søndag, juni 06, 2010

Derby: Sensationen lurede

Den irske træner Aidan O'Brien sendte tre heste til start i lørdagens Epsom Derby - favoritten Jan Vermeer, Midas Touch, der var en fjerde-femte chance samt outsideren At First Sight, der stod til 100 gange pengene.

At First Sight var kun startmeldt for at sætte tempo på løbet for Jan Vermeer.

Og det gjorde den også. At First Sight var hurtigt i spids, og da feltet rundede Tattenham Corner var den langt foran feltet.

Ja, den var så langt foran ned gennem opløbet, at sensationen lurede.

Jan Vermeer var ikke i stand til at optage forfølgelsen - kun Workforce gjorde det, og meter for meter åd den sig ind på frontrunneren, der efterhånden også havde problemer med at holde tenmpoet.

75 meter fra mål var sagen klar - Workforce gik forbi den trætte At First Sight og under Ryan Moore sejrede Prince Khalid Abduhalls brune hingst sikkert i ny rekordtid for The Epsom Derby - 2.31.33.

Dermed var en flot double for Ryan Moore en realitet, idet han om fredagen havde fundet hoppernes derby, The Oaks.

Det var første sejr i The Epsom Derby for Ryan Moore, mens Sir Michael Stoute, der træner Workforce, tidligere har vundet løbet fire gange - første gang i 1981 med Shergar og senest i 2004 med Northern Light.

At First Sight klarede akkurat tredjepladsen foran Godolphin-staldens Rewilding. Favoritten Jan Vermeer sluttede på fjerdepladsen - fire længder efter sin pacemarker. At den leverede en præstation under det forventede skyldtes nok, at den under løbet tabte begge forsko.

Ingen kommentarer: