søndag, februar 28, 2010

Partis. The Best Madrik was the best!

De franske 3-åringers første klassiske opgør, Criterium des Jeunes blev en rodet affære, hvor ikke færre end 8 af de 14 startende blev diskvalificeret for galop.

Løbet fik en lidt overraskende vinder i The Best Madrik (Coktail Jet ) med Jean Etienne Dubois, der efter et løb i vinderhullet på favoritten Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle) fandt plads indvendigt til slut og speedede frem til sejr i 1.16.2/2700 m - samme tid til Torino d'Auvillier, mens Tequila Cocktail (Coktail jet) blev nummer tre i 1.16.4.

Torino d'Auvillier overtog tidligt i løbet føringen, og fik næstfavoritten Texas Style (Goetmals Wood) udvendigt for sig med 1000 meter tilbage - tempoet var ret moderat 1.17.5 med 1000 meter tilbage - og det blev nok årsag til favoritfaldet.

Torino d'Auvillier er en en-taktet hest, der nok havde haft fordel af et højere tempo undervejs.

I opløbet trak den under drivning ud i banen, og gav dermed plads til den smarte The Best Madrik, der nærmest eksploderede i en speed - samtidig galoperede Texas Style en topplacering væk udvendigt - det samme gjorde Terre d'Any også.

Vinderen kostede den nette sum af 145.000 Euro som åring - han er som nævnt efter Coktail Jet, mens moderen hedder Lady Madrik (Biesolo), der selv var blandt de bedste hopper i sin årgang  som unghest med en andenplads i Prix Une de Mai og en tredjeplads i Criterium des Jeunes.

Hun har tidligere født to afkom, der begge er døde som føl.

Lady Madrik er søster til Nina Madrik (In Love With You), der bl.a. vandt Prix du President de la Republique og tjente over 500.000 Euro.

Afstamningsmæssigt er The Best Madrik således ikke så overraskende en vinder, som dagens odds på 14 indikerer!

Ingen kommentarer: