torsdag, februar 18, 2010

Paris: Mere om Prix de Paris

Prix de Paris er det længste internationale storløb, der afvikles i verden med sin grunddistance på 4125 meter. Præmiesummen er på 350.000 Euro.

Der gives 25 meter tillæg til vinderen af såvel Prix d'Amerique som Prix de Paris - og 50 meter, hvis det er samme hest, der har vundet disse løb løb.

At vinde triplen - Prix d'Amerique, Prix de France og Prix de Paris samme år er senest gjort af Bellino II i 1977 - den gjorde det også året før.

Meaulnes du Corta har med sejr i Prix de Paris på søndag muligheden for at indtræde i det selskab af heste, der har vundet de tre storløb, men i forskellige år

Det bliver i øvrigt anden gang at Meaulnes du Corta kommer til start i Prix de Paris - første gang var i 2007, hvor han sluttede på en femteplads.

Det gjorde Oyonnax pudsigt nok også i fjor - og f.eks. Jag de Bellouet gjorde det i 2003 for siden at få sine store gennembrud med sejrene i såvel Prix d'Amerique (2005),  Prix de France (2006) og Prix de Paris (2004).

Følger Oyonnax nu efter Jag de Bellouet - Prix d'Amerique-sejren er jo i hus?

Af søndagens deltagere har - udover Oyonnax og Meaulnes du Corta - ydreligere to forsøgt sig i løbet tidligere. Det er den bomstærke Paris Haufor, der sluttede sjette i fjor og Opaline d'Atout, der bkev nummer syv i fjor.

Startlisten ser således ud:
4125 m
1 Quilon de Chatelet - A. Lenoir
2 Pomerol de Laumac - Franck Ovrie
3 Private Love - Matthieu Abrivard 
4 Quinoa du Gers - Jean-Michel Bazire
5 Opaline d'Atout - Sebastien Baude 
6 Oasis Gede - Tony Le Beller 
7 Paris Haufor - Christian Bigeon
8 Priscilla Blue - Louis Baudron
9 Quarla - Franck Nivard 
10 Plenty Pocket - Joel van Eeckhaute
11 Perlando - Jos Verbeeck
12 Malakite - Pierre Yves Verva 
13 Paola de Lou - Pierre Vercruysse 
4.175 m
14 Oyonnax - Sebastien Ernault 
15 Meaulnes du Corta - Pierre Levesque

Ingen kommentarer: