lørdag, juni 25, 2011

USA: 2-åring vandt i 1.12.9

De er allerede begyndt at løbe hurtigt - de amerikanske 2-åringer.

I torsdags blev sæsonens første løb for 2-åringer afviklet på The Meadowlands, og det endte i et meget tæt opløb, hvor For A Dancer (Conway Hall) sejrede for David Miller med hoved og hals foran Love Walked in (Glidemaster med Andy Miller - begge i 1.12.9!

For a Dancer har Merrie Annabelle-vinderen Fluttering Wings som moder, så der er også noget at leve op til.

Der er i det hele taget god gang i 2-åringer på The Meadowlands for øjeblikket og både i torsdags og senere i dag er mange af dem i aktion i enten prøve eller babyløb.

Fra prøveløbene i torsdags bemærkede jeg at den svenskejede Dream On Hanover var ude for tredje gang og at den på ny skar tre sekunder af sin mile-tid.

Og hvorfor er den så lige så interessant?

Jo, Dream On Hanover er helbroder til Donato Hanover - den kostede 260.000 dollars som åring og ejes af Karl Erik Bender, Stall Palema og trænes af Staffan Lind.

Hidtil har Dream On Hanover ikke over imponeret - første gang den var ude - det var den 6. juni - kom den hjem i 1.19.3 - 25 længder efter vinderen - men da havde den også galoperet fra start.

Bedre gik det for den 16. juni, hvor den var nummer to - slået med hoved og hals i 1.17.2 og så var den ude igen den 23. juni, hvor den v ar nummer tre  - slået med 6 længder i 1.15.2.

En anden hest med en spændende afstamning er den 3-årige Papas Moni, der er efter Chocolatier - Live Moni v. Conway hall - Moni Maker.

Hidtil har Moni Maker, der jo er verdens mest vindende travhoppe gennem alle tider, ikke slået særligt godt igennem i avlen.

Hun har fem afkom, der er 3 år eller ældre i 2011, og af disse har den førstefødte, Touch Of Moni (Valley Victory) foreløbig klaret sig bedst med 3 sejre, en rekord på 1.12.9 og en indtjening på 80.375 dollars.

Touch Of Moni er nu i avlen og hendes første afkom er 4 år i 2011, Madoffwiththemoni (Cantab Hall) , der har vundet 4 sejre, sat rekord 1.12.2 og tjent 26.427 dollars.

Men tilbage til Papas Moni, der vandt karrierens første sejr i torsdags på The Meadowlands i 1.12.5 for Tim Tetrick. Det var hans femte start (tredje i denne sæson) - og altså første sejr. Sejren var 5.500 dollars værd.

Men det er Stensbæk, der har ret

I nat vendte Elitlopps-favoritten Arch Madness tilbage i løbene på sin hjemmebane, the Meadowlands i New Jersey.

For Brian Sears var den i spids fra start til mål og sejrede sikkert med 3,25 længder i verdens hidtil bedste tid i år - ja, hvad var det egentlig den løb.

Ser du på de forskellige europæiske hjemmesider, der rapporterer fra USA, vil du se tiden - i kilometertid - angivet som 1.09.4, men NFT-direktøren Dennis Stensbæk og jeg vil opgive den til 1.09.3!

Dennis Stensbæk lavede for et par år siden en komplet omregningsliste - og for  mig at se - den korrekte - og den tror jeg da han er villig til at publicere, hvis nogen skulle ønske det.

Arch Madness sejrede i miletiden 1.51.3 - det er 1 minut 51 6/10 sekunder - i USA angives alle tider med 1/5 bræk.

En engelsk mile er helt nøjagtig 1.609,344 meter.

Dvs. at man får kilometertiden ved at dividere 1116 sekunder med 1609.344 meter - og det giver 69.345 sekunder - eller 1.09.345.

Så Arch Madness (Balanced Image)  er verdens hurtigste traver i denne sæson med kilometertiden 1.09.3!

Nærmest Arch Madness kom Slave Dream (Pearsall Hanover) i 1.09.7, mens Buck I St Pat (Jailhouse Jessee) blev nummer tre i 1.09.8.

Dagen før mødtes andre amerikanske toptravere på Chester Downs (100 m) og her kunne Winning Mister (Angus Hall) med Andy Miller vinde i 1.09.7 foran Anders Bluestone (Yankee Glide), der på ny leverede en meget stærk afslutning  - 1.09.1 - de sidste 400 meter - noteredes for 1.10.0 - tredjeplads til Corleone Kosmos (SJ's Photo)  i 1.10.2.

WinningM ister har nu startet 19 gange i denne sæson og har vundet 10 sejre - dens notering i fredags var 1/5 fra banerekorden på Chester Downs.

I torsdags vandt en af sidste års fremtrædende 3-åring Cassis (Cantab Hall) på The Meadowlands i 1.11.4. Cassis vandt indl afdeling til The Hambletonian, men svigtede i finalen.

Den var på vej til at blive solgt til Sverige som avlshingst, men sædprøven var ikke i orden, og handlen gik i vasken.

I stedet for en karriere som avlshingst, fortsætter Cassis løbskarrieren, og den har foreløbig vundet tre sejre i 12 starter i år og 47.890 dollars.

I alt har Cassis nu startet 29 gange i karrieren og har vundet 13 sejre og 418.231 dollars - bedste vindertid  1.10.1.

torsdag, juni 23, 2011

USA: Tilfreds med startsporet

Leif Alber, der ejer Hambletonian.kandidaten Broad Bahn er tilfreds med det startspor 6, som hesten fik i lørdagens storløb, finalen i Earl Beal Jrs Memorial på Pocono Downs i Pennsylvania.

- Jeg ser spor 6 som en god mulighed for at George Brennan kan give Broad Bahn en ideel rejse, og jeg håber da på, at vi ender helt fremme igen, siger Leif Alber.

Der kommer ni heste (en vingefuld)  til start i løbet, der er doteret ed en halv million dollars - eller små 2,6 millioner danske kroner.

Syv af deltagerne står anmeldt til The Hambletonian Stake - de to, der er slettet er i øvrigt begge i træning hos Trond Smedshammer og vandt hver deres forsøg til Beal Memorial - det er I'm The Answer og Dejarmbro.

Til finalen er ingen forsøgsvindere begunstiget - selv om det kunne se sådan ud for I'm The Answer og Dejarmbros vedkommende med startspor 1 og 2, for den tredje forsøgsvinder, Pastor Stephen har trukket spor 8!

Startlisten ser således ud:
1. I'm The Answer (Credit Winner) - Brian Sears
2. Dejarmbro (Credit Winner) - Trond Smedshammer
3. Big Rigs (Andover Hall) - Tim Tetrick
4. Opening Night (Broadway Hall) - Tyler Buter
5. Leader of The Gang (Muscles Yankee) - Dave Miller
6. Broad Bahn (Broadway Hall) - George Brennan
7. Bambino Hall (Tom Ridge) - George Napolitano Jr
8. Pastor Stephen (Cantab Hall) - Ron Pierce
9. Buffalino Hanover (Cantab Hall) - Todd Schadel

Pocono har ikke færre end 16 løb på programmet lørdag aften - Earl Beals Memorial køres som 14. løb!

onsdag, juni 22, 2011

The road to the Hambletonian

Hver uge laver banespeakeren på The Meadowlands, Ken Warkentin en liste over de ti mest hotte Hambletonian-kandidater - The Road to The Hambletonian.

Det er nu fjerde uge, han har gjort det og dennes uges liste, der blev offentliggjort i USA, og ser således ud:

1. Blue Porsche (Glidemaster)
2. Pastor Stephen (Cantab Hall)
3. Manofmanymission (Yankee Glide)
4. Broadway Legs (Broadway Hall)
5. Vc Chocoholic (Chocolatier)
6. Bambino Hall (Tom Ridge)
7. Broad Bahn (Broadway Hall)
8. Whatever it Takes (Credit Winner)
9. Swan in a Million (Andover Hall)
10. Big Rigs (Andover Hall)

Mine bemærkninger:
 Danskejede Broad Bahn er med på listen som nummer 7 - jeg havde nok sat ham foran VC Chocoholic, der senest var nummer fire i Goodtimes i Canada  i et felt, der efter min opfattelse ikke var det stærkeste.

Derfor mener jeg heller ikke, at Blue Porsche er øjeblikkets Hambo-favort, selv om hesten jo ikke kan gøre andet end at vinde - jeg mener dog stadig, at det er sådan at" hos de blinde er den enøjede konge"!

Forstået på den måde, at Blue Porsche har vundet sine tre starter i år i enklere selskab end f.eks. Pastor Stephen, som er min Hambo-favorit pt.

Det er interessant at notere, at der ikke findes et eneste afkom efter Muscles Yankee på listen - og Muscles Yankee har været fader til vinderen af The Hambletonian Stake de tre seneste år! Det ser ud til at blive svært for ham at kunne fortsætte sejrssuiten.

Muscles Yankees hidtil bedste afkom i 2008-årgangen er Leader of the Gang, der løb 1.11.7 som 2-åring og bl.a. vandt finalen i New Jersey Sire Stakes og siden var placeret i flere af storløbene - han tjente 356.772 dollars -   i år er det foreløbig bare blevet til 5.000 dollars i tre starter.

Kun tre af Muscles Yankee-afkommene fra 2008 har foreløbig tjent over 100.000 dollars  og det er udover Leader of The Gang, hoppen Lady Rainbow samt Ice Machine - sidstnævnte har vundet Dexter Cup på Freehold og taget fire sejre i 7 starter, men var chanceløs senest i Goodtimes finalen i Canada.

tirsdag, juni 21, 2011

Østrig: God startplads til Steen Juul-hest i derbyet

Steen Juul sender på søndag i Østrigs Derby - eller som det retteligt hedder, 126. Ôsterreichisches Traber-Derby på Krieau-banen i Wien  Last Legacy (Windsong's Legacy) til start - og atter med Erich Kubes i sulkyen

Last Legacy og Kubes var nummer to i en Derbyprøve fornylig, hvor den fik en hård rejse i dødens meget af vejen.

Løbet vandtes af Kaka (November) med Gerhard Biendl, der er en af favoritterne til førstepræmie på 36.337.50 Euro - den anden Derbyprøve vandtes af Alegro (Alesi OM) med Josef Franzl, der nok bliver favorit i spillet.

Last Legacy har fået en god startplads som nummer 2 - Kaka har nummer 3, Alegro nummer 4.

Der starter i alt 12 heste og distancen er 2300 meter auto.

mandag, juni 20, 2011

Italien: Premio Duomo er ikke, hvad det var engang

Det italienske storløb, Gran Premio Duomo, der er afviklet hvert år siden 1947 på Mulina-banen i Firenze, var en gang fast inventar i Grand Circuit-serien og gennem årene har mange store travere vundet dette løb.

For nogle år siden mistede Duomo-løbet sin Grand Circuit-status, da man ikke kunne opfylde kravet om en samlet præmiesum på mindst 150.000 Euro.

Digger Crown med Stig H. Johansson i 2004  blev den sidste vinder imens løbet havde Grand Circuit-status, og siden 2005 har løbet stort set kun haft deltagelse af italienske heset, der kæmpede om præmiesum på 66.000 Euro. Denne var dog i år hævet til 77.000 Euro.

I fjor satte Italiano med Gaetano di Nardo rekord for løbet ved at vinde i 1.11.8.

Italiono var også med i år, men fik aldrig med løbets udfald at gøre.

I det hele taget var løbet ikke særligt spændende, for efter et kort dyst mellem inderbanens Melanie SF med G. Maisto og udvendige Morango Oaks med Roberto Andreghetti var løbet i princippet afgjort, da sidstnævnte fik spids.

5-årige Morango Oaks, der gik til start med en samlet præmiesum på 87.656 Euro, beherskede hver en meget af løbet og kunne i opløbet trække fra til klar sejr i 1.13.3a/1660 m - Loony Tunes med Roberto Vecchione, der havde fået et løb ude i sporene klarede akkurat andenpladsen foran Melanie SF - begge i 1.13.6 - samme tid fik såvel Gustav Diamant som Italiano noteret på de følgende pladser.

Der var 32.200 Euro i førstepræmie til Durango Oaks, der hermed fik sin første storløbssejr i karrieren. Det var dens 35. start, og det er nu blevet til 15 sejre.

Durango Oaks er efter Buvetier d'Aunou og ud af Carioca Oaks, der har fransk blod i årerne, idet hun er efter Cezio Josselyn og en Florestan hoppe.

Samme aften mødtes den italienske derbyårgang i Gran Premio Etruria - også over 1660 meter og med en samlet præmiesum på 88.000 Euro.

Her sejrede sidste års vinder af det italienske opdrætningsløb, Gran Premio Allevatori -  Occhione Jet med Vp. Dell'Annunziata i 1.13.4a/1660 m - det gav 36.800 Euro i førstepræmie.

Occhione Jet er efter Pine Chip og ud af Estella Jet ved Supergill.

søndag, juni 19, 2011

Paris: Quaker Jet vandt - Wishng Stone uplaceret

Foto Gerard Forni

Som ventet havde Quaker Jet (Love You) med Jean Etienne Dubois ikke det store besvær med at hjemføre førstepræmien på 100.000 Euro i Prix Rene Ballaire søndag eftermiddag på Vincennes.

Den store muskuløse hingst fik en god ryg at gå på de sidste 700 meter . nemlig Wishing Stone, da den denne havde udspillet sin rolle ind i opløbet gik Quaker Jet frem og sejrede sikkert i 1.10.6a/2100 m foran Qulion du Chatelet med Franck Nivard og Perlando med Jos. Verbeeck - begge  i 1.10.7.

Wishing Stone, der undervejs sad i 3. -4 . par udvendigt, indtil Bazire bestemte sig til at sende den frem - sluttede uplaceret og var klar slået og fik ikke noteret tid, da den ikke var blandt de ti første over mål.

Tempoet i løbet var meget stærkt fra start - de første 600 meter afvikledes efter 1.05 og med 1000 meter tilbage var tempoet 1.09.3.

I det følgende løb sæsondebuterede Cowboylands Derby Hoppe-løb vinder Odyssee Eastwind med sin træner Fabrice Souloy i sulkyen.

Souloy holdt Odyssee Eastwind i inderbanen hele vejen rundt - i opløbet kunne hoppen ikke følge feltet og sluttede på en 9. plads i 1.15.1/2700 m - løbet vandtes af Rock Barbes i 1.14.0.

Hambletonian Favoritterne leverede varen

Resultaterne var helt efter bogen i de fem løb i Nord Amerika, der blev afviklet i nat og som havde deltagelse af fremtrædende kandidater til enten The Hambletonian eller The Hambletonian Oaks.

På Mohawk-banen i Toronto vandt Blue Porsche (Glidemaster) som ventet finalen i The Goodtimes Stake for Trevor Ritchie.

Efter en rolig indledning kom Blue Porsche strygende til slut og efter en afslutning efter 1.05.1! de sidste 400 meter vandt den sikkert med to længder i 1.11.1 foran Sim Brown (Angus) og Onirique (Andover Hall). Der var 173.500 dollars i førstepræmie,

Hoppenes Elegantimage med en førstepræmie på ikke mindre end 259.500 dollars havde Dubois' Crys Dream (Taurus Dream) med Luc Ouellette som storfavorit, og hun havde da heller ikke de store problemer med at vinde sin 10. sejr i træk - heraf fire i år.

Crys Dream vandt sikkert med to længder i 1.10.5 foran Beatgoeson Hanover (Andover Hall) og Lady Rainbow (Muscles Yankee)

Crys Dream er opdrættet af Jean Pierre Dubois' canadiske stutteri, Reve Avec Moi, og delejes sammen med samme ejergruppe, der er med på Wishing Stone - nemlig Deo Volente Farms, TLP Stable og Jerry Silva.

Dubois havde i sin tid sendt hoppen på auktion i Harrisburg, men købte hende tilbage for 45.000 dollars.

Fra Canada til 1000 meter-banen Pocono Downs i Pennsylvania, hvor man kørte tre indl. afdelinger i Earl Beal Jr Memorial.

For træner Trond Smedshammer bkev det en god aften, idet han vandt to afdelinger, nemlig med I'm The Answer (Credit Winner) og Dejarmbro (Credit Winner)

I'm the Answer vandt sikkert med 4,5 længde i ny banerekord for 3-årige hingste - 1.10.1 - og det er samtidig verdens hurtigste notering for en 3-åring i 2011.

I'm the Answer sejrede foran Opening Night (Broadway Hall) og Buffalino Hanover (Cantab Hall).

Smedshammers anden vinder, Dejarmbro, tangerede I'm The Answers banerekord, da den sejrede med små tre længder foran Bambino Hall (Tom Ridge og Leader of the Gang (Muscles Yankee).

Den tredje og sidste forsøgsafdeling gik som ventet til Takter-trænede Pastor Stephen (Cantab Hall) med Ron Pierce, der sejrede meget sikkert i 1.10.3 foran Leif Albers Broad Bahn (Broadway Hall) med George Brennan i 1.10.7, mens Big Rigs (Andover Hall) bkev nummer tre i 1.10.8.

Broad  Bahn var hurtigst afsted og tog førng, men blev afløst af Big Rigs op forbi publikum . Pastor Stephen godt med som tredje.

Med 600 meter tilbage trak Ron Pierce Pastor Stephen ud og gik frem udvendigt for Big Rigs, og lkev liggende opløbssvinget rundt, så Broad Bahn var lukket inde.

Ind på lige bane fik Pastor Stephen marchordre og selv om hullet kom til Broad Bahn, så var løbet afgjort.

Finale om 500.000 dollars på lørdag