onsdag, august 18, 2010

Jeg har rasende travlt!

Min ide med at tilbyde opdrætterne en afstamningsanalyse af deres åringr, der er tilmeldt derbyauktionen, er blevet modtaget særdeles flot, og jeg har pt rasende travlt med at lave dem.

Det er i øvrigt  ikke blot ejere af åringer der skal på Derbyauktionen, der synes, at det er en god idé.

 Jeg har også fået henvendelser og bestillinger på analyser af heste til Kriterieauktionen, andelsheste etc.

Jeg erkende, at min tid til at opdatere denne Blogpt  er sparsom - til gengæld kan jeg henvise til www.derbyauktionen.dk . hvor du kan se afstamningsanalyserne efterhånden som de er færdige.

Er du også interesseret i at få lavet en analyse af din/dine heste så send mig en mail - men jeg kan først lave dem efter derbyweekenden.

mandag, august 16, 2010

Paris Topløb på Enghien

Nogle af fransk travsports bedste heste mødes onsdag eftermiddag på Enghien.banen i Paris i Prix Jean-Luc Lagardere - et løb over 2875 meter og med en samlet præmiesum på 150.000 Euro.

16 heste kommer til start og mange af de deråpå onsdag er på startlinjen  kan vi også forvente at se i prix d'Amerique om et halvt år.

Det er heste som Prodigious, Paris Haufor, Quarla, Quaker Jet, Perlando, orlando Sport, Ready Cash, Olga du Biwetz og One du Rib.

Ready Cash er jo et af de store fremtidshåb i Frankrig - den vendte forleden tilbage i løbene efter at have virket som avlshingst i sæsonen, og gjorde et meget fint indtryk.

Tidligere har den pullet meget undervejs, men her kunne Jos. Verbeeck give den et roligt løb - han bad den bestille lidt i opløbet og Ready Cash svarede villigt.

Den bliver meget spændende at følge!

Galop: York Stutteri is back in business

Et af Danmarks største fuldblodsstutterier, York Stutteri Hørsholm er efter et par år i tomgang - hvorunder man forsøgte at afhænde stutteriet - nu atter tilbage i en aktiv rolle med Alexander Elsass som daglig leder.

Og nu opruster stutteriet til den kommende bedækningsæson, idet man får den amerikanskkfødte Mingun som avlshingst for sæsonen 2011.

Mingun repræsenterer noget af det bedste blod i verden,idet hans moder er superhoppen Misque, der vandt 12 sejre i 16 starter  på begge sider af Atlanten og som i 1999 blev optaget i fuldblodsportens Hall of Fame.

Misque er også blevet en vinder i avlen, hvor hendes søn, Kingmambo anses for at være en af verdens bedste avlshingste. Kingmambo kostede i 2009 250.000 dollars i bedækning - i år har der ikke været offentliggjort noget beløb for ham.

Mingun er således halvbroder til Kingmambo, der har legendariske Mr Prospector som fader.

Minguns fader er den amerikanske tophingst AP Indy, hvis bedækningstakst i 2010 var på 150.000 dollars!

Mingun vandt tre sejre i fire starter som 3-års - bl.a. Celebration Stakes i Irland.

Han startede i alt otte gange i karrieren, som blev indledt som 2- åring og afsluttet som 4-åring. Han tjente i alt 208.818 dollars..

Selv om dette ikke var nogen stor væddeløbskarriere, så blev Mingun opstillet på et af USA's største fuldblodstutterier i Kentucky Lane's End - side om side med sin berømte fader samt halvbroderen Kingmambo

Hans første bedækningssæson var i 2006, hvor han stod for 7.500 dollars - et par år senere blev han sat ned til 5.000 dollars.


Mingun har haft vindere i såvel USA, Canada, Peru og Europa - bl.a. Gunner, der er Listed.vinder.

Det er klart, at Mingun ikke har fået de bedste hopper som avlshingst - markedet i USA er kommercielt og hans bedækningspris har været rettet mod små opdrættere, som næppe har haft de bedste hopper.

Der er dog ingen tvivl om, at Mingun vil vise sig at være et kærkomment tilskud til den danske fuldblodsavl, ligesom det er positivt og glædeligt, at York Stutteri atter er back in business.

Italien: Opal Viking har reddet sæson

Hidtil har den gamle svenske kæmpe, Opal Viking (Turnpike Taylor) ikke fået meget ud af sæsonen 2010 - en travl bedækningssæson har jo også betydet, at løbsdeltagelsen i nogle måneder var sat på stand by.

I juli måned vendte Opal Viking tilbage i løbene og vandt en let sejr i det traditionsrige Badener Meile på Baden.-banen uden for Wien i enkel konkurrence.

Søndag var det mere alvorligt, da Opal Viking med Roberto Andreghetti stillede til start i Gran Premio Citta di Montecatini, hvor nogle af Italiens bedste travere  - anført af Lottera-vinderen, Italian (Giant Cat) også var med.

Løbet afvikles som et afdelingsløb med to indl. heat over 1640 meter auto,.

Italiano var først i ilden og indfriede forventningerne med sejr i 1.12.5 foran Irambo Jet med Kontio i 1.12.7, mens Lana del Rio blev nummer tre i 1.12.8.

Derefter var det en walk over for Opal Viking, der sejrede sikkert i 1.12.1 foran Look MP og Linda di Casei - begge i 1.12.7.

I finalen tog Opal Viking føringen .- Italiano kom frem i dødens og blev hængende der - og dermed var løbet afgjort.

I opløbet kunne Opal Viking trække fra til sikker sejr i 1.12.0 - foran en tapper Italiano i 1.12.1, mens Linda di Casei på en god afslutning tog tredjepladsen i 1.12.4.

I finalen var der 83.720 Euro i præmie - og dertil kommer præmien fra det indl. heat på 9.200 Euro - så med omkring 700.000 danske kroner har Opal Ving atter reddet sæsonen hjem.

Den gamle kæmpe har nu vundet omkring 19 millioner danske kroner i karrieren.



Foto Gerard Forni.

søndag, august 15, 2010

Om Derbyprøven

I eftermiddag afvikles der Derbyprøver på Charlottenlund Travbane.

Det er helt klart en af årets allerstørste dage - set ud fra en sportslig vinkel.

Her mødes nemlig alle derbyårgangens bedste heste - og de fleste af dem kæmper for en plads i derbyfeltet - hhv, i "det rigtige derby" eller i Hoppe Derby.

Men der er fire heste,. for hvem eftermiddagens resultat er underordnet i relation til en derbystart.

Det er de fire heste - 2 hingste og 2 hopper, der topper Pointsberegningen.

De er sikret startret.

Men er det nu også rimeligt?

Alle ejere har betalt lige meget for at være med i de udtagelsesløb, som Derbyprøven jo er.

Men man deltager bare ikke på lige vilkår.

Hvis vi nu forestillede os, at en hest havde været helt outstanding som 2 og 3 års og havde vundet rub og stub, men ikke havde gået en skagle i år.

Ja, så kunne den qua sin rangering i Pointsberegningen alligevel være startberettiget i Dansk Trav Derby eller i Derby Hoppeløb.

Vi har faktisk set det engang med Latrtick Guy, der var den store stjerne som 2-års og lidt som 3-års.

Næh - få lavet de regler om og lad Derbyrpøven være det reelle udtagelsesløb til Dansk Trav Derby og Dansk Hoppe Derby.

Svenskerne har jo de regler .- og vi "plejer" jo at gøre som svenskerne!

Hvad er din holdning?