fredag, januar 14, 2011

Frankrig: Ready Cash - nu med Duvaldestin

Den store forhåndsfavorit til Prix d'Amerique, Ready Cash får på søndag sin sidste start inden stor,løbet, og for første gang får træneren Thierry Duvaldestin chancen i sulkyen.

Man har valgt at starte Ready Cash i Prix Tenor de Baune - et løb for 6-årige heste - i stedet for i det sidste B-løb, Prix de Belgique.

Ready Cash, der ejes af et konsortium med træner Phillippe Allaire i spidsen, har siden eftefråret været i træning hos Thierry Duvaldestin, fordi hingsten blev for stresset af at blive trænet på Grosbois.

Duvaldestin har sit eget træningscenter, hvor der er mere ro, og skiftet har været succesfuldt, idet Ready Cash nu optræder mere kontrolabet i løbene.

Senest vandt den en besnærende sejr i Prix de Bourgogne, hvor Pierre Vercruysse med kort varsel måtte træde til som kusk, idet Ready Cash vante partner, Franck Nivard havde brækket hånden efter fald fra en hest tidligere på løbsdagen.

Franck Nivard er fortsat på skadeslisten, og derfor får Duvaldestin chancen på søndag.

De øvrige Prix d'Amerique-heste mødes i Prix de Belgique, og her får det svenske håb, Maharajah med Ôrjan Kihlström sin debut på Vincennes.

torsdag, januar 13, 2011

Dødsfald. Jørgen Olsen er død

I går døde et af dansk travsports største navne gennem tiderne, fhv. travtræner Jørgen Olsen, 73 år gammel.

Jørgen Olsen kom flot fra start, da han indledte sin trænerkarriere i begyndelsen af 1960-erne - bl.a. med tophoppen Bonnie Butler, der var med til at give ham kæle-navnet "Succes-Olsen"

Gennem flere sæsoner var Jørgen olsen blandt Lundens førende og op gennem 70-erne dystede han hvert år hårdt om championatet med Walther Kaiser- Hansen.

Fire år i træk - 1971-74 lykkedes det Jørgen Olsen at hjemføre titlen, og i alt vandt Jørgen Olsen 1.032 løb.


I 1966 vandt Jørgen Olsen Dansk Trav Derby med Hansa, der sandt for dyden ikke var nogen stayer-hest, men som Olsen havde trimmet mesterligt  til dagen.

Jørgen Olsen vandt den første udgave af N J Koster Memorial med Nanni Senator og han skabte hurtigtravere som Seminent, Lasse Tally Ho, Firebird, Ove Juel m.fl.

Jørgen Olsen var en hædersmand, hvad det følgende eksempel illustrerer

Da Jørgen Olsen var på toppen som træner, fik han tilbudt en hest der i træning var hos en kollega, der var sygemeldt.

Nej tak, sagde Olsen - ikke så længe xx er syg.

Og først da kollegaen døde, blev hesten skiftet til Jørgen Olsen.

I midten af 80-erne lukkede Jørgen Olsen sin stald - han fornemmede at udviklingen i travsporten gik den gale vej, men han fortsatte trofast med at komme på Charlottenlund Travbane løbsdag efter løbsdag, ligesom han næsten dagligt aflagde besøg hos Jens Simoni på Olsens gamle træningssted, Kirkebakkegård i Slangerup.

På Charlottenlund Travbane mødtes han hver løbsdag  med gamle travsportsvenner som Hans Jørgen Olsen, Kaj Sillesen, Svend Åge Jensen og Harry Carstensen i amatørvognen på staldsiden.

Jørgen Olsen var gerne første mand og sørgede for, at der var varme og kaffe når vennerne dukkede op til løbene.

Til gengæld forlod han banen efter 7- eller 8.løb - hjem til sin hustru Inge og til sin anden hobby, brevduerne.

Der er ingen tvivl om, at vennerne i amatørvognen kommer til at savne Jørgen Olsen.

Og det er vi mange andre, der også gør.

Æret været Jørgen Olsens minde.

søndag, januar 09, 2011

Nu skal det jo ikke handle om Frankrig det hele

Mine skriverier i år har stort set handlet om, hvad der sker eller vil ske i Frankrig.

For selv om det er her det sker for øjeblikket, så er der jo en verden uden for Vincennes.

Herhjemme blev Hestesportens Galla flot gennemført med næsten 450 deltagere og igen havde Lone Kristensen fra Århus gjort et fantastisk stykke arbejde for at sammenstykke et show.

Og igen blev hendes arbejdet fortjent modtaget med stående ovationer.

Har jeg hørt - for jeg var ikke med.

Vi har en efterhåndenen  lang tradition med at fejre Nytår i Spanien sammen med nogle gode venner - således også ved dette årsskiftet . og nej, det hele går ikke op i golf.

Faktisk har vi kun spillet en enkelt gang - på trods af at vejrer har været fantastisk med op til 30 grader i solen!!

Men tilbage til gallaen og vinderne i de enkelte kategorier.

Ikke uventet blev Flemming Jensen manden i fokus og andet ville vel også have været helt forkert.

Flemming Jensen har haft en sæson som ingen dansk travtræner nogensinde har haft!!

Og på opdrættersiden blev Peter Simoni's Stutteri Simoni kåret  - Peter har ligget til et par gange og med en klassisk sejr i Dansk Trav Kriterium med Partout Simoni kom titlen, Årets Opdrætter sikkert i hus, ligesom Partout Simoni, der også vandt Jydsk 3-årings Grand Prix blev kåret som Årets 3-åring.

I modsætning til i fjor, hvor jeg ikke var enig om kåringen af Nobodybeatsthebest  som Årets Traver - på bekostning af Neo Holmsminde - så er jeg i år helt på linjen med den komite, der har forestået kåringerne.

Mathilde Trøjborg har været helt fantastisk.