lørdag, juni 12, 2010

Iceland ude og ny dansk sejr i USA

Som du sikkert allerede har læst på de førende danske websites, så er en af forhåndsfavoritterne, Elitloppsvinderen Iceland udgået af Copenhagen Cup i morgen.

Iceland havde trænet fint fredag morgen for Stefan Melander - alt virkede OK, og her lørdag morgen skulle turen til Charlottenlund påbegyndes.

Inden hesten skulle læsses kørte Melander en lille tur med den, og her følte han ikke, at hesten var helt OK.

Derfor valgte han at slette den!

Ærgerligt for løbet.

At mere positiv karakter kan jeg fortælle, at den 4-årige Neighsay Hanover, som Leif Alber er medejer af, i nat vandt sæsonen´s anden sejr på The Meadowlands med Tim Tetrick i sulkyen - vindertiden var ny rekord 1.10.2 - der var 10.500 dollars i førstepræmie.

fredag, juni 11, 2010

Royal Acot på Racing Live

For første gang nogensinde bliver det i næste uge muligt at se og spille til et af verdens fineste væddeløbsmeetings, Royal Ascot på Ascot-banen i England.

Royal Ascot-ugen byder på en perlerække af Gruppe-løb med en samlet præmiesum på over 4 milllioner Pund - eller omkring det nettopræmiebeløb, der køres om i Danmark på et år!

DanToto viser tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag et af dagens bedste opgør fra Royal Ascot.

Der lægges ud tirsdag eftermiddag med St James Palace Stakes for 3-årige hingste over 1600 meter - samlet præmiesum 250.000 Pund - eller cirka 2,2 millioner danske kroner. Dette løb blev første gang redet i 1834.

Lidt yngre er onsdagens opgør, the Prince of Wales Stakes, der er fra 1862.

Det er som de øvrige løb som DanToto viser et Grppe I-løb og har en samlet præmiesum på 450.000 Pund - eller 4,1 millioner kroner.

Et af de mest populære løb i Royal Ascot ugen er The Ascot Gold over den velvoksne distance, 4000 meter.
Det er samtidig også det ældste af de fire løb, idet det første gang bkev redet i 1807. Præmiesum som i St James Palace - 250.000 Pund.

Fredag springes over og lørdag eftermiddag vises the Golden Jubilee Stakes, der er et sprinterløb over 1200 meter.
Oprindeligt hed dette løb the Cork & Orrery Stakes, men blev omdøbt i forbindelse med Dronning Elizabeths 50 års regent jubilæum i 2002 - er der den samlede præmiesum 450.000 Pund.´
Som Cork & Orrery Stakes blev løbet første gang redet i 1868.

Skulle der starte mere end 15 heste i et af løbene kan DanToto ikke modtage spil, idet toto-systemet max kan håndtere 15 numre, og løbet vil derfor udgå.

Nå - ingen interesse

Siden onsdag har der været 500 individuelle besøgende på denne Blog.

Desværre har ingen haft lyst til at kommentere eller komme med betragtninger om årets Copenhagen Cup.

Jeg kan jo også se, at interessen heller ikke er overvældende fra sportens officielle organ, travoggalop.dk, der tilsyneladende har opgivet at promovere løbet selvstændigt, men senest henviser til travbanen.dk, hvor man kan læse kuskekommentarer etc.

Så er det jo lige før  man får lyst til at stille spørgsmålet:

Hvad skal vi så med travoggalop.dk?

Men der er jo andre spørgsmål, der hænger i luften.

F.eks.- hvordan skal dansk travsport udvikles i fremtiden?

Lørdag er der Delegeretmøde i Dansk Travsports Centralforbund.

Det er et oplagte forum til  en debat om fremtiden for sporten.

Men lur mig om den kommer!

Efterhånden har dette Delegeretmøde udviklet sig til et frokostmøde, der er overstået på et par timer - frokosten inkluderet.

Der var vel ellers nok at tage fat på.

Sidste efterår overtog HHF styringen af sporten.

Var det ikke en ide, at få selvstyret tilbage?

Og hvad med at få skabt et landsdækkende V6 spil - f.eks. på torsdage året rundt og på skift mellem banerne!

Det kunne man jo f.eks. passende debattere på Delegeretmødet.

Og så var det i øvrigt her du først  læste om , at der skulle være et Delegeretmøde i Dansk Travsports Centralforbund!

Og så er der en af mine kæpheste - Hall of Fame - eller travmuseum.

Det har der været talt om i mange år, men det eneste der sker er, at fortidens værdifulde materiale stille og roligt forsvinder.

Det har været fremme, at alle Lundens baneprogrammer fra 1891 og fremefter skulle være destrueret. jeg har ikke kunnet få det bekræftet, så foreløbig vil jeg blive ved med at tro på, at de fortsat findes.

For ellers er det katastrofalt.

Men der er helt sikkert andre og værdifulde ting, der er smidt ud.

Noget der også er væk, er det arkiv der var på travoggalop.dk og som stammer tilbage fra sitets oprettelse i 2002.

Her var mange historier, som ikke kom i de trykte medier, og som var med til at belyse sportens udvikling.
 
Men de er tilsyneladende skrottet, da man flyttede til ny server og blev "sort" - og ikke holdt sig til den farve som husorganet Væddeløbsbladet altid har været kendt som - nemlig "Det Grønne"

Jo - det kører godt i forretningen "Trav-Danmark".

onsdag, juni 09, 2010

Tak for interessen

I hvert fald for min Blog - siden du nu læser dette.

Til gengæld synes jeg, det er meget sløjt med interessen omkring Copenhagen Cup.

På Travtanken.dk, der er Danmarks eneste travforum, er det eneste debatindlæg omkring Copenhagen Cup ne opfordring om at være med i en spilleklub.

Er interessen for selve sporten virkelig blevet så lille.

Nu er det jo heller ikke ligefrem sådan, at Copenhagen Cup er et løb, som promoveres i flere uger før det afholdes som f.eks. Oslo Grand Prix eller Elitloppet.

Det føles lidt lissom at vi må se, hvad vi kan få efter Elitloppet!

Årets felt er OK, men kunne vel godt være en debat værd.

Nu ser jeg i baneprogrammet at fire andre navngivne italienske heste - bl.a. forsøgsvinderen fra Elitloppet, Ilaria Jet gerne ille have været til start io Copenhagen Cup.

Med al respekt for Iulius del Ronco, så er Ilaria Jet altså en klasse over den

tirsdag, juni 08, 2010

USA: Wishing Stone galoperede

Cowboylands gode 3-åring, Wishing Stone (Conway Hall) var i nat storfavorit i en afdeling af New York Sire Stakes på Yonkers Raceway, men desværre var den ude af løbet allerede fra start ved galop.

Wishing Stone havde denne gang Stephane Bouchard i sulkyen og var spillet ned til odds 2,45 i odds.

Det var ellers en på papiret let opgave Wishing Stone var ude i ,og løbet vandtes i beherskede 1.14.3 - der var 23. 337 dollars i førstepræmie. Vinderen var næstfavoritten Aruba Vacation (Dream Vacation).

Der blev kørt seks afdelinger - hurtigste vinder var A Megabuck (Dream Vacation) i 1.13.3

mandag, juni 07, 2010

Carsten Høgfeldt fører sig fortsat frem

Der skal tilsyneladende meget til at stoppe Carsten Høgfeldt.
Han fortsætter med at forsøge at sælge anparter - bl.a. i Picasso Sisa, som han intet har med at gøre!!
Jeg er senest blevet bekendt med, at han havde samlet bestyrelsen fra en seniorklub fra Sydsjælland til møde på Skovbo Trav.
Alene det at Carsten Høgfeldt kan bruge Skovbo Trav som base for sine suspekte handlinger finder jeg stærkt kritisabelt.

Da Carsten Høgfeldt ikke længere har en bil, bad han om at blive samlet op af seniorklubbens bestyrelse undervejs - og så skulle man også lige hente noget smørrebrød. Men penge - det havde den gode Høgfeldt ikke nogen af, så seniorklubben måtte betale.

På mødet søgte Høgfeldt at sælge anparter i såvel Picasso Sisa som i Playboy CH - sidstnævnte var tidligere ejet af hans samleverske Jane Sørensen,men nu står Staldplayboych.dk som ejer.

Men Carsten Høgfeldt har fortsat intet at gøre med Picasso Sisa og der er ingen  aftale mellem ejeren af hesten og Carsten Høgfeldt om et evt. køb længere.

Efter mødet på Skovbo opkrævede Høgfeldt penge for arrangementet, og kun fordi han blev mindet om det, fik seniorklubben de 500 kroner igen, som man havde lagt ud.

Undervejs i mødet meddelte Carsten Høgfeldt i øvrigt at hans datter, "der er en meget dygtig advokat og ansat ved et af Københavns største advokatfirmaer" ville rejse en injuriesag mod mig på hans vegne.

Jeg er endnu ikke blevet præsenteret for et sagsanlæg.

Nå - Carsten Høgfeldt har jo også travlt med flere andre, som skal stævnes - bl.a. trænerAnders F. Jensen, som han vil sagsøge for over 100.000 kroner i forbindelse med et køb af Mustbeawinner - et anpartsprojekt, der heller ikke blev til noget.

Carsten Høgfeldt er således fortsat på banen med sine suspekte anpartsprojekter - jeg har fået oplyst, at han har hængt flyers med projekterne op i bl.a. Brugsen i Karise og nok også andre steder.

Han skader dansk travsport og han bør stoppes!

Og det kan ikke være rimeligt, at han kan bruge Skovbo Trav til sine salgsfremstød!

Bondo i topform

Erik Bondo, der på søndag sender Iulius del Ronco -og det udtales faktisk ikke så svært, som man hørte det på Lunden søndag eftermiddag  - "Julius del Ronko" - har sin stald i topform.

Søndag eftermiddag sendte Bondo tre heste til start i Torino og udbyttet blev 100% - altså tre sejre.

Det var Roberto Andreghetti, der sad i sulkyen bag de tre vinderheste.

En af vinderne var den danskejede New Esterel (Gigant Neo), der vandt karrierens fjerde sejr i 15 forsøg i 1.14.9a/1600 m - der var 5.060 Euro i førstepræmie.

Erik Bondos stald har nu vundet 64 sejre og 475.000 Euro i Italien i år - stalden har en sejrsprocent på imponerende 29,91.

Roberto Andreghetti passerede med gårsdagen triple de 100 sejre i år - han har vundet 102 sejre i 503 starter.

Frankrig: Tysk sejr i Prix du Jockey Club

Selv om tysk trav og galopsport finansielt har haft det meget svært i det seneste årti, så har man en meget fin avl - tænk bare på Elitloppet med tre tyskfødte deltagere.

Også inden for galopsporten er man godt med og søndag eftermiddag vandtes det franske galopderby, Prix du Jockey Club på Chantilly af den tyskejede og tyskopdrættede Lope de Vega redet af Maxim Guyon.

Det er det bayeriske stutteri, Ammerland der er ejer og opdrætter af Lope de Vage, der trænes af legendariske Andre Fabre.

Der var 750.000 Euro i førstepræmie.

Lope de Vega sejrede sikkert med tre længder foran Wildenstein-familiens Planteur med A. Castrus, mens endnu en tyskejet hest, Pain Perdu med Franco dettori besatte tredjepladsen.

Den irske træner, Aidan O'Brien havde akkurat som dagen før i det engelske Derby favoritten - i Chantilly var det Caåpe Blanco med J. P.Murtagh, men den sluttede på en skuffende 10. plads.

søndag, juni 06, 2010

Derby: Sensationen lurede

Den irske træner Aidan O'Brien sendte tre heste til start i lørdagens Epsom Derby - favoritten Jan Vermeer, Midas Touch, der var en fjerde-femte chance samt outsideren At First Sight, der stod til 100 gange pengene.

At First Sight var kun startmeldt for at sætte tempo på løbet for Jan Vermeer.

Og det gjorde den også. At First Sight var hurtigt i spids, og da feltet rundede Tattenham Corner var den langt foran feltet.

Ja, den var så langt foran ned gennem opløbet, at sensationen lurede.

Jan Vermeer var ikke i stand til at optage forfølgelsen - kun Workforce gjorde det, og meter for meter åd den sig ind på frontrunneren, der efterhånden også havde problemer med at holde tenmpoet.

75 meter fra mål var sagen klar - Workforce gik forbi den trætte At First Sight og under Ryan Moore sejrede Prince Khalid Abduhalls brune hingst sikkert i ny rekordtid for The Epsom Derby - 2.31.33.

Dermed var en flot double for Ryan Moore en realitet, idet han om fredagen havde fundet hoppernes derby, The Oaks.

Det var første sejr i The Epsom Derby for Ryan Moore, mens Sir Michael Stoute, der træner Workforce, tidligere har vundet løbet fire gange - første gang i 1981 med Shergar og senest i 2004 med Northern Light.

At First Sight klarede akkurat tredjepladsen foran Godolphin-staldens Rewilding. Favoritten Jan Vermeer sluttede på fjerdepladsen - fire længder efter sin pacemarker. At den leverede en præstation under det forventede skyldtes nok, at den under løbet tabte begge forsko.