fredag, marts 18, 2011

Orlando Sport bedst i speedopgør i Caen

En god del af den bestående franske hurtigklasse samt nogle aspiranter mødtes i eftermiddag  i Prix de Cauvicourt over 2200 meter på Caen-banen i Normandiet.

Prix d'Amerique-deltageren Orlando Sport med Sebastian Baude var favorit, og indfriede da også forventningerne i et speedopgør. Der blev nemlig ikke kørt en stavelse undervejs efter Orlando Sport efter 600 meters kørsel havde overtaget føringen fra Premiere Steed med Mathieu Abrivard,


Foto Gerard Forni

Sebastian Baude kontrollerede løbet og Orlando Sport sejrede sikkert i 1.14.3a/2200 m foran Premiere Steed, der aldrig fandt plads fra vinderhullet, mens en meget stærkt afsluttende Rocklyn med Julien Dubois blev nummer tre. (kom helt udvendigt og er ikke med på foto)

Det var sæsonens første sejr for såvel Orlando Sport som Sebastian Baude - og i øvrigt første sejr for Orlando Sport siden den 4. juni i fjor.

Der var 19.000 Euro i førstepræmie, og dermed hav denne Hand du Vivier-søn nu tjent små 1,1 millioner Euro.

Orlando Sport er virksom i avlen - hans første årgang på 55 afkom er født i 2008 og altså tre år i år. 14 har kvalificeret sig til løb med Up Around the Bend som den mest vindende med 12.820 Euro og rekord 1.17.3.

Hans næste årgang er på 54 afkom.

Orlando Sport, der har sin egen hjemmeside - www.orlando-sport.fr - og egen fanclub - koster 500 + 4.000 Euro i bedækning.

Og endnu et Hingstekatalog


I dag blev det foreløbigt sidste Hingstekatalog  i denne sæson, som jeg har lavet i samarbejde med Betina leveret til kunden - i dette tilfælde Stutteri Shadow i Nordjylland.

Niels Jørgen Jensen fra Stutteri Shadow indledte i fjor et tæt samarbejde med Jens Peter Hansen og oprettede en Hingstestation ved sine af stutterivirksomheden med følhopper.

Til  denne sæson er udbudet af hingste øget.

Se selv kataloget ved at følge dette link

torsdag, marts 17, 2011

Hingstekataloger

Årets første måneder er  travle for mig - heldigvis .  idet jeg har nogle gode faste samarbejdspartnere, der hvert år betror mig opgaven med at lave deres hingstekataloger.

Ansager-kataloget er allerede ude -, se dette link http://www.ansagerdyrehospital.dk/hingste.html og i går fik vi sendt Schougaards katalog ud - næsten 1000 kuverter blev pakket, sat labels og frimærke på - det kan faktisk godt mærkes i skuldrene og i nakken!



Schougaards katalog udsendes til alle aktive opdrættere, men skulle du ikke få det er du velkommen til at kontakte mig -  det kan også fås rundt om på væddeløbsbanerne.

Kataloget kan også ses på dette link http://issuu.com/bonsdorf/docs/schougaardhingste

Lay out har min tidligere medarbejder, Betina stået for. Betina arbejdede i flere år på Væddeløbsbladet, men blev så forelsket ovre i London og bor der nu med mand og to henrivende børn.

Takket været internettet foregår alt vort samarbejde let og smertefrit.

I morgen præsenterer jeg endnu et hingstekatalog her på siden.

mandag, marts 14, 2011

Perfekt løb, og dog

Wishing Stone gik søndag eftermiddag til start som storfavorit i Grand Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer, men måtte trods et godt løb nøjes med en femteplads.

ôrjan Kihlström gav Wishing Stone en noget nær perfekt rejse, og vi var vel mange der troede, at når han vred den lille kriger ud på opløbsshjørnet, så ville den suse frem til sikker sejr.

Men det skete ikke.

Wishing Stone kunne ikke accelerere i samme tempo som løbets øvrige deltagere og det betød bl.a. at Quaker Jet med Jean Etienne Dubois noget hårdhændet mavede sig ud og skød frem til sejr.

På vore breddegrader var Dubois manøvre blevet vurderet til en diskvalifikation.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at Wishing Stone skuffede.

Og nu får du forklaringen:

- Wishing Stone er vant til den amerikanske måde at køre væddeløb på - det vil sige i et godt jævnt tempo hele vejen, forklarede ôrjan Kihlström bagefter.

- Han forstod ikke, at han skulle løb hurtigere, da jeg trak ham ud på opløbshjørnet - det var først på de sidste 100 meter, jeg fik ham op i fart, og han var bestemt ikke træt over mål.

Da Wishing Stone fik sin europæiske debut i Prix de France blev løbet kørt i noget nær et amerikansk tempo, men da manglede hesten løb i kroppen, og det var derfor naturligt at forvente, at Wishing Stone ville have været bedre søndag eftermiddag i Cagnes.

Sådan gik det altså ikke - og mon ikke fremtidige løbsoplæg bliver mere aggressive end gårsdagens.

Løbets anden danske deltagere, Swept To Victory med Jeppe Juel sluttede på en syvendeplads efter en uheldig rejse.

Fra det udvendige startspor i anden række havnede Swept To Victory sidst i feltet, og kom i sidste sving til at hænge på en træt konkurrent.

- Var det ikke sket, så jeg tror, at vi var endt et par pladser længere fremme, sagde Jeppe Juel efter løbet.