lørdag, marts 12, 2011

Franske topkuske gav topomsætning

Mariendorf-banen i Berlin havde fredag aften fem franske topkuske på besøg - og det var noget, der faldt i publikums smag.


Mange ville ud for at se koryfæer som Pierre Levesque, Franck Nivard, Jos. Verbeeck etc tage kampen op med tyske stjernekuske som  bl.a. Heinz Wewering og Michael Nimczyk og den gennemsnitlige omsætning pr løb steg med over 60% i forhold til sidste løbsdag!


Tilmeld udgjorde baneomsætningen 48% af den samlede omsætning mod normalt 30%.


Det her er imidlertid kun en side af den uomtvistelige succces som fredagens løb var.


I fjor indgik det tyske centralforbund en aftale med det do. franske samt det franske spilleselskab PMU om at afvikle 10 såkaldte PMU-løbsdage i 2011 i Tyskland.


Fredagens løb var en af disse dage.


I Frankrig spilles der i egen pool, og det har endnu ikke været muligt for mig at få oplyst, hvor meget der blev spillet til de tyske løb, men i det oplæg man lavede, da aftale blev indgået, opererede man med en  gennemsnitlige omsætning pr løb er på 300.000 Euro. - Dvs. at i de seks løb der blev afviklet på Mariendorf-banen i aftes er der nok spillet for omkring 1,8 millioner Euro.


Det får tysk travsport 3% af - dvs. 54.000 Euro - heraf går cirka 40.000 Euro videre til de tyske hesteejere, idet der i hvert af de seks løb var en samlet præmiesum på 6.000 Euro + opdrætterpræmier.


Men der kan meget vel været omsat for større beløb, for til PMU-løb på Mallorca har 
omsætningen været omkring 2.5 millioner Euro!!!


Det betyder et provenue på 75.000 Euro - eller omkring 560.000 kroner! 


Allerede i næste uge, er der igen PMU-løb i Tyskland og disse løb har ifølge tyske travsportsjournalister fået optimismen til at vende tilbage i sporten.


Og det er ikke kun i Tyskland, at PMU har været med til at vende en negativ udvikling.


På Mallorca var sporten meget tæt på at gå helt til bunds, men har atter fået nyt liv efter 
PMU-aftalen - det samme er til dels tilfældet i Holland og Belgien.


PMU tilbyder efterhånden spil til hestevæddeløb jorden rundt - i går kunne man udover til løbene i Tyskland også spille til Singapore og i aften er der mulighed for agt spille til løb i Argentina.


Og her i Danmark kæmper vi med en Nordisk Onsdag, hvor provenuet af spillet fra ATG (incl. Holland, Tyskland, Østrig osv) rundt regnet ligger på omkring 40.000 kroner - nemlig 4% af den million der cirka spilles fra ATG.


Der skal ikke den store regnestok til at finde ud af, at et partnerskab med PMU ville være særdeles lukrativt for dansk travsport.


Og den ene aftale udelukker vel ikke den anden?









fredag, marts 11, 2011

Lana del Rio ude i Cagnes

Italienske Lana del Rio, der var en af favoritterne i søndagens Grand Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer er blevet slettet fra startlisten, og dermed er chancerne for sejr til Cowboylands Wishing Stone øget.

I Franklrig var der dog allerede inden Lana del Rios frafald mange tipsekperter, der havde tippet Wishing Stone med Ôrjan Kihlström som vinder af søndagens Grand Circuit-opgør.

Det har de gjort med baggrund i Wishing Stiones første start på Vincennes for en måned siden, hvor den på en for ham uvant distance og efter en løbspause præsterede ny fransk rekord for 4-årige travere, 1.11.0a/2100 .

At Lana del Rio udgår betyder også Wishing Stone nu rykker en plads længere ind på vingen - og det er også en fordel.

torsdag, marts 10, 2011

6 og 14

Overskriften hentyder til de startnumre, som de to danske repræsentanter, Wishing Stone og Swept To Victory i søndagens Grand Circuit-løb, Grand Criterium de Vitesse fik ved lodtrækningen torsdag middag.

Startlisten fik følgende udseeende - 8 heste i første række.
1. Quaker Jet
2. Brioni
3. Unforgettable
4. Lana del Rio
5. Priscilla Blue
6. Wishing Stone
7. Qwerty
8. Nouba du Saptel
9. Renommee d'Obret
10. Mondiale OK
11. Orly Montaval
12. Queen's Glory
13. Quardo de la Ferme
14. Swept To Victory

Diatncen er 1609 meter auto og den samlede præmiesum er på 200.000 Euro.

Dansk kriterium-vinder kåret i Finland

SJ's Photo-sønnen Hennessey, der vandt Dansk Trav Kriterium 2003 for Preben Kjærsgaard og året efter blev nummer tre i Dansk Trav Derby, er netop blevet kåret til avl i Finland.

Hennessey, der opnåede sine fine resultater i de klassiske løb i træning hos Tomas Malmquist på Jägersro, har rekord 1.13.0 og har tjent 204.521 Euro i 89 starter - 13 sejre blev det til.

Øvrige kårede hingste i Finland er:

Abigail Duo (Striking Sahbra), BWT Olly (Supertoy), Hambo Lavec (Mr Lavec), International Chip (Pine Chip), Leading Role (Self Possessed), Muscle Bound (Muscles Yankee) og Our LOve (Extreme Dream).

Swept To Victory på vej til Frankrig

Inden for de næste par timer læsser Jens Glud Hansen  Swept To Victory i transporten og sætter kursen mod Cagnes sur Mer, hvor den hurtige hoppe på søndag er en af to danskejede heste i Grand Circuit-løbet, Grand Criterium de Vitesse med en samlet præmiesum på 200.000 Euro.

Wishing Stone er feltets anden danske repræsentant - den skal for første gang køres af Ôrjan Kihlström, som det også er meningen skal køres Conway Hall-sønnen i andre storløb henover sæsonen.

Jeppe Juel, der skal køre Swept To Victory, flyver til Cagnes søndag morgen.

Kl 0930 udløb anmeldelsesfristen til løbet, og til det sidste var der spænding om, hvorvidt Swept To Victory fik plads i feltet, der i tidligere år i hvert fald har været begrænset til 14 heste.

Swept To Victory kom med som nummer 14 - i Frankrig udtages hestene til løbene generelt efter deres startpræmiesum.

15 heste er startmeldte og det er som følger opsat efter startpræmiesum - mindste først:

1
Zorro Photo
J. Verbeeck
2
Swept To Victory
Jeppe Juel
3
Quadro De La Ferme
L. Garcia
4
Orly Montaval
F. Lecarpentier
5
Renommee D'obret
D. Locqueneux
6
Mondiale Ok
G.P. Minnucci
7
Queen's Glory
J. Dubois
8
Qwerty
P. Levesque
9
Brioni
J. Lovgren
10
Unforgettable
A.J. Mollema
11
Wishing Stone
Ôrjan Kihlstrom
12
Priscilla Blue
L. Baudron
13
Quaker Jet
J.Et. Dubois
14
Lana Del Rio
S. Mollo
15
Nouba Du Saptel
Y. Dreux


Senere torsdag formiddag foretages der lodtrækning om startpladserne - de otte heste med den største startpræmiesum er sikret startplads i første række.


Travets tour de France i gang

Den store franske løbsserie, Grand National du Trot, der omfatter 13 løb rundt om i rankrig og en stor finale på Vincennes til december, blev indledt onsdag eftermiddag på banen i Amiens, der ligger nord for Paris.

Denne afdeling var udskrevet over 2900 meter med tillæg og vandtes sikkert af den 5-årige Ganymede-datter, Saba du Vivier kørt af unge AlexanderAbrivard - vindertiden var 1.14.3.

Saba du Vivier gør det ellers mest i montéløb, men vandt også forrige gang hun startede i et sulkyløb - gårsdagens præmie var i øvrigt på 40.000 Euro.

En Grand National du Trot-dag er en festdag på de baner, hvor løbet afvikles og ingen undtagelse i Amiens, hvor man havde arrangeret et showindslag, der bestod i en match mellem Tour de France-rytteren JimmyCasper og travhesten Oregano Lap - distancen var blot 500 meter.

På Gerard Forni's foto herunder kan I se resultatet:

onsdag, marts 09, 2011

Jeppe Juel bag Swept To Victory

Det bliver Jeppe Juel, der får chancen bag Swept To Victory i søndagens Grand Criterium de la Vitessse på Cagnes sur Mer.

PT står der 20 heste tilbage i løbet - endelig startliste torsdag middag.

Fransk auktion på det jævne

Topprisen blev 45.000 Euro, gennemsnitsprisen faldt knapt 11% og 73,5% af de fremstillede heste blev solgt.

Det er i hovedtrækkene resultatet af det mix-sale, der blev holdt i Cabourg i Normandiet tirsdag.

Den 4-årige Triangle d'Or (Neoh Jiel - Flute de Vent v. Mont Tourbillon) opnåede topprisen på 45.000 Euro. Den har rekord 1.15.1a/2100 m sat på en sjetteplads på Vincennes og har tjent 31.260 Euro.

Den var en af de 12 afkom som Jean Pierre Viel solgte for et samlet beløb på 230.000 Euro.

Viel er en meget gammel og traditionsbunden trav-familie i Frankrig, der har kæmpet en hård kamp for at beskytte den franske traverrace for amerikansk blod.

Den kamp har Viel-familien tabt til en af Frankrigs andre store travfamilier, Dubois.

For blot 15 år siden havde Viel-familien fortsat heste, der kunne klare sig på topplan .- Prix d'Amerique-vinderen Abo Volo var en af dem - men i dag, er det sjældent at se en Viel-hest gå til tops på Vincennes.

Gennemsnitsprisen for de 100 solgte travere blev på 6.975 Euro - omregnet til danske kroner 52.300 kroner.

tirsdag, marts 08, 2011

En banerekord i ubemærkethed

Da delvist danskejede Wishing Stone for en måned siden blev nummer 7 i Prix de France for Mathieu Abrivard blev den tidernes hurtigste fire-åring på Vincennes.

Wishing Stone noteredes for 1.11.0 og det var 2/10 hurtigere end rekorden som indehavedes af Rolling d'Heripre.

I øvrigt er vintermeetinget nu gjort op og i gårsdagens Paris-Turf blev statistikkerne offentliggjort.

Trænerchampion blev Franck Leblanc suverænt med 2.431.800 Euro - han startede 55 heste i 22 løb - de vandt 49 sejre.

Nummer to blev Christian Bigeon med 1.563.9709 Euro .- han havde 47 heste til start i 202 løb - de vandt 44 sejre.

Trods sit uheld for en lille måned siden, vandt Jean Michel Bazire kuskechampionatet sikkert med 70 sejre foran Franck Nivard med 46 sejre - Franck Nivard blev dog den kusk/jockey, der høstede flest præmiekroner.

Franck Nivard kunne udskrive en faktura til hesteejere på procenter af små 3,9 millioner Euro!

Phillipe Allaire blev - takket være Ready Cash - mest vindende hesteejer med 1.291.200 Euro, mens Jean Philippe Dubois blev mest vindende opdrætter med 974.800 Euro.

Ready Cash blev mest vindende hest med 870.000 Euro fulgt af Maharajah med 585.000 Euro.

Vidste Du, at du hver dag kan købe Paris-Turf på nettet på adressen www.paris-turf.com

Kommer Swept To Victory med?

To danskejede heste er anmeldt til søndagens Grand Circuit-løb, Grand Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer på søndag, men kun ene - Wishing Stone er helt sikker på at få plads i startfeltet.

Derimod hænger Swept To Victory lidt ude i tovene - i hvert fald endnu - hvor hun står med den tredjelaveste indtjening i feltet blandt de 23 anmeldte.

Blot 14 heste kan komme til start.

Udover Swept To Victory og Wishing Stone findes bl.a. italienske Lana del Rio og tysk/svenske Brioni blandt de anmeldte - hjemmeholdet tegnes bl.a. af Quaker Jet, Premiere Steed, Nouba du Saptel, Qwerty, Queen's Glory m.fl.

I morgen ér der første forfeit og dette vil utvivlsomt give en indikation på om Swept To Victory får plads i feltet.

Kentucky Futurity - nu på en søndag

For første gang nogensinde vil et af verdens ældste klassiske travløb, The Kentucky Futurity blive afviklet en søndag eftermiddag - nemlig søndag 2.oktober.

Hidtil har lørdag været fast ramme omkring dette løb for 3-årige travere på den historiske The Red Mile-bane i Lexington.

Men i år har The Red Mile valgt at ændre oplægget til sit Grand Circuit-meeting, der har Kentucky Futurity som hovedattraktion.

Hidtil har man haft eftermiddagsløb onsdag/torsdag/fredag og lørdag, men dette set up ændres nu til aftenløb torsdag/fredag og lørdag med start kl. 18.30 og søndagsløb med start kl. 13.00.

Meetingent indledes torsdag den 29. september og slutter søndag den 9. oktober, hvor hovedløbet er The Tattersalls Pace.

Ændringen sker for at kunne tiltrække mere spil udefra.

I forbindelse med Grand Circuit-meetinget afholdes et af de største amerikanske auktioner over åringer også - The Lexington Select Sale.

Auktionen holdes i år fra den 3. oktober og frem til og med den 7. oktober - de tre første dage afvikles auktionen om aftenen, mens de to sidste auktiondage bliver i løbet af dagen på grund af aftenløbene på The Red Mile - torsdag og fredag..

søndag, marts 06, 2011

Slut på vintermeetinget


Lørdag eftermiddag blev der sat punktum for det franske vintermeeting på Vincennes, og fremover er det ny galopsporten i Paris samt de franske provinsbaner (trav), der er fokus på.


Lørdagens to bedst betalte opgør på Vincennes vandtes som ventet af storfavoritterne.


Prix de l'Union Européenne over 3000 meter havde vallakken Rapide Lebel med Eric Raffin som storfavorit til odds 1,30, og påny løb Rapide Lebel det meste af løbet i ensom majestæt foran feltet.

Svenske Commander Crowe med Julien Dubois forsøgte at lukke hullet og lå længe til en andenplads, men måtte til slut se Private Love med Mathieu Abrivard gå forbi . de fik begge noteret 1.13.5/3000 m.

Rapide Lebel, der her tog sin 18 sejr i 34 starter, noteredes for 1.13.0/3000 m - en tangering af Nelumbos løbsrekord sat i fjor.

4årige Timoko med Richard Westerink var lige så suveræn i Prix de Selection - dette mærkelige Gruppe 1-løb, der er udskrevet således at 5- og 6-årige heste skal giver 50 meter forud til 4-åringerne. - Det er i vore dage en umulig opgave og i år var der blot en enkelt af de ældre heste, der forsøgte sig - den sluttede sidst.

Timoko  (imoko) sejrede sikkert i 1.13.3/2700 m foran Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle) med William Bigeon i 1.13.4, mens Tabby Point (Coktail Jet) med Eric Raffin bkev nummer tre i 1.13.5.

Det var karrierens 3. Gruppe I-løb til Timoko - hans 8. sejr og i penge er det med lørdagens 120.000 Euro blevet til 677.000 Euro.

Richard Westerink til Paris Turf:  Jeg var på nippet til at starte Timoko i Prix d'Amerique i år - han er en tophest, og ville ikke være faldet igennem. Nu går vi efter det i 2012!.