torsdag, december 21, 2006

Ikke et ord om hestesport!

Ved middagstid offentliggjorde TV2 og Viasat planerne om ikke mindre to nye sportskanaler, der skal begynde at sende fra den 1. marts 2007.

De to kanaler får navnene TV Sport og TV2 Sport Xtra.

Af det materiale, der er udsendt og af de interviews, der foreløbig har været bragt, ser det totalt ud til, at hestesport - i bred forstand - ikke umiddelbar vil optræde på de to kanaler.

på Tv2-s hjemmeside fandt jeg denne fakta-box omkring hvilke rettigheder de to nye kanaler har:

Rettighederne hos TV 2 SPORT & TV 2 SPORT Xtra

Fodbold: SAS LigaLandspokalturnering Viasat Sport Divisionen DBU damelandshold DBU, U21, U19, U17, U16
Champions League Landskampe (tredjepart) FA Cup Carling Cup Coca Cola Championship Fransk fodbold Hollandsk fodbold og Skotsk fodbold
Håndbold: Håndboldliga (herrer/damer)VM håndbold
Badminton
NFL
Ishockey
Motorsport
:Formel 1 Le MansVM rally NascarIndy Racing League
Cykling:Pro-Tour VM cykling
Tennis: Wimbledon US Open ATP Masters Series
Vinter-OL Sommer-OL

onsdag, december 20, 2006

Indlæg omkring min log: Hvad skal vi se på TV

Dejligt med respons på det man skriver - her reflekterer Søren Jørgensen over en af de mange problemstillinger, der findes inden for travsporten.

Hej Karsten !

Jeg er helt enig med dig i, at vi ikke kan forvente mere opmærksomhed i medierne, når vi ikke kan fremvise nogen internationale stjernetravere. Vi ser svenskerne og franskmændene levere varen, hvilket vi selvfølgelig aldrig vil komme til at kunne gøre i samme målestok, da vi jo slet ikke har det antal heste, at tage af. Men derfra og så til at vi ikke skulle kunne få en, er der også langt.
Vi har i DK gode heste, når vi ser på genetikken, men ingen Steinlager eller Gidde Palema eller bare det der ligner og der er vel ikke nogen lige på trapperne. Eller er der, blot uden at nogen har opdaget det.
Hvad skal der så til, for at skabe en eller gerne flere af den slags heste? Der skal selvfølgelig masser af held til, men det gør det ikke alene. Der skal også hårdt målrettet arbejde til, med opbakning og støtte fra forbundet til blandt andet, at komme ud og dyste med de bedste. Det kender vi fra andre sportsgrene, det udvikler dem der arbejder med hestene og give en del af den motivation der skal til.
Som det er i øjeblikket, set med mine øjne, går talenterne tabt i mængden. Det gælder både kuske og heste. Jeg tror ganske enkelt ikke vi er seriøse nok til at skabe produktet. Når jeg vover den påstand, så skal det ikke opfattes som en kritik af enkelt personer, men mere det faktum at tingene foregår for tilfældigt til at give topresultater. Se på en cykelrytter, ved han hvor meget luft der skal være i hans ringe, ja det gør han, fordi han ved det kan være afgørende for om han vinder eller taber. Ved en travkusk, hvor meget luft der skal være i ringene i forhold til det underlag der skal køres på. Prøv at spørge. Opvarmningen er vigtig for en idrætsmand for at kunne yde et topresultat og tidspunktet vil være nøje planlagt i forhold til præstationen. Jeg har tit tænkt over det med vores travheste, hvor tilfældigt det foregår i mange tilfælde, det vil typisk være afpasset efter, hvordan det nu kan passe efter de andre heste der skal startes på dagen. ( dopingkontrol en time før Derbyet, vel at mærke omme ved dyrlægen, det siger lidt om seriøsiteten hos Dtc. ). Hvad med seletøj, skoning, fodring og træning. Sådan tror jeg man kunne blive ved at nævne ting, som kunne forbedres, lidt eller meget.
Elite idrætsudøvere, se hvor fanatiske de er for at nå deres mål. Det kunne vi godt lære af.
Mit forslag skal være at Dtc. ansætter en ”landstræner” gerne Svensk, som får til opgave hæve standarden i Dansk travsport, så vi kan få nogle ”landsholdsheste” der kan klare sig internationalt. Så får vi mediedækning.

Med venlig hilsen

Søren Jørgensen
( bruger al min fritid på travsport)



Har du også meninger om dette, så kan du enten skrive et indlæg - ved at bruge "comment" - men husk at skrive fuldt navn og adresse eller sende en mail til kabo@casa35.com

søndag, december 17, 2006

Der er lang vej til Paris

Jeg har netop nu haft mulighed for at se Conny Nobell's løb i Gulddivisionen på Åby lørdag eftermiddag.

Efter at have læst beskrivelsen af løbet flere steder er det altid interessant at se løbet selv, og ofte får man en helt anden opfattelse end den man har læst eller fået fortalt.

Jeg synes nu ikke at Åke Svanstedt var så specielt aggresiv, at man kan skylde på ham, at Conny Nobell blev slået.

Svanstedt bliver sat af i tredje spor i første sving, og vælger at køre fremad på langsiden. Unge Goop går selvfølgelig med - får spidsen - og får lov til at dæmpe tempoet væsentligt.

De første 500 meter går efter 1.09 - kilometeren efter 1.13.

Dvs. at Conny Nobell og Björn Goop fik lov til at dæmpe til 1.17 de næste 500 meter.

Efter min mening betyder det også, at Svanstedt ikke her presser Conny Nobell.

Og Björn Goop får helt lov til at bestemme tempoet ud på sidste omgang.

Læg mærke til hvordan Björn Goop sidder rundt sidste sving.

Conny Nobell er på strikkerne - den vipper med ørene - det er en hest i kontrol - en hest, der ligner en stjernevinder.

Men den kan bare ikke løbe hurtigt nok til at forsvare sig ned gennem opløbet.

Måske skulle Björn Goop have kørt noget tidligere - så var han næppe blevet overspeedet af rygkørte Prime.

Med to starter på bagen, hvor den på intet tidspunkt har imponeret mig, så skal Conny Nobell forbedre sig ganske alvorligt, hvis den skal have noget at søge i Paris.

I dag ligger Paris meget langt væk for Conny Nobell. - Efter min mening.