lørdag, juni 18, 2011

Finland. Spadseretur for Rapide Lebel

Foto Gerard Forni

Franske Rapide Lebel med Eric Raffin i sulkyen havde ikke det store besvær med at sikre sig sejren i Kymi Grand Prix på Kouvola-banen lørdag eftermiddag.

Efter en rolig start sendte Raffin Rapide Lebel frem til føring efter 600 meters kørsel, og beherskede siden løbet totalt til sikker sejr i 1.12.8a/2100 m. Der var 85.000 Euro i førstepræmie.

Lisa America med Torbjørn Jansson hængte godt på i ryg, men måtte slippe ind i opløbet - klarede dog alligevel andenpladsen i 1.13.2 kort foran en godt afsluttende Amor Ami med Mikka Fors i 1.13.2. Rakas med Per Lennartsson blev nummer fire kort foran Commander Crowe - begge i 1.13.4.

Commander Crowe med Jean Michel Bazire havde ryg på Lisa America rundt sidste sving, men da såvel Jansson som Bazire havde problemer med at vælge hvilket spor de ville køre i ned gennem opløbet, så fik Commander Crowe aldrig frit løb og havde bestemt kræfter indebords over mål.

Prince de Montfort (tv) vinder sikkert. Foto Gerard Forni.

Eric Raffin var også på vinderpladsen med montéhesten Prince de Montfort i et stayer-løb - Prince de Montfort vandt i øvrigt løbet i fjor i 1.14.2 - i år kunne den nøjes med at løbe 1.16.2/3120 m som sikker vinder foran Melton Kronos med Torbjørn Jansson og feltets anden franskmand, Quadro de Ray med Romain Gougeon.

USA: Minor snød Schnittker

Ray Schnittker havde valgt at lade sin lovende 2-åring Real Babe (Donato Hanover) debutere på Pocono Downs i nat og efter et par babyløb på The Meadowlands, hvor den havde vundet hver gang i 1.14.3, var Real Babe storfavorit i et løb for 4-årige og yngre maidens.

Real Babe, der kostede 100.000 dollars som åring, var i spids fra start og lignede en vinder, men i opløbet dukkede danskejede Don't Think Twice (Andover Hall)  med Dewayne Minor op efter at have ligget på en fjerdeplads undervejs.

Meter for meter nærmede Don't Think Twice sig Real Babe og kort før mål gik de hoved ved hoved.

Ved målpassage var det umuligt at afgøre hvem der havde vundet og først efter dommerne havde set på målfotoet kunne Don'T Think Twice hejses som vinder - begge fik noteret 1.14.1 på en halvtung bane.

Don't Think Twice, der ejes af Cowboyland, Aalborg startede fire gange som 2-åring uden at vinde løb, men fik nu hul på bylden i sin sæsondebut.

Hun kostede som åring 50.000 dollars og har nu efter nattens sejr tjent 19.036 dollars.

Se videoen fra nattens løb på dette link

Hambletonian: Manofmanymissions besejret

Manofmanymissions, som den amerikanske travsportskespert Bo Hollywood Heyden har rangeret øverst blandtn Hambletonian-hestene  i sin klumme i nyhedsbrevet harnessracingupdate.com - blev overraskende besejret i nat i et ordinært løb på The Meadowlands.

Manofmanymissions var storfavorit til odds 1,60, og ned gennem opløbet lignede det også en sikker sejr til Yankee Glide-sønnen.

Ja, kusken Andy Miller så tilsyneladende ud til at være så sikker på sejren, at han sad helt rolig ned gennem opløbet. Og det plejer de amerikanske kuske jo ikke just at gøre.

Men intet løb er vundet før målstregen er nået, og 11-oddseren Cameron Chip (Chip Chip Hooray) - en 6-årig vallak - sluttede meget stærkt af for Mike Lachance og fangede Manofmanymissions kort før mål. De fik begge noteret 1.10.5.

Absolut et nederlag Andy Miller må tage på sin kappe.

Lucky Jim tilbage på vinderpladsen

Den amerikanske hurtigtraver Lucky Jim SJ's Photo) vendte i nat tilbage på vinderpladsen. Det skete  i et Invitational doteret med 32.000 dollars på The Meadowlands.

Det var første gang Lucky Jim startede efter den har skiftet træningskvarter fra Julie Miller til svogeren Erv Miller - Andy Miller sad som sædvanligt i sulkyen.

Lucky Jim sejrede sikkert med 3,25 længde i 1.10.0 foran Four Starz Speed (Conway Hall) og Rose Run Hooligan (Corleone).

En anden SJ's Photo-søn vandt et 70.000 dollars løb på Harrahs Chester tidligere fredag.

Det var nu 9-årige Corleone Kosmos med David Miller, der klarede sig først over stregen i 1.10.2 foran en meget stærkt afsluttende Anders Bluestone (Yankee Glide) med Ron Pierce, der var kommet meget dårligt fra start og en overgang var 11 længder bag førerhesten.

 Delvist danskejede Neighsay Hanover (Muscles Yankee) var en god nummer tre for Tim Tetrick.

Tilbage til The Meadowlands, hvor der blev afviklet to afdelinger i løbsserien The Magician - opkaldt efter en af de bedste ældste amerikanske travere inden for de sidste 10-15 år..


Take Heart (Yankee Glide) med Andy Miller stod for en gedigen overraskelse, da den sejrede i 1.11.8 kort foran Lost Symbol (Yankee Glide) med Trond Smedshammer.


Også vinderen af den anden afdeling, Sevruga (SJ's Caviar medJ im Meittinis var en overraskelse - den sejrede meget sikkert i 1.11.2 foran The Evictor (Valley Victor) med Andy Miller.

Fotos fra The Meadowlands taget af Lisa Photo

fredag, juni 17, 2011

Det går mod The Hambletonian Stake

De amerikanske 3-åringer, der har sigtet indstillet mod en start i verdens største travløb,Tthe Hambleotnian Stake, går nogle intensive uger i møde.

Ja, de fleste af Hambletonian-kandidaterne er faktisk i aktion i denne weekend, hvor der afvikles finale i Goodtimes Stake i Canada og indledende afdelinger til det nye storløb, Earl Beal Jr Memorial på Pocono Downs.

I Goodtimes, der køres på Mohawk er Blue Porsche (Glidemaster) storfavorit til førstepræmien på 173.500 dollars - Blue Porsche kan tage sin 6. sejr i træk og synes i øvrigt at være en klasse over konkurrenterne.

 På Mohawk afvikles også hoppeløbet, ElegantImage og her er Dubois-hoppen Crys Dream med Luc Ouellette kæmpefavorit.

Crys Dream (Taurus Dream) har vundet 10 ud af 11 starter, og i USA og Canada talerman allerede om, at hun  vil kunne tage kampen op mod hingstene i The Hambletonian Stake fremfor at starte i Oaks.

På Pocono Downs køres der lørdag aften tre indl. afdelinger Earl Beal Jr Memorial, hvor finalen er doteret med 500.000 dollars.

Danskejede Broad Bahn  - nu med Wishing Stone's amerikanske kusk, George Brennan i sulkyen - er blandt deltagerne og er næstfavorit i 2. afdeling, hvor Takter-staldens Pastor Stephen (Cantab Hall) med Ron Pierce logisk nok er favorit efter to sejre i træk.

1. afdeling ser blødest ud med Whatever It Takes (Credit Winner) med Andy Miller som favorit, mens Dejarmbro (Credit Winner) med Trond Smedshammer er klar favorit i 3. afdeling fulgt af Magnum Kosmos ((Sj's Caviar), der med 1.10.5 på Pocono Down (1000 m) s er verdens hidtil hurtigste  3-åring i denne sæson.

Også canadiske Daylon Magician (Kadabra) har løbet 1.10.5 i år, men på 1400 meter bane..

En anden af Hambletonian-kandidaterne, Manofmanymissions (Yankee Glide) springer foreløbig stakes-løbene over og starter i aften på The Meadowlands i et ordinært løb.

Den 25. juni er der finale i Earl Beal Jr Memorial.

Derefter går det mod Yonkers Trot med indl afdelinger den 2. juli og finale den 9. juli.

Stanley Dancer Memorial, vil som i fjor blive kørt uden indl. afdelinger, men splittet op i divisioner samme aften, er den sidste test før The Hambletonian og køres den 16. juli.

Så kan Hambo-kandidaterne puste ud i 14 dage inden det går løs den 30. juli med indl. afdelinger og den store finale om 1.5 millioner dollars ugen efter - den 6. august.

Følg med her på bloggen!! Og har du spørgsmål - så kom gerne med dem.

11 modstandere til Odyssee Eastwind

Der blev kun startmeldt 12 heste, da anmeldelsesfristen til Prix de Grasse på Vincennes løb ud her fredag formiddag kl. 10.00.

Og som tidligere omtalt er det her, at Hoppe Derbyvinderen Odyssee Eastwind får sin sæsondebut med træner Fabrice Souly i sulkyen.

Løbets distance er 2700 meter og den samlede præmiesum er på 70.000 Euro.

Blandt feltets øvrige deltagere findes Eliott Hall med Lutfi Kolgjini og Staro Cold Carat med Dominik Locqueneux.

Odyssee Eastwind er formeldt til Prix Hygica på Vincennes den 1. juli - her passer propositionen hende meget bedre end søndagens (under 251.000 Euro - hun har tjent 109.402 Euro) da løbet er for heste, der ikke har tjent 139.000 Euro - distancen i Prix Hygica er også 2700 meter.

torsdag, juni 16, 2011

Wishing Stone yderst på vingen

Da der torsdag middag blev foretaget lodtrækning om startpladserne i Prix Rene Ballaire var Lykkens Gudinde ikke just med Wishing Stone, der havnede yderst på vingen med startnummer 9.

Der er fuldt hus med 18 heste i løbet, der har en samlet præmiesum på 200.000 Euro og afvikles over distancen 2100 meter auto køres søndag eftermiddag på Vincennes.

Startlisten ser således ud:
1. Rod Meslois - Pierre Belloche
2. Quarla - Pierre Vercruysse
3. Oyonnax - S. Ernault
4. Orlando Sport - Sebastian Ernault
5. Quaker Jet - Jean Etienne Dubois
6. Nuit Torride - Bernard Piton
7. Perlando - Jos Verbeeck
8 Nouba du Saptel - Yves Dreux
9. Wishing Stone  - Jean Michel Bazire
10. Quilon du Chatelet - Franck Nivard
11. Nil - Mathieu Abrivard
12. Sebastian K  Lutfi Kolgjini
13. Reve du Beylev - Eric Raffin
14. Paradis Cordiere - F. Lecanu
15. Queens Glory - Jules Dubois
16. Rocklyn - Luis Baudron
17. Quid de Chahains - Pierre Levesque
18. Royal Dream - Jean Philippe Dubois.

Quaker Jet bliver helt klart løbets favorit fulgt af Roc Meslois og Oyonnax. Wishing Stone kan jeg kun tillægge en meget lille chance.

onsdag, juni 15, 2011

Afstamningsanalyser

Også i år kan jeg tilbyde at lave en afstamningsanalyse på dit opdræt - et nyttigt redskab, der kan være med til at profilere din hest bedre i markedet - hvad enten den  skal på auktion eller du forsøger at sælge den ad andre kanaler.

Du modtager en pdf-fil, som du kan lægge ud på egen hjemmeside samt rundsende til potentielle købere - desuden lægger jeg analyserne ud på en speciel hjemmeside dedikeret til hhv, heste til derbyauktionen eller Kriterieauktionen.

Ikke-auktionsheste får også deres egen side.

Ring  mig på 40 38 23 07 eller mail på kabo@casa35.com.

Souloy tager den selv

På søndag får sidste års vinder af Dansk Hoppe Derby, Odyssee Eastwind sin sæsondebut.

Det sker på Vincennes i Prix de Grasse - et løb over 2700 meter og med en samlet præmiesum på 70.000 Euro.

Det er første start for Odyssee Eastwind siden den 27. november i fjor
.
Selv om der først er endelig startmelding i morgen, så har træner Fabrice Souloy allerede sat sig selv på som kusk, og det indikerer som regel, at den hest han kører skal have et roligt løb.

Odyssee Eastwind er da heller ikke specielt godt inde i løbet, der er for 5 og 6-årige heste, der ikke har tjent mere end 251.000 Euro  - hun starter med 109.402 Euro  og egentligt er det mærkeligt, at hun har fået plads i feltet.

Der står imidlertid kun 14 heste tilbage - og det kan man så undre sig over, når præmiesummen er så stor som den nu engang er.

Også Wishing Stone skal i ilden på søndag, nemlig i Prix Rene Balliere over 2100 meter auto og med en samlet præmiesum på 200.000 Euro.

Det bliver igen Jean Michel Bazire, der sidder i sulkyen bag Conway Hall-sønnen, der skal bruge dette løb som en finslibning af formen inden turen går til Sprintermästaren i Halmstad i begyndelsen af juli måned.

Selskabet på søndag bliver hårdt med bl.a. Quaker Jet, Oyonnax, Nouba du Saptel, Roc Meslois m.fl. til start - Kolgjini er også med på startlinjen med Sebastian K.

søndag, juni 12, 2011

Donato Hanover fint fra start

Donato Hanover er kommet flot fra start i USA med sin første årgang.

Af hans samlede årgang på 100 afkom har de 15 allerede været i baby-løb og syv af dem har vundet og dermed fået noteret en officiel rekordtid i USA.

Hurtigst er hoppen Real Babe, der er efter tophoppen Housethatruthbuilt og som kostede 100.000 dollars som åring.

Hun har nu været ude to gange og hver gang bleven oteret for 1.14.3, hvad der er verdens hidtil hurtigste notering af en 2-årig traver.

Real Baby var senest ude i babyløb på The Meadowlands lørdag formiddag, hvor hun vandt med 7 længder.

Hun køres og træners af Ray Schnittker, der havde ikke færre end 12 2-åringer ude denne formiddag.