lørdag, oktober 09, 2010

Travsportens store weekend

Her hvor efteråret er begyndt at melde sig afvikles der i denne weeekend nogle af verdens største travløb - på begge sider af Atlanten.

I aften, lokal tid afgøres de amerikanske Breeders Crown-løb på 1000 meter.-banen´Pocono Downs, der ligger i Staten Pennsylvania - i øvrigt ikke så langt igen fra New York.

Pocono Downs er måske verdens hurtigste 1000 meter bane, idet ikke færre end seks verdensrekorder (inden for travet) - ud af i alt 15 - er sat netop på Ponoco Downs - og mon ikke vi kan forvente et par forbedringer i aften.

I alt køres der om op mod 7 millioner dollars i Breeders Crown, og det er første gang amerikanerne afvikler hele Breeders Crown-programmet på en og samme bane på samme dag.

Derfor er forventningerne meget store, og der er gjort meget for at gøre dagen til en stor succes.

Løbene indledes kl. 17.00, amerikansk tid  - dvs. klokken 23 herhjemme, og hvis du går ind på denne hjemmeside - UStrotting.com - så kan du ikke blot finde en masse oplysninger om løbene samt downloade programsider, men du skulle også kunne følge en videostream, når det går løs.

To danskejede heste er til start - Leif Albers Neighsay Hanover med Tim Tetrick i sulkyen er ude i Breeders Crown Open om 600.000 dollars - det er 2. løb og køres dansk tid kl. 23.28.

Neighsay Hanover er nummer seks i seedningen, omend Meadowlancds tipsekspert, Bob Heyden tipper den som nummer to.

Favorit er Lucky Jim med Andy Miller i kamp med Enough Talk med Ron Pierce og Triumphant Caviar med Luc Oullette.

Cowboylands Wishing Stone med George Brennan er ude i Breeders Crown for 3-årige hingste, der startes kl.. 00.24 - det er 4. løb.

Igen har Wishing Stone været uheldig med startpladsen, idet den er havnet yderst på vingen i feltet på 9!

Den er seedet femte - favorit er Lucky Chucky med John Campbell, der for første gang starter på Lasix - den har trukket spor 4, mens Hambletonian-vinderen Muscle Massive med Ron Pierce har spor 7.

Udover Wishing Stone og Neighsay Hanover er der lidt mere dansk tilknytning i dette løb i Hard Livin med Yannick Gingras og Flex the Muscle med Tim Tetrick.

Opdrætteren Thomas Lind-Holm fra Skive købte sidste vinter tre følhopper i USA - heriblandt var moderen til Hard Livin, Affinity samt en søster til Flex The Muscle, Richly Possessed.

Hard Livin har tjent 440.582 dollars og sat vinderrekord 1.11.5, mens Flex The Muscle har tjent 417.024 dollars og har vinderrekord 1.11.0.

Og til Europa.

Her er det søndag det sker - det italienske travderby på Tordivalle-banen i Rom har en samlet præmiesum på ikke mindre end 700.000 Euro og er dermed Europas højst doterede årgangsløb.

Her kommer 12 heste til start, og de skal dyste over 2100 meter - til vinderen er der 289.800 Euro.

Favorit er Norton Ans (Cantab Hall) med Giampaolo Minnucci og som trænes af Jori Turja - det var den mest besnærende vinder i de tre Derbyprøver, der er afviklet.

Hopperne har deres Oaks om 200.200 Euro og her er ikke færre end 20 heste til start bag startvognen!!!

På programmet står også det internationale storløb, Gran Premio Gaetano Turilli over 2100 meter auto og med en samlet præmiesum på 300.300 Euro med 113.022 Euro til vinderen.

Trods den pæne præmiesum har løbet aldrig haft den store udenlandske opbakning - således heller ikke i år, hvor kun de to svenske gæster, Quarcio de Chene med Björn Goop og Micro Mesh med Jörgen Sjunneson kaster et internationalt skær over feltet.

Og videre til det nordløstlige Frankrig, hvor Grand Prix de l'UET afvikles på banen i Le Croise-Laroche - det er en 1662 meter bane, hvor der køres venstre om.

Efter min mening så har løbet over 2000 meter auto, der har en samlet præmiesum på 460.000 Euro, overlevet sig selv.

Det var oprindeligt tænkt som et Europæisk Trav Derby, men er aldrig kommet til at fungere som sådan.

For mig skulle løbet så have samlet de allerbedste fra de enkelte lande - nu er det et spørgsmål om hvem der har lyst eller har husket at indbetale forfeits til løbet.

Gennem mange år har dette Grand Prix-løb været nærmest en svensk-fransk affære -. og sådan er det også i år med fem franske og fire svenske heste på startlinjen .- herudover er der en tysk, en italiensk og en finsk deltager.

Den svenske derbyvinder, Joke Face med Lutfi Kolgjini er favorit fra spor 1 - bedste franske modbud er Sam Bourbon med Jean Pierre Dubois.

fredag, oktober 08, 2010

USA: Ny hestefilm på vej

Syv år efter filmen om galophesten Sea Biscuit har Walt Disney Studies nu produceret en spillefilm om historien om måske verdens bedste galophest gennem tiderne, Secretariat.

Filmen har netop haft premiere i USA, og anmelderne har ikke været særligt positive over for den.

- Som forventet, lyder det samstemmende.

Fordi det er en historie, som alle kender - og som ender godt.

Men vi væddeløbsfolk kan se frem til at se en film om væddeløb - OK godt nok galop - men alligevel - med en række flotte optagelser som kun de amerikanske filmfolk kan lave det.

Se traileren for filmen på dette link - klik her

onsdag, oktober 06, 2010

USA: Intet Breeders Crown for Broad Bahn

Det var en tung meddelelse Leif Alber fik tirsdag eftermiddag fra USA.

- Broad Bahn har en fraktur i en bagkode, og han kan derfor ikke starte i Breeders Crown-finalen på lørdag!

Broad Bahn har de seneste uger døjet med problemer med en hov - man mente, det var en hovbyld, der ikke ville komme ud, og selv om man røntgenfotografede Broad Bahn viste billederne intet - før i går, da man tog nye billeder.

- Der er heldigvis kun tale om en lille fraktur, og man mener, at han kommer fint over det - han skal ikke behandles, men skal stå i boks i et par måneder, siger Leif Alber.