lørdag, juni 10, 2006

Det en hemmelighed II

Her lørdag den 10. juni er der generalforsamling i Dansk Travsports Centralforbund.

Vidste du det?

Det er sportens hovedorganisation. det er sportens vigtigste møde.

Men der er på intet tidspunkt kanaliseret noget ud om dagsorden ell. lign. I hvert fald ikke til mig. Og jeg har heller ikke set det omtalt nogen andre steder.

Inden generalforsmalingen er der Formandsmøde.

Og her er der et emne fyldt med sprængstof på tapetet!

I 2007 skal antallet af løbsdage i Danmark skæres ned med cirka 25%!!

48 løbsdage skal væk.

Igennem de seneste uger har DTCs adm. direktør Klaus Storm været rundt på banerne for at orientere bestyrelserne om baggrunden for, at DTC ønsker at nedskære så kraftigt på antallet af løbsdage.

Som baggrundsmateriale har Klaus Storm haft en række statistikker, der viser, at det udviklingen af antallet af startheste er negativ.

Hallo! - Hvordan var det lige nu med Unghestesatsningen og dens succes, der har medført at flere heste er startklar allerede fra L-årgangen!

Og som følges op med M, N og O-årgangen.

Jeg tror, at vi skal opasse utrolig meget på at gøre dansk travsport endnu mindre synlig, og man burde i stedet for at lave en hulens masse statistikker koncentrere kræfterne om fremadrettet at få flere til at være aktive som hesteejere, kuske etc. inden for sporten.

Nedskæring af antallet af løbsdage vil være en negativt signal at sende - også selv om man jublende vil fastslå, at så bliver præmierne i de løb der afvikles noget højere, idet den totale præmiesum fortsat vil være den samme.

Men det ændrer ikke det på faktum, at det bliver meget sværere at finde passende opgaver til sin hest med 25% færre løbsdage på landsbasis - i øvrigt excl. Bornholm, der ikke er omfattet af forslaget.

Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: