torsdag, februar 18, 2010

Paris: 15 i Prix de Paris

I det sidste af de tre store løb på vintermeetinget for sulkyheste, Prix de Paris, der køres på søndag på vincennes, kommer 15 heste til start - deriblandt såvel vinderen af Prix d'Amerique - Oyonnax  samt vinderen af Prix de France,. Meaulnes du Corta.

De starter begge med 25 meters tillæg på distancen 4150 meter.

Siden sejren i Prix de France i søndags har der været meget frem og tilbage omkring Meaulnes du Corta.

Hvor skal den starte næste gang - kommer den til Skandinavien - skal den til USA?

Akkurat som det nu er lidt overraskende, at Meaulnes du Corte er startmeldt i Prix de Paris, så tror jeg, at vi kan komme til at se andre overraskende dispsitioner i de nærmeste måneder.

Og baggrunden:

Som alle andre franske topheste er Meaulnes du Corta syndikeret i 80 anparter - de bliver normalt handlet til mellem 15.000 - 17.000 Euro pr part.

I bedækningssæsonen står Meaulnes du Corta opstaldet på Haras des Cruchettes, og han koster 300 Euro  + 5.200 Euro  - det er efter franske forhold en mellempris på markedet.


Hans ældste årgang er fire år i år og her har 32 ud af hans årgang på 56 gået Prøveløb. 


Hidtil bedste afkom efter Meaulnes du Corta er Salto de Maza med rekord 1.16.3 og en indtjening på 35.640 Euro.


I år er der foreløbig booket 90 hopper til Meaulnes du Corta  - det betyder, at der er 10 ledige pladser.


I Frankrig går bedækningssæsonen fra den 22. februar og frem til den 20. juli, og i perioden skal Meaulnes du Corta altså været opstaldet på Haras des Cruchettes, der ligger 200 kilometer fra Pierre Levesque's træningscenter.


Det betyder flere ting - bl.a. at Pierre Levesque ikke har mulighed for at træne Meaulnes du Corta optimalt og hvis hesten skal starte udenlands, så skal det ske med flytransport.


Pierre Levesque har tilkendegivet,. at han godt kunne forestille sig løbsprogrammet for Meaulnes du Corta inden for de nærmeste månneder skulle se således ud:

14 marts - Criterium de Vitesse - Cagnes sur Mer - Meaulnes du Corta vandt løbet i fjor.
24. april - Prix de l'Atlantique - på Enghien
15. maj - Oslo Grand Prix
30. maj - Elitloppet
19. juni - Prix Rene Ballaire
 Og derefter kan en USA-rejse komme på tale - Nat Ray TRot den 7. august på The Meadowlands eller Breeders Crown den 9. oktober på Pocono Downs - Pocono Downs er dog kun en 1000 meter bane.


Men altså nærmest starter Meaulnes du Corta i Prix de Paris på søndag - et løb doteret med 350.000 Euro.

Ingen kommentarer: