onsdag, november 17, 2010

USA: Donato Hanover var populær

Efter den store auktion i Harrisburg nu er overstået er det interessant at se, hvilke hingste der var populære - eller hvem der er ikke var det -  på det amerikanske marked for åringer.

Vel ikke uventet fik Donato Hanover en stormende modtagelse - hans 81 åringer blev solgt til en gennemsnitspris af 59.350 dollars,. og dermed blev Donato Hanover også USA's mest populære avlshingst på auktionerne i 2010.

Donato Hanover afløste således sin fader, Andover Hall der indtog førstepladsen i fjor med 91 solgte åringer til en snitpris på 61.148 dollars. I år er Andover Hall faldet ned på en fjerdeplads og snittet er faldet med ikke mindre end 20.000 dollars.

I fjor var Glidemaster og Chocolatier "de nye drenge i klassen", og var hhv, nummer to med et snit på 53.693 dollars og nummer tre med 52.158 dollars.

De er begge røget et stykke ned på listen - Glidemaster er nr 11 med 23.943 dollars og Chocolatier lige efter på 12.pladsen med 22.013 dollars.

Årets højdespringer er Windsong's Legacy - og vel ikke blot fordi det var hans sidste årgang, der var på auktion, men også fordi han har været en formidabel avlshingst.

I fjor kostede Windsongs Legacy-åringerne 28.715 dollars i snit - i år var prisen 43.285 dollars, men så var der selvfølgelig også kun syv af dem.

Også canadiske Kadabra var mere populær end i fjor.

Usikkerheden omkring travsportens fremtid i New Jersey har helt sikkert spillet ind, når køberne skulle vælge - Credit Winner, der står i New York, hvor der store penge i Sire Stakes-løbene, nød sikkert godt af usikkerheden omkring New Jersey - han sluttede på andenpladsen efter Donato Hanover efter en fremgang på 28%.

Således ser listen over de 10 mest populære avlshingste, der mindst har haft 5 afkom på auktion i USA i 2010 ud - tallene i parantes er placering i fjor og snitpris.

1. Donato Hanover - 81 - 59.539 - (ny) - står i Pennsylvania
2. Credit Winner - 56 - 50.857 - (6 - 39.111) - New York
3. Windong's Legacy - 7 - 43.285 - (11 - 28.715) - Pennsylavnia
4. Andover Hall 81 - 41.067 - (1 - 61.148) - Pennsylvania
5. Muscles Yankee 82 - 37.987 (4 - 43.371) - New Jersey
6. Yankee Glide 79 - 34.498 (5 - 40.249) .- New Jersey
7. Kadabra - 71 - 30.498 (16 - 20.882) - Canada
8. Cantab Hall - 95 - 28.505 (13 - 24.927) - Pennsylavnia
9. Angus Hall - 95 - 26.188 (9 - 30.162) - Canada
10. Conway Hall - 72 - 25.631 (8 - 30.609) - New York

Frankrig: Fuldt hus i Prix de Bourgogne

Lørdag eftermiddag afvikles det første afd af de fire B-løb på Vincennes - Prix de Bretagne, og da anmeldelsesfristen udløb i dag kl 12.00 måtte seks heste tvangsslettes, idet der blev skrevet i alt 24 heste til start.

Nu kan der godt være lidt taktik i at få en hest tvangsslettet , og det er måske derfor Goops Quarcio de Chene var anmeldt .- den virkede nemlig formforladt da den så sent som i mandags var til start i Paris.

To italienske og en tysk/svensk hest tager kampen op mod hjemmeholdet og startlisten ser således ud: Distancen er 2700 meter og den samlede præmiesum er på 110.000 Euro.
1. Brioni - Joakim Løvgren
2. Qwerty - Pierre Levesque
3. Paradis Cordiere - J. L. Labigne
4. Prodigious - J. Ph. Dubois
5. Qualmio de Vandel - Th. Duvaldestin
6. Roc Meslois - Pierre Belloche
7. Paris Haufor - Christian Bigeon
8. Oasis gedé - Tonny le Beller
9. Nuit Torride - Bernard Piton
10. Priscilla Blue - Louis Baudron
11. Ilaria Jet - Christophe Martens
12. Lisa America - Torbjørn Jansson
13. Premiere Steed - Jean Michel Bazire
14. Ready Cash - Franck Nivard
15. Oyonnax - Sebastian Ernault
16. Nouba du Saptel - Yves Dreux
17. One du Rib - J. L. Cl.  dersoir
18. Olga du Biwetz - Eric Raffin

Spændende skal det blive at se, hvordan Ready Cash klarer sig denne gang - om man har fået så meget styr på hans nerver, at han han økonomisere med kræfterne.
Så noterer jeg, at Bazire IKKE kører Olga du Biwetz, men Premiere Steed - det har ellers været på tale at sende Premiere Steed til Smedshammer i USA, men man  prøver hende nok i vintermeetinget endnu engang.

Olga du Biwetz vandt Bazire nyligt med i Milano og hun virker i absolut topform netop nu.

Prix d'Amerique-vinderen Oyonnax vendte tilbage i løbene igen i slutningen af oktober efter en tre måneders pause.

Lisa America får sin første start over 2700 meter - hun har tidligere startet i Frankrig og klaret sig rimeligt.

tirsdag, november 16, 2010

Frankrig. Coktail Jet toppede åringsauktionerne

I en statistik som den franske væddeløbsavis, Paris-Turf nyligt  har bragt fremgår det, at afkom efter Coktail Jet var i høj kurs på de store auktioner, der blev holdt i september og oktober.

Paris-Turf har lavet en statistik over de avlshingste, der havde mindst fem afkom på auktion, og det er denne liste Coktail Jet topper med et gennemsnit af 72.625 Euro - eller 540.000 kroner!

Coktail Jet havde otte afkom, der blev solgt.

På andenpladsen følger Goetmals Wood med 70.250 Euro  -ligeledes for otte solgte, mens Ganymede er på tredjepladsen med 34.821 Euro for 14 solgte.

Altså et hat-trick til Dubois-hingste!

På fjerdepladsen følger Jag de Bellouet, der havde 6 afkom, der blev solgt til en snitpris af 26.666 Euro.

På femtepladsen følger Password,. der i år har haft sin første årgang på banen.

 Password, der har Goetmals Wood som fader, havde 13 afkom, der i snit kostede 26.115 Euro.

Insert Gedé er på sjettepladsen med 8 afkom til en snitpris af 23.750 Euro,

Quatre Julliett  havde sin første årgang på auktion - 7 kostede i snit 21.400 Euro.

Endnu en Coktail Jet-søn på næste plads, nemlig Look de Star - 23 afkom - 20.000 Euro, derefter Offshore Dream - 15 afkom 19.466 Euro og Orlando Vici - 11 afkom - 19.090 Euro.

Og hvor er Love You så henne i denne forbindelse, vil nogen nok spørge?

Der blev kun solgt fire Love You-afkom, men til gengæld kostede de rekordhøje 76.750 Euro i snit!

Meaulnes du Corta havde blot tre solgte afkom - de kostede 29.330 Euro, mens Buvetier d'Aunou havde 4 afkom til en snitpris af 21.700 Euro.

De er effektive på Bornholm

Jeg letter på hatten for det arbejde , der udføres på Bornholms Brand Park med Charlotte Berg i spidsen.

Knapt er sæsonen slut før vi modtager en mail med diverse statistikker over den afsluttede sæson - det mindes jeg aldrig at have modtaget fra nogen anden bane, men det kan jo være det ændre sig ind i 2011?

Bornholm afviklede tre løbsdage mindre i 2010 end året før (25  i 2010)og derfor tabte man i omsætning. Det er blot naturligt.

Til gengæld gik man flotte 8,2% frem i baneomsætning, der i snit er på 133.304 kroner.

Øh - hvor mange andre baner kan mon matche dette tal?

Og hver gang der køres løb på den lille bane i Almindingen kommer der i snit 930 tilskuere - det er vist kun landets anden sæsonbane,Klampenborg, der kan matche dette.

Den store interesse for travsporten på Bornholm viser for mig at se, at det som sådan ikke er kvaliteten af sporten, der er afgørende for, at der kommer publikum ud på banen.

Men det er omgivelserne og det er stemningen, der trækker.

Keep up the good work over there!!

mandag, november 15, 2010

Blev Hoffmann ofret?

I eftermiddag kom den officielle meddelelse om, at Lundens direktør, Lars Hoffmann var fratrådt efter gensidig overenskomst . eller sagt med andre ord - Hoffmann er fyret og er allerede fratrådt!

Allerede under løbene på Lunden i går forlød, at direktøren var fyret allerede i fredags!

Man må unægtelig undre sig over at denne fyring kommer netop samme dag, som medlemmerne i Det Danske Travselskab modtager indkaldelse til en  ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal stemmes om et mistillidsvotum til bestyrelsen.

Det ligner en ofring af direktøren på bestyrelsens alter!

Eller er det et forsøg på at give direktøren en bedre fratrædelsesordning end han ville kunne opnå med en evt, ny bestyrelse?

I hvert fald virker tidspunktet for en fyring af banens leder underligt, som som jeg skrev tidligere - det ligner mest af alt en ofring af Hoffmann!

Her er pressemeddelelsen

Pressemeddelelse: Direktøren på Lunden fratræder
Bestyrelsen i Det Danske Travselskab har i dag valgt at opsige samarbejdet med banens direktør Lars Hoffmann. 
Charlottenlund Travbane, der drives af Det Danske Travselskab (DTS), står i de kommende år over for en række udfordringer.

Som landets hovedbane er Charlottenlund Travbane udset til at være katalysator i den udvikling, der skal gøre dansk travsport til et stærkt brand. I forbindelse med dette arbejde, har bestyrelsen i DTS valgt at afslutte samarbejdet med banens nuværende direktør, Lars Hoffmann.

- Set i lyset af de udfordringer, Charlottenlund Travbane kan se frem til i den kommende periode, har bestyrelsen vurderet, at der er behov for en ny profil på posten som banens daglige leder, siger bestyrelsesformand i DTS, Klaus G. Jensen.

Formanden understreger, at bestyrelsen har været meget tilfreds med det arbejde, som Lars Hoffmann har udført i sin tid som direktør, men at tiden nu er moden til forandringer.

- Lars Hoffmann har arbejdet tæt sammen med bestyrelsen i de forgangne år i forbindelse med helhedsplanen for banen.

- Han har været drivkraften bag en lang række initiativer, bl.a. baneomlægningen, etableringen og udvidelse af Pit-Stop og opgraderingen af træningscentret på Skovbo Trav. Derudover har han lagt mange timer i arbejdet med frasalget af en del af staldterrænet, og det har betydet, at DTS i dag er gældfri. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne rette en stor tak til Lars for dette arbejde, siger Klaus G. Jensen.

Bestyrelsen i DTS og Lars Hoffmann er blevet enige om at ophæve deres samarbejde pr. dags dato. Klaus G. Jensen oplyser, at der er truffet en fratrædelsesaftale, der stiller begge parter tilfredse.

Ekstraordinær generalforsamling på Lunden

Mandag den 22. november klokken 18.00 er der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Det Danske Travselskab, der driver Charlottenlund Travbane.

55 medlemmer har ønsket dette møde, hvor der under dagsordenens Punkt 2 skal stemmes om "mistillid til den siddende bestyrelse."

Det er en stærk utilfredshed med, at den samlede bestyrelse på Lunden ikke blot har accepteret de planlagte skandinaviske onsdags-løb i 2011, men at bestyrelsen har ønsket at få så mange som muligt af disse løbsdage, der har samlet en opposition.

Der skal afvikles 38 sådanne onsdagsløb på Lunden med 1. løbs start kl. 15.40  i 2011.

Men uden kusken gør man det ikke!!

Et gammelt mundheld siger - i forbindelse med det med at vinde et travløb: Uden hesten gør man det ikke!

Men efter at have set storfavoritten Owen's Club gå glip af førstepræmien på 92.000 Euro i søndagens Gran Criterium på San Siro-banen i Milano - så modificere jeg udtrykket til: Uden kusken gør hesten det ikke!

Owens Club havde Pietro Gubellini i sulkyen og selv om han vinder mange løb så vil jeg alligevel tillade mig at bruge udtrykket: Sprællemand -  i en sulky om ham.

I vildt fægtende Gubellini over de sidste 500 meter lykkedes nemlig at tømme Owens Club for så mange kræfter, at den op mod mål faldt i pasgang, og dermed mistede sejren og den store førstepræmie.

Jeg er overbevist om, at Italiens allerstørste kuskenavn Enrcio Bellei aldrig havde tabt dette løb!

Owns Club (Duke of York), der i sin debut tidligere på året tangerede Europarekorden på 1.13.1 var i spids fra start - og til mål.

Da den slog over i pasgang var den små 20 meter foran Opal Brown (Toss Out) med Fed. Espositio, der stod til 37 gange pengene - og Owens Club var små 50 meter fra målstregen!

Nu kunne Opal Brown vinde forholdsvis sikkert foran Oasis Bi og dermed sikre dobbeltsejr til avlshingsten Toss Out - vindertiden 1.15.3a/1600 m.

Danskfødte Rusty Dust med Thomas Uhrberg havnede fra start i dødens på Owens Club og var færdig efter 100 meter - den galoperede ved indgangen til opløbsvinget som en træt hest og blev diskvalificeret.

Gubellini kunne have fået en dobbeltsejr i de to store 2-årsløb, idet han forinden havde vundet med den ubesejrede Otras Bi (Self Possessed), der vandt sikkert i 1.14.1.

Her var Gubellinis kørestil helt anderledes, idet hoppen var tydeligt øm og derfor ikke travede særlig kønt - Gubellini støttede hende fint, og først ind i opløbet begyndte han at drive hende - og det med måde.

Så han kan altså nok køre hest . men det sker bare lidt for tit -. efter min mening - at han driver for vildt og voldsomt.

Flemming Jensen - Årets Danske Sportsnavn

På debatforummet, Travtanken har Bo Bøhm opfordret travinteresserede til at indsende forslag til TV2 og DR om at Flemming Jensen skal kåres som Årets Danske Sportsnavn - og med disse begrundelser


Flemming Jensen har i år vundet følgende storløb:
2010 Gävle Stora Pris - Gulddivisionen, Finale, Gävle Local Conch
2010 N.J. Koster Memorial, Lunden Mathilde Trøjborg
2010 Grand Circle Hoppe Championat, Skive - Odyssee Eastwind
2010 Wedellsborg Mindeløb, Lunden Local Conch
2010 Aalborg Store Pris, Aalborg Okay Bee
2010 Aalborg Hoppechampionat, Aalborg Odyssee Eastwind
2010 Dansk Trav Derby, Lunden Okay Bee
2010 Dansk Hoppe Derby, Lunden Odyssee Eastwind
2010 Silverdivisionen, Finale, Örebro Local Conch
2010 Queen L.:s Lopp-Carpe Diem, Solvalla Mathilde Trøjborg
2010 Jydsk 4-årings Grand Prix, Aarhus Okay Bee
2010 Henning Kraftts Minne, Stolopp, Åby Mathilde Trøjborg
2010 Bronsdivisionen, Finale, Solvalla Quantum Oliver
2010 Sprintermesteren, Billund Okay Bee
2010 Hoppesprint, Billund One Winner


Send mail til denne adresse - rettet i forhold til tidligere:
Jo flere, der indsender mail .- desto større er muligheden for, at Flemming Jensen kan gå til tops.

USA:Wishing Stone sluttede med sejr

Som kæmpefavorit - spillet ned til odds 1.05 (mindre kan  ikke lade sig gøre i USA, hvor spillerne er garanteret mindst 5% fortjeneste i Vinder/Pladsspil) - vandt Cowboylands Wishing Stone med George Brennan sæsonens sidste Stakes-løb for de 3-årige travere i USA, The Matron Stales på Dover Downs.

Wishing Stone med George Brennan sejrede i en tangering af banerekorden 1.10.5 og man kan faktisk tale om en "dansk dobbeltsejr" for på andenpladsen kom Hard Livin i 1.10.6 - dens moder ejes nu af Ths Lind-Holm i Skive.

På forhånd var der lagt op til sejr til Wishing Stone og hesten var så stor favorit at banen havde valgt at droppe såvel Place (blandt de to første) og Show-spillet (svarer til vort Plads-spil).

Noget overraskende var det Break The Bank K (Revenue ) med Brian Sears, der bkev sendt til spids ude fra spor otte.
De første 400 meter blev afviklet efter superhurtige 1.05.1!

Brennan tog Wishing Stone roligt fra spor tre og lå tredje ved 400 meter passeringen, men op forbi publikum gsendte han Wishing Stone fremad og kom op udvendigt på The Break The Bank.

Efter halvdelen af løbet var afviklet var Break the Bank K fortsat førende, men Wishing Stone så stærk ud udvendigt og gik forbi inden opløbssvinget til føringen. tempoet ved halvmilen var  1.07.9.

Med Wishing Stone i spids var løbet afgjort og efter en afslutning den sidste halvmile i 1.13.1 blev sejren komfortabel med en længde i 1.10.5 foran Hard Livin' med Yannick Gingras i 1.10.6, mens take My Picture blev nummer tre i 1.10.8.

Break The Bank blev meget træt og sluttede på en sjetteplads i 1.12.0.

Wishing Stone sluttede sin amerikanske karriere med en førstepræmie på 118.606 dollars og dermed har Conway Hall-sønnen alene i år indløbet 948.298 dollars - det er i dagens kurs 4,515 millioner kroner og det hidtil største beløb nogen dansk væddeløbshest har indtjent m en sæson.

Totalt har Conway Hall-sønnen vundet 1.154.196 dollars - eller 6,3 millioner kroner i 24 starter, der er resulteret i ni sejre, seks andenpladsen og tre tredjepladser - dvs. at i 2 ud af 3 starter har Wishing Stone været placeret blandt de tre bedste!!

Inden længe kåres Årets Heste i amerikansk travsport, og der er ingen tvivl om, at Wishing Stone er blandt kandidaterne til Årets 3-åring.

Hvad fremtiden bliver for Wishing Stone er endnu ikke afklaret.

Et amerikansk stutteri er meget interesseret i ham, og bliver der en aftale er Wishing Stone avlshingst fra 2011 - sandsynligvis i Staten Indianan, der har en meget stærkt Sire Stakes program.

Falder brikkerne i denne handel ikke på plads, så vil løbskarrieren fortsætte i Europa - med udgangspunkt i Sverige, har Knud Erik Ravn, Cowboyland tidligere udtalt.