torsdag, juli 13, 2006

100 mand og en traver!


Det er lige før, der ikke blev plads til hesten på dette foto!!

Billedet er taget efter løbet, Criterium 5-jarigen på den belgiske bane, Waregem, hvor der i øvrigt blot stillede fem heste til start.

Løbet vandtes af Tombrepepe, der - som det tydelig kan ses - har mange fans.


Karsten Bønsdorf


Foto fra Turf-be.com

På med hovednumrene!

Har netop set på travoggalop.dk at man jubler over, at hovednumrene nu afskaffes på Aalborg Væddeløbsbane.

Efter min opfattelsem så burde man begræde det! - Og sørge for at det blev indført på alle landets væddeløbsbaner.

Ikke alene giver hovednumrene et felt et mere professionelt præg, men det er samtidig også en god hjælp for såvel publikum som dommere og løbsreferenter til at identificere hestene,

Jeg ved godt, at de aktive fordømmer disse hovednumre - men efter min opfattelse, så er det ikke dem, der skal sætte dagsordenen i denne sag


Karsten Bønsdorf

onsdag, juli 12, 2006

Hvor blev alle ludomanerne af?

For nylig blev der offentligjort en undersøgelse, der viste hvor mange ludomaner - altså personer, der er sygeligt afhængig af at spille - der findes i Danmark.

Tallet er 5.000!

Denne oplysning står i skærerne kontrast til hvad Michael Jørsel, leder af Center for Ludomani gennem årene har fremturet med.

Jeg kan huske at første gang jeg stiftede bekendtskab med Michael Jørsel var i det nu hedengangne Weekend TV for 20 år siden, hvor han påstod, der var 40.000 ludomaner i Danmark. .

Tilbage i 1986 fandtes der ikke casinoer, Lotto, internet etc. - Kun Tips samt spil på trav og galop plus diverse lotterier.

Det fik mig dengang til at undres over, at toto-omsætningen på spil på heste ikke var større end det var tilfældet.

Michael Jørsel har gennem årene stædigt holdt fast ved sit store antal ludomaner, ja, jeg kan se af avisartikler inden for de seneste år, at han nu har hævet tallet til 50.000 - og det har han uimodsagt kunnet, fordi - der indtil nu - ikke fandtes en egentlig undersøgelse på området.

Jeg har svært ved at tro, at Michael Jørsels skræmmekampagner gennem årene udelukkende har haft det mål, at sikre tilskud til sit eget "spillecenter".

Michael Jørsel har dygtigt forstået at promovere sit felt - der er i dag tre centre for Ludomani i Danmark.

Jeg er da fuldstændig klar over, at der findes ludomaner og dermed også mange triste skæbner. Og at folk kan have behov for hjælp for at komme ud af deres problem med spilleafhængighed.

Men jeg mener også, at det er uhyrligt, at en person - blot ved at markere sig kraftigt i samfundsdebatten og uden at have nogen som helst bevis for sine påstande -har kunnet hente offentlige midler til nu ikke kun et center, men hele tre centre.

Det fortæller også lidt om, hvor ukritiske journalister kan være.

Det er altså dine og mine skattekroner,(direkte samt inddirekte via Danske Spil) der bruges til dette.


Karsten Bønsdorf

mandag, juli 10, 2006

I'm back!

Beklager - det er noget tid siden, at jeg har været aktiv her på siden, men nu er tingene ved at være "normaliseret" igen for mit vedkommende, og jeg lover fremover oftere at komme med mine kommentarer til dette og hint inden for væddeløbssporten.

Jeg har fået så mange tilkendegivelser om, at man læser min side. Det er jeg meget glad og taknemmelig for.

Jeg har frem til Grand Prix-auktionen den 1. juli i Århus haft ret travlt med først og fremmest at lave kataloget, men også at sørge for at alle anmeldere nu også havde alt papirarbejdet klar til dagen.

Det har været en stor og lærerig oplevelse at have været involveret i arbejdet med Grand Prix-auktionen.

Jeg blev overrasket over at lære, hvor mange detaljer, der skal være på plads, for at et sådan arrangement kan gennemføres.

Og så var det hele næsten ved at ryge på gulvet på selve dagen, da JVBs interview mikrofon, som vi brugte på auktionen, pludselig nægtede at samarbejde. Der var tilsyneladende en løs forbindelse i selve mikrofonen, men heldigvis fik vi ordnet problemet.

Resultatet af auktionen blev blandet. Det er altid ærgerligt, når en opdrætter ikke får solgt sin plag. Der er store omkostninger for den enkelte med at fremstille en plag på auktion.

Jeg tror, at GP-auktionen viste, at plagge, der var gjort auktionsklare - dvs at de fremtrådte som færdige individer - også var dem, der var størst efterspørgsel efter.

Og så over til noget helt andet.

Har netop set at DTC har lagt referatet af "den hemmelige generalforsamling", der blev afholdt den 10. juni - ud på nettet.

Interessant læsning - både referatet og Bestyrelsens beretning.

Referatet fra generalforsamlingen er på to sider og nogle linjer. Mest fylder kommentarerne til bestyrelsens beretning, hvor Lundens Ole Tram og Aalborgs Peter Sørensen ønskede at DTC skulle nedsætte udvalg, der skulle kulegrave sagerne omkring Legendary Lover K (doping) samt Kenneth Nielsens civilretslige sag om de forfalskede dyrlægeattester.

Fra bestyrelsens beretning vil jeg fremhæve følgende:

307 L-heste har klaret præmieløbskravet
Det er da vist et utroligt stort og positivt antal.

Nyt data-system baseret på det svenske bliver nu tidligst taget i brug i 2008.

Alle baner har nu fået nyt og moderne målfoto udstyr..

Frem til oktober foretages der installation af nye dommerkamera-systemer på banerne.

På Lunden var der faktisk premiere allerede i forbindelse med Copenhagen Cup - her er der dog problemer med placeringen af det kamera, der skal vise opløbet forfra.


Store forventninger til Greyhoundsporten
.

Nu afvikles Greyhoundløbene som eftermiddagsløb, og man håber på omsætningsfremgang. Tja, - niveauet kan vel dårligt blive lavere.

- Selv om jeg er gammel Greyhound-mand helt tilbage fra slutningen af 60-erne, hvor jeg havde min første hund og var med til at stifte Dansk Greyhound Forbund - så må jeg sige, at med det set-up man har i dag i Billund og Odense - så glem det.

Hvis Greyhoundsporten skal komme i gang (igen) - så skal der en rundbane til.

Var der ikke noget om, at man i Skive engang havde et fuldt færdigt projekt?

Læs selv hele referatet samt Bestyrelsens beretning på dette link


Og jeg modtager gerne dine kommentarer på min mail kabo@casa35.com

Karsten Bønsdorf