lørdag, august 05, 2006

Røde ører

Under overskriften - Nyt Fra DTC - kan man i dag på www.travoggalop.dk læse, at der ved en fejltagelse er sket en forbytning af to heste i forbindelse med løbene på Charlottenlund Travbane søndag den 30. juli.

Det er helt klart, at det passerede er et alvorligt brud på den tillid, som spillerne skal have til arrangører og udøvere af hestevæddeløb i Danmark.

Når det ydermere er tale om en hest, Frisky Lundbæk, der i karrieren har startet 53 gange - hvoraf den aktuelle kusk Steen Juul har kørt hesten ikke mindre end 24 gange, så må det stå klart for enhver, at nogen har sovet gevaldigt i timen og må have meget, meget røde ører.

At det er hestens ejer, Jørn Koch, der selv henvender sig til DTC mandag og gør opmærksom på miseren er al ære værd.

Selv om jeg gerne vil tro, at alle er ligeså ærlige som Jørn Koch, så kan tvivlen ikke andet end nage i mit sind, når en så erfaren træner og kusk som Steen Juul kan køre til start med en hest, som han burde kende så udmærket. Der kan være andre forbyttede heste, der har startet gennem årene, uden det er blevet opdaget.

DTC betragter sagen som afsluttet.

Javel - men hvad vil man gøre for at sikre, at der ikke sker lignende tilfælde igen?

I Sverige har man kontrollanter, der sikrer, at det er de rigtige heste og kuske, der kører på banen, samt at materiellet er i orden.

Det koster selvfølgelig penge, men man kan altså også spare sig ihjel.

Med den fordelagtige aftale som Politikerne på Christiansborg skaffede Hestesporten for 5-6 år siden, så har sporten et meget stort ansvar at leve op til.

Og sådanne ridser i lakken som en "forkert spillebrik" giver, holder politikernes velvillighed næppe til i længden.

Karsten Bønsdorf

onsdag, august 02, 2006

En dag på Skovbo

Var forbi Skovbo Trav i dag.

Mange minder trængte sig på - alene på vejen derned.

Bjæverskov har unægtelig udviklet sig noget i de sidste 20 år.

Det var jo tider dengang, når man startede limousinen hver torsdag med Professoren og Kabling. Og på hjemvejen var det fast, at vi skulle på Harrys Place på Nørrebro hver gang.

Dengang var Harrys Place ikke så berømt, som det er nu.

Så forleden, at man nu kunne få "de ægte Børger" fra Harrys Place!!

Det er synd at sige, at Skovbo Trav ligner sig selv.

- Nu gjorde vejret selvfølgelig heller ikke det hele kønnere - det havde regnet, og der var store vandpytter rundt omkring, men alligevel stod man tilbage med indtrykket af, at her var der meget arbejde, der var ugjort med hensyn til vedligeholdelse.

Skal Skovbo Trav fremstå som Charlottenlund Travbanes træningskvarter, så bør udenoms forholdene bringes op til en vis standard.

Jeg tror faktisk ikke, at jeg andre steder har set noget lignende.

Det kan vi ikke være bekendt.

Havde bla. lejlighed til at tale med Ken Ecce.

Han fortalte, at han havde fået et dejligt hingsteføl efter Ganymede og den fine hoppe Hejsa Reerstrup. Hejsa Reerstrup er nu bedækket ved Enjoy Lavec.

- Hejsa Reestrup er vel omkring 1.56 m- 1.57 m - og jeg vil gerne have lidt størrelse på det næste afkom - derfor valgte jeg Enjoy Lavec, sagde Ken Ecce.

Jeg traf også stutterimanden Jørne Plambeck. Han var foreståeligt nok meget glad for, at han i år har kunnet bedække ikke færre end 41 hopper med Mastery.

- Folk har set hans føl og plage, der ser blændende ud. Jeg tror, det er derfor det er gået så godt i år. Vi havde ellers regnet med, at det ville blive sværere at få hopper til Mastery i 2006, for det er hans tredje år i avlen, men vor tvivl er da heldigvis gjort til skamme, sagde Jørgen Plambeck.

Hilste også på Lars Lykke, der interesseret spurgte til franske travbaner.

Lars har planer om at tage en tur til Frankrig til efteråret og vil gerne opleve fransk travsport på en lille provinsbane.

Jeg forstår ham godt.

Tilbage til græsrødderne.

Der findes adskillelige franske trav- og galopbaner, der kun har løb en eller to gange om året. Hvor banen er en græsbane, hvor der ikke noteres rekorder, og hvor staldene blot er en samling spiltove.

Her kommer den lille opdrætter, ejer og træner med deres heste. Der er sort af publikum på pladserne. - Alle har en god dag i en afslappet atmosfære.

Det er lissom løbene i Asaa og Aandrup i Nordjylland. - Asaa har været - jeg tror Pandrup-løbene er lige oppe over, så hvis du kommer på de kanter, kan jeg anbefale et besøg.


Karsten Bønsdorf