lørdag, februar 20, 2010

Berlin: Simoni-sagaen fortsætter!

På Karlshorst-banen i Berlin er spillerne vist efterhånden klar over, at når Team Simoni stiller til start med en hest, så skal den alvorligt med i overvejelserne.

Se nu bare i aftes - fire ud af programmets ti løb blev vundet af Team Simoni-heste.

Der blev lagt hårdt ud - idet sejrene faldt inden for de fem første løb på programmet.

Først var det sejrsvante Violet Hall (Spotlite Lobell) med Manfred Zwiener, der indfriede 13:10-favoritværdigheden i 1.22.5a/2000 m - derefter kunne Kiowa Arrack (SJ's Photo) med Benjamin Hagen lidt overraskende vinde i 1.21.9a/2000 m - odds 5,70.

Manfred Zwiener var manden bag Elite Aggerups tredje sejr i træk i 1.23.9a/2000 m - vinderodds 1,30, inden Rene Sejthen, som deltager i et løb for kuske udne licens, gjorde et fint come-back efter tre års løbspause og bragte dene tidligere bornholmske sejrshest, Lesek Simoni ind til en sikker sejr - vinderodds var 2,60.

Desuden blev det til en andenplads til Team Simoni med Malone Laser og en tredjeplads til Lys Royal.

Fra fredagens program på Karlshorst skal det også med, at sejrshesten Bentley Sun med Marissa Bock vandt sin 30. sejr i træk!

fredag, februar 19, 2010

Paris: Ny sejr til Ready Cash?

Frankrigs mest vindende traver i R-årgangen, Ready Cash (Indy de Vive) ser ud til at have fået en ny let opgave på mandag i Prix Ovide Moulinet på Vincennes - det er et løb forbeholdt 5-årige travere på distancen 2700 meter og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro.

Rolling d'Heripre, der er den eneste i årgangen, der har slået Ready Cash i et regelret løb, bliver i stalden, så det tyder på en ny triumf for den smukke hingst.

En spændende starter er  Rombaldi med Mathieu Abrivard - Rombaldi har især vist sin store styrke i montéløb og var bl.a. til start i Prix de Cornulier, hvor han var hårdt betroet, men her sluttede den uplaceret. Ugen efter .- På Prix d'Amerique-dagen var Rombaldi imidlertid tilbage i vindercirklen efter en let sejr over jævnaldrende.

Startlisten ser således ud:
1. Redeo Josselyn (Sancho Pansa) - Jean Michel Bazire
2. Rex Haie Neuve (Carpe Diem) - L. Garcia
3. Royal Lover (Ganymede) - B. Robin
4. Rossini des Jipes (Bon Conseil) - Tony le Beller
5. Romance du Ruel (Jam Pridem) - Pierre Levesque
6. Rocklyn (Love You) - Julien Dubois
7. Rhea Pride (Love You) - Thierry Duvaldestin
8. Roc Meslois ( Look de Star) - Pierre Belloche
9. Rombaldi (Lulo Josselyn) - Mathieu Abrivard
10. Ready Cash (Indy de Vive) - Jos. Verbeeck

torsdag, februar 18, 2010

Dubai: Endnu en dansk femteplads

Det var ikke kun på travbanen, de danske farver var i gang i det store udland torsdag eftermiddag.

På verdens nyeste og mest moderne væddeløbsbane, Meydan i Dubai startede danskejede Calrissian med Ted Durcan i sadlen i et 1200 meter løb. Calrissian var godt med fra start, men kunne dog ikke blande sig i kampen om sejren.

Den var dog kun slået med cirka 3,5 længde af vinderen - det blev til en femteplads og en præmie på 3.300 dollars.

Løbet vandtes af Frosty Secret, der trænes af den sydafrikanske træner Mick de Kock, der år efter år har meget flotte resultater i Dubai.

Paris: Juvel Trøjborg nummer fem

En gang imellem kan det godt betale sig at satse indvendigt på Vincennes. men det er kun en gang i mellem.

