lørdag, september 11, 2010

Om Pamela og Photocopy K

Efter Kriteriumsprøverne i torsdags på Lunden er der - med baggrund i Centralforbundets fortolkning af sine egne regler - opstået berettiget tvivl om det korrekte i, at Patricia Hastrup på bekostning af Pamela, har fået den 10. og dermed sidste plads af de placeringer, der giver adgang til Dansk Hoppe Kriterium..

Patricia Hastrup sluttede på en fjerdeplads i sin prøve, mens Pamela løb dødt løb på en tredjeplads i anden prøve.

Det er - så vidt jeg erindrer ikke en situation, der har været tidligere, men i reglerne for udvælgelse af heste til større løb, står der bl.a.  følgende:



Ved 3 Prøver kvalificerer de 3 bedst placerede i hver
Prøve, samt den af de som nr. 4 placerede, som er
opført øverst på Pointberegningslisten, sig.

......
Såfremt der er dødt løb på den sidste placering, som
giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb, gives
fordel til den hest, som er placeret øverst på Pointberegningslisten.




Ved dødt løb på én af de øvrige placeringer, som
giver direkte adgang til Hovedløb/Hoppeløb, betragtes
hestene som om de hver for sig har opnået den
aktuelle placering

For mig at se har Centralforbundet tolket deres egne regler forkert.

Det er ikke dødt løb på den sidste placering,  der er den fjerde hest, der har den højeste placering på pointberegningslisten,  men der er derimod dødt løb på en tredjeplads - og en tredjeplads giver direkte adgang til start i Hoppe Kriteriet.

Det står jo klart i Centralforbundets egne regler!

Og lad os så få begravet den regel med wild cards til heste, der tidligere har opnået store præstationer og dermed kan komme med på points, selv om de ikke formåede at kvalficere sig direkte i en Prøve.

Nu har vi et glimrende eksempel i Photocopy K, der gik helt ned i Kriteriumsprøven og sluttede uplaceret i sin første start i næsten et år.

Photocopy K fik endda startforbud i fem dage på grund af dens præstation.

Men hvis ellers Photocopy K kan stå på benene om en uges tid, så kan den startmeldes og komme med i Dansk Trav Kriterium.,

Enhver må da kunne se, at den regel man har i dag, er helt gal.

Lad placeringerne i Prøverne være adgangsbilletter til en finale - og lad i øvrigt kun vinderne af en Prøve vælge spor - resten får deres startplads ved lodtrækning.

2 kommentarer:

Henrik 'Ras'mussen sagde ...

Hej Carsten

Pt kan jeg ikke forstå din harme over regler, som er vedtaget af DTC.
Reglen er der for at blive fulgt, hvis man ønsker det, og tro mig, du får Photocopy K at se i Kriteriet !!!!

Har du haft kontakt til Kenneth P Hansen ? Hvis ikke, synes jeg ikke du skal drage tvivl om dens ret til start i Kriteriet. Hesten var syg på dagen og faktisk allerede behandlet for det igår (fredag), således at alle karenstider bliver overholdt (16 dage imellem behandling og start).

Synes måske hellere du skulle bore lidt i andre heste, som der meldes behandlet imellem starter, hvor der ikke har været 14 dage imellem, f.eks op til det netop kørte Derby. Der kunne du sikkert finde dig en historie eller to, som der ville være noget mere kød på !!!

Reglerne er skrevet og bliver fulgt. Hvis ikke de blev det, så havde Flemming og Mathilde Trøjborg jo fået sejeren i DM for hopper, for ingen kan vel være i tvivl om, at på dagen var Nobodybeatsthebeat chanceløs og derfor havde det ingen indflydelse med en lille påkørsel.

Synes at vi alle skal glæde os over Photocopy's tilbagekomst til væddeløbsbanerne, da den har været virkelig meget igennem, fra sæsonslut 2009, til nuværende 2010!!!

Kom med dit foreslag, til hvem der ellers skulle starte istedet for Photocopy, for jeg tror gerne Kenneth tager en dyst hest til hest med den ;-)....

PS. Er det på sin plads, at en svenskejet og trænet hest, skal repræsentere Danmark i EM for fem-åringer, BARE fordi den er dansk opdrættet????

Mvh

Henrik 'Ras'mussen

Merete Weiss Møller sagde ...

Klaus Storm, Henrik `Ras`mussen eller min nabo´s knægt på 2 år.... Ved ikke helt hvis IQ er størst, men største delen ved da at 3 er bedre end 4.
Bønsdorf... Du og 99 % andre har fuldstændig ret
Det er da helt logisk og faktisk ikke til diskussion... brug almen sund fornuft.
Det er jo for sent at få skolepengene tilbage, men special undervisning kan da stadig tilbydes..... Også held og lykke til Pamela som vi forventer at se til kriteriet.