lørdag, oktober 16, 2010

USA: Og den vandt også 2. afdeling

Uden sko var Wishing Stone med George Brennan endnu bedre end i 1. heat og havde slet ingen problemer med at hjemføre sejren i ny rekord 1.09.2.

I dette heat kom Wishing Stone til at sidde tredje fra start, og da Muscle Massive gik til angreb på førende Temple of Doom efter 650 meter fulgte Wishing Stone med i ryg, og ind i opløbssvinget overtog den danskejede traver føringen.

Og siden var det spil til et mål!!!

Lucky Chucky med John Campbell klarede anden pladsen, mens Break The Bank K med Brian Sears blev nummer tre.

Dermed er Wishing Stone endelig vinder af USA's ældste klassiske travløb, der blev afviklet for 118. gang.

Det er den største danske triumf nogensinde i USA og er også en af dansk travsports største sejre nogensinde.

Søndag formiddag sætter jeg det i perspektiv,

USA: Wishing Stone vandt 1 afdeling af KY Futurity

Der blev skrevet et stykke dansk travhistorie´lørdag aften, da Knud Erik Ravns Wishing Stone kørt af George Brennan vandt 1. afdeling i Kentucky Futurity på The Red Mile i Lexington.

Wishing Stone, der omsider havde fået et godt startspor, blev sendt til føring efter halvdelen af løbet var afviklet og ingen var siden i stand til at true den lille tapre hingst, der sejrede sikkert i 1.10.1 foran Hambletonian-vinderen Muscles Massive med Break The Bank K på tredjepladsen.

Lidt efter kl 21.00 dansk tid køres andet heat - og her vil man tage skoene af Wishing Stone - så må det briste eller bære, men træneren Dewayne Minor mener, at den er bedst uden sko!!!

Og skulle han ikke vinde andet heat er der et tredje heat mellem de to heat vindere.

Der  var 100.400 dollars i førstepræmie i 1. heat.

USA: Leif Alber kan have en ny stjerne

Det ser ud til, at Leif Alber har en fuldgod erstatning for skaderamte Broad Bahn i hans egen-opdrættede Jr Alber (Kadabra - Armbro Vivian).

Jr Alber debuterede i sidste måned med en flot sejr og fredag eftermiddag lokal tid, var den til start i en af de fire afdelinger af Bluegrass Series for 2-årige hingste på The Red Mile.

Jr Alber, der havde Ron Pierce i sulkyen vandt ikke, men den leverede dagens hurtigste afslutning - nemlig 26,3 sekunder på 400 meter - eller 1.0.61!

Og så skal det med, at Jr Alber først fik frit løb med 200 meter tilbage.

Da var det ikke muligt at hente løbets favorit, Big Rigs med Tim Tetrick, der var i spids fra start, men Jr Alber, der altså blot gjorde sin anden start, leverede så fornem en indsats at der må vente mange penge til ham, når han nu går til Canada for at starte i sire-stakes.

Big Rigs sejrede i 1.12.2 - Jr Alber fik noteret 1.12.3.

Denne afdeling var atypisk i forhold til de tre øvrige afdelinger, idet Tetrick havde held til at dæmpe tempoet undervejs - 800 meter blev således afviklet efter 59.4 - eller 1.14.2 - og først i opløbet kom der virkelig fart over feltet.
I øvrigt´er Big Rigs (Andover Hall) storebroder til Fillyanthropy (Donato Hanover), som Knud Erik Ravn forleden købte for 72.000 dollars - de har samme moder i Filly at Bigs.

Hurtigste vinder i Bluegrass serien var Neal (Credit Winner) med 1.11.4, mens Blue Porsche (Glidemaster) vandt i 1.11.6, og Spring Gaol (Yankee Glide) i 1.12.1.

USA: Fortsat røde tal i Lexington

Den negative trend på den store åringsauktion i Lexington fortsatte fredag aften. I forhold til i fjor droppede priserne på traverene alene med 16,4% - størst tilbagegang var der hos hopperne, hvor snitprisen fakdt med 18% til 29.133 dollars.

Hos hingstene var tilbagegangen på 14,7%, men set i forhold til auktionsresultatet er priserne på travhingstene dem, der holder sig bedst.

I det hele taget er efterspørgslen efter traverne størst - otte ud af de ti dyreste fredag var travere.

Dyrest var hoppen Grace Happens v. Yankee Glide - Celebrity Lady, der kostede 120.000 dollars. Moderen var ikke noget specielt - hun har rekord 1.14.8 og har tjent 62.000 dollars, men hun er halvsøster til bl.a. Lord of Stormont 1.10.5 - 901.504 dollars og Earl of Stormont 1.11.5 - 381.560 dollars.

Knud Erik Ravn, Cowboyland var atter i gang med kuglepennen og signerede salgsslippen på to heste.

Quatum Uptown Boy, en hingst  kostede 17.000 dollars . den er efter Glidemaster - Jolicoeur Angus 1.12.6 - 182.675 dollars - dette er hendes fjerde føl og ingen har endnu startet.

Se vidoen af Quantum Uptown Boy her

 Uncommon Night - en hoppe efter Donato Hanover - Uncommon Scents kostede 22.000 dollars. Det er moderens fjerde føl (tidl,. to efter Andover Hall og en efter Credit Winner) - en  (Credit Winner) har startet og løbet 1.16.6 uden at tjene en dollar.

Uncommon Scents var selv en god væddeløber, der satte rekord 1.10.1 og tjente 137.400 dollars -hun er efter Valley Victor (Valley Victory) og en Defiant Yankee-datter.

Uncommon Night gør sig rigtig godt på videoen .- se selv klik her

fredag, oktober 15, 2010

Frankrig: Spor 10 til Mathilde Trøjborg

Nu foreligger den endelige startliste til mandagens løb på Enghien, og det blev startspor 10 for Mathilde Trøjborg med Flemming Jensen i mandagens Prix de Gobelins.

Der kommer i alt 16 heste til start - Magic Sisa blev ikke skrevet til start.

Frankrig: Anden startrække til Mathilde

Selv om der endnu er godt en time til at anmeldelsesfristen til Prix de Gobelins på Enghien.banen i mandag slutter, så ligger det allerede nu klart, at Mathilde Trøjborg ikke får startplads i første række bag startvognen, som Flemming Jensen ellers havde ønsket sig.

Der var et spinkelt håb her til morgen, hvor der fortsat manglede kusk på Caesar Sanna, men nu er Philippe Masschaele sat på -og dermed er der otte heste i første række.

USA: Priserne faldt på andendagen

Den positive stemning der var, da Kentucky Selected Yearling Sales åbnede onsdag aften, lokal tid i Lexington, holdt sig ikke til dagen efter.

Gennemsnitsprisen på dag 2 faldt med 12,9% -og især var det priserne på travhopper, der dykkede.

Her faldt gennemsnitsprisen nemlig med ikke mindre end 18,7% i forhold til fjor - fra 45.714 dollars til 38.060 dollars.

Hingstene holder sig nogenlunde - her var der torsdag tale om et mindre fald på 2% - fra 54.838 dollars til 53.690 dollars.

Torsdagens dyreste åring blev hingsten World Cup, der er helbroder til den gode hoppe Margarita Momma, der har tjent mere end 600.000 dollars.

World Cup (Yankee Glide - Sheena Hall v. Conway Hall) kostede 170.000 dollars.

 Næstdyrest var Dearly Beloved - en hingst efter Donato Hanover - Cherished Victory v. Valley Victory med 155.000 dollars - moderen har tidligere avlet Stand Guard (Conway Hall) 1.10.3 .- 255.000 dollars.

Knud Erik Ravn, Cowboyland var atter aktiv i markedet og købte to hopper, Fillyanthropy (Donato Hanover - Filly at Bigs) for 72.000 dollars og Prismatica (Cantab Hall - Prize Chip) for 15.000 dollars

Fillyanthropy har samme moder som den lovende 2-åring Big Rigs (Muscles Yankee), der besejrede Pastor Stephen i en af de indl. afdelinger til Breeders Crown fornylig - Big Rigs har rekord 1.11.6 og har foreløbig tjent 87.194 dollars.

Moderen til dem, Filly at Bigs var selv en tophoppe med 1.10.8 og en indtjening på 655.773 dollars - hun er i øvrigt efter Donerail, hvis hopper slår fantastisk igennem i avlen.

Se video af Fillyanthropy her

Prismatica kommer ud af samme moderlinje som Hambletonian-vinderen Continentalvictory. Hendes mormoder,Worldclass Victory er helsøster til Continentalvictory.

Moderen til Prismatica hedder Prize Chip og har Pine Chip som fader. 

Hun har haft tre afkom tidligere, der alle har startet - Sir Prize Hall (Conway Hall) har rekord 1.12.3 og har tjent 157.9069 dollars, mens den 2-årige Pay The Winner (Credit Winner) har 1.14.4 og 71.817 dollars - den har vundet 4 sejre i år.

Se video af Prismatica her

torsdag, oktober 14, 2010

USA. Sikker sejr til Classic Puzle

På Chester Down i Pennsylvania vandt 3-årige Classic Puzzle, der ejes af Dennis Olsen og Peter Wilhelmsen en sikker sejr torsdag aften - præmie 5.500 dollars.

Fra spor 7 sendte George Napoletano Classic Puzzle frem mod føringen . den overtog parret efter 300 meter, og siden bestemte de alt. Det blev til sikker sejr i 1.13.7.

Det var anden sejr i karrieren til Classic Puzzle, der nu har tjent 20.525 dollars

Frankrig. Nu er det Gult for Mathilde

Jeg har kludret i det m h t antallet af startende heste i første række bag startvognen på Enghien!

Der kan kun være otte heste i første række og ikke ti, som jeg har skrev. Ti heste - det er hvad der er på de amerikanske baner - ni heste på Vincennes og otte heste på Enghien.

Pt står Mathilde Trøjborg som nummer ti, men der mangler at blive skrevet kusk på fire heste, så chancen for en startplads i første række er fortsat til stede.

Tak til "Michael", der har glemt sit efternavn,  for at gøre mig opmærksom på min fejl.

Frankrig: Grønt lys for Mathilde Trøjborg

Her torsdag morgen er det nu klart, at Mathilde Trøjborg vil få startplads i første række på mandag på Enghien.

Der står 35 heste tilbage i løbet og Mathilde Trøjborg står som nummer 26 - dvs. at ni heste har tjent mere end hende. Der starter ti heste i første række bag startvognen.

Derimod mangler der fortsat en sletning før Magic Sisa kan få plads i feltet, men mon ikke det sker.

Der er en termin her klokken 10, torsdag formiddag og så er der endelig startmelding i morgen formiddag.

Løbet hedder Prix de Gobelin og har en samlet præmiesum på 50.000 Euro - distancen er 2150 meter auto.

USA: Auktionsfremgangtrods alt - og to til Cowboyland (Opdateret m video)

Da kassen blev gjort efter den første auktionsaften i Lexington Selected Sales på Fasir-Tipton uden for Lexington, så viste gennemsnitsprisen et lille plus i forhold til i fjor
.
94 åringer var blevet solgte til en snitpris af 78.340 dollars mod 78.125 dollars i fjor.

Holder vi os udelukkende til traverne, så steg prisen for hingste med 5,5% til 82.852 dollars, men til gengæld faldt hopperne med ikke mindre end 13,2% til 70.538 dollars.

Auktionen startede meget trevent - jeg fulgte med til omkring  nummer 40, og på det tidspunkt havde jeg fornemmelsen af, at man var på vej mod noget af en katastrofe for amerikanske travsport.

Bl.a. så kostede første afkom efter tophoppen Peaceful Way (hoppe efter Kadabra) blot 65.000 dollars og hvad med 70.000 dollars for en hoppe efter Hambletonian Oaks.vinderen Silver Springs og fra Donato Hanovers første årgang?

Priserne på afkom efter Donato Hanover svingede fra 20.000 og op til 200.000 dollars -. det sidste kostede One in A Million, der har Mom's Millionaire som moder - hun har tidligere født verdensrekordholderen Snow White.

Donato Hanover blev generelt godt modtaget - fire af de fem dyreste hingste var efter ham, mens han blot havde en enkelt hoppe i Top 5.

Dyreste traver blev hoppen Miss Paris (Kadabra - Pizza Dolce), der kostede 210.000 dollars - her er tale om en helsøster til Bella Dolce 1.11.2 og 730.384 dollars.

Dyreste pacer kostede 350.000 dollars og blev købt af Jimmy Takter - den hedder Simply Business.

To til Cowboyland
Knud Erik Ravn, Cowboyland fik igen nye varer på hylderne, idet han købte to åringer - en hingst og en hoppe.

Første indkøb var hoppen 9 Gelato efter Andover Hall - Spumoni v. Malabar Man og Peace a Pice - Spumoni er dermed halvsøster til bl.a. ovennævnte Pizza Dolce. Den kostede 37.000 dollars.

Spumoni, der aldrig nåede at vinde løb i en kort karriere, har haft tre føl tidligere - heraf de to seneste også efter Andover Hall, og de har kostet hhv. 170.000 og 150.000 dollars, men de har endnu ikke været den store succes.

3-åringen Smooth Power har placeret løbet 1.13.2 som 2-åring og har slet ikke startet i år.

Hoppens ældste afkom efter Conway Hall har heller ikke været startet.

Se video af Gelati - klik her

47.000 dollars kostede 48 Pilatus, der også er efter Andover Hall og ud af den fine hoppe, Southwind Allaire 1.10.7 - vinder af 733.534 dollars - hun var en tophoppe, der bl.a. vandt Hambletonian Oaks.

Det var tredje afkom efter hende - og det første nogensinde der skulle sælges på auktion! Alle har Andover Hall som fader.

Hendes første afkom, The Pres startede blot 9 gange i karrieren og vandt 4 sejre og i alt 140.871 dollars

The Pres var et stort talent, så selv om væddeløbskarrieren ikke blev det man havde regnet med, så er han i dag avlshingst i Ontario, hvor han i 2010 har bedækket 52 hopper.

To-åringen fra i fjor har endnu ikke været bragt til start.

Se video med Pilatus - klik her

Auktionen fortsætter i aften.

Har du tegnet et gratis abonnement på den nye amerikanske væddeløbsavis - Harness Racing Update, der udkommer i pdf-format og kan downloades fra en hvilken som helst computer med internetforbindelse - ellers klik her og tilmeld dig .- som sagt er det gratis

onsdag, oktober 13, 2010

USA: God lodtrækning til Wishing Stone

Så lykkedes det omsider for Cowboylands herlige 3-åring, Wishing Stone at få godt startspor i et af sportens betydende løb, The Kentucky Futurity, der køres lørdag eftermiddag, lokal tid på The Red Mile i Lexington, Kentucky.


Wishing Stone med George Brennan trak spor 2 i feltet på 10 heste, og er dermed sikret en god rejse - og forhåbentlig en god placering undervejs, så hans stærke slutspeed kan udnyttes fuldt ud.


Lodtrækningen, der foregik i vindercirklen på The Red Mile for kort tid siden, var - set ud fra en dansk synspunkt - særdeles spændende.


Man trak et lod - og derefter en hest.


Til slut var der kun to numre  2 og 7 og to heste tilbage  - Wishing Stone og He's a Demon.


Nummer 7, som jo bestemt er et godt nummer, blev trukket først - derefter skulle hesten trækkes - og det blev He's a Demon.


Startlisten ser således ud:
1. Muscle Massive - Ron Pierce
2. Wishing Stone - George Brennan
3. Pretty Boy Lindy- Tim Tetrick
4. Flex The Muscle - Ray Schnittker
5. Whata Winner - Jim Doherty
6. Lucky Chucky - John Campbell
7. He's A Demon - Jody Jamieson
8. Winning Fireworks - Jim Morrill, Jr.
9. Break The Bank K - Brian Sears
10. Temple Of Doom - David Miller.

Løbet køres som et heat-løb, hvor  et tredje og afgørende heat kan komme på tale, hvis de to første heats vindes af to forskellige heste.

tirsdag, oktober 12, 2010

Frankrig: Meaulnes du Corta har sluttet karrieren

Prix d'Amerique-vinderen 2009, Meaulnes du Corta har startet for sidste gang forlyder det fra Frankrig.

Den 10-årige hingst, der senest startede den 22., september på La Croix Laroche, hvor den sluttede på en syvendeplads, vil ikke blive bragt til start mere.

Ejeren, Jean Pierre Barjon havde ellers gerne set sin øjesten fortsætte løbskarrieren uden for Frankrig fra 2011 - i Frankrig kan Meaulnes du Corta ikke starte efter Nytår på grund af de franske aldersbestemmelser.

Meaulnes du Corta, der gennem karrieren har været meget svær at holde på benene,  startede blot 60 gange i karrieren - 35 gange var han blandt de tre første. 26 sejre blev det til og en indtjening på 2.786.760 Euro.

Sejren i Prix d'Amerique 2009 er selvfølgelig karrierens største triumf, men Meaulnes du Cortas meritliste viser også to sejre i Prix de France, sejr i Criterium de la Vitesse de Cote d'Azur, Prix de l'Atlantique, Criterium des 5 Ans, Prix de Selection m.fl.

Meaulnes du Corta indledte sin karriere hos Laurent-Claude Abrivard, men skiftede til Pierre Levesque efter 4-årsæsonen.

Meaulnes du Cortas første årgang er fire år i år, og ingen har skilt sig specielt ud - mest vindende er hoppen Seulne des Bannes, der har tjent 53.140 Euro og sat rekord 1.15,7. Årgangen er på 57 - de 32 har gået prøveløb.

I Frankrig står Meaulnes du Corta til 300 + 5.200 Euro.

USA: Så er det i Lexington, det sker

Efter en fantastisk Breeders Crown-aften på Pocono Downs, hvor der var op med 12.000 tilskuere, og hvor der blev sat omsætningsrekord i Pennsylvania med 2,25 millioner dollars, vendes interessen i amerikansk travsport nu med Grand Circuit-meetinger på The Red Mile i Lexington, Kentucky.

Meetinget indledes onsdag eftermiddag og fortsætter over weeekenden og slutter lørdag den23.oktober.

Allerede på lørdag afvikles meetingets fineste løb, The Kentucky Futurity, hvor der er lagt op til en revanche fra Breeders Crown mellem Break The Bank K, Lucky Chucky og Muscle Massive.

Selvfølgelig vil Cowboylands Wishing Stone også være blandt deltagerne, og lad os håbe på, at denne lille tapre hest får en god lodtrækning.

Det er den bestemt ikke forvænt med.

Den vil i øvrigt for første gang bliver forsøgt kørt uden sko -  Dewayne Minor siger, at gør den endnu bedre!

Onsdag aften indledes den første af de store amerikanske åringsauktiorne, The Lexington Selected Sale, hvor i alt 824 åringer kommer under hammeren.

Auktionen afvikles hver aften - onsdag, torsdag, fredag og lørdsag og slutter søndag eftermiddag.

Vil du følge begivenhederne på The Red Mile samt være up to date med auktionsresultaterne, så kan jeg varmt anbefale dig at tegne et gratis abonnement på nyhedsbrevet - harness racing update.

Det er et nyt projekt, der netop er sat i søen - foreløbig udkommer det i forbindelse med Lexington-salget og igen i forbindelse med Harrisburg.

Fra nytår er det tanken, at nyhedsbrevet skal udkomme to eller tre gange om ugen og fra 1. april hver eneste dag.

Der vil fra Nytår også blive dækning af international travsport.

Harness Racing Update er som nævnt gratis og leveres i din mailbox med et link til download.

Og bare rolig - jeg følger selvfølgelig også udviklingen i Lexington her på min Blog.

mandag, oktober 11, 2010

Revenue på vej til Sverige

Avlshingsten Revenue (der i USA hedder RevenueS) er på vej tilbage til sin fødeland, Sverige efter at have virket i amerikansk traveravl siden 2005.

Selv om Revenue-sønnen Break The Bank K i lørdags i lørdags satte verdensrekord, da den sejrede sikkert i Breeders Crown for 3-årige hingste på Pocono Downs, så er timeglasset løbet ud for den 14-årige svenskfødte avlshingste med de franske aner.

Revenue kom til Perretti Farms i New Jersey i 2005 - året efter han bl.a. havde vundet Nat Ray Trot på The Meadowlands.

Som væddeløber var Revenue tidligt udviklet - han vandt det svenske opdrætningsløb som 2-åring - og som 8-årig var han i top på verdensplan.

Amerikanerne vil have early speed - det er hele deres væddeløbssystem bygget op på . og samtidig kunne Revenue give sine afkom en større holdbarhed - noget der med den indavl, der findes, er hårdt brug for i dagens moderne amerikanske traveravl.

Revenue bkev godt modtaget - han bedækkede 164 hopper i sin første sæson i USA - det kom der 104 føl ud af.

Næste år faldt interessen til nøjagtig det halve - 82, men så gik det atter opad de følgende år, hvor afkommene også begyndte at komme frem i løbene.

I 2007 bedækkede Revenue 101 hopper, i 2008 139 hopper - men så kom det, der må siges at være de amerikanske opdrættere, ejere og træneres dom - og i 2009 bedækkede Revenue kun 28 hopper, mens han i år har bedækket 33 føl.

Hans første årgang, der kom på auktion i 2007, blev vel modtaget, idet gennemsnitsprisen for hans 65 afkom, der kom på salg blev 30.058 dollars, men allerede året efter dykkede snitprisen til 10.929 dollars. I 2009 faldt den yderligere til 8.053 dollars.

I år har der foreløbig været 7 Revenue-afkom på auktion, og de har i snit kostet 3.086 dollars.

Det er under bedækningsprisen, der er 4.000 dollars!

Nu skal det blive interessant at se, hvordan priserne på de syv Revenue-afkom, der kommer under hammeren i Lexington i denne uge bliver.

Desuden er der fire afkom i Harrisburg i begyndelsen af november.

Revenue S's bedste amerikanske afkom er så klart Break The Bank K, der efter lørdagens sejr nu er mest vindende afkom efter ham med en indtjening på 898.983 dollars. - Og mere kan komme i denne uge, når Kentucky Futurity på lørdag afgøres på The Red Mile, hvor Break The Bank K afgjort vil være en af favoritterne.

Hurtigst blandt Revenue's afkom er 4-årige Hot Shot Blue Chip1.09.3, der har tjent 397.577 dollars, og som var blandt finalisterne i The Hambletonian Stake i fjor og fortsat klarer sig fint.

Men indrømmet - det er lidt pauvert for Revenue, når man tager hans to amerikanske stjerner væk.

Således har hans 3-åringer minus Break The Bank K kun tjent omkring 300.000 dollars tilsammen i år, og det er der 52 om at have gjort!

Hos 2-åringer ser det heller ikke for godt ud.

22 afkom har tilsammen tjent 138.975 dollars - mest vindende har tjent 31.291 dollars og den hurtigste har løbet 2.00.

Så er det straks bedre med de ældre afkom, hvor 45 har indløbet tilsammen 1.175.850 dollars - her har svenske Reven d'Amour ved sin gæsteoptræden i Canada og USA hjulpet til.

Selv om Revenue som væddeløber selv var tidligt udviklet, så er hans amerikanske afkom generelt det ikke - og det går altså bare ikke.

Derfor er Revenue S snart kun historie i USA:

Break The Bank K-afstamningen ser jeg på ved en senere lejlighed - nu blev det til et skrive om Revenue.-

søndag, oktober 10, 2010

USA: Travsportens store aften

Ideen med at afvikle samtlige 12 Breeders Crown-løb på samme dag - og på samme bane - viste sig at være en stor succes.

Allerede en time før 1. løb skulle starte klokken 17.00 var der stuvende fuldt på Pocono Downs - og folk blev ved med at komme, så amerikanerne oplevede det for dem uhyre meget sjældne, at der var trængsel over alt på tilskuerpladserne

Og på den lynhurtige 1000 meter-bane, blev der som ventet sat en række nye rekorder.

Her holder jeg mig kun til travet, hvor der i samtlige seks divisioner blev sat nye Breeders Crown-rekorder - og ydermere to verdensrekorder.

Aftenens to danskejede heste, Wishing Stone og Neighsay Hanover klarede sig over al forventning.

Cowboylands Wishing Stone med George Brennan var handicappet af startspor ni og kom fra start til at sidde sjette og siden femte, men gik en stærk sidste 800 meter - den kunne dog ikke fange  Break The Bank K med Brian Sears, der var stukket ind i opløbet - Revenue-sønnen sejrede sikkert i ny verdensrekord 1.09.8 - en forbedring af Temple Of Dooms rekord på 1.10.1.

Det var i øvrigt den notering Wishing Stone fik på andenpladsen - en placering, der var 125.000 dollars værd. Dermed har Wishing Stone indtjent 669.544 dollars i karrieren.

Leif Albers Neighsay Hanover  med Tim Tetrick kom ikke til Pocono Downs med de bedste resultater i bagagen, men gik et godt løb - placeret på en tredjeplads - hele vejen rundt.

Neighsay Hanover kom hjem i 1.10.2 og tjente 72.000 dollars.

Her sejrede Enough Talk med Ron Pierce sikkert  i 1.09.6 - det fik den 300.000 dollars for og har nu tjent 1,767.505 dollars i karrieren.

Og tænk sig - den kunne have været danskejet, idet Stald Rita for et par år siden havde indgået aftale om at købe den!!!

Breeders Crown for hopper vandtes af Buck I St Pat med Tim Tetrick ret let i 1.10.0, mens BC for 2-årige hopper endte i en gedigen overraskelse til 30 gange pengene, da Martiniontherocks med Ron Pierce viste sig bedst og sejrede i 1.12.7.

Martiniontherocks er datter af Conway Hall - Inspired Society v. Self Possessed og kostede 40.000 dollars i Harrisburg i fjor. Dette var hendes sejr nummer 4 i 9 starter, og nu har hun tjent 409.936 dollars.

Jimmy Takters Pastor Stephen var den store favorit hos de 2-årige hingste, og det lignede da også sejr til den, indtil Manofmanymissions med Andy Miller dukkede op til slut og vandt knebent i ny verdensrekord 1.10.5.

Manofmanymissions er efter Yankee Glide - Armbro Vanquish v. Garland Lobell og kostede 215.000 dollars i Lexington i fjor - dette var hans 3. sejr i 5 starter og det er blevet til 388.750 dollars.

Moderen har tidligere født bl.a. Armbro Escobar, der som unghest var i træning hos Lutfi Kolgjini.

Hos de 3-årige hopper overraskede Impressive Kemp med Ron Pierce ved at vinde på en god afslutning i 1.11.4 - Impressive Kemp er efter Credit Winner og Emile Cas EL - moderen er helsøster til Andover, Angus og Conway hall!

Impressive Kemp kostede som åring130.000 dollars -. nu har hun tjent 450.580 dollars.

Med lad mig vende tilbage til de 3-årige hingstes Breeders Crown.

Resultatet her med Break The Bank kan nemlig komme til at betyde meget for amerikansk opdræt i fremtiden.

Break the Bank er efter svenskfødte Revenue, der ellers er tæt på at være dømt ude i USA.

De to sidste år har Reve d'Udon-sønnen blot bedækket 28 og 33 hopper og mon ikke den har været udbudt til salg fra Perretti Farms?

Amerikanerne mangler nyt blod, men de tør ikke erkende det og tør heller ikke bruge mere europæisk blod, for markedet for ungheste går efter de kendte blodlinjer - læs Valley Victory og Garland Lobell.

Men avlsmæssigt er det en fælde - graden af indavl i amerikansk travsport bliver større og større.

Der har været enkelte forsøg på at bruge bl.a. Coktail Jet, og Jean Pierre Dubois har indledt sit eget projekt ved at have bl.a Daguet Rapide og Infinitif opstaldet i Kentucky. Tidligere havde han Pearsall Hanover i Canada - og den er bl.a. blevet fader til Slave Dream, der vandt Bat Ray Trot tidligere i år.

Det er også interessant at notere, at fædrene til de to ældste BC-vindere, Buck I St Pat og Enough Talk har stået eller står på vore breddegrader.

Buck I St Pats fader, Jailhouse Jessee var en overgang i Finland, men da hun gik så godt fik man travlt med at få denne Donefrail-søn tilbage til Staterne.

Faderen til Enough Talk . Enjoy Lavec - står fortsat i Sverige.

I morgen ser jeg nærmere på Break The Banks K's afstamning.

Stay tuned.................

Og husk - er du i færd at lave an anpartsstald, indkøbe en hest - eller skal sælge - så kan jeg lave en afstamningsanalyse for dig - ring på 40 38 23 07.