Og i eftermiddagens 1. løb kunne det betale sig for danske Juvel Trøjborg med Dominik Locqueneux.

Fra startpladsen som nummer 15  - anden række bag startvognen - havnede Juvel Trøjborg blandt de sidste i feltet fra start. Og Locqueneux valgte at blive i inderbanen - det skulle vise sig at være en rimelig god beslutning.

Med 500 meter tilbage lå Juvel Trøjborg næstsidst i feltet - i noget der kunne ligne sjette par indvendigt.

Men så skete der ting og sager, idet flere konkurrenter foran galoperede - og nogle søgte ud til angreb - og ind i opløbet var Juvel Trøjborg nu i ryg på Need You Haufor, der sad i ryg på førende Oslon du Guez.

Need You Haufor trak lidt ud i banen i opløbet, og Locqueneux forsøgte at sende Juvelen frem, men så blev der lukket.

Det gjorde der, fordi Oslon de Guez nu trak ud i banen, og Christian Bigeon bag Need You Haufor så ville udnytte hullet.

Der var imidlertid ikke skud nok i Need You Haufor, der under drivning igen trak ud i banen, og det gav på ny plads til Juvelen. men for sent.

Udvendigt sluttede O'Sullivan (Coktail Jet) med Jos. Verbeeck stærk af til sejr i 1.13.0a/2100 m, mens Oslon de Guez (Ganymede) blev nummer to i 1.13.1 - og så kom tre heste, næsten på linje med Ness d'Ouvell (Bolero du Coq)om nummer tre og Need You Haufor (Blue Dream) som fjerde - begge i 1.13.2 og Juvel Trøjborg femte i 1.13.3.

Det gav 2.160 Euro i præmie til Earthquake-sønnen.

Paris: Mere om Prix de Paris

Prix de Paris er det længste internationale storløb, der afvikles i verden med sin grunddistance på 4125 meter. Præmiesummen er på 350.000 Euro.

Der gives 25 meter tillæg til vinderen af såvel Prix d'Amerique som Prix de Paris - og 50 meter, hvis det er samme hest, der har vundet disse løb løb.

At vinde triplen - Prix d'Amerique, Prix de France og Prix de Paris samme år er senest gjort af Bellino II i 1977 - den gjorde det også året før.

Meaulnes du Corta har med sejr i Prix de Paris på søndag muligheden for at indtræde i det selskab af heste, der har vundet de tre storløb, men i forskellige år

Det bliver i øvrigt anden gang at Meaulnes du Corta kommer til start i Prix de Paris - første gang var i 2007, hvor han sluttede på en femteplads.

Det gjorde Oyonnax pudsigt nok også i fjor - og f.eks. Jag de Bellouet gjorde det i 2003 for siden at få sine store gennembrud med sejrene i såvel Prix d'Amerique (2005),  Prix de France (2006) og Prix de Paris (2004).

Følger Oyonnax nu efter Jag de Bellouet - Prix d'Amerique-sejren er jo i hus?

Af søndagens deltagere har - udover Oyonnax og Meaulnes du Corta - ydreligere to forsøgt sig i løbet tidligere. Det er den bomstærke Paris Haufor, der sluttede sjette i fjor og Opaline d'Atout, der bkev nummer syv i fjor.

Startlisten ser således ud:
4125 m
1 Quilon de Chatelet - A. Lenoir
2 Pomerol de Laumac - Franck Ovrie
3 Private Love - Matthieu Abrivard 
4 Quinoa du Gers - Jean-Michel Bazire
5 Opaline d'Atout - Sebastien Baude 
6 Oasis Gede - Tony Le Beller 
7 Paris Haufor - Christian Bigeon
8 Priscilla Blue - Louis Baudron
9 Quarla - Franck Nivard 
10 Plenty Pocket - Joel van Eeckhaute
11 Perlando - Jos Verbeeck
12 Malakite - Pierre Yves Verva 
13 Paola de Lou - Pierre Vercruysse 
4.175 m
14 Oyonnax - Sebastien Ernault 
15 Meaulnes du Corta - Pierre Levesque

Paris: 15 i Prix de Paris

I det sidste af de tre store løb på vintermeetinget for sulkyheste, Prix de Paris, der køres på søndag på vincennes, kommer 15 heste til start - deriblandt såvel vinderen af Prix d'Amerique - Oyonnax  samt vinderen af Prix de France,. Meaulnes du Corta.

De starter begge med 25 meters tillæg på distancen 4150 meter.

Siden sejren i Prix de France i søndags har der været meget frem og tilbage omkring Meaulnes du Corta.

Hvor skal den starte næste gang - kommer den til Skandinavien - skal den til USA?

Akkurat som det nu er lidt overraskende, at Meaulnes du Corte er startmeldt i Prix de Paris, så tror jeg, at vi kan komme til at se andre overraskende dispsitioner i de nærmeste måneder.

Og baggrunden:

Som alle andre franske topheste er Meaulnes du Corta syndikeret i 80 anparter - de bliver normalt handlet til mellem 15.000 - 17.000 Euro pr part.

I bedækningssæsonen står Meaulnes du Corta opstaldet på Haras des Cruchettes, og han koster 300 Euro  + 5.200 Euro  - det er efter franske forhold en mellempris på markedet.


Hans ældste årgang er fire år i år og her har 32 ud af hans årgang på 56 gået Prøveløb. 


Hidtil bedste afkom efter Meaulnes du Corta er Salto de Maza med rekord 1.16.3 og en indtjening på 35.640 Euro.


I år er der foreløbig booket 90 hopper til Meaulnes du Corta  - det betyder, at der er 10 ledige pladser.


I Frankrig går bedækningssæsonen fra den 22. februar og frem til den 20. juli, og i perioden skal Meaulnes du Corta altså været opstaldet på Haras des Cruchettes, der ligger 200 kilometer fra Pierre Levesque's træningscenter.


Det betyder flere ting - bl.a. at Pierre Levesque ikke har mulighed for at træne Meaulnes du Corta optimalt og hvis hesten skal starte udenlands, så skal det ske med flytransport.


Pierre Levesque har tilkendegivet,. at han godt kunne forestille sig løbsprogrammet for Meaulnes du Corta inden for de nærmeste månneder skulle se således ud:

14 marts - Criterium de Vitesse - Cagnes sur Mer - Meaulnes du Corta vandt løbet i fjor.
24. april - Prix de l'Atlantique - på Enghien
15. maj - Oslo Grand Prix
30. maj - Elitloppet
19. juni - Prix Rene Ballaire
 Og derefter kan en USA-rejse komme på tale - Nat Ray TRot den 7. august på The Meadowlands eller Breeders Crown den 9. oktober på Pocono Downs - Pocono Downs er dog kun en 1000 meter bane.


Men altså nærmest starter Meaulnes du Corta i Prix de Paris på søndag - et løb doteret med 350.000 Euro.

tirsdag, februar 16, 2010

Paris: Juvel Trøjborg - nu med Locqueneux

Torsdag eftermiddag starter Juvel Trøjborg i Prix de Chateurenard på Vincennes - et løb over 2100 meter auto og med en samlet præmiesum på 72.000 Euro.

Juvel Trøjborg skal denne gang køres af Dominik Locqueneux - intet helt tilfældigt valg, idet belgieren tidligere har kørt Juvel Trøjborg seks gange - fem gange har parret været i præmierækken sammen - og tre gange har de vundet!

I torsdagens løb har Juvel Trøjborg trukket spor 15 femten - altså i anden række bag startvognen.

mandag, februar 15, 2010

Paris: Leader Chip sidst

Leader Chip (Jos. Verbeeck) fandt sig slet ikke til rette på et opblødt banelegeme på Enghien-banen i Paris mandag eftermiddag og sluttede sidst over mål i en 1.19-tid..

- Banen var omkring minus 4 sekunder langsommere, fortæller Axel Jacobsen fra Paris.

Leader Chip sad uidervejs i femte par udvendigt, men havde problemer med at hænge på allerede  i opløbssvinget - 600 meter fra mål.

Løbet vandtes i en tæt opløbskamp af Peppermint (Defi d'Aunou) med Jean  Etienne Dubois i 1.173.a/2150 meter.

Berlin: Ny sejr til Moon Star

Den 6-årige hoppe, Moon Star (Little Devil), der trænes i Team Simonis polske filial har tilsyneladende fået smag på livet i år, og tog søndag eftermiddag sæsonens tredje sejr i fire starter på Mariendorf-banen i Berlin.

Det var Benjmani Hagen, der sad i sulkyen bag Moon Star, der sejrede sikkert i 1.18.6a/1900 m - det gav 1.200 Euro i førstepræmie - og foreløbig er det i år blevet til omregnet 20.000 kroner i præmier til Ole Donners hoppe. Det var blot hoppens femte sejr i karrieren!

Team Simoni kunne også noteres for sejr med den svenskfødte Bara Rita (Spotlite Lobell) som Manfred Zwiener bragte til overlegen sejr i 1.19.0a/1900 m, mens Louise Fønix (Frisky Frazer blev nummer to i sit løb i 1.17.7a/1900 m.

Spil:Ny spillelov giver flere penge til hestesporten

Hvis det oplæg til liberaliseringen af spil i Danmark, der for tiden er udsendt til høring til en række organisationer, vedtages, så er der udsigt til, at Hestesporten i 2011 modtager mere end 15 millioner kroner mere end i 2009!

I oplægget til udlodning foreslås det nemlig, at overskudsmodtagerne tilsammen skal have mindst 1,735 milliard kroner om året.

Af disse penge får Kulturministeriet 70,15%.

Af Kultuministeriets pulje skal Hestesporten efter oplægget have 7,76% - det beløber sig i kroner og ører til 94,5 millioner kroner.

I 2009 modtog Hestesporten 83 millioner kroner.

Det hidtil største beløb Hestesporten har modtaget var i 2008, hvor man fik 88 millioner kroner.

Da Hestesporten i 2000 solgte sine spillerettigheder til Danske Spil (dengang Dansk Tipstjeneste) var der lagt op til at sporten mindst skulle have 75 millioner kroner om året + 15 millioner kroner i banespils provision.

Fra 2011 bliver dette beløb altså 94,5 millioner + banespilsprovisionen, der i 2009 udgjorde godt og vel 13 millioner kroner.

I øvrigt kunne det se ud til, at Hestesporten ikke blot ville få 94,5 millioner kroner i 2011, men yderligere 3,8 millioner kroner - Det er penge, der er tildelt på Finansloven som en kompensation for nedgangen i Danske Spils overskud.

Så det samlede beløb Hestesporten kan vente at modtage i 2011 er 98,3 millioner kroner!!!

Italien: Så er den gal igen!

Ingen vinter uden ballade i Italien.

Fra i dag af køres der ikke løb på banerne i Rom (Tordivalle) og Milano (San Siro).

Årsagen er, at ledelsen for banerne ikke har kunnet opnå en for dem tilfredsstillende økonomisk løsning i forhandlingerne med UNIRE, der er det statslige foretagende for hestesport.

UNIRE har gennem de sidste tre år erkendt at banerne i Rom, Milano og Napoli har brug for et større økonomisk tilskud end landets øvrige baner, men aftale-perioden er slut nu, og UNIRE mener ikke, at de har råd til at fortsætte aftalen.

Mens der fortsat køres løb i Agnano-banen i Napoli er det altså foreløbig slut i Rom og Milano, men også banerne i Livorno og Ravenna har indstillet aktiviteterne.

Der er først  aftalt et møde mellem parterne den 25. februar, så indtil da er der kun væddeløb på lavt blus i Italien.

søndag, februar 14, 2010

Prix des Centaures: Scipion du Goutier var sikkerheden selv

4-årige Scipion du Goutier (Goetmals Wood) med Franck Nivard har tidligere smidt flere sejre væk ved at galopere i klar føring.

Søndag eftermiddag var den store hingst imidlertid sikkerheden selv og vandt sikkert Gruppe 1-løb, Prix des Centaures over 2700 meter - den samlede præmiesum var på 240.000 Euro.

Scipion du Goutier var tidligt i spids og var aldrig truet - den sejrede i 1.14.9/2700 m - og igen var Surabaya Jiel (Goetmals Wood) nærmest - hun noteredes for 1.15.0. Fra 50 meter tillæg bkev Quokine Berry (Chef du Chatelet) nummer tre i 1.13.8!

Det var Scipion du Goutier's 8. sejr i 14 starter, og med førstepræmien på 120.000 Euro har den nu tjent 678.000 Euro i karrieren.

Prix de France: Let sejr til Meaulnes du Corta

For andet år i træk kunne Meaulnes du Corta (Voici de Niel) med Pierre Levesque vinde Prix de France - sæsonens første Grand Circuit-løb - på Vincennes.


Efter en rolig start tog Levesque i ryg på næstfavoritten Rolling d'Heripre (Dahir de Prelong) da denne blev sendt frem nedad bakken.


Opal Viking med Jorma Kontio havde fået spidsen let fra start, men slap villigt til Riolling d'Heripre efter 700 meters kørsel.


Tempoet fra start var 1.11.4 efter 600 meter - derefter overtog Rolling d'Heripre føringen, og tempoet fik et nøk nedad til 1.11.0, da der manglede 1000 meter.


Snart overtog Meaulnes du Corta føringen, og dermed var løbet i realitet afgjort.


Meaulnes du Corta vandt afstoppet i 1.11.7a/2100 m, mens Rolling d'Heripre skød frem i inderbanen og var nummer to over mål. 

Imidlertid var gangarten ikke helt korrekt ned gennem opløbet og dommerkomiteens undersøgelse af løbet førte da også til, at Rolling d'Heripre blev diskvalificeret - andenpladsen, der har en værdi af 100.000 Euro gik herefter til samme stalds, Premiere Steed (Workaholic) i 1.11.9, mens Queen's Glory (Love You) på sin kendte gode afslutning blev nummer tre i 1.12.0.


For Meaulnes du Corta var det karrierens 25. sejr - den 10 årige hingst har blot startet 58 gange og har med søndagens 200.000 Euro i vinderpræmie nu tjent 2.685.760 Euro.


Svenske Opal Viking ser slet ikke ud til at være i form, og trods et løb i inderbanen sluttede den som 7. i 1.13.0.

Paris:Magtdemonstration af Severino

Lørdag eftermiddag mødtes nogle af de bedste franske 4-åringer i Prix Ephrem Houel over 2175 meter og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro.


Saxo de Vandel (Coktail Jet), der er årgangens hidtil mest vindende hingst, gik til start som storfavorit med Eric Raffin i sulkyen, men den kunne intet stille op over for en velgående Severino (Gobernador) med Christian Bigeon, der sejrede helt efter behag i ny rekord 1.12.5.


Det var første sejr til Severino siden juni måned i fjor, men det har nu ikke været hestens skyld. Bigeon har over vinteren kørt nogle mystiske løb med Severino og dermed kørt dens vinderchancer bort.


Severino fik 55.000 Euro for sejren og har dermed tjent 328.050 Euro i karrierens 15 starter - 7 sejre er det foreløbigt blevet til.

Severino blev som åring solgt for blot 3.000 Euro på Ecurie des Charmes årlige auktion i Normandiet!


På lørdagens program stod også Prix de Munich, hvor Qwerty (Quadrophénio) med Pierre Levesque startede for første gang siden den imponerende sejr i Prix Tenor de Baune for en måned siden - det var en sejr, der gav adgang til start i Prix d'Amerique, men Levesque valgte at lade Qwerty blive i stalden.

I Prix de Munich var Qwerty helt uden indflydelse på løbets resultat, og sluttede uplaceret i 1.13.1a/2100 m. 


Italienske Fabrice Axe (Ganymede) med Jean Michel Bazire sejrede efter en spændende dyst med O'Donnell (Domino du But) med Nicolas Roussel - begge i 1.12.1.