mandag, marts 01, 2010

Dubai World Cup:Nedtællingen er startet

Lørdag den 27. marts afvikles verdens hidtil højst doterede hestevæddeløb, Dubai World Cup med en samlet præmiesum på 10 millioner dollars - 55 millioner kroner - det sker på den spritnye Meydan væddeløbsbane i Dubai.


Blandt deltagerne er den 6-årige japanske hoppe, Vodka, der er godt på vej til at bliver verdens mest vindende galophest.


Foreløbig har Vodka indløbet svimlende 13.147.826 dollars, men hun mangler endnu lidt over 3 millioner dollars i at indhente landsmanden, T M Opera O, der nåede at vinde 16.200.337 dollars i sin væddeløbskarriere, der strakte sig over tre år, nemlig fra 1998-2001.


 
Vodka
En sejr i Dubai World Cup har en værdi af 6 millioner dollars, og det vil således betyde, at Vodka bliver indehaver af titlen - Verdens mest vindende væddeløbshest.


Vodka har ikke startet siden sejren i Japans største galopløb, Japan Cup den 29. november, hvor den franske topjockey Christophe Lamaire red hende for første gang. 


Vodka blev sendt til Dubai den 11. februar, og 11 dage senere gik hun sit første træningsarbejde.


På torsdag skal Vodka med Lemaire i sadlen have sin World Cup test i 3. afdeling af The Maktoum Challenge over 3000 meter på Meydan og med en samlet præmiesum på 300.000 dollars.


Det er tredje gang Vodka er i Dubai - hidtil er det ikke gået for godt, idet hun i 2008 blev nummer fire i Dubai Duty Free og nummer syv året efter.


I år har man lagt træningen om over vinteren, således  det skulle være en stærk Vodka, vi kan forvente at se på Meydan.

Ingen kommentarer: