lørdag, december 18, 2010

USA: Redningsplan for Meadowlands på vej

Fortsat er fremtiden uvis for verdens største travbane, The Meadowlands i New Jersey, men en redningsplan er nu ved at blive strikket sammen, så måske er fremtiden sikret for banen.

The Meadowlands er ejet af Staten New Jersey og har i de senere år haft et underskud på 10 millioner dollars årligt - et beløb Staten så har dækket.

Men nu har New Jersey's guvenør, Chris Christie sagt stop, og på et tidspunkt så det ud til, at der kun ville være løb på The Meadowlands omkring månedsskiftet juli- august, hvor The Hambletonian Stakes afvikles.

I 11. time er Jeff Gural, der i forvejen ejer to travbaner i New York, Vernon Downs og Tioga Downs kommet på banen.

Gural havde fredag formiddag et møde med repræsentanter for Chris Christie og opnåede her at få en aftale i stand, der indebærer, at Staten New Jersey garanterer for et millionbeløb i dollars, således sæsonen 2011 kan indledes på The Meadowlands den 7. januar og kan fortsætte i hvert fald tre måneder frem.

Inden for den periode skal Jeff Gural fremkomme med et tilbud om at drive The Meadowlands videre.

Gural har allerede haft mulighed for at gennemgå en del af regnskaberne på The Meadowlands og er ret optimistisk med henblik på en overtagelse.

Gural har planer om at nedrive den store tribunebygning og i stedet opføre en ny og mindre tribune på staldsiden.

Jeff Gural, der har tjent sin formue ved at være ejendomsudvikler, har også fået et par af USA's store hesteejere med i sit projekt . Det er  George Segal fra Brittany Farms samt Mike Gulotta fra Deovolente Farm - Gulotta har i øvrigt nyligt købt part i Wishing Stone.

Det ligger fast, at der ikke bliver indrettet spillekasino på The Meadowlands, og at banen skal drives som en ren travbane - hvad der efterhånden er et særsyn i USA.

Men Gural-gruppen tror, at det er muligt at skabe et koncept, så The Meadowlands kan fortsætte.

Og lad os alle håbe det lykkes . amerikansk travsport er unægtelig synonymt med The Meadowlands.

tirsdag, december 14, 2010

Ny hingst til Opdrætterforeningen

I en annonce i Væddeløbsbladets Årsrevy fremgår det, at Opdrætterforeningen i 2011 kan tilbyde Andover Hall-sønnen, Ogham til sine medlemmer.

Og hvem er så Ogham?

Den er født i 2004 og tilhører dermed første årgang efter Andover Hall.

Som åring blev Ogham solgt for blot 14.000 dollars og gik i træning hos Blair Burgess i Canada - manden der siden skulle fejre store triumfer med Glidemaster.

Som 2-åring startede Ogham blot fire gange og den sluttede flot af ved at vinde Valley Victory Trot, der det år blev kørt på The Meadowlands den 2, december i 1.12.7.
The Bosses Lindy var nummer to, mens Manfinity var tredje .

I det slagne felt var en anden Andover Hall-søn, Quite Easy - den store klasse bar der i øvrigt ikke på løbet.

Ogham sluttede 2-årssæsonen med en indtjening på 221.325 dollars hvoraf de 216.350 dollars kom fra sejren i Valley Victory Trot.

Som 3-åring kom den ikke til start før i september måned - den nåede at starte otte gange og vandt to sejre - rekorden blev forbedret til 1.12.2 som vinder, men placeret løb Ogham to gange på 1.11.6.

I januar måned som fire-åring blev Ogham solgt til Italien, hvor den startede tre gange og bedst løb 1.14.4. Som 5-åring startede den ikke, men i år - som 6-åring - har den startet to gange, dog uden den store succes.

Som nævnt er Ogham efter Andover Hall og har Prakas-datteren Decent Interval som moder.

Ogham er moderens mest vindende afkom - en søster Psychic Friend (Sierra Kosmos) har vundet 100.475 dollars og har vinderrekord 1.12.8 - en broder, Yarborough (også efter Sierra Kosmos) har vundet 11 løb.

Decent Interval kommer ud af en ret stærk moderlinje, idet hendes moder, Boleyn også er moder til Tarport Lizzy, der bl.a. vandt Merrie Annabelle Stakes og længere tilbage i moderlinjen finder vi bl.a. Elma, der vandt Elitloppet og blev moder til avlshingsten Texas,.

Ogham skal opstaldes hos træner Peter J. Hansen.

Frankrigs nye unghestestjerne

I søndags vandtes Criterium des 3 Ans på Vincennes i overlegen stil af Timoko kørt af Richard Westerink i ny rekord for løbet 1.12.6/2700 m - en forbedring på ikke mindre end 0,8 sekunder af Sun Ceravins rekord fra året før og en tangering af den franske rekord for 3-åringer på distancen sat af Pearl Queen i juni  2006.

Timoko var blandt løbets favoritter efter flere gode præstationer i årgangs-sammenhæng henover året.

Umiddelbart så ser Timoko's afstamning særdeles ordinær ud.

Hans fader Imoko har rekord 1.14.6 og tjente 131.899 Euro og han står for 2.000 Euro i følafgift, - hvad der er lavpris i Frankrig.

Imokos første årgang er P-årgangen født i 2003, og frem til Timoko har der ikke været meget af prale af.

Ser vi nærmere på Timoko's afstamnming på såvel fader- som modersiden, så finder vi nogle af Frankrigs bedste heste gennem de sidste 30 år.  Og bl.a. tre vindere af Copenhagen Cup!

Så måske er det alligevel ikke helt tilfældigt, at Timoko er så talentfuld, som det er tilfældet.

Faderen Imoko er efter Vikings Way - akkurat som bl.a. Jag de Bellouet, mens Imokos moder Sepia er søster til tophesten Echo 1.11.8 - 1,4 mio. Euro - fader til utallige topheste.

Sepia er også moder til Feté, der igen er moder til Niky, der som Imoko har Vikings Way som fader.

Niky 1.10.8 - 870.000 Euro har været fuldtegnet i Frankrig de sidste  fem år - hans ældste afkom er S-årgangen, fire år i 2010.

Moderen til Timoko hedder Kiss Me Coulonces og har And Arifant som fader -. And Arifant kender vi herhjemme som fader til tophoppen Mara Bourbon, der bl.a. vandt Copenhagen Cup,  og så er han i øvrigt også fader til The Lovely Gwen - Frankrigs bedste 3-årige hoppe, der var nummer to til Timoko i søndagens Criterium.

Kiss Me Coulonces satte rekord 1.18.6 og tjente 12.806 Euro inden hun gik i avlen som 4-åring.

Hendes første afkom er født i 2003, og siden har hun haft føl hvert år -og de er alle kommet til start.

 I går - mandag den 13. december debuterede den sidste af hendes startberettigede afkom, Timoko's helbroder Umoko, men den blev diskvalificeret for galop.

Timoko galoperede i øvrigt også ret meget som 2-åring . Han vandt sin debut, men galoperede derefter i de fire næste starter.

Tilbage til Kiss Me Coulonces, hvis moder Allez Coulonces var efter Copenhagen Cup-vinderen Lutin d'Isigny og Vanina B - og Vanina B er også moder til bl.a. Jorky - dermed er Allez Coulonces halvsøster til endnu en Copenhagen Cup-vinder.!

Så jo - selv om afstamningen umiddelbart ser tynd ud på Timoko, så er der gods i den.

Foto Gerard Forni

I dag er det Christians fødselsdag!

I dag fylder Christian Hundebøll 50 år - Tillykke med det!

I 19 år har han stået i spidsen for Billund Trav og er dermed den banedirektørherhjemme med den højeste anciennitet - ydermere har Christian i en lille halv snes år også stået i spidsen for banen i Odense.

Egentlig troede jeg Christian var ældre - for han har jo altid været der!

Lige fra da jeg var speaker i Billund i slutningen af 70-erne.

Christian Hundebøll kender travsporten ud og ind - for han er jo vokset sammen med Billund Trav.

En overgang var han en meget succesrig amatørkusk og vandt mange løb med hoppen Cebylla.

Fødselsdagen markeres med en reception i eftermiddag på banen i Billund og i morgen med et Fødselsdagsløb på Royal Canin Arena.

Velkommen i de voksnes rækker, Christian!