Stanley Morgan ikke engang nævnt som en hest med chance i løbet, hvor den starter.

Havde det så været et anderledes og dermed interessant foto, så kunne man måske have forsvaret valget, men det her lugter af, at man har ladet rouletten snurrer - og hov det blev Stanley Morgan.

Det er useriøst!

torsdag, marts 11, 2010

Politik:Hestesektoren omsætter 25 milliarder kroner!!

25 milliarder kroner  om året omsættes der for inden for den samlede Hestesektor i Danmark -  det er rigtig mange penge - det er faktisk 10% mere end hvad der omsættes for i legetøjsindustrien, og dobbelt så meget som den samlede danske tobaksindustris årlige omsætning!

Oplysninger stammer fra en analyse, som  Landskontoret for Heste har fået lavet på Økonomisk Institut ved Århus Universitet.


Her har tre unge økonomistuderende Chris Hommeltoft Petersen, Carsten Bech Madsen og Lars Bråd Nielsen lavet den vel nok mest omfattende analyse af Hestesektoren, som der nogensiden er lavet.


En hel industri, der omsætter for 25 milliarder kroner om året, burde i højere gradvære en magtfaktor i det politiske spil i Danmark, men er det jo ikke.


Og det kan jeg se flere grunde til.


En hest er jo nemlig ikke bare en hest.


Nogle vil blot have en hest til at ride en tur på, andre vil bruge den sportsligt og enten ride eller køre med den. Og andre igen har hesten som avlsdyr.


Der findes utallige hesteavls- og hestesportsforbund, men desværre er der ingen egentlig overbygning, så Hestesektoren kunne få et fælles talerør.


Og før det sker, så tror jeg ikke, at man kan udøve et effektivt politisk pres.


Nu skal vi ikke klage ret meget inden for trav- og galopsporten,. for vi er blevet godt behandlet og sikret overlevelse.


Men der er alligevel nogle områder, hvor Politikerne kunne gå ind og hjælpe Hestesektoren generelt.

I dag er det ofte en evig kamp med Skat om at bevise, at man kører sit stutteri/opdræt som en virksomhed - reglerne er ikke klare nok på området og bliver fortolket forskelligt.


Analysen viser bl.a. at hver 10. hest i Danmark giver 1 arbejdsplads.


I en tid med markant øget arbejdsløshed, ville det være meget let at skabe nye arbejdspladser ved en ændret skattemæssig forståelse af stutteridrift - og måske også nye og lempeligere regler for en erhvervsmæssig væddeløbs- eller ridestald.


Kilde: Børsen.



Frankrig. Kan Meaulnes du Corta vinde igen?

Meaulnes du Corta med Pierre Levesque er blandt favoritterne i søndagens Grand Criterium de Vitesse des Casinos de Monte Carlo (og så findes løbsnavne vist heller ikke meget længere!) på Cagnes sur Mer.


Meaulnes du Corta vandt legende let løbet i fjor i 1.11.2a/1609 m og var da storfavorit til 16:10.


Det kommer han næppe til at stå til i år, selv Meaulnes du Corta vandt Prix de France for en månedstid siden.


Søndagens felt omfatter ti heste fra Frankrig, Italien og Finland. Bl.a. så starter den italienske hoppe Lisa America, der nyligt satte verdensrekord for ældre hopper som vinder i 1.11.3a/2100 m på San Siro. det skal blive meget interessant at se, hvad hun kan præstere på sprint på Cagnes sur Mer-banen, der er 1307 meter i omkreds.


Vi finder endnu en verdensrekordholder i feltet, nemlig Premiere Steed, der sidste sommer vandt Sct Michels Race i Finland i 1.09.6. 

En hurtig dame er også Nouba du Saptel, der nu skal køres af Jos. Verbeeck.


Startlisten ser således ud: - distancen 1609 m auto:
1. Fabrice Axe - Jean Michel Bazire
2. Nouba du Saptel - Jos. Verbeeck
3. Lisa America - Jorma Kontio
4. Paradis Cordiere - K. I. Labigne
5. Premiere Steed - Franck Nivard
6. Meaulnes du Corta - Pierre Levesque
7. Simb Chaplin - Giampaulo Minnucci
8. Priscilla Blue - Louis Baudorn
9. Brioni - Joakim Løvgren
10. Ode Meslois - M. Criado


Den samlede præmiesum er på 200.000 Euro - løbets rekord har Varenne med 1.09.6.



onsdag, marts 10, 2010

Frankrig: Travsportens Tour de France starter i dag

Efter Vintermeetinget på Vincennes nu er overstået flyttes fokus på fransk travsport til provinsbanerne, og til bl.a. den store løbsserie, Grand National du Trot - et travsportens svar på cykelløbet, Tour de France.

Grand National du Trot er en løbsserie, der strækker sig over 10 måneder og omfatter 13 løb på lige så mange forskellige baner.

!. afdeling køres i eftermiddag på¨banen i Amiens, hvor der er en samlet præmiesum på 80.000 Euro.

I alle afdelinger uddeles der points efter en skala, der ser således ud: 15-10-8-6-5-4-3-1  - de heste med flest points er kvalificeret til finalen den 19. december på Vincennes, hvor der køres om 150.000 Euro.

Det er ikke kun hestene, der samler points - det samme gør trænere og kuske - og til de tre først placerede trænere i det samlede classement er der hhv. 15.000 Euro, 7.500 Euro og 3.000 Euro.

Løbsserien er udelukkende forbeholdt franskfødte heste og køres for klassen lige under den absolutte elite.

Penge: Flere penge til Hestesporten!

I sidste uge offentliggjorde Danske Spil sit årsregnskab for 2009, og selv om overskuddet ikke var på størrelse med tidligere år, så var det alligevel positivt - set med Hestesportens briller,

Overskuddet for 2009 blev nemlig større end de forventninger Danske Spil tidligere havde meldt ud.

På basis af disse udmeldinger kunne Hestesportens forvente at få i alt 83,6 millioner af Tipsmidlerne for 2009. - og har man kalkuleret med.

Med Danske Spils regnskab i hånden bliver beløbet nu 2,5 millioner kroner større - dvs. 86,1 millioner kroner.

Så nu bliver der 2,5 millioner kroner at gøre godt med fra HFF''s side.

tirsdag, marts 09, 2010

Høgfeldt-sagaen:Dreamaster køb var også opspind

Den svenske ejer af avlshingsten Dreamaster blev glad i går. I hvert fald et kort øjeblik.

Telefonen ringede hos ham,og en person, der hed Karsten til fornavn, var i røret.

- Hvornår kommer du og henter Dreamaster, lød det glad fra hingstens ejer, Rolf Gustafson.

Nu var det så bare lige det, at det var mig og ikke Carsten Høgfeldt, der var i røret - ham har Rolf Gustafson nemlig ventet at høre fra i et stykke tid. Men altså fortsat forgæves.

Men akkurat som de øvrige projekter, som Carsten Høgfeldt har tumlet rundt med i de seneste måneder, var købet af Dreamaster et luftkastel.

Og Rolf Gustavson er fortsat ejer af sin hest - ligesom alle øvrige, der mente eller troede de havde en aftale om et salg med Carsten Høgfeldt, fortsat ejer deres heste.

Jeg har fået flere mails omkring de forretninger Carsten Høgfeldt har lavet, men det vender jeg tilbage til ved en senere lejlighed, men denne her historie skal alligevel med i aften.

Søndag aften efter løbene på Charlottenlund ringede en ung dame til Carsten Høgfeldt for at høre om det var muligt at købe en anpart i Picasso Sisa.

- Jamen, det var det da, forklarede Carsten Høgfeldt - og kørte så sin salgstale.

Men på det tidspunkt var det klart, at anpartsprojektet med Picasso Sisa var totalt kuldsejlet.

Alligevel søgte Carsten Høgfeldt at sælge en anpart!

Anpartsheste: Er du kommet i klemme hos Carsten Høgfeldt

Er du blandt de personer, der har købt anparter og måske føler dig snydt i de projekter som Carsten Høgfeldt har udbudt inden for det sidste halve år -

nemlig Must be a Winner, Playboy CH og Picasso Sisa - evt også avlshingsten Dreamaster,

så hører jeg gerne fra dig på mail  - kabo@casa35.com

Dit udsagn kan efter aftale indgå i en artikel om hele dette cirkus Carsten Høgfeldt har sat i gang.

mandag, marts 08, 2010

I disse Oscar-tider!

Og prisen for den mest håbløse programforside for en dansk væddeløbsbane går til
 
Juryens bemærkning: Absolut en forside der inspirerer til besøg på banen eller til læsning af programmet!

søndag, marts 07, 2010

Frankrig:Lacabana VK vandt i Agen

Norskejede Lacabana VK (Gills Victory) med sin træner Thierry Duvaldestin var spillet til favorit i søndagens Prix de Lafox på banen i Agen i Normandiet - et løb med en førstepræmie på 10.000 Euro.

Og Lacabana VK indfriede da også forventningerne idet den efter afventende kørsel sluttede stærkt af og sejrede sikkert i 1.17.8/2575 meter - vinderodds var 2,40.

Det var tredje sejr til Lacabana VK i Frankrig.

Avl:Dansk føl i USA

Den første af de tre hopper, som Thomas Lind-Holm, Stutteri Dust købte på Meadowlands-auktionen tidligere på året, Savvy Yankee ( Balanced Image - Spiffey Yankee v. Joie de Vie.) folede lørdag morgen med et hingstføl efter Cantab Hall på Birch Creek Farm i New Jersey.

Se en lille video af det nyfødte føl på dette link

Første afkom efter Savvy Yankee er Rocky Balboa (Muscles Yankee), der var en af tophestene i sin årgang. Rocky Balboa har tjent 435.880 dollars og har vinderrekord 1.11.1, men har placeret løbet 1.10.6.

Savvy Yankee har stort set kun været holdt til Muscles Yankee og det har givet bl.a Muscles in Blue, der tegnede til det helt store som 2-åring, men som uheldigvis døde - den nåede at sætte rekord 1.12.5 og tjene 134.499 dollars.

Også hans helbrødre Muscles To Spare 1.10.5 (1000m bane) 157.507 dollars samt Hulk Logan 1.13.2 - 110.045 dollars har været afkom over gennemsnittet.

Savvy Yankee skal nu bedækkes ved Muscle Hill, der allerede har otte hopper drægtige.

Når Savvy Yankee er konstateret ifol sendes hun til Danmark, og hingstføllet skal danskregistreres. - det bliver det andet Cantab Hall-føl i DTC - det første hedder Pardon My Dust og er ikke - som man skulle tro -  opdrættet af Thomas Lind-Holm, men derimod af Jürgen Hanke og har den tyske Golden Sunday som moder.