lørdag, august 05, 2006

Røde ører

Under overskriften - Nyt Fra DTC - kan man i dag på www.travoggalop.dk læse, at der ved en fejltagelse er sket en forbytning af to heste i forbindelse med løbene på Charlottenlund Travbane søndag den 30. juli.

Det er helt klart, at det passerede er et alvorligt brud på den tillid, som spillerne skal have til arrangører og udøvere af hestevæddeløb i Danmark.

Når det ydermere er tale om en hest, Frisky Lundbæk, der i karrieren har startet 53 gange - hvoraf den aktuelle kusk Steen Juul har kørt hesten ikke mindre end 24 gange, så må det stå klart for enhver, at nogen har sovet gevaldigt i timen og må have meget, meget røde ører.

At det er hestens ejer, Jørn Koch, der selv henvender sig til DTC mandag og gør opmærksom på miseren er al ære værd.

Selv om jeg gerne vil tro, at alle er ligeså ærlige som Jørn Koch, så kan tvivlen ikke andet end nage i mit sind, når en så erfaren træner og kusk som Steen Juul kan køre til start med en hest, som han burde kende så udmærket. Der kan være andre forbyttede heste, der har startet gennem årene, uden det er blevet opdaget.

DTC betragter sagen som afsluttet.

Javel - men hvad vil man gøre for at sikre, at der ikke sker lignende tilfælde igen?

I Sverige har man kontrollanter, der sikrer, at det er de rigtige heste og kuske, der kører på banen, samt at materiellet er i orden.

Det koster selvfølgelig penge, men man kan altså også spare sig ihjel.

Med den fordelagtige aftale som Politikerne på Christiansborg skaffede Hestesporten for 5-6 år siden, så har sporten et meget stort ansvar at leve op til.

Og sådanne ridser i lakken som en "forkert spillebrik" giver, holder politikernes velvillighed næppe til i længden.

Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: