søndag, december 13, 2009

Ny storløbstriumf for Franck Nivard


Det har været en stor weekend for den franske travkusk Franck Nivard.

Lørdag vandt han med såvel Ready Cash som Quarla i løb med hver 55.000 Euro i førstepræmie og søndag tog Franck Nivard overraskende stikket hjem i Criterium des 3 Ans med Sun Ceravin - den sejr var 120.000 Euro værd!

Alene i denne sæson har Franck Nivard indkørt 7.906.470 euro - eller små 60 millioner kroner!

Akkurat som med Ready Cash og Quarla benyttede Franck Nivard sig af en offensiv taktik med Sun Ceravin (Mon Premier Cehere).

Allerede efter 500 meter var parret i spids og styrede herefter løbet. Tempoet var pænt 1.14.9 efter de første 1200 meter og 1.14.3, da der manglede 1000 meter.

Udvendigt sad storfavoritten Severino (Gobernador) med Christian Bigeon, mens feltets mest vindende, Saxo de Vandel (Coktail Jet) med Eric Raffin sad perfekt til i andet par udvendigt.

Opløbssvinget rundt kom So Lovely Girl (Kaisy Dream) med Jean Michel Bazire i angreb i angreb.

Ned gennem opløbet havde Severino ikke meget at byde på, men holdt dog godt ved - So Lovely Girl brød et spor ud i banen, og det gav plads til Saxo de Vandel til angreb, men den fik pladsen for sent og kunne ikke nå 20-oddseren Sun Ceravin, der sejrede sikkert i ny rekord for løbet 1.13.4/2700 m - Saxo de Vandel blev nummer to i 1.13.5, samme tid fik en tapper Severino på tredjepladsen.

Sage de Bresles (Hermes du Boisson) med Pierre Levesque, der vandt det sidste testløb for dette Criterium, blev nummer fire i 1.13.6 - derefter fulgte So Lovely Girl og en meget stærkt afsluttende Sam Bourbon, begge i 1.13.7.

Årgangens mest vindende hoppe, Sanawa, der skulle have vært kørt af Jos. Verbeeck fik Dominik Locqueneux i sulkyen, men den galoperede i starten og blev diskvalificeret.

Vinderen Sun Ceravin vandt sin 6. sejr i 14 starter og har nu tjent 298.520 Euro.

Faderen til den, Mon Premier Cehere er en Extreme Aunou-søn, der blot koster 1.500 Euro i bedækningstakst - det var en habil væddeløber, men uden sejr i nogle betydende løb.

Ingen kommentarer: