lørdag, februar 12, 2011

Vi SKAL have et Copenhagen Cup!!

I en artikel i Ekstra Bladet - jeg ved ikke om det var i print eller kun på internettet - fremgår det, at Lundens nye bestyrelse overvejer at opgive at gennemføre Copenhagen Cup 2011 - eller i hvert fald droppe transporttilskuddet -  på grund af et underskud i selskabets regnskab i 2010 på op mod 5 millioner kroner!

Den med underskuddet tager vi lige senere, men  det er helt galt at begynde at tænke at nedlægge eller desavouere Copenhagen Cup, der er dansk travsports største indtægtskilde - og samtidig en sportslig begivenhed, der får opmærksomhed langt uden for landets grænser.

Copenhagen Cup-dagen er et dyrt arrangement - indrømmet - men det giver altså også penge i kassen - i runde tal omkring 1,4 millioner kroner i 2010!!

Og dette er alene fra toto-spillet - så kommer der afledte indtægter fra sponsorater samt entre, restaurations- og kiosksalg.

Nej, det er ikke alene Charlottenlund, der får de 1,4 million kroner - i fjor betød baneomsætningen - der i øvrigt var skuffende - at Lunden fik cirka 580.000 kroner i provision ud af Copenhagen Cup-dagen.

Den store vinder er Danske Spil - og dem skal vi jo også tænke på - de fik mindst trekvart million kroner + provision af hvad der blev omsat i Frankrig - det tal har jeg ikke umiddelbart kunne se.

Det er ikke Charlottenlund Travbane alene, der bærer omkostningerne ved et Copenhagen Cup - der kommer også penge til løbspræmier etc. fra fællesskabet - læs HFF, så jeg tvivler er på, at afviklingen af et Copenhagen Cup er den store økonomiske belastning!

Og tænk så lige på det sportslige!

Det er et utal af  store internationale navne vi har haft lejlighed til at se gennem årene i Copenhagen Cup?

Og Copenhagen Cup er altså omsætningsmæssigt årets største dag i dansk væddeløbssport.

Og så over til den med de fem millioner kroner i underskud.

Det er en særdeles bekymrende oplysning, der her kommer.

Den økonomiske styring på landets største travbane har tilsyneladende været ikke-eksisterende, og hele dansk travsport kan kun prise sig lykkelig over, at en ny bestyrelse kom til i efteråret.

Gennem de sidste par år har der gået mange rygter om Lundens økonomi, men at de skulle vise sig at være så sande, som det nu er tilfældet, er forfærdeligt, ja nærmest tragisk.

Tilsyneladende er Danmarks største travbane totalt økonomisk afsporet.

Lundens tidligere formand, Klaus G. Jensen sidder som næstformand i Dansk Travsports Centralforbund.

Han kan jo ikke have været uvidende om, hvad der er foregået på Lunden og har han blot den mindste smule pli, så vil han på dette tidspunkt have nedlagt sit mandat i sportens øverste omgang!

torsdag, februar 10, 2011

Wishing Stone fik nummer 10

For kort tid siden er der blevet trukket lod om startpladserne til søndagens Prix de France - sæsonens første Grand Circuit.

Lodtrækningen, der blev foretaget af Miss France 2011 og udsendt direkte på den franske væddeløbskanal Equidia, kunne også følges på Twitter.

Den allerførste hest som Miss France trak ud var den delvist danskejede Wishing Stone, der skulle starte fra anden startrække - den fik spor 10 - indvendigt - og det må siges at være et godt spor.

- Ja, der er vel ikke så meget at sige til det - Mathieu Abrivard, der skal køre Wishing Stone, skal jo først og fremmest sørge for at give den et afventende løb, og det får han i hvert fald alle muligheder for at gøre fra den startposition, siger Knud Erik Ravn.

Prix de France bliver en spændende revanche fra Prix d'Amerique mellem Ready Cash og Maharajah, der trak hhv,. spor 5 og spor 2.

Distancen i Prix de France - eller som det hedder på søndag, Prix de Japon, idet weekendens løb på Vincennes står i Japans tegn - er 2100 metrer auto og den samlede præmiesum er på 400.000 Euro.

Startlisten:
1. Orlando Sport - Sebastian Baude
2. Maharajah - ôrjan Kihlström
3. Premiere Steed - Pierre Levesque
4. Nouba du Saptel - Yves Dreux
5. Ready Cash - Franck Nivard
6. Lana del Rio - Santo Mollo
7. Olga du Biwetz - Eric Raffin
8. Priscilla Blue - Luis Baudron
9. Quaker Jet - Jean Etienne Dubois
10. Wishing Stone - Mathieu Abrivard
11. Roc Meslois - Pierre Belloche
12. Pretty Dancer - Thierry Duvaldestin
13. Mondiale OK - G. P Minnucci

onsdag, februar 09, 2011

Mathieu Abrivard kører Wishing Stone

Det ligger nu fast at Kentucky Futurity-vinderen Wishing Stone kommer til start i søndagens Prix de France på Vincennes og at det bliver den unge talentfulde kusk, Mathieu Abrivard, der skal køre den delvist danskejede traver.

Endelig startliste skrives torsdag formiddag og derefter er der offentlig lodtrækning som forestås af Miss France 2011 - og det har Vincennes-banen udnyttet ved at lave nedenstående poster:

mandag, februar 07, 2011

Hollandsk spil til Danmark

Fra på onsdag - når Nordisk Onsdag-løbene afvikles på Aalborg Væddeløbsbane - vil det ikke kun være spillere i Sverige og Norge som står for den udenlandske omsætning.

Også fra Holland kan der fremover spilles ind i den danske pulje.

Det er det hollandske spillefirma, Runnerz, der drives af det engelske bookmakerfirma, Sportech, der udvider sit spilletilbud.

Runnerz har i forvejen et meget internationalt spilletilbud til de hollandske hestespillere - således kan man alene i dag - mandag spille til ikke færre end otte lande og til i alt 16 baner!

I fjor blev der omsat for 22,3 millioner Euro på toto-spil i Holland - herhjemme var tallet i Euro 73,3 millioner - det viser den opgørelse på travsport og spil, der blev udleveret i forbindelse med UETs generalforsamling i forrige weekend.

18 heste anmeldt til Prix de France

Til sæsonens første Grand Circuit-løb, Prix de France er der anmeldt 18 heste - heriblandt den delvist danskejede Wishing Stone.

De ni heste med den højeste indtjening er sikret startret i første række bag startvognen, så pt skal kredsen omkring Wishing Stone håbe på en sletning af en hest med en højere indtjening  - for at få startplads i første række.

Prix de France afvikles over 2100 meter auto og har en samlet præmiesum på 400.00 Euro

De anmeldte heste er - listet efter indtjening -lavest først - højest sidst:
1. Pretty Dancer
2. Bexipop
3. Mondiale OK
4. Queen's Glory
5. Ismos FP
6. Qwerty
7. New des Landes
8. Roc Meslois
9. Wishing Stone
10. Priscilla Blue
11. Quaker Jet
12. Orlando Sport
13. Lana del Rio
14. Premiere Steed
15. Maharajah
16. Nouba du Saptel
17. Ready Cash
18. Olga du Biwetz.

Endelig startliste torsdag formiddag.

søndag, februar 06, 2011

Ny sejr til Rapide Lebel

I Frankrig har de Ready Cash, men de har så sandelig også Rapide Lebel.

Desværre er sidstnævnte for længst kastreret, og er derfor udelukket fra at kunne starte i de store klassiske travløb i Frankrig såsom Prix d'Amerique og Prix de France.

Forrige lørdag vandt Rapide Lebel Prix de Luxembourg i ny løbsrekord 1.10.8a/2100 m og denne søndag eftermiddag vandt den en ny suveræn sejr - dens 17. i karrierens 33 starter.

Rapide Lebel med Eric Raffin var til start i Prix de La Marne over 2700 meter og efter en rolig start helt udvendigt sendte Raffin den til spids nedad bakken forbi publikum.

De første 1200 meter gik i Prix d'Amerique tempo .- 1.12.7, men så øgede Raffin farten og med 1000 meter tilbage sagde stopuret 1.11.8.

Rapide Lebel løb, akkurat som i Prix de Luxembourg alene foran feltet, og på intet tidspunkt var den truet.

Rapide Lebel sejrede med op mod 20 meter i 1.12.7/2700 m, mens der var hård kamp om andenpladsen. Den klarede Obelo Darche akkurat i hus foran en godt afsluttende Nina des Gevres og Fabrice Axe.

Der var 55.000 Euro i førstepræmie.

Foto: Arkiv Gerard Forni.

Løst og fast

Mine skriverier omkring Wishing Stone og dens eventuelle europæiske debut i Grand Circuit-løbet Prix de France på næste søndag, er blevet bemærket på begge sider af Atlanten - i USA, fordi jeg er europæisk korrespondent på nyhedsbrevet www.harnessracingupdate.com som du i øvrigt gratis kan tegne abonnement på. Følg linket - og som sagt .- det er gratis.

Men selv om min antagelse om at Wishing Stone kommer til start i Prix de France bestrides, så holder jeg nu fast.

For hvorfor skulle Fabrice Souloy i torsdags anmelde hesten til Prix de France - efter den havde trænet på Vincennes?

Og hvorfor skulle Souloy udtale til min franske kollega, Fabrice Theil, at han vil starte Wishing Stone i Prix de France, og efter Bazire nu er kommet alvorligt til skade, at han - Souloy - sandsynligvis kører Wishing Stone selv.

Nyheden stod i øvrigt også i Paris Turf i fredags.

Jeg synes, at der er den meget hård opgave - selv om Souloy nok blot vil give hesten et "preparé" - men havde det været min hest, så skulle den slet ikke have startet endnu - først til april - og så matchet den roligt gennem sæsonen efter samme opskrift, der var så succesfuld med Legendary Lover K:

Nok om det!
------------------------
Ejeren af Meaulnes du Corta, J. P. Barjon gjorde tilsyneladende et godt køb på Trotting Promotions auktion for en uge siden, da han købte den 3-årige hoppe, Une Lady En Or for 122.000 Euro.

I går startede Une Lady En Or for første gang for sin nye ejer, og vandt et af årets´store hoppeløb for 3-åringer, Prix Roquepine på Vincennes med en førstepræmie på 55.000 Euro.

Une Lady en Or sejrede sikkert i ny rekord 1.15.2/2175 m for Pierre Levesque.

Une Lady en Or er opdrættet af Jean Pierre Dubois og er efter Kaisy Dream - Orelady v. And Arifant. Orelady var selv en af de bedre hopper i sin årgang og var bl.a. nummer to i Prix Rouqepine.

-----------------------
Hingstenes opgør, Prix Paul Viel havde en kæmpefavorit i Uno la Chesnaie, der tilhører første årgang efter Prince d'Espace.

Løbet blev afviklet i et opskruet tempo og ind i opløbet kastede Uno la Chesnaie håndklædet i ringen og galoperede.

Nu sejrede Univers Turgot med Mathieu Abrivard i stedet helt suverænt  i flotte 1.13.7/2175 m  - det er 2/10 langsommere end løbsrekorden sat af Tucson i fjor.

Univers Turgot tilhører anden årgang efter den dobbelte Prix d'Amerique-vinder Offshore Dream og med lørdagens førstepræmie på 55.000 Euro, så  han er nu dennes mest vindende afkom med 93.950 Euro.

--------------

Travservice.dk. er ofte med til at sætte dagsordenen i dansk travsport og i dag læser jeg med stor interesse om det arbejde, der stille og roligt er foregået - ikke fra officiel, men fra privat side - på at få folketingspolitikere interesseret i at forbedre sportens vilkår på det skattemæssige område.

Det er opdrætteren Jørn Borch fra Hanrdrup på Fyn, der har været den store ildsjæl - også i dette projekt . Borch har tidligere trukket en stort læs i forbindelse med  det nye staldbyggeri på Royal Canin Arena.

Du har sikkert læst historien på travservice.dk inden du kom på denne blog, og du har måske som mig undret dig over, hvor DTC er henne i den forbindelse!

---------------
Birger Jørgensen er helt sikker på at få opbakning fra danske travfans,  når han i perioden fra den 31. juli til 5. august skal forsvare sin titel som verdensmester i USA.

Den fællestur, som jeg har taget initiativet til, er sikker på at blive gennemført og det loft, som jeg har sat ved 32 deltagere, er tæt på at blive nået..

Turen kommer til at koste cirka 13.000 kroner i dobbeltværelse og det omfatter fly, hotel samt andel af leje bil - samt godt selskab af ligesindede.

Generelt er der ikke morgenmad med i prisen på amerikanske hoteller og der skal også betales for benzin, motorvejsafgifter etc,.

Er du interesseret i at deltage på denne tur, hvor vi ikke blot følger og hepper Birger frem til en ny triumf, men også skal se indl. afdelinger og finaler til bl.a. The Hambletonian Stake, Hambletonian Oaks, Peter Haughton Memorial, Merrie Annabelle Stake og Nat Ray Trot - besøge en række af de store stutterier med kendte avlshingste opstaldet, besøge travmuseet, træningscentre etc - så er det nok en god idé at beslutte sig snarest.