lørdag, april 22, 2006

Dansk blod i Thai Tanic!

Dansk traver-avl har en finger med i spillet i lørdagens vinder af Olympia Travet på Åby.

Thai Tanics tip-oldemor er nemlig den danske derbyvinder Dina Lloyd!

Dina Lloyd, der tilbage i 1962 lidt overraskende vandt Dansk Trav Derby for Kalle Pettersson, var efter en af den tids store hingste i Danmark, Loyd Hanover, mens hendes moder Judy var efter Vic McElwyn.

Der blev lavet flere afkom med afstamningen Lloyd Hanover - Judy - bl.a. Come On Lloyd, der i øvrigt havnede i Norge, hvor den havde en stor karriere. Herhjemme var en anden helbroder Es Lloyd en ganske udmærket væddeløber.

Dina Lloyd kom naturligvis i avlen i Sverige, og her bragte hun bl.a. Gina Spike (v. Spike Hanover), der igen blev moder til Costa Plenty (Noble Swing), hvis bedste afkom har været Sweetpike (v. ideal du Gazeau) med rekord 1.13.6 - og Sweetpike er moder til Thai Tanic.


Karsten Bønsdorf

Olympisk trav i Danmark?

Jeg har netop siddet og fulgt med i højtideligheden på Åby i forbindelse med Olympia Travet - og så slog det mig - endnu en gang - hvorfor har vi ikke noget lignende herhjemme?

Det er klart, at et overskud til Danmarks Olympiske Komite ikke kan komme fra omsætningen i totalisatorspillet, men jeg ser andre muligheder!

Et lotteri - eller et skrabespil - koblet op til f.eks. Copenhagen Cup.

Spillet kan etableres i samarbejde med f.eks. Røde Kors eller Dansk Tipstjeneste, og man kunne, som det en gang blev praktiseret i forbindelse med Lotteriløbet i Italien, opdele lotteriet/spillet i f.eks. 10 klasser og lade præmiestørrelserne afhænge af resultatet i travløbet.

Vinder f.eks. nummer 7 - og det gør den jo tit - ja, så ville alle gevinstlodder, der tilhørte Klasse 7 få præmie efter en førstepræmie skala osv., Nummer 3 på andenpladsen udløser præmier efter andenpræmieskalaen osv.

Ideen med det her er ikke blot at skaffe nogle penge til den Oplympiske Komite - nej, der skal flere penge i præmiepuljen til hele Copenhagen Cup-dagen, og samtidig vil der blive sat meget mere fokus på travsporten generelt.

Jeg tror, at et sådant projekt vil være et win-win projekt!

Karsten Bønsdorf

onsdag, april 19, 2006

Nyt spil i USA

I aften har verdens største travbane - The Meadowlands i New Jersey - premiere på et ny spilleform - Choose 6 - eller på dansk - Vælg 6.

Spillet er et V6-spil med en gevinstpulje, men til forskel fra de V6/V65-spil vi kender herhjemme, så er det spilleren - og ikke løbsarrangøreren - der bestemmer hvilke løb, der skal indgå på kuponen.

Hvor vi herhjemme har V65, der starter med 3. løb og fortsætter til og med 8.løb, så kan man i den nye spilleform i USA udvælge sig de løb, hvor man mener det er lettest at kunne finde vinderen - f.eks. 1-3-6-7-8-10 løb.

Falder man af undervejs, så har man muligheden for at spille en ny Choose 6 kupon - det eneste krav er blot, at der skal være mindst 6 løb tilbage på programmet.

Når løbsdagen er slut opgøres antallet af rækker med 6 rigtige, der alle får samme gevinst.

Det er ingen billig fornøjelse at spille Choose 6 på The Big M - hver række koster 1 dollars - 6 kroner.

Ret beset er spilleformen dog interessant, og på et tidspunkt finder den nok også vej til vore breddegrader.

Karsten Bønsdorf

mandag, april 17, 2006

Hvor er seriøsiteten?

Jeg havde ellers besluttet mig for, at jeg ikke ville kommentere, hvad der skrives på travnyt.dk.

Indrømmet - jeg læser siden - for underholdsningsværdien er til tider særdeles stor - og så er der den sprælske tæller, der ofte løber løbsk i et par timer. - Underholdende også!

Nå til sagen!

I sidste uge kunne travnyt.dk meddele at Grand Prix-auktionen i Århus var i fare - ja, den var stort set aflyst.

I går udsendte Væddeløbshesteejerforeningens nye bestyrelse så - ifølge travoggalop.dk, travservice.dk og travportalen.dk en pressemeddelelse, om at auktionen vil blive gennemført.

Uanset om man hos travnyt.dk har modtaget denne pressemeddelelse eller ej, så burde man have bragt denne nyhed. - Det ville klæde skribenten, men vedkommende er måske fortsat så fornærmet over udfaldet af generalforsamlingen i foreningen, at det kun er det negative, der skal omtales i forbindelse med Væddeløbshesteejerforeningen.

For en god ordens skyld. - Jeg har intet med Væddeløbshesteejerforeningen at gøre - tværtimod synes jeg at foreningen er overflødig, og at de aktive personer der vitterligt findes omkring foreningen i stedet burde have indgået i bestyrelsesarbejdet i de hesteejerforeninger, der findes på alle landets baner og som er samlet i en landsorganisation, der er repræsenteret i sportens øverste organ, Dansk Travsports Centralforbund.

Karsten Bønsdorf

Gensyn med Equator Damhus

For lidt over to år siden blev den hædret som Årets Hest 2003.

I dag vender den tilbage i løbene - stort set i ubemærkethed.

Det drejer sig om Equator Damhus - vel på et tidspunkt en af de mest populære travheste i Danmark.

Siden jubelsæsonen i 2003 har Equator Damhus haft det svært - og så er vi travfolk tilsyneladende så hårde, at vi let overser en sådan hest. - Duer ikke - væk!

Og det er forkert.

Det skulle glæde mig meget, hvis Equator Damhus vendte tilbage i løbene med appel - og gerne allerede her 2. Påskedag med en sejr.


Karsten Bønsdorf