søndag, marts 07, 2010

Avl:Dansk føl i USA

Den første af de tre hopper, som Thomas Lind-Holm, Stutteri Dust købte på Meadowlands-auktionen tidligere på året, Savvy Yankee ( Balanced Image - Spiffey Yankee v. Joie de Vie.) folede lørdag morgen med et hingstføl efter Cantab Hall på Birch Creek Farm i New Jersey.

Se en lille video af det nyfødte føl på dette link

Første afkom efter Savvy Yankee er Rocky Balboa (Muscles Yankee), der var en af tophestene i sin årgang. Rocky Balboa har tjent 435.880 dollars og har vinderrekord 1.11.1, men har placeret løbet 1.10.6.

Savvy Yankee har stort set kun været holdt til Muscles Yankee og det har givet bl.a Muscles in Blue, der tegnede til det helt store som 2-åring, men som uheldigvis døde - den nåede at sætte rekord 1.12.5 og tjene 134.499 dollars.

Også hans helbrødre Muscles To Spare 1.10.5 (1000m bane) 157.507 dollars samt Hulk Logan 1.13.2 - 110.045 dollars har været afkom over gennemsnittet.

Savvy Yankee skal nu bedækkes ved Muscle Hill, der allerede har otte hopper drægtige.

Når Savvy Yankee er konstateret ifol sendes hun til Danmark, og hingstføllet skal danskregistreres. - det bliver det andet Cantab Hall-føl i DTC - det første hedder Pardon My Dust og er ikke - som man skulle tro -  opdrættet af Thomas Lind-Holm, men derimod af Jürgen Hanke og har den tyske Golden Sunday som moder.

Ingen kommentarer: