torsdag, marts 24, 2011

Running matters

Efterhånden er det muligt at danne sig et indtryk af de nordiske onsdage, der som hovedregel afvikles på Charlottenlund Travbane.

Hvad der for mig nu er helt klart er, at dette  udelukkende er et projekt, der skaffer flere omsætningskroner til Danske Spil - det gavner ikke dansk travsport!

I forbindelse med lanceringen bkev der talt om dagsomsætninger på over 2 millioner kroner - der er vi altså ikke nået op endnu ,og meget tyder på, at det udenlandske spil  allerede nu har nået et stabilt leje på omkiring 1 millioner kroner.

Det får Danske Spil 40.000 kroner ud af!

Det kunne selvfølgelig have været meget godt,men her er tale om et helt specielt projekt, der er lavet for at tiltrække svenske spillekroner - og til det bruges der en del penge til markedsføring og højere væddeløbspræmier.

Og selv med de højere væddeløbspræmier har det været svært at samle ordentlige felter til disse onsdagsløb.

For Lunden er onsdagsløbene en  dyr fornøjelse - man taber baneomsætning  og dermed provenu - onsdag blev der spillet for små 200.000 kroner - den 23. marts i fjor var baneomsætningen på 331.000 kroner.

I runde tal tabte Lunden altså  28.000 kroner i banespilsprovision i går.

Og sådan er det stort set hver løbsdag.

Noget andet er, at efter min opfattelse så lades disse onsdagsløb samt provinsens søndagsløb totalt i stikken af den nye avis, Racing News.

Jeg troede fakisk at Racing News blev genopfundet som et slags Trav og Galop, der skulle bringe programopstillinger med såvel afstamninger som fem sidste starter, ligesom jeg havde forestillet mig, at man satteet kraftigt  fokus på såvel onsdags- som søndagsløbene med en nøje gennemgang af hhv, V5 og V65-løbene.

I stedet får man en meget stor dækning af de svenske løb - igen er travsporten kørt over af Danske Spil eller? samt en række feel good artikler, hvoraf flere også kan læses på nettet?

Situationen for dansk travsport er betænkelig - flere baner har meget røde tal på bundlinjen for 2010 - Skive havde således en lille million  underskud .- jeg har hørt at Aalborg skulle have et minus på 1.8 millioner kroner og Lundens driftsunderskud i fjor var på 4 millioner kroner.

Andre der også har røde tal er opdrætterne.

Forleden sprang bomben om, at der ikke ville blive udbetalt opdrætterpræmier for beløb vundet i udenlandske løb. - Hidtil har der hvert år kunnet udbetales omkring 4% .

Det lyder ikke af meget, men jeg talte med en opdrætter, der havde set frem til at modtage over 30.000 kroner på den konto . og det er da også en sjat penge.

Årsagen skulle være, at efter man har omlagt opdrætterpræmierne af præmier vundet i danske løb således man får 12,% af præmier vundet af hingste/vallaker 2-6 år og 20 % af hopper 2-6 år, så skulle den pulje, der opstår ved at der ikke udbetales opdrætterpræmier til opdrættere af udenlandske heste, der placerer sig i præmierækken, været brugt til "danske opdrætterpræmier".

Det forekommer mærkeligt, hvis man i DTC  først finder ud af dette ved årets udgang, al den stund, at opdrætterpræmier for danske løb udbetales kvartalsvis bagud.

Samtidig er jeg overbevist om, at det nye Sportssystem indeholder en statistik funktion. således man kan se, hvor mange opdrætterpræmier som udenlandske heste skulle have haft.

Og så er det snart et år siden, at Troels Troelsen blev ansat som kommerciel direktør af HFF.

I HFF's regnskab fra i fjor hed det i ledelsesberetningen, at man ville etablere en kommerciel funktion, der ..............primært skal genere indtægter til hestesporten og bistå banerne på det kommercielle område.

Der er vist ikke sket andet på det område, at der er blevet ansat en del personer med periferisk kendskab til hestevæddeløbssporten.

Jeg er bange for at det kan ligne et nyt VFS - Væddeløbssportens Fælles Sekretariat . en organisation man etablerede for 7-8 siden, som aldrig kom til at fungere og som kostede et par millioner af sportens penge inden det blev lukket.

Men jeg kan jo tage fejl.

Som altid hører jeg gerne dine kommentarer . men husk navn