mandag, august 28, 2006

Hvad er der galt med pigerne???

Det var ikke specielt morsomt at være anmelder af en hoppe til Derbyauktionen i lørdags.

Interessen for at investere i det såkaldte svage køn var virkelig behersket, hvad resultatet af auktionen desværre alt for tydeligt viser.

Af de 14 åringer, der opnåede at blive solgt for et sekscifret beløb var siger og skriver kun 1 hoppe!

Det var Nikki efter Super Arnie - Wild Nights, der tidligere har født bl.a. I'm A Frazer 1.15.5 og Kasino 1.13.7, som blev solgt for 110.000 kroner.

Der er ingen tvivl om, at hvis Nikki nu havde været en hingst, så havde opdrætteren Vagn Larsen nok kunne indkassere over 200.000 kroner.

Og egentlig er det mærkeligt,. at der ikke er større efterspørgsel på hopperne, for der er da mange virkelige gode løbstilbud til dem - og så har en hoppe, endda den fordel, at den kan starte i såvel Åbne klassiske løb som Hoppe-løb - det kan hingstene/vallakerne ikke.

Der var da immervæk 300.000 kroner i førstepræmie til vinderen af Hoppe Derby-løb, og tænk så på alle de hopppeløb der afvikles henover sæsonen - ligesom der er den specielle hoppebonus, hvor der optjenes penge, der frigives i forbindelse med en bedækning.

Resultatet af Derbyauktionen 2006 oversteg alle forventninger. - Jeg var på forhånd skeptisk på, om der var penge i markedet til alle de fine heste, men min skepsis var skudt forbi.

Nu hjalp nordnmænd og svenskere da også så godt til, at man landede på en ny rekordpris på 72.250 kroner i snit. En stigning på næsten 55%!!!!

Og hvad signalerede Derbyauktionen så!

Hingsteafkom - internationale frosthingste - det bliver betalt.


Karsten Bønsdorf

Ps! Har du bemærkninger, så skriv en mail til denne adresse

For fyrre år siden

Hvis ikke vi ses før, så ses vi i Derbyweekenden!

Sådan tror jeg mange gennem de seneste måneder har udvekslet hilsener. For den sidste weekend i august måned er lige så hellig for danske travsportsentusiaster, som den sidste weekend i maj er det for vore svenske naboer.

For første gang i mange år havde jeg ikke nogle opgaver i forbindelse med trav derbyet, så jeg var meget social, og det var jeg glad for at kunne være.

Alle de dejlige mennesker man mødte - og sikke nogle historier, der blev genopfrisket.

På staldterrænnet mødte jeg bl.a. den gamle championtræner Jørgen Olsen, som for nøjagtig 40 år siden vandt Dansk Trav derby med Hansa - en hest, som vel egentlig var sprinter, men som "Succes-Olsen", som han blev kaldt den gang, havde formået at få tunet i den grad, at den vandt en ganske sikker sejr.

Jeg var også på plads dengang - med min smalfilmoptager, og et eller andet sted har jeg filmen liggende. - Den burde findes frem og spilles over på DVD!

Dengang for 40 år siden var en høj ranglet knægt staldmand hos Jørgen Olsen - Hans Jørgen Poulsen - eller Bongo - som han blev kaldt den gang - og som han fortsat kaldes.

Hverken Jørgen Olsen eller Bongo er aktive inden for travsporten længere, men de taler ofte sammen om deres store lidenskab - brevduer. - Men det er mange år siden de er mødtes.

Men her i Derbyweekenden skete det - og så blev der lukket op for historierne fra travets guldaldertid - og kunne Olsen og Bongo ikke huske dem, så var der gode sekundanter at hente i Svend Åge Jensen, Hans Jørgen Olsen, Harry Carstensen m.fl.

En af historierne, der blev genoplivet er den om brevduen Edmund, som Bongo har nedfældet på papir, og som jeg tidligere har haft lagt ud her på siden. Og nu kommer den igen.

Få et godt grin - klik her

Bongo fortsatte i øvrigt fra Lunden lørdag og ud til tidligere træner John Petersen, der fejrede sin 70 års dag - og her var bl.a. Viggo Andersen, også fhv. travtræner med.

Viggo, der jo altid er frisk for en kvik bemærkning, fyrede bl.a. den her af:

Ved du hvad - det er noget skidt at være pensionist!

???

- Jo, for man har aldrig ferie!!!

Karsten Bønsdorf