lørdag, marts 06, 2010

Paris: Saxo de Vandel vandt let

Da favoritten Severino (Gobernador) med Christian Bigeon galoperede kort efter start og blev diskvalificeret, så forsvandt en del af spændingen i Vintermeetingets sidste storløb på Vincennes, Prix de Selection.


Næstfavoritten Saxo de Vandel (Coktail Jet) med Eric Raffin var straks med fremme, og da Raffin bestemte sig til at overtage spidsen, gjorde han det.


Ingen var i stand til at true Saxo de Vandel, der sejrede sikkert i 1.13.8/2700 m  foran rygkørte Sanymede Tivolo (Ganymede) med Jos. Verbeeck i 1.13.9 - derefter fulgte en pænt afsluttende Save the Quick (Jasmin de Flore) med Mathieu Abrivard i 1.14.0.

Vindertiden er i princippet ny rekord for Prix de Selection, der tidligere har været kørt over 2150 meter, men som i år har fået ny distance, 2700 meter. 


Med førstepræmien på 120.000 Euro har Saxo de Vandel nu indtjent 752,150 Euro i karrierens 26 starter - den har vundet 8 sejre og 10 gange været blandt de tre første. Den trænes af THierry Duvaldeston, men bliver altid kørt af unge Eric Raffin i løbene.


Det var i øvrigt anden uge i træk en Coktail Jet-søn vinder et storløb - i sidste uge vandt The Best Madrik jo Criterium des Jeunes.



Ingen kommentarer: