fredag, januar 16, 2009

Nu går det løs i Paris

Selv om fransk travsport har kørt på højeste gear siden starten af november måned, hvor Vintermeetinget startede, så går man op i overdrive fra søndag og en uge frem.

Søndag den 18. januar afvikles nemlig verdens højst doterede montéløb, Prix de Cornulier med en samlet præmiesum på 700.000 Euro.

Mandag den 19. januar tager man så fat på det, som franskmændene kalder for Semaine Internationale - eller Den Internationale Uge.

Henover ugen afvikles i alt 42 løb fordelt på fem løbsdage - heraf er de 27 af løbene åbne - fortrinsvis for europæiske heste - kun et fåtal er også åbnet for "internationale heste - dvs. hovedsageligt amerikanske heste - den type løb er der fire stykker af - bl.a. ugens absolutte hovedbegivenhed Prix d'Amerique Marionnaud 2009 - det er i øvrigt 11. år i træk den franske parfume-kæde, Marionnaud er sponsor for Prix d'Amerique. Her er præmiesummen på 1 million Euro.

Men udover væddeløbene er der auktioner og en meget stor messe - alt foregår på Vincennes-banens område.

Auktionen, der arrangeres af Trottting-Promition, afvikles over tre dage. der startes onsdag eden 21. januar kl. 13.30, med heste i træning samt følhopper. 135 heste kommer i ringen.
De aktive travere præsenteres for sulky på banen fra klokken 10.00.

Torsdag den 22. januar afvikles auktionen om aftenen og her er kataloget på 115 numre. Det er såvel ifolede som golde følhopper, som andele i avlshingste, der her er på programmet.

Fredag den 23. januar indledes den store messe, hvor mange fraske stutterier har en stand, hvor de promoverer deres avlshingste og opdræt, ligesom der er en række boder med udstillinger af sulkyer, diverse udstyr etc.

Denne dag er der auktioner i omgange.

Klokken 15.00 sælges 20 følhopper og åringer, der tilhører storhesteejer Manuel Garcia.
Fra klokken 19.00 er der auktion over 120 løbsheste.

Se kataloger til alle tre dage på dette link

tirsdag, januar 13, 2009

Lars Hauth har ret, men

I sit i øvrigt glimrende indlæg som gæsteblogger på travservice.dk beskæftiger Lars Hauth sig med travsportens manglende dækning i medierne - hvis du ikke har læst det, så følg dette link

Hauth har ret - sporten er fuldkommen anonym - og at det er vor egen skyld.

Og vi kan også godt blive enige om, at de forslag Lars Hauht kommer med er nødvendige, og de er også gennemførlige i et og andet omfang, men..

Vi mangler nogle flere begivenheder i dansk travsport.

Bortset fra sommerhalvåret med årgangsløbene, så er den resterende del af sæsonen jo dybest set uinteressant for alle ikke-interesserede.

En anden gæsteblogger på travservice.dk var fremme med forslaget om at lave et daglig Quinte+-løb som i Frankrig.

Nu har vi jo ikke løb hver dag i Danmark, så alene af den grund er forslaget ikke gennemførligt, men man kunne jo starte et sted, og have et sådant spille-løb en gang om ugen.

Vi havde i sin tid Firkløver-løbet hver lørdag, men efter min opfattelse var det hurtigt dødt med et indskud på blot 2 kroner pr række. Gevinsterne blev ikke attraktive nok.

Men lad os få genoplivet Firkløveret - eller et Quinte+ - og lave en begivenhed - en gang om ugen - året rundt.

Få lavet en aftale med en landsdækkende TV-station om rapportering af løbet.

Man kunne jo tænke sig, at det var TV2, hvor man i Morgen TV kunne komme med 1 minuts tips og omtale til løbet om aftenen - og så i den sene sportsudsendelse bringe klip fra løbet samt resultatet.

M h t til den trykte presse vil omtale og tips til blot et enkelt løb have lettere ved at opnå spalteplads end hvis vi søsatte min kæphest - V65-løb året rundt.

HFF har pengene til et sådant markedsføringsfremstød, der i det rette regi, atter vil kunne bringe trav- og galopsporten frem i rampelyset.

Men - et sådant ugentligt spilleløb må ikke stå alene - det skal blot være et af flere initiativer, der skal skaffe opmærksomhed omkring sporten.