lørdag, juli 31, 2010

Tyskland: Hollandsk sejr i Hoppe-derbyet (opdateret)

Akkurat som mange danske opdrættere indregistrerer deres afkom i nabolandet - i vort tilfælde Sverige .- så gør hollandske opdrættere det i stor stil i Tyskland, og lørdag eftermiddag vandt den hollandsk-opdrættede, ejede, trænede og kørte Anky Kievitshof Arthur Knauer-Rennen - det tyske Hoppe Derby på Mariendorf-banen i Berlin.

Anky Kievitshof gik til start som storfavorit - hun var også den hest i feltet, der havde den bedste rekord nemlig 1.14.9, ligesom hun havde tjent mest.

Unge Robin Bakker gav Abano AS-datteren et fint løb i andet par udvendigt og satte angrebet ind rundt i opløbssvinget.

Midt i opløbet gav længe førende Gondolin (Here Comes Joey) sig, men udvendigt blev Anky Kievitshof angrebet af Indikid (Credit Winner), men afviste forholdsvis sikkert og sejrede i 1.16.4a/1900 m. Der var 25.000 Euro i førstepræmie.

Indikid trænes af danske Michael Larsen, der nyligt overtog ansvaret for storhesteejeren Marion Jauss heste efter hendes brud med Heinz Wewering.

Søndag eftermiddag sender Micael Larsen Baltimore AS til start i cdet tyske derby, og den har bestemt også en god chance for en topplacering efter at have vundet et af kvalifikationsløbene.

Anky Kievitshof er et helt igennem Kievithofs-afkom, idet moderen Imca Kievitshof - som navnet viser - også er opdrættet på det hollandske stutteri, der ligger i nærheden af Eindhoven.

Imca Kievitshof var selv en nyttig væddeløber, der satte rekord 1.13.8 og tjent lige ved 100.000 Euro.

Hun har haft ni afkom  bl.a.  Pilgrim Kievitshof (Supergill), der  satte rekord 1.13.9 og tjente 61.882 Euro og bl.a. vandt en indl. afdeling til det tyske derby.

Imca Kievitshiof er efter Crown Sweep, der efter at have virket uden den helt store succes i Sverige, i 2004 blev solgt til Jugoslavien.
Hendes moder, Miller's Daughter købte Kievitshof i USA i 1986 i fol ved  Wholly Arnie og med hoppeføllet Camp Marywood (Homesick) ved siden.

Camp Marywood blev en rigtig fin væddeløber, der satte rekord 1.16.1 og tjente 152.339 Euro. - Hun har også været en god følhoppe og er bl.a. blevet moder til In Love November 1.15.3 (Lindys Crown)  - vinder af 125.116 Euro.

In Love November er moder til bl.a. Orso November (General Novermber), der har rekord 1.11.1 og tjent 240.000 Euro.

Men tilbage til Anky Kievitshof.

Hun blev solgt til på  hollandsk auktion arrangeret af firmaet Unitrot og kostede 6.250 Euro som åring.

Hun startede to gange som 2-åring uden at vise det store - hun var placeret, men løb bedst 1.20.2.

I år har Anky Kievitshof startet 8 gange og har vundet fire sejre, og med førstepræmien på 25.000 Euro er det foreløbig blevet til 42.485 Euro.

Hun trænes af den hollandske træner Johannes Bot.

USA: Kommer Hambletonian-feltet til at se sådan ud?

Igennem de seneste uger har The Meadowlands banespeaker Ken Warkentin udarbejdet en oversigt opver de 10 bedste Hambletonia-kandidater under overskriften, The Road to The Hambletonian.

Fredagens udgave må således være hans bud på, hvordan feltet i The Hambletonian Stake 2010 kommer til at se.

Og Ken Warkentins finalefelt har følgende sammensætning:

1. Holiday Road (Yankee Glide) -  vandt i fjor Peter Haughton Memorial og er årgangens hurtigste i år med 1.10.1 - har vundet såvel Dickerson som Dancer Memorial.
2. Lucky Chucky (Muscles Yankee) - var Årets 2-åring i fjor - var senest nummer to til Holiday Road i Dancers.
3. Muscle Massive (Muscles Yankee) har vundet finale i New Jersey Sire Stakes samt var nummer to til Holiday Road i Dickerson - har senest vundet en afdeling af Dancers Memorial.
4. Cassis (Cantab Hall) - sejrshest, der blev kort slået af He's a Demon i den tredje Dancer afdeling.
5. He's a Demon (Yankee Glide) - canadisk ejet og trænet - vandt sin første start på Meadowlands og var den hurtigste vinder af de tre Dancer Memorial-vindere.
6. Pilgrims Chuckie (Broadway Hall) - verdensrekord med 110.2. på 1000 meter-banen Pocono Downs - har været sat tilbage på grund af sygdom, men viste på en tredjeplads i Dancers, at formen er ved at være på plads.
7. Pilgrims Taj (Broadway Hall) - er netop skiftet til Trond Smedshammer - vandt overraskende Breeders Crown i fjor.
8. Mystery Photo  (SJ's Photo) - var tredje på en god afslutning bag Holiday Road i Dancers.
9. Temple Of Doom (Yankee Glide) - Var tredje bag Holiday Road i Dickerson og nummer to til Muscle Massive i Dancers.
10. Break the Bank K (Revenue) indledte sæsonen forrygende, men har ikke været lige så god i de seneste starter.

Det var så Ken Warkentins bud på Hambletonian.feltet, og her var danskejede Wishing Stone således ikke med ligesom Hard Livin, hvis moder Stutteri Dust ved Thomas Lind-Holm ejer, helker ikke fik plads,

Af de ovennævnte møder Wishing Stone i nat kun Temple of Doom og Cassis.

Her følger så mit bud på Hambletonian-feltet - rækkefølgen er tilfældig.

Muscles Massive
Holiday Road'
Lucky Chucky
He's a Demon
Wishing Stone
Cassis
Winning Fireworks
Hard Livin
Pilgrims Chuckie
Pretty Boy LIndy

De tre indl. afdelinger køres i nat på The Meadowlands.

USA: Stor aften for Leif Alber

Danske Leif Alber havde en stor aften i USA, da to af hans heste opnåede topplaceringer.

På 800 meter-banen i Saratoga, der ligger nord for New York vandt hurtigtraveren Neighsay Hanover (Muscles Yankee) en meget sikker sejr i Auggust Fun løbet med en førstepræmie på 10.000 dollars. Neighsay Hanover, som nu fik sin første sejr siden skiftet til Ray Schnittker, blev kørt af Jay Randall og sejrede sikkert i 1.12.5.

En times tid tidligere havde Albers 2-årige Briad Bahn (Broadwah Hall) kvalificeret sig til finalen i verdens største løb for 2-åringer ved at blive nummer to i et af de to kvalifikationsløb, der blev kørt på The Meadowlands.

Broad Bahn, der blev kørt af Ron Pierce tog spids fra spor 5, men slap kort før 800 meter-mærket til Orlando (Andover Hall) med Mike Lachance.

Ind i opløbet trak Pierce Broad Bahn ud til angreb, men ned gennem opløbet trak den et par spor ud i banen.

Broad Bahn så dog ud til at skulle gå mod sejr,e men pludselig dukkede Pastor Stephen (Cantab Hall) med Yannick Gingras op - som en anden slalom-løber - havde Gingras fundet vej frem indvendigt og spurtede frem til sejr foran Broad Bahn og Orlando i 1.12.2 - Briad Bahn var slået med trekvart længde i 1.12.3, mens Orlando blev tredje i 1.12.5.

Det var Pastor Stephens tredje sejr i lige så mange starter.

Den trænes af af Jimmy Takter, der  også træner vinderen af den anden afdeling, Leader Of the Gang (Muscles Yankee) med Ron Pierce, der nu tog sin fjerde sejr i træk! - Vindertiden 1.11.8.
fotos fra Lisa Photo.

fredag, juli 30, 2010

USA: Campbell Mr. 100 %

Da der i nat blev afviklet to kvalifikationsløb til The Merrie Annabelle Stakes for 2-årige hopper var topkusken, John Campbell Mr 100%

Han vandt først med storfavoritten Thatsnotmyname (Windsong's Legacy) i 1.11.6 og siden med 13-oddseren og debutanten, Hey Mister (Muscles Yankee), der trods navnet altså er en hoppe - den vandt i 1.12.3.

Vindertiden for Thatsnotmyname var med klar margen årets hidtil hurtigste for en 2-åring.

Thatsnotmyname, der sejrede med små fire længder, får følgeskab af Fitness Girl (Muscles Yankee), Redwhitebluestone (Yankee Glide), Angelette Hanover (Yankee Glide) og Medusa Blue Chip (Credit Winner) til finalen.

Hey Mister, der således debuterede på smukkeste vis,var små 3 længder foran Grace Marie (Muscles Yankee) og på de følgende pladser fulgte Tango Dancer (Broadway Hall), Creme de Cocoa (Chocolatier) og Refuse to Lose (Conway Hall), der således også er klar til finalen.

Derimod svigtede Glidemasters lillesøster, Global Desire ved galop ind i opløbet, og hun sluttede sidst over mål.

USA: Danske heste i kamp om millioner

To danske hesteejere samt en opdrætter håber fredag og lørdag på, at deres heste eller afkom kan kvalificere sig til finalerne i nogle af verdens største og mest prestigefyldte løb på The Meadowlands-banen i USA.

Leif Alber har i aften, lokal tid den 2-årige Broad Bahn (Broadway Hall) med i kvalifikationsløbet til Peter Haughton Memorial.

Broad Bahn har blot startet to gange i karrieren, men vandt senest en overbevisende sejr på The Meadows (1000 meter bane), og tillægges en god chance for at gå videre til finalen.

DTC formanden, Knud Erik Ravn har heste til start i såvel kvalifikationerne til The Hambletonian Stake som til The Hambletonian Oaks.

Wishing Stone (Conway Hall) må efter sin 5. plads i Stanley Dancer Memorial være et godt bud på en finaleplads, selv om den er havnet yderst på vingen. Den får verdens gennem tiderne mest vindende travkusk, John Campbell i sulkyen, og han kender den godt fra 2-årssæsonen, hvor han vandt flere løb med Wishing Stone.

Wishing Stone er uden sejr i denne sæson, men har som andre heste i Dewayne Minors stald været ramt af en virus.

Det gælder således også Levi's Lady (Angus Hall), der .skal søge at kvalificere sig til finalen i The Hambletonian Stakes.

Hun har blot startet tre gange i år og indledte meget lovende med at vinde sæsondebuten på The Meadows, hvor den lokale kuske-champion Dave Palone kørte hende - han sidder atter bag Levi's Lady i morgen aften.

I morgen formiddag ser jeg i øvrigt nærmere på deltagerne i Hambletonian Oaks.

Opdrætteren Thomas Lind Holm gjorde noget af et scoop, da han tilbage i januar måned investerede i tre amerikanske følhopper.

En af dem, Affinity har således et afkom til,start i The Hambletonian, nemlig Hard Livin (SJ's Caviar), der allerede har tjent omkring 360.000 dollars i karrieren.

Affinity har i år fået føl efter Crazed (Credit Winner) og er i fol ved Chocolatier.

Affinity er også moder til Spirit Of The Day, der vandt Sto Sprinten på Halmstad for nylig.

En anden af Hambletonian-kandidaterne er Flex The Muscle (Muscles Yankee), der vandt det traditionsrige Dexter Cup tidligere på året.

Thomas Lind-Holm kørte sidste efterår dens storesøster Richly Possessed med føl ved siden efter Chocolatier - den hedder See The Dust og sælges på DTC's Derbyauktion.

torsdag, juli 29, 2010

USA: Hambletonian-heste til 1,6 millioner dollars

20 af de 24 heste, der lørdag aften skal søge at kvalificere sig til finalen i verdens største travløb, The Hambletonian Stake har tilsammen kostet 1.599 millioner dollars - det er de 20, der i fjor blev solgt på åringsauktioner i Nord Amerika -. de sidste fire deltagere er eget opdræt eller handlet privat.

Dyrest blandt de 20 er Muscle Massive, der kostede ikke mindre end 425.000 dollars, mens den billigste, Perseverando blot kostede 4.000 dollars. Og den er endda efter Andover Hall.

Med en samlet indtjening på 13.129 dollars og rekord 1.14.4 er Perseverando ikke en af de heste, som man regner mest med, men dens ejer og træner, nordmanden Per Henriksen har tidligere leveret gedigne overraskelser.

I år er der dansk deltagelse i The Hambletonian idet Cowboylands Wishing Stone er med i 3. afdeling - den skal køres af John Campbell, der kender den ganske godt, idet han kørte den fem gange i fjor og vandt tre stakes løb med den.

Her er de tre indl. afdelinger, hvorfra de tre bedste fra hver afdeling samt den fjerdehest med den højeste indtjening går videre til finalen.


1. afd.
1 Muscle Massive   (Muscles Yankee) – 425.000 dollars
2 Winning Fireworks   (Credit Winner) – 80.000 dollars
3 Perseverando (Andover Hall) – 4.000 dollars
4 Pilgrims Taj   (Broadway Hall) – 37.000 dollars
5 Pilgrims Chuckie    (Broadway Hall) – 27.000 dollars
6 Flex The Muscle   (Muscles Yankee) – 140.000 dollars
7 Hard Livin   (SJ’s Caviar) – 25.000 dollars
8 RC Gallent Image   (Credit Winner) – 55.000 dollars



2. afd.
1 Mystery Photo  (SJ’s Photo) – 25.000 dollars
2 Holiday Road    (Yankee Glide) – 115.000 dollars
3 Coco Lindy  (Cantab Hall) -  eget opdræt
4 Break The Bank K  (Revenue) – eget opdræt
5 Lucky Chucky (Windsong’s Legacy) – 10.000 dollars
6 Senor Glide  (Yankee Glide) – 35.000 dollars
7 He’s A Demon    (Muscles Yankee) – 180.000 dollars
8 Plan B In HD  (Andover Hall) – 57.000 dollars

3, afd,
1 Take My Picture (Classic Photo)       35.000 dollars  
2 On The Tab   (Cantab Hall) – 30.000 dollars
3 Temple Of Doom     (Yankee Glide) – 50.000 dollars
4 Pretty Boy Lindy    (Cantab Hall)- eget opdræt
5 Cassis        (Cantab Hall) – 56.000 dollars
6 Boztheman     (Credit Winner) – 150.000 dollars
7 Arriba Amigo   (Amigo Hall) – eget opdræt
8 Wishing Stone  (Conway Hall) – 63.000 dollars



USA: Muscles Yankee dominerer

Når der fredag aften køres indl. afdelinger til to af verdens største løb for 2-åringer, The Peter Haughton Memorial og The Merrie Annabelle Stakes på The Meadowlands, dominerer Muscles Yankee startlisterne.

Af de i alt 35 startende heste er han fader til syv. Yankee Glide følger efter med fem afkom, mens Cantab Hall og Andover Hall hver har fire.

De øvrige deltagere er fordelt på ni avlshingste.

Således er fordelingen af starter i de to ,løb (i alt fire afdelinger) efterfulgt af den enkelte hingsts totale 2-års årgang samt antal afkom, der har startet i år.

Andover Hall -  4 afkom - 116 afkom - 43 starter
Cantab Hall -  4 afkom - 90 afkom . 54 starter
Cash Hall - 1 afkom - 103 afkom - 50 starter
Broadway Hall - 2 afkom - 94 afkom - 41 starter
Chocolatier - 2 afkom - 64 afkom - 18 starter
Classic Photo - 2 afkom - 53 afkom - 18 starter
Conway Hall - 1 afkom - 100 afkom - 51 starter
Credit Winner - 3 afkom - 114 afkom - 56 starter
Muscles Yankee - 7 afkom - 61 afkom - 31 starter
SJ's Caviar - 3 afkom - 105 afkom - 44 starter
Windsong's Legacy - 2 afkom - 56 afkom - 23 starter
Yankee Glide - 5 afkom - 95 afkom - 37 starter

Jeg bemærker, at Glidemaster, hvis første årgang kostede små 54.000 dollars i snit i fjor, hvad der placerede den på en andenplads efter Andover Hall, slet ikke har afkom til start i de to løb. Hans årgang er på 49 og af disse har de 19 startet.

onsdag, juli 28, 2010

Berlin: Steen Juul starter tre gange på derbydagen

Desværre lykkedes det ikke for Steen Juul-trænede My Muscles Yankee at kvalificere sig til finalen i det tyske travderby, idet den galoperede i en tæt opløbskamp i kvalifikationsløbet, men søndag eftermiddag får den store hingst chancen for at revanchere sig i derbyets B-finale, hvor der køres om en samlet præmiesum på 20.000 Euro med halvdelen til vinderen.

Denne gang sidder Steen Juul selv bag My Muscles Yankee, der har trukket spor 9, og den tildeles på forhånd en god outsiderchance.

Steen Juul tager også Classic Grand Cru og Sugar med til Berlin.

Classic Grand Cru er til start i Derby-Rekord Meile om 15.000 Euro - heller ikke her er startpladsen for god, idet det er blevet til nummer 10 i det 12 hestes store felt - i dette løb har der ikke været lodtrækning om startpladserne, men hestene er sat  ind i løbet efter deres startpræmiesum.

Sir Karan og My Winner har tjente mere end Classic Grand Cru, derdog  får vindertippet i kamp med Jägersro-hesten Sundance Clover med Conrad Lugauer fra spor 7.

I dette løb er staldkammeraterne Dominik OH med Morten Friis og Springfield med Michael Schmied fra Gitte Madsen i Billund også til start ligesom Hanoi, der skal køres af Manfred Zwiener er med til at bære de danske farver.

I programmets 1. løb starter Steen Juul den 3-årige hoppe Sugar, der senest var nummer to på NFT - distancen er 1900 meter auto og der køres om 3.000 Euro.

I et afdelingsløb skal  Lundens Kristina ´Jensen køre Kiss Krøgholt fra Team Simoni, - i dette løb får Mr Tissot sin anden start i det tyske med Peter Heitmann i sulkyen - første gang sluttede den uplaceret.

Åbergs: En fantastisk aften

Tirsdagens løbsdag på Jägersro med Hugo Åbergs Memorial som hovedbegivenhed blev atter en strålende fartfest - et sandt bombardement af travsportsoplevelser, når de er bedst.

Det er ikke underligt, at Åbergs-aftenen i juli måned er større for Jägersro end Derbydagen den første søndag i september.

Denne lune sommeraften er en fartfest uden lige - og er det egentlig taget ikke det, som vi gerne vil se - fart!

Det var jo i bestræbelserne for at finde frem til den hurtigste hest, at travsporten opstod som sportsgren.

Og det er jo herligt, når Bengt Larwik - den entusiastiske løbsreferent på Jägersro - kan komme med officielle mellemtider efter 200 meter, 500 meter, 1000 meter - og at der allerede ved målgang findes en godt nok uofficiel vindertid.

Det mangler vi her i Danmark!

Lutfi Kolgjini var manden i centrum i aftes.

For anden gang i karrieren vandt han hovedløbet, Åbergs.

 I 2003 var det med Revenue - i år med Lavec Kronos, som kunne forbedre sin egen rekord til 1.09.9 - det var tredje gang Åbergs blev vundet  på en tid bedre end 1.10!

5-årige Lavec Kronos trådte for alvor ind i den absolutte elite ved sejren. Den store, men alligevel elegante traver har alle muligheder for at blive en af fremtidens store stjerner - i hvert fald når det gælder sprinteropgør.

Det kunne være interessant at se den på en amerikansk milebane!

Lavec Kronos er efter Enjoy Lavec og er efter gårsdagens triumf dens næsthurtigste afkom -. kun overgået af en anden Kolgjini-hest, Glen Kronos, der i USA har løbet 1.09.0.

Moderen Dame Lavec har franske Quito de Talonay som fader og den amerikanske tophoppe Kit Lobell som moder.

Dame Lavec var selv en ret god væddeløber, der satte rekord 1.14.3 og tjente små 700.000 svenske kroner.

I avlen har hun ikke blot bragt Lavec Kronos, mens også Raja Mirchi (Viking kronos), der i aftes satte ny banerekord for 3-åringer ved en meget ket sejr i 1.12.1a/1609 meter.

Raja Mirchi synes at være - om muligt . et endnu større talent end Lavec Kronos!

Danske sejre
Set med danske øjne var Åbergs-aftenen også fin. Bo Westergaard indledte med at vinde med Løjtjens Q C, og siden fulgte Flemming Jensen op med sikre sejre med såvel Totti T Dream som Mathilde Trøjborg.

Mathilde Trøjborg var på ny outstanding og sejrede igen i ny dansk rekord - denne gang forbedret til 1.10.5.

Denne præstation kom altså to dage efter DM var afviklet på Lunden.

Mathilde Trøjborg fik 150.000 svenske - eller omkring 120.000 danske kroner - for sejren.

En sejr i DM var 75.000 kroner værd!

Som jeg skrev forleden, var det nok en alvorlig overvejelse værd at gøre DM mere attraktivt, således vi er sikre på, at det er de bedste heste, der kommer til start.

150.000 kroner eller mere i førstepræmie - må være målet!

Men tilbage til Jägersro, hvor Morten Friis satte punktum for aftenen med en fin sejr med Nevele Vang, der kæmpede strålende og sejrede i ny rekord 1.14.1a/2140 m.

En fin  præstation lavede Nelson Derm med Steen Juul også i stayerløbet, hvor den viste sit store fighterhjerte ved at holde ind i mål til en tredjeplads.

16.097 tilskuere var på plads på Jägersro og godt hjulpet af jackpot i V75 nåede den samlede omsætning over 100 millioner kroner - 21 millioner mere end i fjor.

Fotos. Lavec Kronos og Raja Mirchi af Gerard Forni.

mandag, juli 26, 2010

Tysk Derby:Michael Larsen har en af favoritterne

Danske Michael Larsen, der nyligt har overtaget træningen af storhesteejeren Marion Jauss-heste, har måske derbyvinderen i sin varetægt.

Da der søndag eftermiddag blev afviklet fire indl. afdelinger til det tyske travderby var en af vinderne Baltimore AS, som Michael Larsen træner!

Baltimore As (Ganymede) kørt af Roland Hülskath slog en af derbyets forhåndsfavoritter, Unikum (Allison Hollow) med Heinz Wewering og sejrede sikkert i 1.17.0a/1900 meter efter en stærk afslutning på 1.13.0/500 m.

Steen Juul havde sendt My Muscles Yankee (Incredible Hulk) til Berlin. Den blev kørt af Heinz Wewering og undervejs så det lovende ud.

My Muscles Yankee sad i ryg på storfavoritten Velten Couture (Diamond Way), der så ud til at være på vej mod sejr i opløbet, da den pludselig rullede over i galop.

Wewering fik My Muscles Yankee uden om den galoperede Velten Couture, og var på vej mod en topplacering, da My Muscles Yankee rullede over i galop - og så var det løb kørt.

Nu vandtes løbet af Amoor Kietvitshof (Cantab Hall) med Hugo Langeweg Jr i 1.18.5a/1900 m foran Picasso (Abano As).

Hurtigste vinder var Mary's Boy (Ganymede) med Robbin Bot der sejrede i 1.15.2 foran derbyets eneste hoppe, Finca (SJ's Photo) i 1.15.3 - tredjehesten Like that Diamant (Prakas) i 1.16.1 går også videre til finalen.

Den sidste afdeling vandtes af Garant (Valley Guardian) med Michael Nimczyk i 1.15.4 foran Armando Kievitshof (Ganymede) 1.15.5 og Baron W (Super Arnie) 1.15.6.

Bemærk at Dubous-hingsten Ganymede er fader til ikke færre end tre af feltets ti derbvfeltets ti deltagere!

DM-trav: Kan det gøres bedre?

Årets danske travmesterskab på Lunden søndag eftermiddag blev et flot løb.

Magic Sisa med Johnny Takter viste en sand styrkedemonstatrion, da den nedkæmpede Neo Holmsminde fra dødens og sejrede i fine 1.13.0a/2000 m.

Den side af sagen var i orden.

Men burde der ikke være lidt mere pomp og pragt  - lidt mere fest - når landets bedste travere mødes.

Og når det nu hedder Dansk Mesterskab - og ikke længere ellers den flotte titel Mesterskab for Danmark - burde de tre første heste over mål så ikke hædres med hhv, en guld, sølv og bronze-medalje?

Nu var der kun titlen til forskel fra f.eks. et hurtigløb kørt tidligere på måneden i Århus, hvor førstepræmien også var 75.000 kroner.

Vi manglede i øvrigt den forsvarende mester Inzaghi, der ugen før tog på en i forvejen chanceløs udflugt til Paris.

Det var måske på tide, at få gjort Dansk Mesterskab til en stor begivenhed - få hævet præmiesummen betragteligt - så er vi sikret det absolut bedste felt.

Ifølge resultatkontrakterne med banerne skal hver bane introducere fem nye events i år.

Jeg har svært ved at se, at der er sket noget på Lunden i den retning endnu.

Med mindre den enkeltvise præstation til Dansk Mesterskab kan regnes for en event!

søndag, juli 25, 2010

Tyskland: Wewering på vej mod hattrick?

Heinz Wewering kan være på vej mod at score at hattrick i det tyske hoppe derby, Arthur Knauer-Rennen.

Lørdag eftermiddag blev der kørt fire indl. afdelinger på Mariendorf, og heinz Wewering sad bag en af de mest sikre vindere, den hollandskejede Angelique Transs R (SJ's Photo), der sejrede i 1.17.5a/1900 m.

Angelique Transs R  var dog ikke den hurtigste kvalifikationsvinder, idet en anden hollandskejet hoppe, Anky Kievitshof (Abano As) sejrede for Robin Bakker in 1.17.4.

De to øvrige afdelinger vandtes af hhv.Gondolin (Here Comes Joey) med Detlef Fleischer i 1.18.2 og af Vin race (Dahir de Prelong ) med Uwe Zevens i 1.17.9.

Udover de nævnte kvalificerede følgende sig til finalen på lørdag.
More Muscles (Center Field).
Indikid (Creit Winner)
Bella B (Lets Go) .- dens moder er i øvrigt den danske hoppe Pipper Langkjær
Floriane (Yankee Matador)
Action Transs R (Cantab Hall)
Sirmione Way (Jillis Joker)

I lørdagens rammeprogranm havde Team Simoni to heste til start. Bara Rita med Heinz Wewering blev nummer tre og Osvaldo Ardiles med NFT-amatøren Sune Hansen bkev nummer fem.

Canada: San Pail stærk i Maple Leaf Trot

For andet år i træk kunne San Pellegrino-sønnen San Pail vinde det canadiske storløb, The Maple Leaf Trot på Mohawk med en samlet præmiesum på 772.000 dollars.

Ron Waples i sulkyen sendte San Pail mod spidsen fra start i kamp med inderbanens Enough Talk i et forrygende tempo . de første 400 meter blev afviklet i  1.0.5.6 og den første halv mile i 1.07.6!

Ind i opløbssvinget bragte Fredrik Larsson svenske Reven d'Amour (Revenue) frem i angreb, men den blev aldrig nogen trussel for San Pail, der kunne sejre sikkert med tre længder i løbsrekorden 1.09.3 foran en godt afsluttende Slave Dream (Pearsall Hanover), der imidlertid rullede over i galop nogle meter før målstregen - den blev herefter deklasseret til tredjepladsen, således andenpladsen og 180.000 dollars gik til Reven d'Amour, der noteredes for 1.09.8

Pudsigt nok har de tre første heste over mål alle fædre, der har været opstaldet - eller fortsat er det - i Sverige!

Lucky Jim (/Sj's Photo) er endnu ikke oppe i samme gear som i fjor, men leverede en pæn indsats på fjerdepladsen i 1.10.0 - Enough Talk galoperede ind i opløbet og stærkt betroede Lanson havnede i dødens fra start og blev meget træt.

Jernhoppen Buck I St Pat (Jailhouse Jesse) med Tim Tetrick vandt finalen i Ambro Flight Stakes, der havde en samlet præmiesum på 351.000 dollars - Buck I St Pat sejrede sikkert i 1.09.6 foran Windsong Soprano (Windsongs Legacy) oig med Autumn Escapade (Victory Sam) på tredjepladsen.