lørdag, juni 10, 2006

Det en hemmelighed II

Her lørdag den 10. juni er der generalforsamling i Dansk Travsports Centralforbund.

Vidste du det?

Det er sportens hovedorganisation. det er sportens vigtigste møde.

Men der er på intet tidspunkt kanaliseret noget ud om dagsorden ell. lign. I hvert fald ikke til mig. Og jeg har heller ikke set det omtalt nogen andre steder.

Inden generalforsmalingen er der Formandsmøde.

Og her er der et emne fyldt med sprængstof på tapetet!

I 2007 skal antallet af løbsdage i Danmark skæres ned med cirka 25%!!

48 løbsdage skal væk.

Igennem de seneste uger har DTCs adm. direktør Klaus Storm været rundt på banerne for at orientere bestyrelserne om baggrunden for, at DTC ønsker at nedskære så kraftigt på antallet af løbsdage.

Som baggrundsmateriale har Klaus Storm haft en række statistikker, der viser, at det udviklingen af antallet af startheste er negativ.

Hallo! - Hvordan var det lige nu med Unghestesatsningen og dens succes, der har medført at flere heste er startklar allerede fra L-årgangen!

Og som følges op med M, N og O-årgangen.

Jeg tror, at vi skal opasse utrolig meget på at gøre dansk travsport endnu mindre synlig, og man burde i stedet for at lave en hulens masse statistikker koncentrere kræfterne om fremadrettet at få flere til at være aktive som hesteejere, kuske etc. inden for sporten.

Nedskæring af antallet af løbsdage vil være en negativt signal at sende - også selv om man jublende vil fastslå, at så bliver præmierne i de løb der afvikles noget højere, idet den totale præmiesum fortsat vil være den samme.

Men det ændrer ikke det på faktum, at det bliver meget sværere at finde passende opgaver til sin hest med 25% færre løbsdage på landsbasis - i øvrigt excl. Bornholm, der ikke er omfattet af forslaget.

Karsten Bønsdorf

Det er hemmelighed, og kun du og jeg ved det...

Var der ikke engang en sød sang, der hed sådan - eller noget lignende.

Linjerne i overskriften er blevet sørgelig aktuel. Tipstjenesten har nemlig i al ubemærkethed søsat deres længe ventede internetspil i regi DanToto.

Fredag var det allerede mulig at gøre indskud via Tips.dk.

Og det er da utrolig, at Tipstjenestens informationsafdeling der ellers har travlt med at udsende den ene meddelelse efter den anden omkring millionmuligheder i Lotto etc. ikke har fundet plads til at udsende en meddelelse om dette nye spiltilbud.

I denne weekend er der såvel jackpot i V75 som i V65 spillet så der er jo masser af millioner der ligger og venter.

Men nej - det hele skal holdes nede, og det passer jo desværre alt for godt vi den strategi der hele tiden har været omkring DanToto.

Jeg mindes faktisk ikke, at der de sidste 4-5 år har været afholdt et eneste pressemøde omkring spil på heste!

Det var jo helt oplagt at gøre det op til Copenhagen Cup. Når nu man havde systemet klar.

At så tidspunktet p.gr.a. VM ikke er det heldigste er en anden sag. Og måske skulle man have ventet med at åbne for spillemuligheden til efter VM - og så gjort det med et brag.

Nå, men nu er det her .- Og jeg har prøvet det - og også fundet ud af en uheldig ting.


Nemlig en manglende opdatering af odds.

Jeg har satset på en hest på Klampenborg i eftermiddag, og da der allerede var omsætning i løbet, så ville jeg tjekke, hvad mit indskud betød for odds. - Men der kom ingen opdatering af siden. 9.58.38 stod der hele tiden, mens øvrige løb var opdateret 10.05.

Det går altså ikke. Og ligner en Ommer!!!

Karsten Bønsdorf

torsdag, juni 08, 2006

Giant Diablo vinder Broline Copenhagen Cup!

Her har I vinderen af Broline Copenhagen Cup - Giant Diablo!

Fra spor 1 kan ôrjan Kihlström få det løb han skal have i ryg, og så afgør den dejlige Supergill-datter løbet på sin gode speed. Hendes hårdeste konkurrenter er Mara Bourbon. Citation og Thai Tanic.

CC-dagens mest oplagte vinder i V65-spillet er 8 Frisky Bieffe i 5. afdeling. den kiksede på Solvalla, hvor man forsøgte at køre den uden sko. det gør man ikke på søndag, og den har overlegen kapacitet i det her felt.

Jeg tror også, at 10 Grace Hjordal har en topchance i 3. afdeling.


Karsten Bønsdorf

mandag, juni 05, 2006

HFF holder på pengene

Da Hestesportens Finansierings Fond kom til verden for syv år siden blev den født med en egenkapital på 50 millioner kroner.

Af årsregnskabet for 2005 fremgår det, at Fonden ved indgang til 2006 har en egenkapital på 55 millioner kroner.

Man har altså forøget Fondens midler med 10%.

Skal man klappe i hænderne af det - eller skal man undre sig?

Jeg mener at kunne huske, at de 50 millioner kroner Fonden blev født med var tænkt som boost for sporten. I hvert fald stod der således i et notat fra Skatteudvalget:

Fonden tilføres ved oprettelsen 50 mill. kr. fra Tipstjenesten. Disse midler fordeles straks som tilskud til hestesporten til f.eks. renovering af væddeløbsbanerne, forhøjelse af løbspræmier m.v. med henblik på at styrke datterselskabets virksomhed med væddemål i forbindelse med hestevæddeløb.

Det her er tilbage i 1999 - hvor man oprettede Hestesportens Finansierings Fond (HFF)samtidig med at Tipstjenesten overtog spilleselskabet DanToto.

HFF bryster sig ganske vist over at have udbetalt en hel masse penge til banerne og til præmier, men det er penge, der er tilkommet via fordeling af Tipsmidlerne - og altså penge, der har været øremærket den samlede trav- og galopsport.

HFF's samlede formue er i juni 2006 mere end intakt.

Med hvilket formål?


Karsten Bønsdorf