lørdag, december 12, 2009

Quarla vandt i målfoto finish

Efter føring en stor del af vejen kunne favoritten Quarla (Extreme Dream) med Franck Nivard vinde Prix du Bourbonnais på Vincennes i hård kamp med Copenhagen Cup-deltageren Oyonnax (In Love Wirth You).

Frank Nivard sendte Quarla til spids nedad bakken forbi publikumspladserne og havde også her held til at dæmpe tempoet meget.

De første 1350 meter blev afviklet efter 1.15.6, ved 1000 meter tilbage var tempoet øget til 1.14.7 og næste mellemtid - med 500 meter tilbage - 1.14.0.

Men det var først ind i opløbet, der virkelig kom fart over forhestene.

Paris Haufor (Vivier du Montfort) med Christian Bigeon havde nu svært ved at holde sin plads i dødens, og dermed slap vinderhullets Oyonnax med Pierre Vercurysse ud.

Quarla forsvarede sig tappert - de to heste speedede væk fra feltet - og Quarla klarede sig akkurat først i mål foran Oyonnax. Begge fik noteret 1.13.7/2850 m

Der var også hård kamåp om tredjepladsen lidt tilbage, hvor fem-seks heste lå på linje. Paris Haufor klarede sig bedst i den strid og blev nummer tre i 1.13.9 foran en god afsluttende Olga du Biwetz (Cezio Jiosselyn) med Jean Michel Bazire fra tillæg i 1.13.3/2875 m, mens Premiere Steed (Workaholic) med Eric Raffin blev nummer fem. De to sidste præmier tog Orlando Sport og Prodigious.

Prix d'Amerique-vinderen Meaulnes du Corta (Voici de Niel) med Pierre Lvesque blev igen taget roligt og Lutfi Kolgjinis Glen kronos galoperede, da tempoet for alvor blev skruet i vejret med små 400 meter tilbage.

Jos. Verbeeck kørt til hospitalet

Umiddelbart inden starten til Prix du Bourbonnais på Vincennes skulle gå blev Jos. Verbeeck kastet af sulkyen bag Perlando.

Verbeeck faldt så uheldigt, at han er blevet kørt på skadestuen.

Perlando udgår af løbet.

Ready Cash vandt let, men..

Ready Cash (Indy de Vive) med Franck Nivard havde ikke de store problemer med at vinde Gruppe 2-løbet, Prix Octave Douesnel på Vincennes. - En billig sejr, der blev hjemført i kilometertiden 1.15.8/2700 m. Førstepræmie 55.000 Euro.

Efter føring af Rolling d'Heripre (Dahir de Prelong) med Jean Michel Bazire fra start i et meget afdæmpet tempo - de første 1200 meter efter 1.18.3 overtog Ready Cash føringen med små 1100 meter tilbage.

Farten blev gradvist skruet i vejret, men aldrig vildt.

Franck Nivard vidste, at han i ryg havde sin farligste konkurrent, og det var først med 50 meter tilbage, at han lod Ready Cash strække helt ud således at Rolling d'Heripre kunne tage andenpladsen foran Roc de M;ontfort (Vivier du Montfort).

Roc Meslois (Look de Star) - det var hesten, der var nummer to til Maharajah i UET Grand Prix i Finland - lå undervejs hårdt pullende i ryg på Rolling d'Heripre og ind i opløbet pullede den sig simpelthen over i fejl.

Summasumarun: Ready Cash fik i dag et let træningsarbejde - de heste, der eventuelt kunne true ham blev lukket inde i et tætpakket felt.

I eftermiddag bliver det spændende

I eftermiddag er der ikke blot mange ekstra millioner på spil i V75-spillet.

Det er også i eftermiddag de potentielle Prix d'Amerique-heste er i ilden på Vincennes.

Og i den forbindelse er det mest spændende, hvordan 4-årige Ready Cash begår sig i sit løb over PDA-distancen 2700 meter.

Netop dét løb afgør i hlj grad om Franck Nivard vi, køre Ready Cash - eller om han sidder op bag den et år ældre Quarla - der i øvrigt er blandt favorit i det andet PDA-testløb, prix du Bourbonnais.

Følg med her på min Blog lørdag eftermiddag!

Har du spørgsmål omkring Prix d'Amerique og fransk travsport er du velkommen til at maile mig.

fredag, december 11, 2009

Magic Sisa bliver i Paris



Efter fredagens triumf på Vincennes, har træner Gitte Madsen og ejeren Niels Thomsen besluttet, at Magic Sisa skal blive hos Anders Lindquist på Grosbois.

- Der er løb til ham såvel den 1. januar som den 10. januar, siger Gitte Madsen.


- Ja, og jeg synes, at når han nu har bevist, at han kan være med hernede, så kan vi lige så godt forsøge at starte ham nogle flere gange, siger Niels Thomsen.

- Som hesteejer synes jeg det er stort bare det at have en hest til start på Vincennes, og når man så ydermere vinder - ja, så kan det ikke blive større.

- Vi havde fået en rigtig god kusk i Franck Nivard, selv om han kom lidt skævt fra start med Magic Sisa, der galoperede kort til at begynde med. men sikken en finish han kørte - det var klasse, slutter en glad Niels Thomsen.

Foto: Gerard Forni

Magis Sisa vandt


Trods et hårdt løb undervejs, så viste Magic Sisa (Carmody Lobell) med Franck Nivard i sulkyen sig bedst i eftermiddagens 2. løb, Prix de l'Eure på Vincennes med en førstepræmie på 27.000 Euro.

Franck Nivard tog Magic Sisa roligt fra start, men avancerede nedad bakken, hvor ekvipagen sad ude i tredje spor i det tærpakkede felt - i øvrigt i ryg på feltets anden danske deltager, Mainstream (Carmody Lobell)med Mathieu Abrivard.

Tempoet var behersket med Robert bergh-trænede Akjas Funnymarket (Staro Showbiz) med Dominik Locqueneux i spids - 1500 meter mærket blev placeret efter 1.15.5 og snart fandt Mainstream plads udvendigt for førerhesten.

Franck Nivard bad Magic Sisa om at øge farten og afløste Mainstream i dødens - tempoet var nu sat op, og med 1000 meter tilbage sagde klokken 1.13.7.

Ind i opløbssvinget trak Nivard ørepropperne på Magic Sisa, og hesten løb for løse liner, men den holdt stadig ved. Der kom ikke rigtigt nogen i angreb bagfra.

Ned gennem opløbet var kampen hård mellem Akjas Funnymarket og Magic Sisa. Nivard havde problemer med den danske derbyvinder, der trak ind i banen.

Udvendigt dukkede nu Mainstream op - den stod til 34 gange pengene - men den slog over i galop - det kostede måske sejren?

Indvendigt dystede Akjas Funnymarket og Magic Sisa fortsat og til slut fik Magic Sisu strakt hals og sejrede kort i 1.13.3/2175 m volte. Vinderodds var 9,80.

Foto. Det tætte opløb, hvor Magic Sisa vinder, mens Mainstream (2) galoperer.

Bazire har rundet 300 sejre



Jean Michel Bazire er Frankrigs ubestridte champion kusk, og onsdag vandt han sin sejr nummer 300 på Vincennes

Det blev fulgt op torsdag eftermiddag - også på Vincennes - hvor Jean Michel Bazire vandt to sejre.

Bazire kører med en meget flot sejrsprocent på 28,2!!

Han har i år indkørt 7,5 millioner Euro - foreløbig.

Jean Michel Bazire er uden konkurrence i kampen om kuskechampionatet i Frankrig.

Nærmest konkurrent (hvis man kan kalde det sådan) er Franck Nivard, der har vundet 221 sejre - heraf er de 51 dog vundet i monté, så reelt er Franck Nivard på en andenplads med 170 sejre!

Frække Frederik til Ansager


I den kommende bedækningssæson bliver derbyvinderen Frække Frederik opstaldet på Ansager Dyrehospital hos Peter Fog.

Prisen for at benytte den smukke røde hingst bliver 0 + 6.000 kroner excl. moms.

Frække Frederik’s ældste afkom er 2 år i 2009, hvoraf to afkom er danske og fem afkom er svenske.

Af de fem svenske 2- åringer er 4 godkendt i præmieløb, bl.a.talentfulde Gitano som er udvalgt af Halmstadtræneren Stefan Persson til Rixallsvenskan 2010, og som skal ud i Prøveløb på mandag.

Ny canadisk rekord


Den 33-årige canadiske travkusk, Jodi Jameson satte torsdag ny sejrsrekord i sit hjemland, da han vandt sin sjette sejr på dagen på Flamboro Downs i Dundas, Ontario.

Dermed har Jody Jameson vundet 740 sejre i år.

Den gamle rekord på 739 sejre var sat af Mark McDonald i 2006.

Men yderligere 15 sejre vundet i USA er Jody Jamieson Nord Amerikas oftest sejrende travkusk i denne sæson med 755 sejre.

Han har indkørt mere end 11 millioner canadiske dollars alene i denne sæson. Totalt har Jody Jamieson vundet 5.026 sejre.

torsdag, december 10, 2009

Hvem er Frankrigs bedste 3-åring?

Søndag eftermiddag afvikles Criterium des 3 Ans på Vincennes - et løb over 2700 meter og med en samlet præmiesum på 240.000 Euro.

Mens der i de senere år har være heste, der tidligt har skilt sig ud som f.eks. Pearl Queen, Qualita Bourbon og Ready Cash, så er den franske 3-års årgang endnu uden den store fix-stjerne.

Kort sagt - ingen har for alvor skilt sig ud endnu. Årgangens topheste har pænt skiftes til at vinde.

På søndag bliver Sevorino (Gobernador) med Christian Bigeon favorit.

I dens sidste start sluttede den forrygende af og var vel foran to meter efter mål, og at det ikke blev til sejr må kusken, Christian Bigeon tage på sin kappe. Han kørte for sent!

En stærk afslutning præsterede So Lovely Girl (Kaisy Deam) også i samme løb - den er i øvrigt hingst på trods af navnet!

Sanawa (Jeanbat du Vivier) og Saxo de Vandel (Coktail Jet) er andre heste, der altid gør gode figurer og givet med helt frem.

Men igen - løbet er meget åbent.

Det sidste testløb for hingstene vandtes således af Sage de Bresles (Islero du Bellouet) med Pierre Levesque - det forrige af Sun Ceravin (Mon Premiere Cehere) med Franck Nivard.

Startlisten ser således ud:
1. Serie Quest (Defi d'Aunou)
2. Surcoup de Laurois (Niky)
3. Salsa Beji (Not Disturb)
4. Son Alezan (First de Retz)
5. Sinko du Vibier (Hand du Vivier)
6. Situtuanga (Jam Pridem)
7. Sancho du Glay (First du Retz)
8. Sun ceravin (Mon Premiere Cehere)
9. Sirene Boreale (Goetmals Wood)
10. Sage de Bresles (Islero du bellouet)
11. Sam Bourbon (Goetmals Wood)
12. Severino (Gobernador)
13. So Lovely Girl (Kaisy Dreeam)
14. Sanawa (Jeanbat du Vivier)
15. Saxo de Vandel (Coktail Jet)

I feltet mangler en af de absolut bedste hopper, Scala Bourbon (Love You), som man ikke ville starte her.

Vælger Franck Nivard Ready Cash?

Lørdag eftermiddag skal den franske topkusk, Franck Nivard træffe et vigtigt valg.

Hvem skal han køre i Prix d'Amerique 2010!

Er det stortalentet Ready Cash (Indy du Vive) eller den hårdføre et år ældre hoppe, Quarla.

De to heste starter begge lørdag eftermiddag på Vincennes i hvert sit løb.

Ready Cash møder sin jævnaldrende over Prix d'Amerique-distancen 2700 meter i prix Octave Douesnel, mens Quarla går ud i Prix du Bourbonnais over 2850 meter - det er det andet test løb til Prix d'Amerique.

Selv om Franck Nivard er ubesejret i fire starter med Ready Cash er det ikke oplagt, at han vælger at køre den 4-årige hingst.

Nivard gav efter sejren forleden, hvor Ready Cash sejrede tilsyneladende sikkert foran Goopernes Quarcio du Chene, udtryk for, at der ikke var så meget mere på tanken hos Ready Cash.

Og så skal vi huske, at Quarcio du Chene havde haft op mod 50 meter startfejl og siden fik et hårdere løb end Ready Cash.

Quarla (Extreme Dream) var senest en god nummer to bag Orlando Sport i Prix de Bretagne - det første PDA-test løb - her noteredes hun for 1.12.7/2700 m - en kilometertid, der rækker langt i Prix d'Amerique.

Skulle Nivard vælge Quarla så har Philippe Allaire allerede nævnt, at Jos. Verbeeck kan tage over.

Men Verbeeck kan også komme i den situation, at han vil foretrække Perlando (Giant Cat),som han vandt med i 1.13.7/2850 meter i sidste uge.

Se startlisten til Prix du Bourbonnais på dette link på Paris-Turf

Galop: En stjernejockey takker af


En af verdens bedste og mest vindende galopjockeys, irske Michael Kinane har redet sit sidste væddeløb.

En fantastisk karriere er dermed afsluttet.

En karriere, hvor han blev irsk champion ikke færre end 13 gange, hvor han tre gange vandt Prix de l'Arc de Triomphe - i øvrigt så sent som i år på Sea The Stars, tre gange The Epsom Derby, tre gange et Breeders Cup-løb i USA, en gang Japan Cup og en gang Melbourne Cup.

Michael Kinane red sit første løb i 1975, og det vandt han!

Fornylig blev han kåret som Årets Jockey i Storbritanien af engelske væddeløbsjournalister.

- Jeg er så heldig, at jeg kan slutte min karriere efter en fantastisk sæson, siger Mick Kinane.

The Hambletonian Stake 2010


The Meadowlands-banen i New Jersey har nu offentliggjort sin detaljerede sæsonplan for 2010, og hvis du planlægger en tur til USA for at se verdens største travløb, så skal du sørge for at være omkring New Jersey lørdag den 7. august.

Her afvikles nemlig såvel The Hambletonian, The Hambletonian Oaks, hurtigtravernes Nat Ray Trot samt 2-åringernes Peter Haughton Memorial og Merrie Annabelle Stakes.

Ugen forinden - altså lørdag den 31. juli - køres indl. afdelinger.

onsdag, december 09, 2009

Napolen til Italien

Credit Winner-sønnen, der i fjor vandt bl.a. Yonkers Trot samt Townsend Ackermann Trot skal i 2010 virke som avlshingst i Italien.

Napoleon har rekord 1.10.2 - sat ved sejren i Hambletonian trøstløbet, Townsend Ackerman og har tjent 789.229 dollars. Den har startet 38 gange og har vundet 14 sejre.

I år har Napoleon startet på Yonkers Raceway og vundet 4 sejre i 14 starter.

Sheiken skruer bissen på

Som bekendt er Dubai ude i store økonomiske problemer, men om det er årsagen til, at Sheikh Mohammeds amerikanske Darley Stud for alvor har skruet bissen på, og netop har sendt 17 hoppeejere til inkasso, er ikke til at vide.

Men i hvert fald kan man i dagens udgave af Kentucky Herald i en retsliste se, at Darley Stud har anlagt sag mod 17 hoppeejere, der tilsammen skylder op mod en halv million dollars.

Kilde: The Paulick Report

Hvem var det nu, der vandt?


Hvis du vil have tjek på den internationale storløbssæson, så er det en god ide at købe den tyske årbog, Lets Go 2009.

Ja, teksten er på tysk, men der er masser af fotos, resultatlister samt ikke mindst vinderliste (sidste 10 år) over alle betydende internationale travløb.

Det tyske firma udgiver også en CD med alle storløbene fra sæsonen 2009

Du kan læse mere om bog og CD og bestille fra denne hjemmeside - klik her

Magic Sisa prøver igen

Derbyvinderen Magic Sisa Carmody Lobell) starter igen i Frankrig - nemlig på fredag på Vincennes i Prix de l'Eure - et løb for 5-årige europæiske heste, der ikke har tjent 145.000 Euro - Magic Sisa er perfekt inde i løbet med en indtjening på 141.244 Euro - han er den hest i feltet, der har den næsthøjeste indtjening.

Distancen er 2175 meter volte og det bliver Franck Nivard, der skal køre den Gitte Madsen-trænede hest. Der er en samlet præmiesum på 54.000 Euro.

Sorento eller Sorrento

På trav.dk har man lagt fødselsregistret for årgang 2009 ud, som det ser ud netop nu og jeg tog turen igennem de 50 sider for at se, om der var nogle spændende afstamninger - og det var der - og for at se, hvor opfindsomme opdrætterne har været m h t navngivningen.

Jeg faldt bl.a. over at to heste er døbt noget nær identiske navne - nemlig Sorento (Ens Snapshot) og Sorrento (Legendary Lover K).

I princippet er begge navne korrekte - Sorento er bl.a. navnet på en firhjulstrækker fra Kia, mens Sorrento er navnet på en af de mest idylliske kystbyer i Italien - den ligger nede ved Amalfi-kysten i nærheden af Napoli.

Men skulle de to heste kommer til start i samme løb, så er det i hvert fald navnemæssigt svært at skulle dem af, så mon ikke man skulle tage en snak med de to opdrættere og finde ud af at ændre i hvert fald det ene navn.

Men ellers har jeg noteret at
33 føl hedder noget med Super
22 føl er Sir...
21 føl er meget hurtige - de hedder i hvert fald Speedy ...
19 føl må være fødte stjerner - de hedder Star...
19 føl er meget søde - de hedder Sweet....
og meget logisk har Peter Simoni valgt at kalde hele sin årgang Simoni's ...Dem er er 18 af - og så selvfølgelig findes der også en Simoni (Gill's Victory Sarah Lu Hanover)

Det kører godt på Halmstad Travet

Mens vi herhjemme har svært ved at få banket omsætninger op på de danske travløb, så kører det fint for "dansker-banen" Halmstad Travet.

Halmstad Travet ligger i landsdelen Halland, hvor der bor cirka 300.000 mennesker - alligevel bliver der alene i dette område spillet for omkring 420 millioner - godt nok svenske - kroner. - Omregnet til dansk mønt er det cirka 290 millioner kroner - og det er klart mere end der spilles for til løbene på de danske trav- og galopbaner i løbet af et år..

I Sverige er det sådan, at hvis spillet i en banes område stiger eller falder, så reguleres det tilskud som banen får.

- I Halmstads tilfælde kan man se frem til at få 2 - 2,5 millioner kroner i 2010 på grund af en flot omsætningsfremgang på mellem 7 og 8 procent, siger banens sportschef, Rene Jensen.

Behersket interesse

Her onsdag morgen er der kun 18 heste anmeldt til lørdagens Prix du Bourbonnais - det andet testløb til Prix d'Amerique. Og det er stort set gengangere fra Prix de Bretagne.

Lørdagens proposition er dog anderledes, idet der er tillæg ved vundne 1.025.00 Euro.


Løbets udenlandske islæt bliver med stor sandsynlighed kun Glen Kronos, som Lutfi Kolgjini sender ned.

Infinitif er også anmeldt.

Endelig startliste torsdag morgen.

To-åringer i fokus (Opdateret)

Tirsdag eftermiddag blev der leveret flere fine præstationer af 2-årige travere i Europa.

I Italien afviklede man deres Opdrætningsløb - Gran Premio Allevatori på Tordivalle-banen i Rom - et løb over 2100 meter auto og med en førstepræmie på 92.836 Euro - eller små 700.000 kroner.

Der var fuldt hus - dvs. 18 deltagere bag startvognen!

Favorit var Nickel Ors (Yankee Slide) med Enrico Bellei men den kom til at sidde lidt langt nede i feltet, og et fremstød, der bragte den op på en tredjeplads, ebbede ud midt i opløbssvinget.

Løbet havde Kolgjini-trænede Noak LB (Cantab Hall) med Simone Seganti - en ekvipage vi har set vinde på Lunden - som førende fra start med New Star Fks (Toss Out) med Roberto Andreghetti i sulkyen i ryg.

Med 400 meter tilbage trak Andrghetti New Star Fks ud til angreb.

Ned gennem opløbet forsvarede Noak LB sig tappert, men til slut var New Star Fks den stærkeste, og den sejrede med 1 længde i 1.14.7a/2100 m - Noak LB en god nummer to i 1.14.8 - det gav 4.400 Euro, mens Nickel Ors tog tredjepladsen i 1.15.1.

Vindertiden er ikke blot ny italiensk rekord og løbsrekord, men også verdensrekord - den gamle havde Nelson November med 1.14,9 sat i 2002 i Recklinghausen.

Det var karrierens fjerde sejr i seks starter til New Star Fks, der trænes af H.J. W. Grift.

Hoppeløbet med en førstepræmie på 36.800 Euro - 275.000 kroner - vandtes af Noriana Rosso (Uronometro) med Marco Smorgon i 1.14.3a/1600 m fulgt af Nevera (Goetmals Wood) med G. Lombardo Jr i 1.14.4.

I Sverige
PÅ Jägersro kørte man Breeders Crown for 2-åringer og her gav Amour Rapide (Love You) med Erik Adielsson opvisning - løbet havde Nonpareil Kronos (Viking Kronos) med Lutfi Kolgjini som storfavorit (den er helsøster til bl.a. Going Kronos og Moonlight Kronos), men Amour Rapide var i særklasse og sejrede med kræfter i behold på 1.15.4a/1640 m.

Det var Love You-sønnens 9. start i år og med førstepræmien på 100.000 SEK har den nu tjent 487.500 SEK - den trænes af Johan Lejon.

Der ruller i øvrigt gammelt dansk blod i Amour Rapide, idet hans tiptip oldemor hedder Pjevs og er født i 1930. Hun fik som 21 årig Pinette (Locomotive) - hun avlede som 14 årig Piamor (ved franske Nouvel Amour), der var en tophest på sin tid med rekord 1.19.5 og en tredjeplads i Oslo Grand Prix.

Piamor fødte i 1980 Pay Me Girl (Quick Pay) der udover at blive moder til millionæren The Boss også fødte Vogue (Firm Tribute) 1,16.1 i 1990.

Vogue har blot tre afkom indregistreret i Sverige, og de har alle klaret sig fint.

Fra 2000 er der Chikano (Alf Palema) 1.14.9a/202.591 SEK og fra 2001 Real Desire (Spotlite Lobell) 1.13.7a/966.500 SEK - og så 2-årsstjernen, Amour Rapide (Love You.-

Vil man på trav.dk gå ind for at finde stamhoppen Pjevs og se, hvad der er efter hende her i landet, så kan det ikke lade sig gøre!!

Den Pjevs, der kommer op, er født i 1969!!

)

tirsdag, december 08, 2009

John Ø. bliver træner på Halmstad

På mandag sætter den tidligere Billund/Odense-træner John Ø. Jensen sig på skolebænken i Sverige.

Han skal gennemgå den svenske trænerskole, der strækker sig over fire dage.

Derefter kan John Ø. Jensen med stor sandsynlighed løser svensk trænerlicens, og fra 1. januar han har i øvrigt staldplads på Halmstad Travet.

Siden John Ø. Jensen flyttede til Sverige har han haft samarbejde med Roland Korsar

11 hingste til fremvisning

Der er foreløbig anmeldt 11 hingste til Centralforbundets Hingstefremvisning på Nørlund i januar måned.

En enkelt, Olympic AS kommer dog ikke, da den nu befinder sig i Tyskland.

Den virkede i denne sæson på Nordjysk Hingstestation.

Egentlig kan en hingst ikke virke offentligt i avlen herhjemme før den er blevet fremstillet for Dansk Travsports Centralforbunds Avlskommision.

Det var på tale, at der skulle have været en fremstilling efter Armbro Goal var kommet til landet i maj måned, men uvist af hvilken grund skete det ikke.

Og det kan man så undre sig over.

Men her er de hingste, der foreløbig er anmeldte:


Andover Andover
Armbro Goal
Olympic As (ikke fysisk, da den er eksteriør beskrevet)
Lass Drop
Broke Even
Keep On Flying
In Cap N’Gown
Neo Smed
Giant Chill
Always ALurring
Hot Chili Pepper

mandag, december 07, 2009

Danske 2-åring Italiens hurtigste

Da New Esterel i lørdags sejrede på San Siro-banen i Milano i 1.14.2a/1600 m blev den Italiens hurtigste 2-åring i 2009 - ja, vel også den hurtigste 2-års vinder i Europa i år..

New Esterel, der ejes og er opdrættet af Freddy Christensen,er efter Gigant Neo - Fie Esterel - Fie Esterel, der selv tjente 20.000 Euro og satte rekord 1.14.5 er efter Usterel FC, der har den danske Game Høgh-hoppe, Punch Royal Canin som moder.

New Esterel er første afkom efter Fie Esterel (Kramer Boy) - i 2008 har hun hoppen Ocana Esterel v. Ken Warkentin.

New Esterel, der trænes af Erik Bondo, blev kørt af Roberto Andreghetti og har nu vundet to gange i ni starter og forbedrede sin rekord fra 1.15.6. Den har foreløbig tjent 16,166 Euro.

Scipion du Goutier dummede sig igen

Der er ingen tvivl om, at Scipion du Goutier (Goetmals Wood) er Frankrigs hurtigste 3-åring under saddel, men der er til gengæld heller ingen tvivl om, at den er håbløst usikker.

Mandag eftermiddag smed den igen en sikker sejr til en værdi af 55.000 Euro væk.

Men modsat sidste gang, hvor galoperede umotiveret i stor føring på opløbshjørnet, så skete miseren denne gang først små 50 meter fra mål, hvor den pludselig tabte travet og slog over i galop.

På det tidspunkt var Scipion du Goutier med Franck Nivard i sadlen over 25 meter foran Surabaya Jiel (Goetmals Wood) med Nathalie Henry, der således atter fik foræret en sejr!

I dag var der nok mange der holdt vejret, da Scipion du Goutier rundede opløbshjørnet, og da det skete i fuld fart, så troede man, at nu var sejren hjemme.

Ydermere virkede hesten fin i stilen ned gennem opløbet - Nivard sørgede for at holde Scipion du Goutier på biddet, men pludselig slog den over i galop.

Det var så anden gang en førstepræmie til en værdi af 55.000 Euro går til Surabaya Jiel, der som vinder fik noteret tiden 1.13.1/2175 meter.

Mandagens løb, Prix Rene Ballaire var en test for de 3-årige montéheste inden Prix de Vincennes den 27. december med en samlet præmiesum på 240.000 Euro.

Scipion du Goutier bliver vel favorit igen den 27., men han bliver nok ikke spillet ned til 1,3 eller 1,4 i odds, som han er blevet i sine to seneste montéstarter.

Allaires nye stjerne


Den franske træner Philippe Allaire har en ny stjerne på vej i den 2-årige Tucson.

Tucson, der er efter Coktail Jet og ud af en Buvetier d'Aunou-hoppe, har nu startet 5 gange og har vundet hver eneste gang.

Senest i fredags i Prix Ourasi på Vincennes med en førstepræmie på 35.000 Euro. I sulkyen sad Jos. Verbeeck, der bragte Tucson til sejr i 1.17.9/2200 m. (foto)

Foreløbig er det blevet til 123.000 Euro i præmiepenge til Tucson, der i øvrigt er opdrættet af Pierre Levesque!

Philippe Allaire er også manden bag topheste som Ready Cash og Sanawa - og meget tyder altså nu på, at han har også en stjerne i yngste årgang i form af Tucson.

Blandt de to-årige franske hopper ser Texas Style (Goetmals Wood) ud til at være bedst pt.

Søndag eftermiddag vandt Texas Style med sin ejer og træner Louis Baudron i sulkyen sin tredje sejr i træk og fjerde i syv starter i Prix Vourasie på Vincennes i 1.17.0/2200 m.

Her var der også 35.000 Euro i førstepræmie og Texas Style har dermed tjent 103.250 Euro.

Hendes moder, New York er i øvrigt efter In Love With You (Coktail Jet).

søndag, december 06, 2009

Tragisk staldbrand i Ohio

på Lebanon Raceway i Ohio indebrændte to personer og 44 travheste ved en kraftig brand i en stald natten til fredag.

Magic Carpet Ride har virkelig fundet melodien

Cowboylands 3-årige amerikaner, Magic Carpet Ride (Angus Hall) har virkelig fundet melodien her hvor året går på hæld, og i nat vandt den på ny på Woodbine-banen i Toronto i nat.

Det var igen Paul McDonnell, der sad i sulkyen og efter føring fra start kunne Magic Carpet Ride vinde i 1.11.3 - førstepræmien 13.000 canadiske dollars.