lørdag, september 11, 2010

Canada: Dansk 2-åring imponerede

Da der i nat blev kørt indl. afdelinger til det canadiske storløb, William Wellwood Memorial, der har en samlet præmiesum på en halv million dollars, var det Leif Albers Broad Bahn, der imponerede mest i de tre forsøg.

Broad Bahn (Broadway Hall) med Jack Moiseyev vandt helt efter behag sit forsøg i ny banerekord samt en tangering af den canadiske rekord for 2-åringer på 1.11.6!!

Du kan se Broad Bahns sejr ved at at følge dette linktil det canadiske centralforbunds hjemmeside - Broad Bahns løb er den sidste video - klik her

Det var tredje sejr for Broad Bahn, som nu har tjent 90.536 dollars - et godt køb i fjor til blot 20.000 dollars på auktion!

De to øvrige afdelinger vandtes af Jimmi Takter-trænede heste - først Leader of the Gang (Muscles Yankee)  med Ron Pierce i 1.11.7 og siden Pastor Stephen (Cantab Hall) med Yannick Gingras.

I finalen har Broad Bahn fået spor 4.

Frankrig: Fremgang på Vincennes-auktionen

I den forløbne uge har det franske auktionsfirma, Trotting Promotion afholdt sin store åringsauktion på Vincennes, hvor 151 ud af 235 fremstillede åringer blev solgt - og det er på samme niveau som tidligere år.

Men hvad der ikke var på niveau var gennemsnitsprisen - den steg nemlig med 7,7 % i forhold til 2009 og blev med 25.533 Euro den største nogensinde!!

Topprisen var 170.000 Euro, og den betalte den svenske hesteejer Alyose AB fra Robert Berghs stald for Volcan Darche, der er søn af Love You og Java Darche - moderen var i flere sæsoner en af Europas allerbedste hopper og satte rekord 1.10.7 som 10-årig og vandt i alt 1.047.944 Euro. Dette er hendes første føl.

Næstdyrest med et hammerslag på 155.000 Euro var Voktail Josselyn - og hvis du allerede nu har gættet, at den er efter Coktail Jet, så er du på ret spor.

Voktail Josselyn har Froda Josselyn (Lurabo) som moder - hun har 1.15.1 og har tjent 305.599 Euro. Froda Josselyn har tidligere født Proda Josselyn (Workaholic) 1.15.2/61.650 Euro.

Coktail Jet toppede hingstelisten med en gennemsnitspris på 99.200 Euro for 5 solgte åringer!!

Derefter fulgte Love You 90.667 Euro (3 afkom), Goetmals Wood 68.400 Euro (5 afkom), Meaulnes du Corta  55.000 Euro (1 afkom), Gros Grain 54.000 Euro (1 afkom), Ganymede 44.300 Euro (5 afkom), Kaisy Dream 44.000 Euro (2 afkom), Kesaco Phedo 40.000 Euro (1 afkom), Jag de Bellouet 36.500 Euro (2 afkom) og Password 30.800 Euro (5 afkom).

De ti dyreste åringer, der blev solgt på auktionen var alle efter Dubois-hingste!

I den kommende uge er der åringsauktion i Deauville.

Om Pamela og Photocopy K

Efter Kriteriumsprøverne i torsdags på Lunden er der - med baggrund i Centralforbundets fortolkning af sine egne regler - opstået berettiget tvivl om det korrekte i, at Patricia Hastrup på bekostning af Pamela, har fået den 10. og dermed sidste plads af de placeringer, der giver adgang til Dansk Hoppe Kriterium..

Patricia Hastrup sluttede på en fjerdeplads i sin prøve, mens Pamela løb dødt løb på en tredjeplads i anden prøve.

Det er - så vidt jeg erindrer ikke en situation, der har været tidligere, men i reglerne for udvælgelse af heste til større løb, står der bl.a.  følgende:



Ved 3 Prøver kvalificerer de 3 bedst placerede i hver
Prøve, samt den af de som nr. 4 placerede, som er
opført øverst på Pointberegningslisten, sig.

......
Såfremt der er dødt løb på den sidste placering, som
giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb, gives
fordel til den hest, som er placeret øverst på Pointberegningslisten.




Ved dødt løb på én af de øvrige placeringer, som
giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb, betragtes
hestene som om de hver for sig har opnået den
aktuelle placering

For mig at se har Centralforbundet tolket deres egne regler forkert.

Det er ikke dødt løb på den sidste placering,  der er den fjerde hest, der har den højeste placering på pointberegningslisten,  men der er derimod dødt løb på en tredjeplads - og en tredjeplads giver direkte adgang til start i Hoppe Kriteriet.

Det står jo klart i Centralforbundets egne regler!

Og lad os så få begravet den regel med wild cards til heste, der tidligere har opnået store præstationer og dermed kan komme med på points, selv om de ikke formåede at kvalficere sig direkte i en Prøve.

Nu har vi et glimrende eksempel i Photocopy K, der gik helt ned i Kriteriumsprøven og sluttede uplaceret i sin første start i næsten et år.

Photocopy K fik endda startforbud i fem dage på grund af dens præstation.

Men hvis ellers Photocopy K kan stå på benene om en uges tid, så kan den startmeldes og komme med i Dansk Trav Kriterium.,

Enhver må da kunne se, at den regel man har i dag, er helt gal.

Lad placeringerne i Prøverne være adgangsbilletter til en finale - og lad i øvrigt kun vinderne af en Prøve vælge spor - resten får deres startplads ved lodtrækning.

fredag, september 10, 2010

Afstamnmingsanalyser til Åringsauktionen

Jeg har udfærdiget en halv snes afstamningsanalyser til Opdrætterforeningens Åringsauktion lørdag den 25. september på Lunden - og flere kommer til.

Dem kan du finde på denne adresse - http://www.kriterieauktionen.blogspot.com/

Har du en hest, der skal på denne auktion og ønsker at få lavet en analyse, så send mig en mail på kabo@casa35.com.

Ønsker du i øvrigt at få lavet en sådan analyse på en eller flere heste, så kontakt mig også - analysen er en god ting at kunne give eller vise potentielle købere af en hest.