onsdag, juli 12, 2006

Hvor blev alle ludomanerne af?

For nylig blev der offentligjort en undersøgelse, der viste hvor mange ludomaner - altså personer, der er sygeligt afhængig af at spille - der findes i Danmark.

Tallet er 5.000!

Denne oplysning står i skærerne kontrast til hvad Michael Jørsel, leder af Center for Ludomani gennem årene har fremturet med.

Jeg kan huske at første gang jeg stiftede bekendtskab med Michael Jørsel var i det nu hedengangne Weekend TV for 20 år siden, hvor han påstod, der var 40.000 ludomaner i Danmark. .

Tilbage i 1986 fandtes der ikke casinoer, Lotto, internet etc. - Kun Tips samt spil på trav og galop plus diverse lotterier.

Det fik mig dengang til at undres over, at toto-omsætningen på spil på heste ikke var større end det var tilfældet.

Michael Jørsel har gennem årene stædigt holdt fast ved sit store antal ludomaner, ja, jeg kan se af avisartikler inden for de seneste år, at han nu har hævet tallet til 50.000 - og det har han uimodsagt kunnet, fordi - der indtil nu - ikke fandtes en egentlig undersøgelse på området.

Jeg har svært ved at tro, at Michael Jørsels skræmmekampagner gennem årene udelukkende har haft det mål, at sikre tilskud til sit eget "spillecenter".

Michael Jørsel har dygtigt forstået at promovere sit felt - der er i dag tre centre for Ludomani i Danmark.

Jeg er da fuldstændig klar over, at der findes ludomaner og dermed også mange triste skæbner. Og at folk kan have behov for hjælp for at komme ud af deres problem med spilleafhængighed.

Men jeg mener også, at det er uhyrligt, at en person - blot ved at markere sig kraftigt i samfundsdebatten og uden at have nogen som helst bevis for sine påstande -har kunnet hente offentlige midler til nu ikke kun et center, men hele tre centre.

Det fortæller også lidt om, hvor ukritiske journalister kan være.

Det er altså dine og mine skattekroner,(direkte samt inddirekte via Danske Spil) der bruges til dette.


Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: