lørdag, marts 06, 2010

Norge: Meget dansk på Forus

Dannske heste og kuske satte deres præg på den norske V75-omgang på Forus-banen  lørdag eftermiddag.

De to dansk/norske trænere Jeppe Juel og Bo Westergaard var begge på vinderpladsen.

Jeppe Juel vandt med talentet Orali (Great Challenger) i 1.21.7a/2040 m - det gav 50.000 NOK, mens Bo Westergaard bragte Atlantic Ås (Rite on Line) til sejr i 1.19.7a/2040 m - her var førstepræmien på ikke mindre end 100.000 NOK.

Desuden vandt danskopdrættede Opal's Pride (Buvetier d'Aunou) med Kai Johansen i 1.22.2a/2040 m - præmie 50.000 NOK.

Af dansk interesse var også Deliberate Speed-sønnen, Deliberate Visions sejr i 1.21.4a/2040 m for Vidar Hop - præmie 20.000 NOK.

Paris: Saxo de Vandel vandt let

Da favoritten Severino (Gobernador) med Christian Bigeon galoperede kort efter start og blev diskvalificeret, så forsvandt en del af spændingen i Vintermeetingets sidste storløb på Vincennes, Prix de Selection.


Næstfavoritten Saxo de Vandel (Coktail Jet) med Eric Raffin var straks med fremme, og da Raffin bestemte sig til at overtage spidsen, gjorde han det.


Ingen var i stand til at true Saxo de Vandel, der sejrede sikkert i 1.13.8/2700 m  foran rygkørte Sanymede Tivolo (Ganymede) med Jos. Verbeeck i 1.13.9 - derefter fulgte en pænt afsluttende Save the Quick (Jasmin de Flore) med Mathieu Abrivard i 1.14.0.

Vindertiden er i princippet ny rekord for Prix de Selection, der tidligere har været kørt over 2150 meter, men som i år har fået ny distance, 2700 meter. 


Med førstepræmien på 120.000 Euro har Saxo de Vandel nu indtjent 752,150 Euro i karrierens 26 starter - den har vundet 8 sejre og 10 gange været blandt de tre første. Den trænes af THierry Duvaldeston, men bliver altid kørt af unge Eric Raffin i løbene.


Det var i øvrigt anden uge i træk en Coktail Jet-søn vinder et storløb - i sidste uge vandt The Best Madrik jo Criterium des Jeunes.



Italien: Forrygende uge for Erik Bondo

Danske Erik Bondo har virkelig fået gang i sit materiale og alene i denne uge er det blev til 7 sejre i blot ni starter!!


Ydermere et det blevet til en anden- og en fjerdeplads!


Lørdag sendte Erik Bondo to heste til Bologna, og det gav 100%  udbytte.


Først sejrede Freddy Christensens 3-åring New Esterel (Gigant Neo - Fie Esterel) for Roberto Andreghetti i 1.16.7a/1660 m - der var 4.750 Euro i førstepræmie - det var hestens 3. sejr i karrieren.


Siden vandt den et år ældre Minerio As (Lemon Dra) - også med Andreghetti - i 1.14.3a/1660 m - her var førstepræmien 6.500 Euro.


Bondo har en helt fantastisk sejrsprocent hidtil i år på ikke mindre end 42,25 - stalden har i alt vundet 30 sejre og foreløbig kørt 197.215 Euro ind.





Paris:Nelumbo slog Meaulnes du Cortas rekord

9-årige Nelumbo har som vallak været afskåret fra at deltage i de store klassiske løb. I stedet er den blevet matchet i semi-klassikere-  især inden for de sidste par sæsoner har den udviklet sig meget fint.

Lørdag eftermiddag vandt Nelumbo (Corot) med sin træner Franck Blandin karrieres største sejr i Prix de l'Uion Europenne på Vincennes i rekordtiden 1.13.0/3000 m - en forbedring af Meaulnes du Cortas to år gamle rekord på 1.13.4.
Foto. Gerard Forni

Da Perlando med Jos. Verbeeck blev diskvalficeret fra andenpladsen på grund af trægning, så blev Blandins anden deltager, den stærke Obelo Darche (Danube Castelets) med Bernard Piton nummer to i 1.13.1, mens Orlando Sport (Hand du Vivier) med Sebastian Baude, der meget sent fandt plads til angreb, blev nummer tre - også i 1.13.1.

Løbet havde skiftende førerheste, men favoritten Paris Haufor med Christian Bigeon var godt med fremme hele tiden og i spids ind i opløbet. Den kapitulerede kort før mål med galop - lå da til en andenplads.

Svenske Dig For Dollars med Pierre Levesque bkev en god nummer fem i 1.13.3.

Bemærkelsesværdigt var det, at Jean Michel Bazire slet ikke havde en hest i dette løb!
                                Corot
 Vinderens fader, Corot er søn af amerikanske Workaholic og ud af en af de gamle stærke moderlinjer i fransk travsport. Nelumbo er en af dens bedste afkom - en anden er 5-årige Return Money, der allerede virker i avlen.

Corot er en billig hingst efter franske forhold, idet den står til 200 + 2.000 Euro.

Paris: Galop for Leader Chip

Heller ikke denne gang blev der nogen placering til Axel Jacobsen-trænede Leader Chip (Pine Chip) med Jos. Verbeeck i sulkyen.

Leader Chip galoperede i opløbssvinget på et tidspunkt, hvor den lå nummer 10-12 stykkker i feltet, og blev  diskvalificeret.

Løbet endte i en meget spændende opløbskamp, hvor dommerkomiteen ikke kunne skille svenske Beastar (Gentle Star)og franske Pulsa des Ternes (Balou Boy) ad.

Beastar, der tidligere blet trænet af danske Jørgen Lorentzen, men som nu trænes af svenske Anders Lindquist i Paris, sluttede forrygende af for Jean Michel Bazire, men nåede ikke forbi Pulsa des Ternes med Yves Dreux. De to fik begge noteret 1.14.4/2700 m.

De fik hver 22.5000 Euro i førstepræmie.

Beastar har nu tjent 36.810 Euro - eller 275.000 kroner - ved seks starter i det franske denne vinter.

Carsten Høgfeldt: Anpartsprojektet med Piccaso Sisa kører videre!

På Travservice.dk kunne man fredag læse af anpartsprojektet omkring derbyvinderen Magic Sisas lillebroder, Picasso Sisa skulle være kuldsejlet. - derfor ringede jeg lørdag formiddag til Carsten Høgfeldt, for at høre hans syn på sagen.

- Det står jeg komplet uforstående overfor, siger Carsten Høgfeldt. Vi har en aftale om, at hesten skal betales i morgen - søndag - og det bliver den.

Jeg har erfaret, at den generalforsamlingsvalgte kasserer blot har fået indbetalinger for to anparter - hvor er resten af pengene?

Dette er ikke korrekt - der er nogen, der render med en halv vind.

Men hvorfor tror du, de gør det?

Snakken har jo gået om mig de sidste par måneder, og det sidste jeg hørte var, at jeg skulle skylde en stutteriejer 180.000 kroner.  Du ved - det er den med fjeren, der er blevet til 30 høns.

Men hvor meget skylder du ham

Det har jeg ikke lige her, men vi har lavet en aftale, og han får pengene nu og her. Men det er alting, der bliver forstørret.
Nu var jeg til championsfest på Lunden i aftes, og jeg kunne jo høre, hvordan snakken gik bag min ryg.
Jeg har jo også købt Dreamaster.
Altså hvis jeg ikke har nogen penge, så kan jeg jo ikke købe Dreamaster!

Men hvor står Dreamaster?

Den står oppe på stutteriet (i Sverige, red anm) - den skal med en lejlighedstransport her til Danmark. Det ville koste 6.000 kroner at få den herned - derfor vil jeg hellere vente på en lejlighedstranspotr, der er billigere.

Hvor skal den opstaldes?

Den skal stå på Ansager.

Jeg har hørt fra Peter Fog, at det skal den ikke.

- Men det er ellers hvad vi har aftalt.. Men, men - der bliver sagt meget hele tiden! Det vænner man sig til, og dog gør man det ikke alligevel.

Men er du ikke selv skyld i al det her polemik?

Selvfølgelig er jeg da skyld i noget af det - det er jeg da, men altså, -  du ved godt den ene fjer, der er blevet til ti høns - i øjeblikket er vi oppe på en hønsegård på 120 høns. Det er det, der er sket.

Nu siger jeg til dig, at Bjarne Ladefoged (ejeren af Picasso Sisa) er ude på travservice og sige, at handlen ikke bliver til noget.

- Jeg vil kontakte Bjarne Ladefoged og så vil jeg få tingene redt ud, men ellers synes jeg, at før man gik ud med en sådan meddelelse, så havde det  været smartere at ringe til mig først.

Hvis jeres generalforsamlingsvalgte kasserer blot har penge for to anparter, hvor er så resten?
Det er heller ikke korrekt. Jeg kunne godt tænke mig at få at vide, hvor du har det fra.

Jamen er den fuldt indbetalt?
Den er ikke fuldt indbetalt -  der er fortsat nogle stykker der mangler at betale, men det skulle de gøre i dag og i morgen.
Som sagt så vil jeg kontakte Bjarne Ladefoged - jeg tror, der må være nogle misforståelser - der er mange misforståelser - det har jeg fundet ud af, men lad os nu se om ikke det hele ikke falder på plads her i weekenden.

Du købte nyligt fem heste på intetnetauktionen på travservice.dk, men efter hvad jeg har fået oplyst, har du ikke betalt en eneste af dem?
- Det er heller ikke korrekt,  det var kun fire heste. men bl.a. har jeg haft en aftale med Claus Wagner om, at han skulle kontakte mig, når han kom hjem fra ferie. Jeg har ringet tre gange til ham,  uden han har ringet tilbage - nu traf jeg ham i går, og vi har aftalt de nærmere betingelser.


Men hvad med Otilia Tamsen - den har jeg hørt, at du ikke vil have alligevel.
- Det passer heller ikke, men jeg har endnu ikke betalt den. Den har jeg sat i træning hos Kaj Jensen, men da jeg var deroppe forleden dag, blev jeg dårlig og måtte køre hjem. Jeg har nyligt været indblandet i et trafikuheld, og har det dårligt - jeg går til psykolog hver eller hvad anden dag.

Så vidt Carsten Høgfeldt - som har lovet at kontakte mig, når han har talt med Bjarne Ladefoged.

Og blot for the record - mit mobilnummer er 40 38 23 07!

Paris: Sidste dag i Vintermeetinget!

Lørdag eftermiddag slutter det store franske vintermeeting på Vincennes.

Det sker med en perlerække på ni løb, hvor dne samlede præmiesum er på 913.000 Euro - eller 6,8 millioner kroner.

Hovedløbet er Prix de Selection - et løb jeg tidligere har omtalt her på Bloggen.

Desuden afvikles bl.a. Prix de l'Union Europenne over 3000 meter og med en samlet præmiesum på 160.000 Euro.

Her kommer bl.a.flere Prix d'Amerique-deltagere (bl.a. Paris Haufor og Orlando Sport til start ligesom nogle af Frankrigs bedste vallakker såsom Obelo Darche, Nelumbo, Nimrod Borealis og Marathon Man.

Det er også i eftermiddag Axel Jacobsen sender Leader Chip til start.

Den danske Pine Chip-søn, der skal køres af Jos. Verbeeck, tillægges dog ikke store chancer, og her klokken 10.20 står den til 26 gange pengene.

Karlshorst: Sejr nummer 31 til Bentley Sun

Tyske Bentley Sun (Allegro Sun) med Maria Bock vandt fredag aften sin 31. sejr i træk - det skete på Karlshost-banen i Berlin, hvor den 7-årige vallak sejrede i 1.17.4a/2000 m. Det var tredje sejr i 2010.

Tredje sejr i 2010 var det også for den tidligere Charlottenlund-hest, Don't Touch (Activity), der vandt i 1.18.0a/2000 m - den har i år været en flittig starter, idet fredagens start var nummer ni i 2010!

Team Simoni  nøjedes denne fredag med en enkelt sejr - den sørgede Violet Hall (Spotlite Lobell) for med Manfred Zwiener i sulkyen - det var fjerde sejr i ligeså mange starter i år.

Dubai:Tæt på dansk sejr

Den danskfødte træner,.Niels Petersen, der bor i Norge, var tæt på at have en vinder på Meydan-banen i Dubai fredag aften.

I The Meydan Classic over 1600 meter på turf sendte han den 3-årige Timely Jazz med Per Anders Gråberg til start, og parret sluttede på en flot andenplads, kun slået med 1,25 længde af Godolphin-staldens Frozen Power. Det gav 30.000 dollars i præmie til den norskejede hest.

Værd at bemærke, at er vinderen Frozen Power havde et handicaptal på 108, mens Timely Jazz blot havde 101 - og de to heste mødtes under lige vægt - 54 kilo!
 
Frozen Power henviser dansktrænede Timely Jazz til andenplads.
Foto: Andrew Watkins, Dubai World Cup.
I løbet The Meydan Racecourse blev danskejede Calrissian, der trænes af svenske Fredrik Reuterskiöld nummer fire med Ted Durcan i sadlen - blot slået med 3,5 længde - det gav 8.250 dollars i præmie

Dubai: 3 uger til Dubai World Cup

Lørdag den 27. marts afvikles verdens hidtil største hestevæddeløb - i hvert fald præmiemæssigt - The Dubai World Cup - om en samlet præmiesum på 10 millioner kroner.

I torsdags var nogle af de potentielle startere i ilden på den spritnye Meydan-bane - det er den, der har kostet 13,6 milliarder kroner at bygge - bl.a. startede verdens mest vindende aktive galophest, den japanske Vodka, men hun var bleg og endte i det slagne felt.

Dubai World Cup-dagen er ikke blot en perlerække af veldoterede Gruppe-løb - det er også en dag, hvor et af de mest fantastiske shows på en væddeløbsbane opføres - i tiden op til hovedløbet.

Mange travsportsfolk har oplevet showet på Prix d'Amerique-dagen.

Gang det med 20 - og I har, hvad der venter den 27. marts i Dubai!

Og efter løbene er afviklet, så fortsætter det.

Da bliver der nemlig koncert på væddeløbsbanen med store internationale navne som Elton John og Carlos Santana.

Generelt er der gratis adgang til væddeløbsbanen, men vil man have mulighed for en siddeplads så skal man af med 350 Dirham - eller cirka 525 kroner - og det gælder både til løbsdagen samt koncerten bagefter!

fredag, marts 05, 2010

Hvorfor skal vi have positive dopingprøver?

I forbindelse med den aktuelle sag omkring hesten Navy, der er testet positiv, har Travdanmark.dk lavet et interview med DTCs veterinære konsulent, H. C. Sørensen.

Af interviewet fremgår det, at de svenske dopinglaboratorier nu er blevet så udviklede, at de kan spore værdier af forbudte substanser i en urin eller blodprøve på helt ned til et picogram!.

Et Picogram er - ja, du skal næsten bruge en kikkert for at se efter alle de nuller, der skal efter kommaet
0,000000000001 gram - eller mere populært udtryk - Et picogram er en tusind milliardendedel af et gram!

Nu melder historien på Travdanmark.dk intet om, hvor stor en koncentration, der er fundet hos Navy - det må vi så vente med ay få vide til B-prøven foreligger.

Men hvis nu det er sådan, at hestevæddeløbssportens veterinære konsulenter har fået indført, at de grænseværdier man opererer med nu  regnes i picogram, så synes jeg, at sporten for let  kriminaliserer udøverne.

Jeg kan huske, at tidligere talte man om analyser i Nanogram, der blot er en milliand-del af et gram - som måleenhed.

Hvis man nu udgår fra picogram som målenhed, så vil vi se mange flere positive dopingprøver - uden at jeg kan overbevises om, at man kan finde det præstationsfremmende - eller det modsatte - på de givne heste, der vejer mellem 400 - 550 kilogram!

Ja altså - hvis man taler om relative små værdier.

USA. Lucky Jim på vej mod sæsondebut

USA's bedste ældre traver i 2009, Lucky Jim (SJ's Photo) er snart klar til start og torsdag formiddag, lokal tid var den ude i årets første Qualifier på The Meadowlands med Andy Miller i sulkyen.

Efter en rolig indledning overtog Lucky Jim spidsen efter 800 meter og så blev skruen ellers sat i vandet. mens de første 800 meter af løbet blev gennemført i 57.3 sekunder - så løb Lucky Jim de sidste på 55 sekunder - eller efter 1.08.4! Og de sidste 400 meter efter 1.06.6.

Lucky Jim, der matches frem mod en start i Elitloppet, skal ud i yderligere et par Qualifiers før sæsondebuten finder sted.

- Lucky Jims første store opgave i USA bliver løbsserien Su Mac Lad Trot på The Meadowlands, der indledes den 2. april fortæller Ole Bach fra New Jersey.

Foto arkiv - Lisa Photo.

torsdag, marts 04, 2010

Paris: Leader Chip - igen med Jos. Verbeeck

Axel Jacobsen sender igen Leader Chip til start i Frankrig. Det sker lørdag eftermiddag på Vincennes i løbet, Prix de Montsoreau over 2700 meter volte og med en samlet præmiesum på 60.000 Euro.

Som sidst bliver det Jos. Verbeeck, der kommer i sulkyen bag Pine Chip-sønnen.

Da havde Axel Jacobsen store forventninger inden løbet - en meget blød bane betød imidlertid at Leader Chip slet ikke fandt sig til rette, og parret endte uplaceret.

Der kommer 16 heste til start - bl.a. også den tidligere Jørgen Lorentzen-trænede Beastar, som skal køres af Jean Michel Bazire

Norge:Juulekveld på Bjerke

Overskriften har jeg taget fra Bjerke Travets internetside, og den henviser til den succes som Skive-træneren Morten Juul havde i aftes på Bjerke sammen med emigranten Jeppe Juel.

Morten Juul startede tre heste - det blev til to sejre og en tredjeplads.

Money Business (Express Ride) var først i vindercirklen, efter at have vundet i 1.17.2/2160 meter - præmie 24.000 NOK  - derefter var Mangetout (Coktail Jet) på pletten ved sejr i 1.16.2a/2100 m - præmie 30.000 NOK.

Tredjeplads til Jampacked i 1.14.9a/1600 m - præmie 9.000 NOK.

Paris:Millionløb med kun 9 deltagere

Lørdag eftermiddag køres Prix de Selection med en samlet præmiesum på 240.000 Euro - eller 1,8 millioner kroner - på Vincennes.

Trods den store præmiesum er der blot 9 heste til start!

Løbet er forbeholdt 4,5 og 6-årige travere, så med årgange, der hver især er på den rigtige side af 11.000 føl., så skulle der jo ellers være nok af mulige startere.

Nu er der dog det, at de 5 og 6-årige travere skal starte med 50 meter tillæg - og det er ingen let opgave.

I årets udgave af Prix de Selection er der da også kun en ældre hest med, nemlig den 6-årige Quinoa du Gers med Jean Michel Bazire.

Quinoa du Gers har rekord 1.10.9 og har tjent 470.560 Euro og har senest løbet uplaceret i Prix de Paris, men dog i den pæne tid 1.14.6/4125 meter.

Ikke siden Milord Drill sejrede i Prix de Selection i 2006 har en ældre heste vundet løbet.

I fjor satte Rolling d'Heripre (Dahir de Prelong) rekord for løbet, da den sejrede i 1.11.2/2150 meter.

I år ligner Prix de Selection et opgør mellem Severino med Christian Bigeon og Saxo de Vandel med Eric Raffin.

Startlisten ser således ud:
2150 meter:
1. Sibelle d'Ostal (Indy de Vive)
2. Save the Quick (Jasmin de Flore)
3. Sanymede Tivilo (Ganymede)
4. Surcouf de Laubois (Niky)
5. Seven d'oliverie (And Arifant)
6. Sage de Bresles (Islero de Bellouet)
7. Severino (Gobernador)
8. Saxo de Vandel (Coktail Jet)
2200 meter
9. Quinoa du Gers

onsdag, marts 03, 2010

Paris:Mars fik det svært

Det var langt fra en optimal rejse som den franske kusk, Jean-Loic Claude Dersoir fik givet Mars (Chipmate) i onsdagens 2. løb - Prix de Lure på Enghien-banen i Paris.

Dersoir havde ellers fået placeret Mars i andet par udvendigt, men valgte så at gå ned i inderbanen, og det skulle vise sig fatalt.

På opløbshjørnet var feltet nemlig tæt samlet og  fra sin indelukkede position i inderbanen ledte Dersoir febrilsk efter angrebsplads.

Den kom aldrig rigtigt, selv om det blev til lidt zig sag kørsel i opløbet - Mars klarede en sjetteplads, da to konkurrenter galoperede til slut - i tiden 1.16.2/2875 meter - det gav 1.800 Euro i præmie.

Bedre gik det for feltets andet dansk/norsk islæt, Mainstream (Carmody Lobell), der var med i opløbskampen, men som ikke rigtig rakte - det blev til en fjerdeplads i 1.16.0 - præmie 4.800 Euro.

Løbet vandtes forholdsvis sikkert af Quito d'Ecroville (Elo Josselyn) med Jos. Verbeeck i 1.15.9 - præmie 40.000 Euro.

tirsdag, marts 02, 2010

USA: Muscle Hill Årets hest i USA

I weekenden blev Årets Hest - valgt af de amerikanske travsportsjournalister - kåret ved en sammenkomst på Yonkers Raceway i New York.

Ikke uventet var det Muscle Hill, der løb med titlen - Horse of The Year - ligesom den naturligvis også blev valgt som Årets 3-årige travere.

Muscle Hill, der vandt alle sine 12 starter i 2009, var en suveræn vinder i afstemningen om titlen - den fik nemlig ikke færre end 164 stemmer ud af 173!!

mandag, marts 01, 2010

Paris: Jackpot i Criterium des Jeunes

Der var ikke blot en førstepræmie på 80.000 Euro til Ecurie des As, der ejer  søndagens vinder af  Criterium des Jeunes på Vincennes - The Best Madrik.

Der er nemlig også  en bonuspræmie på 160.000 Euro - eller 1,2 millioner kroner - fordi The Best Madrik var købt på Trotting-Promotions åringsauktion i september 2008.

Sammen med Frankrigs andet store auktionsfirma, Agence Francais du Trot introducerede Trotting Promotion nemlig i 2008 en Super Bonus på det dobbelte af førstepræmien i Criterium des Jeunes, til ejeren, hvis vinderen af løbet  var købt på en af de to åringsauktiioner.

The Best Madrik blev solgt for 145.000 Euro i 2008 - nu har den allerede - incl. Superbonus - indtjent 297,.160 Euro - eller 2,2 millioner kroner.

Dubai World Cup:Nedtællingen er startet

Lørdag den 27. marts afvikles verdens hidtil højst doterede hestevæddeløb, Dubai World Cup med en samlet præmiesum på 10 millioner dollars - 55 millioner kroner - det sker på den spritnye Meydan væddeløbsbane i Dubai.


Blandt deltagerne er den 6-årige japanske hoppe, Vodka, der er godt på vej til at bliver verdens mest vindende galophest.


Foreløbig har Vodka indløbet svimlende 13.147.826 dollars, men hun mangler endnu lidt over 3 millioner dollars i at indhente landsmanden, T M Opera O, der nåede at vinde 16.200.337 dollars i sin væddeløbskarriere, der strakte sig over tre år, nemlig fra 1998-2001.


 
Vodka
En sejr i Dubai World Cup har en værdi af 6 millioner dollars, og det vil således betyde, at Vodka bliver indehaver af titlen - Verdens mest vindende væddeløbshest.


Vodka har ikke startet siden sejren i Japans største galopløb, Japan Cup den 29. november, hvor den franske topjockey Christophe Lamaire red hende for første gang. 


Vodka blev sendt til Dubai den 11. februar, og 11 dage senere gik hun sit første træningsarbejde.


På torsdag skal Vodka med Lemaire i sadlen have sin World Cup test i 3. afdeling af The Maktoum Challenge over 3000 meter på Meydan og med en samlet præmiesum på 300.000 dollars.


Det er tredje gang Vodka er i Dubai - hidtil er det ikke gået for godt, idet hun i 2008 blev nummer fire i Dubai Duty Free og nummer syv året efter.


I år har man lagt træningen om over vinteren, således  det skulle være en stærk Vodka, vi kan forvente at se på Meydan.

Paris: Mars mod Mainstream

Onsdag eftermiddag starter  de to norskejede, men danskfødte 6-åringer, Mars (Chipmate) og Mainstream (Carmody Lobell) på Enghien i Prix de Lure på Enghien - et løb over 2875 meter og med en samlet præmiesum på 80.000 Euro.

Der kommer blot 13 heste til start, og de to danske heste må have gode chancer for at havne i præmierækken.

Leader Chip (Pine Chip) var også anmeldt til et løb onsdag, men blev ikke startmeldt her mandag morgen kl. 09.30.

søndag, februar 28, 2010

Partis. The Best Madrik was the best!

De franske 3-åringers første klassiske opgør, Criterium des Jeunes blev en rodet affære, hvor ikke færre end 8 af de 14 startende blev diskvalificeret for galop.

Løbet fik en lidt overraskende vinder i The Best Madrik (Coktail Jet ) med Jean Etienne Dubois, der efter et løb i vinderhullet på favoritten Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle) fandt plads indvendigt til slut og speedede frem til sejr i 1.16.2/2700 m - samme tid til Torino d'Auvillier, mens Tequila Cocktail (Coktail jet) blev nummer tre i 1.16.4.

Torino d'Auvillier overtog tidligt i løbet føringen, og fik næstfavoritten Texas Style (Goetmals Wood) udvendigt for sig med 1000 meter tilbage - tempoet var ret moderat 1.17.5 med 1000 meter tilbage - og det blev nok årsag til favoritfaldet.

Torino d'Auvillier er en en-taktet hest, der nok havde haft fordel af et højere tempo undervejs.

I opløbet trak den under drivning ud i banen, og gav dermed plads til den smarte The Best Madrik, der nærmest eksploderede i en speed - samtidig galoperede Texas Style en topplacering væk udvendigt - det samme gjorde Terre d'Any også.

Vinderen kostede den nette sum af 145.000 Euro som åring - han er som nævnt efter Coktail Jet, mens moderen hedder Lady Madrik (Biesolo), der selv var blandt de bedste hopper i sin årgang  som unghest med en andenplads i Prix Une de Mai og en tredjeplads i Criterium des Jeunes.

Hun har tidligere født to afkom, der begge er døde som føl.

Lady Madrik er søster til Nina Madrik (In Love With You), der bl.a. vandt Prix du President de la Republique og tjente over 500.000 Euro.

Afstamningsmæssigt er The Best Madrik således ikke så overraskende en vinder, som dagens odds på 14 indikerer!

Paris: 3-åringers første store klassiske møde

I eftermiddag løbes Criterium des Jeunes over 2700 meter om en samlet præmieusm på 160.000 Euro på Vincennes.

Det er det første store klassiske opgør for den franske årgang 2008 - T-årgangen.

Desværre er årgangens hidtil mest vindende traver, hingsten Tucson (Coktail jet) ikke til start - måske fordi distancen er 2700 meter - mit gæt!

Af de 17 startende er ikke færre end 11 hopper!

I skrivende stund er det dog hingsten Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle) med  William Bigeon, der er indehaver af favoritværdigheden.

Den har hidtil startet 7 gange i karrieren - har vundet fire sejre og tre andenpladser!

Næstfavorit er den hidtil ubesejrede Troika du Corta (Love You) med Jos. Verbeeck  - den trænes i øvrigt som Tucson af Philippe Allaire.

Mange tilhængere får hoppen Texas Style (Goetmals Wood) med Louis Baudron også  - den letbenede, elegante hoppe har vundet 6 sejre i ti starter.

Startlisten ser således ud:
1. Tesio (Offshore Dream)
2. Tsar de Tonnerre (Kallighan)
3. Tiesolo d'Occagnes (Biesolo)
4. Top Barbes (Goetmals Wood)
5. Tamira d'Havaroche (Buvetier d'Aunou)
6. The Best Madrick (Coktail Jet)
7. Troika du Corta (Love You)
8. Tequila Coktail (Coktail Jet)
9. Terre d'Any (Kazire de Guez)
10. Triniti des Vals (Carpe Diem)
11. Touch of Quick (Jasmin de Flore)
12. Tolerance (Insert Gedé)
13. Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle)
14. Texas Style (Goetmals Wood).