torsdag, februar 24, 2011

Paris: Favoritterne svigtede

I torsdagens 1. løb på Vincennes var der lagt op til et opgør mellem Main Wise As med Pierre Levesque og Queens Glory med Julien Dubois, men det blev i stedet outsideren Pretty Jet med Mathieu Abrivard, der tog stikket hjem - det var i øvrigt 55.000 Euro værd.

Pretty Jet sejrede sikkert i 1.12.4a/2100 m foran en godt afsluttende Brioni med Joakim Løvgren, der måske havde været vinderen med en tidligere åbning, mens Main Wise As akkurat klarede tredjepladsen i hus.

Og hvad gik så galt for de to favoritter?

Main Wise As kom fra spor 2 til at sidde langt nede i feltet, og da den fik frit løb i opløbet, var det umuligt at nå frem til Pretty Jet.

Queens Glory, der er kendt for sin hvasse opløbsspeed, skulle netop til at sætte trumf på, da feltet svingede rundt i sidste sving, men blev generet til galop af den galoperede Ismos FP - og så var den ude.

For Main Wise As skulle torsdagens løb være en test, der skulle afgøre om man ville starte den i Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer den 13. marts - det er vel tvivlsomt efter dagens indsats.

Løbet, Prix du Plateau de Gravelle blev intet kedeligt løb - alene inden for de første 500 meter var der fire forskellige førerheste!

Vinderen, Pretty Jet (Defi d'Aunou) blev taget roligt fra start. men Abrivard fulgte så med frem i de angreb, der var, og efter 600 meter sad han i spids.

Den position afgav han dog snart til Rocklyn med Jean Phillippe Dubois, men da denne galoperede ind i opløbet, overtog Pretty Jet igen og sejrede sikkert.

Hoppen trænes af Sebastian Gurato, der ikke vil udelukke, at han vil prøve at starte hoppen uden for Frankrig.

Gurato er også træner af fart-fænomenet Rapide Lebel, så det kan jo være at Pretty Jet bliver rejsekammerat.

onsdag, februar 23, 2011

ôrjan Kihlström skal køre Wishing Stone

Når delvist danskejede Wishing Stone får sin næste start i Europa bliver det med den svenske topkusk, ôrjan Kihlström i sulkyen.

Og næste gang bliver søndag den 13. marts på Cagnes sur Mer i Criterium de Vitesse - sæsonens andet grand Circuit-løb, der afvikles over sprinterdistancen.

Grunden til, at Kihlström skal køre Wishing Stone  i Cagnes er, at han også skal køre den i sommerens store opgaver som Kunga-Pokalen på Åby og Sprintermästaren på Halmstad.

Wishing Stone har taget starten i Prix de France ganske godt og trænes altså nu frem mod start i Criterium de Vitesse.

Her er der foreløbig anmeldt 22 heste - bl.a. Oyonnax, Premiere Steed, Nouba du Saptel m.fl.  men da anmeldelsesfristen først udløber mandag den den 7. marts vil der helt sikkert komme flere navne på listen - det kan f.eks. være de italienske hopper Lana del Rio og Lisa America.

Dødsfald: H. P. Sørensen er død

Endnu en ældre travsportsmand er afgået ved døden.

I søndags døde H. P. Sørensen - 80 år gammel.

Navnet siger måske ikke nutidens travsportsfolk ret meget, men tilbage i 70-erne, var H.P. som han altid blev kaldt, en farverig hesteejer og amatørkusk på Charlottenlund Travbane.

H.P. havde stor glæde af heste som Ozon og Nolojohn, som han havde i træning hos Jørgen Olsen.

Det var også H.P. der købte og etablerede Kirkebakkegård som træningscenter. Her har senest Jens Simoni haft træningskvarter.

På sine gamle dage fandt H.P. en ny passion - golfen.

Og selv om han var over pensionistalderen ,så formåede han at få så stærkt et greb om dette spil, at han vandt flere af de store turneringer som Børsen og Erhvervsbladet arrangerede og som bragte ham på ture til Frankrig, Sydafrika og Florida.

H.P. var også med i Klampenborg Galop Golf, hvor jeg havde lejlighed til at spille med ham flere gange.

Senest mødte jeg H.P., hans hustru og sønnen Per på Golfmessen i Bella Center - det var blot 9 dage før han døde.

H.P. lignede som altid sig selv, og det er svært at fatte, at han ikke er længere.

H.P. var et glad og positivt menneske, som jeg kun har gode minder om.

Æret været H. P. Sørensens minde.

søndag, februar 20, 2011

Maharajah havde let spil

Som ventet blev det ikke noget problem for Maharajah med Ôrjan Kihlström at hjemføre sejren i søndagens Prix de Paris på Vincennes.

Modsat de tidligere starter, hvor Kihlström tidligt sendte Maharajah frem, så tog han det meget roligt fra start og først efter 1600 meter sendte han Viking Kronos-sønnen frem.

Parret nåede spidsen ind på publikumssiden - og så var løbet i realiteten afgjort.

Tempoet var fra start meget behersket, og de første 2600 meter blev afviklet efter 1.17.5, men så begyndte Kihlström at øge farten og over mål landede parret på kilometertiden 1.15.7 - i nyere tid har kun Orla Fun i 2006 med 1.16.2 været langsommere.

Oyonnax sluttede godt af til en andenplads, mens feltets mindst vindende hest, Quilon du Chatelet akkurat holdt tredjepladsen foran Quaker Jet.

Med førstepræmien på 175.000 Euro har Maharajah nu indtjent 585.000 Euro - eller 4,3 millioner danske kroner i sine fire franske starter.

Alle fotos af Gerard Forni

Store penge på isen

I eftermiddag sættes der punktum for hestevæddeløbene i St Moritz  i Schweiz - det årlige meeting på den tilfrosne sø ved den mondæne by, St Moritz´har været afviklet siden 1907 og traditionen tro over tre søndage.

Den samlede præmiesum i de i alt 18 løb - seks hver løbsdag - er 429.676 CHF - eller små 2,5 millioner kroner.

Skijïrng - foto Swiss Image.ch
Der er såvel trav- som galopløb og desuden dystes der i den helt specielle discpilin, Skijöring, hvor en galophest trækker en jockey på ski!

foto Swiss Image.ch
I travløbene er sulkyhjulene erstattet med meder.

Finaledagens højst doterede løb er galopløbet, Grosser Preis von St Moritz, der er et Listed løb  - her er den samlede præmiesum på 121.121 CHF.

Traverne dyster om 33.333 CHF i Grand Prix BMW.

Lunden får Business Club

Som  en af de sidste væddeløbsbaner i Danmark  får Lunden nu sin egen VIP-klub - eller Busines-klub.

Det kan man læse i den nyeste udgave af baneprogrammet.

Det var sandelig da også på tide, at Lunden begynder at røre på sig på sponsorområdet, og initiativet må hilses varmt velkommen.

Dette initiativ er endnu en udløber af den helt generelle nytænkning, som er på Lunden sket efter den ekstraordinære generalforsaling i november, hvor den gamle bestyrelse blev sat på porten.

Lunden har i mange år haltet gevaldigt på sponsorsiden.

Man har solgt storløbene alt for billigt og - og som jeg tidligere har skrevet - ikke på en værdig vis for landets største travbane.

Det bliver ingen let opgave for Lundens nye event og marketingschef Nicolai Kaas at få samlet medlemmer til en Business-klub, men opgaven er ikke umulig.

Lunden har mere end 1,5 millioner mennesker i sit umiddelbare opland og blandt disse er mange mindre virksomheder, som jeg ser som potentielle emner til Business-klubben.

Nicolai Kass skriver i onsdagens baneprogram bl.a. dette om Businessklubben


Den tid er forbi, hvor sponsering var noget virksomheden  udelukkende gjorde, som en form for velgørenhed. i dag skal en sponsoraftale ses som et effektivt salgs­ og markedsføringsværktøj. 


Det kan bl.a. lade sig gøre,  hvis en virksomheds investering i et sponsorat kombi­neres med, at den under afslappede former drager for­ del af at deltage i et netværk med de øvrige sponsorer.


Det bliver interessant at se de nærmere betingelser for et medlemsskab i Business-klubben.